Helmondse Schaakclub

Laatste Nieuws 2020-2021

 

Gachatur wint achtste ronde én eindklassement zomercompetitie! (1 september 2021)

Op dinsdag 31 augustus was de spannende ontknoping van de zomercompetitie. Gachatur Kazarjan en Johan Wuijts verloren beide een partij en werden derhalve gedeeld eerste met 6 uit 7. Gachatur won echter de onderlinge strijd en bleef Johan daardoor op SB-punten voor, zoals is te zien is in de uitslag. Dit leverde hem genoeg grand-prix punten op om het eindklassement te winnen. Van harte gefeliciteerd!

 

Zomercompetitie (30 augustus 2021)

Op dinsdag 31 augustus wordt alweer de laatste ronde van de zomercompetitie gehouden. Er zijn nog drie kandidaten voor de eindzege, het belooft derhalve een spannende avond te worden! We starten rond 20.00 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en niet-leden zijn ook van harte welkom! We gaan zoveel als mogelijk de anderhalvemeterregel handhaven. We hopen op een grote opkomst!

 

Oscar Romero Open Hoorns kampioenschap (30 augustus 2021)

Drie HSC'ers waren de afgelopen dagen actief in Hoorn, waar vanaf vrijdag 27 augustus het jaarlijkse weekendtoernooi gehouden werd. Onze clubgenoten kwamen uit in de tweede groep. Johan Wuijts was daar een van de favorieten, maar verloor een partij op zaterdag, waardoor hij met de zaterdagavondbye ver terug viel. Twee zeges op zondag brachten hem met 4 uit 6 nog op de gedeelde derde plaats (tiende op weerstandspunten). Zijn TPR van 1889 is iets lager dan zijn huidige rating. Pim Blijlevens verloor ook op zaterdag en speelde verder nog een remise teveel om Johan bij te benen. Hij finishte dus op 3½ uit 6 en dat betekende een gedeelde 14e plaats (15e op weerstandspunten) met een teleurstellende TPR van 1759. Gachatur Kazarjan eindigde met 3 uit 6 op de gedeelde 22e plaats (25e op weerstandspunten). Zijn TPR van 1738 was prima, hij gaat aan dit toernooi wat ratingwinst overhouden. Verdere bijzonderheden zijn te vinden op de toernooisite.

 

Pim wint ook zevende ronde zomercompetitie (25 augustus 2021)

Op dinsdag 24 augustus wist Pim Blijlevens voor de derde keer een ronde te winnen in de zomercompetitie. Met 5 uit 6 bleef hij Gachatur Kazarjan een halfje voor, zoals uit de uitslag blijkt. Door deze ontwikkelingen krijgen we nu wel een bijzonder spannende tussenstand in het grand-prixklassement. Wie van de drie kanshebbers volgende week de laatste ronde wint, zal tot Zomerkampioen gekroond worden!

 

Zomercompetitie (22 augustus 2021)

Op dinsdag 24 augustus wordt de zevende en voorlaatste ronde van de zomercompetitie gehouden. We starten weer rond 20.00 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en niet-leden zijn ook van harte welkom! We gaan zoveel als mogelijk de anderhalvemeterregel handhaven. We hopen op een grote opkomst!

 

Pim wint zesde ronde zomercompetitie (19 augustus 2021)

Op dinsdag 17 augustus werd Pim Blijlevens de eerste speler die twee keer een ronde wist te winnen in de zomercompetitie. Op SB-punten bleef hij John van Rooij voor, zoals uit de uitslag blijkt. Johan Wuijts sloop naar de ongedeelde eerste plaats in tussenstand van het grand-prixklassement. De laatste twee ronden beloven spannend te worden met nog drie kanshebbers voor de eindzege.

 

Zomercompetitie (15 augustus 2021)

Op dinsdag 17 augustus wordt de zesde ronde van de zomercompetitie gehouden. We starten weer rond 20.00 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en niet-leden zijn ook van harte welkom! We gaan zoveel als mogelijk de anderhalvemeterregel handhaven. We hopen op een grote opkomst!

 

Gachatur wint vijfde ronde zomercompetitie (12 augustus 2021)

Op dinsdag 10 augustus mochten we de vijfde winnaar in even zoveel ronden van de zomercompetitie begroten. Gachatur Kazarjan won met 8 uit 8 (!), zoals uit de uitslag blijkt. Hij is nu samen met Johan Wuijts leider in de tussenstand van het grand-prixklassement.

 

Zomercompetitie (8 augustus 2021)

Op dinsdag 10 augustus wordt de vijfde ronde van de zomercompetitie gehouden. We starten weer rond 20.00 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en niet-leden zijn ook van harte welkom! We gaan zoveel als mogelijk de anderhalvemeterregel handhaven. We hopen op een grote opkomst!

 

Johan wint vierde ronde zomercompetitie (8 augustus 2021)

Op dinsdag 3 augustus werd in de vierde ronde van de zomercompetitie een dubbelrondige competitie afgewerkt. Johan Wuijts was met 8 uit 10 de beste zoals uit de uitslag blijkt, en neemt nu ook de ongedeelde leiding in de tussenstand van het grand-prixklassement.

 

Zomercompetitie (2 augustus 2021)

Op dinsdag 3 augustus wordt de vierde ronde van de zomercompetitie gehouden. We starten weer rond 20.00 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en niet-leden zijn ook van harte welkom! We gaan zoveel als mogelijk de anderhalvemeterregel handhaven. We hopen op een grote opkomst!

 

John wint derde ronde zomercompetitie (31 juli 2021)

Op dinsdag 27 juli werd de derde ronde van de zomercompetitie gewonnen door John van Rooij met 6 punten. Hij bleef Johan Wuijts op SB-punten voor, zoals uit de uitslag blijkt. Gachatur Kazarjan en Johan gaan nu aan de leiding in de tussenstand van het grand-prixklassement.

 

Zomercompetitie (26 juli 2021)

Op dinsdag 27 juli wordt de derde ronde van de zomercompetitie gehouden. We starten weer rond 20.00 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en niet-leden zijn ook van harte welkom! We gaan zoveel als mogelijk de anderhalvemeterregel handhaven. We hopen op een grote opkomst!

 

Hugo wint tweede ronde zomercompetitie (26 juli 2021)

Op dinsdag 20 juli werd de tweede ronde van de zomercompetitie gewonnen door Hugo Faber met 5½ punten. Hij bleef Gachatur Kazarjan op SB-punten net voor, zoals uit de uitslag blijkt. Pim Blijlevens is nog steeds leider is in de tussenstand van het grand-prixklassement.

 

Zomercompetitie (18 juli 2021)

Op dinsdag 20 juli wordt de tweede ronde van de zomercompetitie gehouden. We starten weer rond 20.00 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en niet-leden zijn ook van harte welkom! We gaan zoveel als mogelijk de anderhalvemeterregel handhaven. We hopen op een grote opkomst!

 

Snelschaaktoernooi KiNG Tilburg (18 juli 2021)

Op zaterdag 3 juli speelden drie HSC'ers mee in het eerste snelschaaktoernooi sinds mensenheugenis. Het was te doen in het Spoorpark in Tilburg en KiNG was de organiserende vereniging. Rob Bakels slaagde er in groep F te winnen, Wilfried van de Kimmenade en Johan Wuijts wonnen geen prijs. Uit betrouwbare bron is vernomen dat het nog lang bijzonder gezellig was. Er is inmiddels een verslag verschenen van deze happening.

 

Pim wint eerste ronde zomercompetitie (16 juli 2021)

Op dinsdag 13 juli werd de eerste ronde van de zomercompetitie bezocht door zeven leden. Pim Blijlevens stond slechts een remise af, in de slotronde tegen nummer 2 Johan Wuijts, en werd daarmee de eerste winnaar, zoals te zien is in de uitslag. Uiteraard betekent dit dat Pim de eerste leider is in de tussenstand van het grand-prixklassement.

 

Zomercompetitie (12 juli 2021)

We gaan weer beginnen met de zomercompetitie! Vanaf dinsdag 13 juli worden acht snelschaakavonden georganiseerd in ons clublokaal Snookertown. Op elke avond zullen negen snelschaakpartijen worden gespeeld met het speeltempo van 4 minuten per persoon per partij, met als toegevoegde tijd 2 seconden per zet. Elke avond zijn zogenaamde grand-prix-punten te verdienen en degene die na de laatste avond (eind augustus) de meeste van die punten heeft verzameld, mag zich zomerkampioen van HSC noemen! We starten rond 20.00 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en niet-leden zijn ook van harte welkom! We gaan zoveel als mogelijk de anderhalvemeterregel handhaven. Snookertown zal door de nieuwe maatregelen zijn deuren om 24.00 uur gaan sluiten.

 

40 jaar lid van HSC! (12 juli 2021)

Op dinsdag 6 juli werden tijdens de Algemene Ledenvergadering twee jubilarissen gehuldigd! Rob Bakels (links) en Hans Nacinovic (rechts) zijn beiden 40 jaar lid van HSC, gefeliciteerd!

 

Algemene Ledenvergadering (4 juli 2021)

Op dinsdag 6 juli staat de Algemene Ledenvergadering op het programma. Deze vergadering gaat over de verantwoording over het seizoen 2019-2020. Tijdens de vergadering zal de anderhalf meter regel worden gerespecteerd. Aanvang is 20.00 uur.

 

Hugo wint vierde online toernooi (4 juli 2021)

Op dinsdag 29 juni werd het vierde interne online snelschaaktoernooi met 5½ uit 7 gewonnen door Hugo Faber. Kijk even naar de eindstand.

 

Online toernooi! (28 juni 2021)

Op dinsdag 29 juni wordt ter afsluiting van het (online) schaakseizoen een online toernooi gehouden voor HSC-leden. Het tempo in dit vierde online toernooi is, net als de vorige keer, 5 minuten per persoon per partij met een extra tijd per zet van 5 seconden. Op de site lichess.org kan er op de teampagina van HSC ingeschreven worden.

 

Hugo winnaar derde periode online (22 juni 2021)

Op dinsdag 22 juni werden de laatste inhaalpartijen gespeeld in periode 3 van de online groepcompetitie. Hugo Faber maakte geen fout en is kampioen geworden, zoals uit de eindstand blijkt.

 

Uitslagen (18 juni 2021)

Op dinsdag 15 juni werden twee ronden gespeeld (ronde 15 en 9) in periode 3 van de online groepcompetitie. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Uitslagen (10 juni 2021)

Op dinsdag 8 juni werden twee ronden gespeeld (ronde 16 en 17) in periode 3 van de online groepcompetitie. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Programma online competitie (6 juni 2021)

Op dinsdag 8 juni worden er weer twee ronden gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (6 juni 2021)

Op dinsdag 1 juni werd er een ronde gespeeld (ronde 7) in periode 3 van de online groepcompetitie, alsmede enkele inhaalpartijen. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Programma online competitie (31 mei 2021)

Op dinsdag 1 juni worden er weer twee ronden gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (26 mei 2021)

Op dinsdag 25 mei werden twee ronden gespeeld (ronde 12 en 13) in periode 3 van de online groepcompetitie. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Programma online competitie (24 mei 2021)

Op dinsdag 25 mei worden er weer twee ronden gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (18 mei 2021)

Op dinsdag 18 mei werden twee ronden gespeeld (ronde 10 en 11) in periode 3 van de online groepcompetitie. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand. Helaas heeft Menno van Dongen zich teruggetrokken. Zijn partijen zijn uit de stand verwijderd.

 

Programma online competitie (16 mei 2021)

Op dinsdag 18 mei worden er weer twee ronden gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (11 mei 2021)

Op dinsdag 11 mei werden twee ronden gespeeld (ronde 5 en 6) in periode 3 van de online groepcompetitie. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Programma online competitie (9 mei 2021)

Op dinsdag 11 mei worden er weer twee ronden gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (4 mei 2021)

Op dinsdag 4 mei werden twee ronden gespeeld (ronde 3 en 4) in periode 3 van de online groepcompetitie. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Programma online competitie (3 mei 2021)

Op dinsdag 4 mei worden er weer twee ronden gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (29 april 2021)

Op dinsdag 27 april werden twee ronden gespeeld (ronde 14 en 8) in periode 3 van de online groepcompetitie. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Programma online competitie (25 april 2021)

Op dinsdag 27 april worden er weer twee ronden gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (23 april 2021)

Op dinsdag 20 april werden de eerste twee ronde van periode 3 van de online groepcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Programma online competitie (19 april 2021)

Op dinsdag 20 april wordt gestart met de derde online groepcompetitie dit seizoen. Er worden twee ronden gespeeld. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen externe online bekercompetitie (19 april 2021)

Op zaterdag 17 april werden de laatste twee ronden in de online bekercompetitie van de KNSB gespeeld. HSC verloor eerst met 3½ - 4½ van Het Kasteel uit Wijchen. In de slotronde werd dan toch nog een gelijkspel behaald tegen En Passant Texel.

 

Uitslagen (13 april 2021)

Op dinsdag 13 april werd ronde 14 alsmede de laatste inhaalpartijen van de online groepcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de eindstand. Op dinsdag 20 april wordt begonnen met de derde periode.

 

Programma online competitie (11 april 2021)

Op dinsdag 13 april worden er inhaalpartijen gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Maarten wint tweede periode online (6 april 2021)

Op dinsdag 6 april werden ronde 16 en 17 van de online groepcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand, waaruit blijkt dat Maarten Smit niet meer in te halen is en derhalve deze tweede periode gewonnen heeft.

 

Programma online competitie (5 april 2021)

Op dinsdag 6 april worden er weer twee ronden gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen externe online bekercompetitie (5 april 2021)

Op zaterdag 3 april werden de eerste drie ronden in de nieuw in het leven geroepen online bekercompetitie van de KNSB gespeeld. HSC speelt mee met een team en is ingedeeld in poule B. Helaas gingen de eerste drie wedsrtijden met grote cijfers verloren. In de eerste ronde won Almere met 6½ - 1½, in de tweede ronde was MuConsult Apeldoorn met 8 - 0 te sterk en in de derde ronde gingen we met 7½ - ½ onderuit tegen Schaakmat Westland.

 

Ger Wich overleden (31 maart 2021)

Heden bereikte ons het treurige bericht dat ons gewaardeerde lid Ger Wich plotseling is overleden op donderdag 25 maart jongstleden. De crematie heeft inmiddels in besloten kring plaatsgevonden. Ger was lid van onze club vanaf 1970, ergens in de jaren 80 verliet hij de club om later weer terug te keren. Hij was naast speler ook actief als jeugdleider, eerst bij HSC en later, toen de jeugdafdeling overging in de nieuwe club JSC De Pionier, bleef hij de kinderen les geven, tot dat wegens de coronarestricties niet meer mogelijk was. Zelf schaken deed hij de laatste paar jaren niet veel meer, maar in de jaren daarvoor was hij veelvuldig deelnemer in de interne competitie, waarin hij opviel door zijn rustige en degelijke stijl. Ger werd 72 jaar.

 

Uitslagen (31 maart 2021)

Op dinsdag 30 maart werden ronde 15 en 12 van de online groepcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Programma online competitie (29 maart 2021)

Op dinsdag 30 maart worden er weer twee ronden gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Vriendschappelijke wedstrijd HSC - WLC (25 maart 2021)

Op dinsdag 23 maart speelden HSC en het Eindhovense WLC een vriendschappelijke online wedstrijd op zes borden. Het werd een 2 - 4 nederlaag. Het verslag is al te lezen.

 

Uitslagen (25 maart 2021)

Op dinsdag 23 maart werden een flink aantal partijen ingehaald dan wel vooruitgespeeld in de online groepcompetitie. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Programma (21 maart 2021)

Op dinsdag 23 maart wordt er een vriendschappelijke match gespeeld (6 tegen 6) tussen HSC en WLC uit Eindhoven, met een tempo van 60 minuten per persoon per partij met een toevoeging van 30 seconden per zet. Er wordt gespeeld via lichess.org.
Wellicht worden er daarnaast nog enkele inhaalpartijen ingepland voor de online groepcompetitie, houd je mailbox in de gaten. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (16 maart 2021)

Op dinsdag 16 maart werden ronde 18 en 19 van de online groepcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Programma online competitie (14 maart 2021)

Op dinsdag 16 maart worden er weer twee ronden gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (9 maart 2021)

Op dinsdag 9 maart werden ronde 10 en 11 van de online groepcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Programma online competitie (6 maart 2021)

Op dinsdag 9 maart worden er weer twee ronden gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Johan wint derde online toernooi (6 maart 2021)

Op dinsdag 2 maart werd het derde interne online snelschaaktoernooi met 6 uit 7 gewonnen door Johan Wuijts. Kijk even naar de eindstand.

 

Online toernooi! (28 februari 2021)

Op dinsdag 2 maart wordt voor de derde keer een online toernooi gehouden voor HSC-leden. Het tempo is net als de vorige keer 5 minuten per persoon per partij met een extra tijd per zet van 5 seconden. Op de site lichess.org kan er op de teampagina van HSC ingeschreven worden.

 

Uitslagen externe online competitie (28 februari 2021)

Op zaterdag 27 februari werd al weer de laatste ronde van de externe online competitie gespeeld. HSC 1 won met 6 - 4 van hekkensluiter Schaakwoude uit het Friese Damwoude en is daarmee op de vijfde plaats geëindigd. HSC 2 slaagde er niet meer in om met een voltallig team op te draven tegen Amsterdam West, ging met 9 - 1 onderuit en kwam zodoende niet meer van de laatste plaats af.

 

Uitslagen (23 februari 2021)

Op dinsdag 23 februari werden ronde 8 en 9 van de online groepcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Programma online competitie (22 februari 2021)

Op dinsdag 23 februari worden er weer twee ronden gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (16 februari 2021)

Op dinsdag 16 februari werden ronde 6 en 7 van de online groepcompetitie gespeeld. Helaas heeft Huub Martens zich teruggetrokken, zodat er nu iedere ronde iemand vrij is. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Programma online competitie (14 februari 2021)

Op dinsdag 16 februari worden er weer twee ronden gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen externe online competitie (13 februari 2021)

Zaterdag 13 februari was niet echt een gelukkige dag voor de twee HSC-teams die meespelen in de externe online competitie. Beide teams verloren zowel in ronde 7 als 8 hun wedstrijden. HSC 1 liet in beide wedstrijden opgelegde kansen liggen en verloor eerst met 4½ - 5½ van Goes en daarna met 4 - 6 van Amsterdam Berserkers. HSC 2 had exact dezelfde uitslagen; eerst 4½ - 5½ tegen Wageningen, vervolgens 4 - 6 tegen Woerden 3.

 

Programma externe online competitie (12 februari 2021)

Op zaterdag 13 januari worden ronde 7 en 8 gespeeld in de externe online competitie. HSC 1 speelt om 14.30 uur tegen Goes en mag om 16.00 uur aantreden tegen koploper Amsterdam Berserkers. HSC 2 speelt in de zevende ronde tegen Wageningen en in ronde 8 tegen Woerden 3. Er wordt gespeeld via chess.com.

 

Uitslagen (9 februari 2021)

Op dinsdag 9 februari werden ronde 4 en 5 van de online groepcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Programma online competitie (7 februari 2021)

Op dinsdag 9 februari worden er weer twee ronden gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (2 februari 2021)

Op de tweede speelavond van de online groepcompetitie werden ronde 2 en 3 gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Programma online competitie (31 januari 2021)

Op dinsdag 2 februari worden er weer twee ronden gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen externe online competitie (30 januari 2021)

Op zaterdag 30 januari werden de vijfde en zesde ronde van de externe online competitie gespeeld. HSC 1 boekte een mooie 6 - 4 overwinning op Philidor Leiden in ronde 5, maar kwam in de zesde ronde flink tekort tegen Caissa; er werd met maar liefst 9 - 1 verloren. HSC 2 was in de vijfde ronde vrij en verloor in ronde 6 met 6 - 4 van De Drie Torens uit Tilburg.

 

Programma externe online competitie (28 januari 2021)

Op zaterdag 30 januari worden ronde 5 en 6 gespeeld in de externe online competitie. HSC 1 neemt het in de vijfde ronde op tegen Philidor Leiden, momenteel achtste in de stand. In ronde 6 wordt er aangetreden tegen het Amsterdamse Caissa. HSC 2 is in ronde 5 vrij en speelt in de zesde ronde tegen De Drie Torens uit Tilburg. Er wordt gespeeld via chess.com.

 

Uitslagen (28 januari 2021)

De nieuwe online groepcompetitie heeft maar liefst 20 deelnemers! Op dinsdag 26 januari werden alvast twee ronden afgewerkt, ronde 1 en ronde 13. Kijk even naar de uitslagen en de eerste tussenstand.

 

Eerste ronde nieuwe online competitie (24 januari 2021)

Op dinsdag 26 januari wordt begonnen met de eerste en tweede ronde van de tweede periode van de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Johan eerste online kampioen! (22 januari 2021)

Op dinsdag 19 januari werden naast de laatste partijen van de online groepcompetitie ook de beslissende barrages gespeeld die moesten uitmaken wie de eerste online kampioen zou worden. Nadat Johan Wuijts en Gerard van de Kerkhof beiden gewonnen hadden van John van Rooij, moesten zij in de finale uitmaken wie de beste zou zijn. Johan sloeg toe met een bijzonder fraaie combinatie, waarbij hij eerst een stuk en daarna een kwaliteit offerde om al het materiaal middels een stille zet met rente terug te winnen. Hij mag zich door deze winst Kampioen noemen! Kijk nog even naar de laatste uitslagen en de eindstand.
Ook werden er op deze avond nog vier saldopartijen gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Inhalen en barrages online (18 januari 2021)

Op dinsdag 19 januari worden de laatste partijen van de online groepcompetitie ingehaald. Tevens wordt een barrage afgewerkt tussen de drie spelers die ex aequo op de eerste plaats zijn geëindigd, om de eerste online winnaar te bepalen. Ook kunnen geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie zich nog melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen externe online competitie (16 januari 2021)

Op zaterdag 16 januari werden de derde en vierde ronde van de externe online competitie gespeeld. HSC 1 verloor in ronde 3 van ASC uit Alphen aan den Rijn. Er werd met 1 persoon meer gespeeld, maar toch werd met 4 - 6 verloren. In ronde 4 werd de winst tegen UVS uit Nijmegen in de beslissende partij vergooid, waardoor er een 5 - 5 gelijkspel behaald werd. Aangetekend mag worden dat 1 partij in ons voordeel werd beslist doordat de eerste zet van een Nijmegenaar niet werd geregistreerd en zijn klok bleef lopen. Chess.com werkt blijkbaar niet altijd naar behoren, maar dat was eigenlijk al bekend. HSC 2 won in ronde 3 met zeer ruime cijfers van Dordrecht 2, 8 - 2, maar de opponent had slechts 3 spelers weten op te trommelen. In ronde 4 ging het echter met maar liefst 9 - 1 onderuit tegen Sas van Gent 3.

 

Uitslagen (16 januari 2021)

Op dinsdag 12 januari werden de tiende en dertiende ronde van de online groepcompetitie gespeeld en daarnaast nog enkele inhaalpartijen. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand. Zoals te zien is zijn drie mensen gedeeld eerste geworden. Om een winnaar aan te wijzen volgen barragepartijen.

 

Tiende en dertiende ronde online (10 januari 2021)

Op dinsdag 12 januari worden de tiende en dertiende ronde van de online groepcompetitie gespeeld. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (7 januari 2021)

Op dinsdag 5 januari werden de elfde en twaalfde ronde van de online groepcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Elfde en twaalfde ronde online (3 januari 2021)

Op dinsdag 5 januari worden de elfde en twaalfde ronde van de online groepcompetitie gespeeld. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Hugo wint tweede online toernooi (31 december 2020)

Op dinsdag 29 december werd het tweede interne online snelschaaktoernooi, dit keer met een tempo van 5 minuten per persoon per partij plus 5 seconden increment per zet, gewonnen door Hugo Faber! Kijk even naar de eindstand.

 

Uitslag (31 december 2020)

Op dinsdag 29 december werd ook nog een partij ingehaald in de online groepcompetitie. Kijk even naar de uitslag en de tussenstand.

 

Online toernooi! (27 december 2020)

Op dinsdag 29 december wordt voor de tweede keer een online toernooi gehouden voor HSC-leden. Het tempo is dit keer 5 minuten per persoon per partij met een extra tijd per zet van 5 seconden. Op de site lichess.org kan er op de teampagina van HSC ingeschreven worden.

 

Uitslag externe online competitie (27 december 2020)

Op woensdag 23 december werd nog een wedstrijd uit de tweede ronde van de externe online competitie ingehaald. HSC 1 was, mede dankzij een invalbeurt op het allerlaatste moment van Johan Wuijts, met 6 - 4 te sterk voor Almelo en heeft daardoor beslag gelegd op een mooie voorlopige tweede plaats.

 

Uitslagen (27 december 2020)

Op dinsdag 22 december werd een flink aantal inhaalpartijen van de online groepcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Tiende en elfde ronde online (20 december 2020)

Op dinsdag 22 december worden de tiende en elfde ronde van de online groepcompetitie gespeeld. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen externe online competitie (20 december 2020)

Op zaterdag 19 december is gestart met de externe online competitie. HSC 1 speelde in de eerste ronde gelijk tegen het op papier sterkere Autovakmeester Schaap MAch. De tweede ronde tegen Almelo is niet gespeeld. Omdat de tijd verkeerd was ingesteld moest de wedstrijd geannuleerd worden en men slaagde er niet in een nieuwe wedstrijd aan te maken. Waarschijnlijk zal deze wedstrijd op een nader te bepalen datum ingehaald moeten worden. HSC 2 speelde wel twee wedstrijden, maar helaas gingen ze beide verloren. Tegen En Passant Texel werd het 2½ - 7½ en tegen DD 2 werd het 3 - 7.

 

Programma externe online competitie (17 december 2020)

Op zaterdag 19 december wordt er begonnen met de nieuw in het leven geroepen externe online competitie. Onze twee online teams spelen op deze dag twee ronden die elk bestaat uit twee partijen, waarin het tempo 10 minuten per persoon per partij bedraagt, met een toevoeging van 2 seconden per zet. Er wordt gespeeld met 5 spelers per team. HSC 1 neemt het in de eerste ronde van klasse 3A op tegen Autovakmeester Schaap MAch (een combinatie van Magnus en Anna Paulowna, uit de kop van Noord Holland dus) en in de tweede ronde tegen Almelo. HSC 2 speelt in klasse 6B in de eerste ronde tegen En Passant Texel en mag in ronde 2 tegen DD 2 uit Den Haag. Er wordt gespeeld via chess.com.

 

Uitslagen (17 december 2020)

Op dinsdag 15 december werden de achtste en negende ronde van de online groepcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Achtste en negende ronde online (13 december 2020)

Op dinsdag 15 december worden de achtste en negende ronde van de online groepcompetitie gespeeld. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (11 december 2020)

Op dinsdag 8 december werden naast de zevende ronde van de online groepcompetitie ook nog enkele inhaalpartijen gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.
Ook werden de eerste partijen gespeeld voor de online saldocompetitie. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Zevende ronde plus inhalen online (7 december 2020)

Op dinsdag 8 december worden de zevende ronde én een inhaalronde gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Externe online competitie (4 december 2020)

Nu de 'normale' externe competitie op zaterdagen geannuleerd is wegens COVID-19, heeft de KNSB een nieuwe externe competitie in het leven geroepen, maar dan online. HSC heeft zich ingeschreven met twee teams, en vanaf zaterdag 19 december gaat het beginnen. Er worden op zaterdagen twee ronden afgewerkt, waarbij vijf spelers twee partijen spelen per ronde met een tempo van 10 minuten per persoon per partij en een increment van 2 seconden per zet. Elke zaterdag vier partijtjes dus. De indeling is inmiddels bekend. HSC 1 is ingedeeld in klasse 3A en HSC 2 is ingedeeld in klasse 6B. Er zal worden gespeeld via chess.com.
Om vast een beetje te oefenen wordt er op zaterdag 5 en 12 december een 'inspeeltoernooi' georganiseerd door de KNSB. Om mee te doen moet je je eerst aanmelden als lid van club KNSB Nederland, dat kan via deze link. Om je aan te melden voor het toernooi, gebruik je deze link.

 

Gachatur is de beste! (2 december 2020)

Op dinsdag 1 december werd het eerste interne online snelschaaktoernooi met een tempo van 7 minuten per persoon per partij plus 5 seconden increment per zet glansrijk gewonnen door Gachatur Kazarjan! Een ronde voor het einde was het al zeker dat hij de rest ver achter zich zou laten en kon zich zelfs nog een nederlaag in de slotronde veroorloven. Kijk even naar de eindstand.

 

Online toernooi! (29 november 2020)

Op dinsdag 1 december wordt voor de eerste keer een online toernooi gehouden voor HSC-leden. Het tempo is 7 minuten per persoon per partij met een extra tijd per zet van 5 seconden. Op de site lichess.org kan er op de teampagina van HSC ingeschreven worden. Alle leden hebben een mail gekregen met een handleiding.

 

Uitslagen (25 november 2020)

Op dinsdag 24 november werden de vijfde en zesde ronde van de online groepcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Vijfde en zesde ronde online (22 november 2020)

Op dinsdag 24 november worden de vijfde en zesde ronde van de online groepcompetitie gespeeld. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (19 november 2020)

Op dinsdag 17 november werden ronde drie en vier van de online groepcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Derde en vierde ronde online (15 november 2020)

Op dinsdag 17 november gaan we verder met de online groepcompetitie en wel met de derde en vierde ronde. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (11 november 2020)

Op dinsdag 10 november werden de eerste twee ronden van de online groepcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

We gaan weer schaken! (8 november 2020)

We gaan op dinsdag 10 november beginnen met de vanwege COVID-19 in het leven geroepen online competitie. We gaan spelen via de site lichess.org en er zijn twee competities, de online groepcompetitie en de online saldocompetitie. In de online groepcompetitie zullen we per dinsdag twee ronden afwerken, bij de online saldocompetitie mag eenieder die een of twee partijen wil spelen zich aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., voor maandagavond 20.00 uur. Het programma voor de eerste twee ronden van de online groepcompetitie staat hier.

 

Corona gooit (weer) roet in het eten (19 oktober 2020)

Op dinsdag 20 oktober zou eigenlijk de vierde ronde van de herfstcompetitie worden gespeeld, maar de maatregelen om het Coronavirus in te dammen hebben ertoe geleid dat de horeca voorlopig opnieuw dicht moet zijn. De interne-, maar ook de externe competities zijn daarmee tot nader order uitgesteld.

 

Uitslagen (13 oktober 2020)

Op dinsdag 13 oktober is de voorlopig laatste ronde van de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de bijgewerkte tussenstand.

 

Derde ronde intern (11 oktober 2020)

Op dinsdag 13 oktober wordt de derde ronde van de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma, dat iets gewijzigd is doordat er nog een nieuwe deelnemer (Tomas Neves) is toegevoegd. Liefhebbers voor een partij in de saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (6 oktober 2020)

Op dinsdag 6 oktober is de tweede ronde van de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de bijgewerkte tussenstand.

 

Tweede ronde intern (5 oktober 2020)

Op dinsdag 6 oktober wordt de tweede ronde van de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma. Liefhebbers voor een of twee partijen in de saldocompetitie mogen zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Indelingen externe- en avondcompetitie (30 september 2020)

HSC gaat komend seizoen deelnemen met twee teams aan de externe competitie van de KNSB (op zaterdagen), en met één team aan de avondcompetitie van de NBSB (op clubavonden). Zoals het er nu uit ziet gaat HSC 1 in klasse 3H 7 wedstrijden spelen, en HSC 3 in klasse 6E 5 wedstrijden. HSC 2 en HSC 4 zijn niet ingeschreven, maar houden recht op hun plaats in het seizoen 2021-2022. In de avondcompetitie gaat HSC B in klasse B1 maar liefst 8 wedstrijden spelen. HSC A en HSC C zijn niet ingeschreven, maar houden recht op hun plaats in het seizoen 2021-2022. In de kalender staan de speeldata alvast vermeld.

 

Uitslagen (29 september 2020)

Op dinsdag 29 september is de eerste ronde van de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de bijgewerkte tussenstand. Ook werd er nog een partij gespeeld voor de saldocompetitie, kijk naar de uitslag van deze partij en naar de tussenstand.

 

Nieuw speeltempo! (28 september 2020)

Naar aanleiding van de persconferentie van de Minister-President van vanavond, zal ons clublokaal Snookertown vanaf morgen al om 22.00 uur moeten sluiten. We gaan wél gewoon schaken, maar het speeltempo zal verkort moeten worden. We gaan, zolang de sluitingstijd 22.00 uur is, spelen met een tempo van 45 minuten voor 40 zetten gevolgd door 5 minuten voor de rest van de partij. Geen extra tijd per zet dus!

 

We gaan beginnen! (27 september 2020)

Op dinsdag 29 september gaat er dan eindelijk begonnen worden met de interne herfstcompetitie! Kijk even naar het programma van de eerste ronde. Voor de volledigheid: het tempo is 1 uur voor 35 zetten, gevolgd door 10 minuten extra bedenktijd, plus een toevoeging van 30 seconden per zet vanaf de eerste zet.
Voor degenen die onverhoopt geen partij hoeven te spelen (bijvoorbeeld door afmelding van de tegenstander), of voor (niet-)leden die gewoon willen schaken op deze dinsdag, bestaat uiteraard de mogelijkheid een of twee partijen voor de saldocompetitie te spelen. Aanmelden tot maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Indeling herfstcompetitie (24 september 2020)

De indeling voor de komende herfstcompetitie is bekend. We gaan spelen met 14 deelnemers in een grote groep. Er zal gespeeld worden met het tempo van 1 uur voor 35 zetten, gevolgd door 10 minuten extra bedenktijd, plus een toevoeging van 30 seconden per zet vanaf de eerste zet. De eerste zeven in de eindstand zullen zich plaatsen voor groep A in de lentecompetitie, de rest komt in groep B. Kijk alvast naar het programma, waarbij opgemerkt dat de data vanaf ronde 5 nog ingevuld moeten worden. Na elke ronde worden de uitslagen op deze pagina ingevuld, alsmede in de tussenstand.

 

Saldocompetitie (23 september 2020)

Op dinsdag 22 september werden dit keer elf partijen gespeeld in de saldocompetitie, een seizoensrecord! Kijk even naar de uitslagen van deze avond en de tussenstand.

 

Saldocompetitie (20 september 2020)

Op dinsdag 22 september is er weer een mogelijkheid om een of twee partijen te spelen voor de saldocompetitie. Aanmelden tot maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deze competitie is ook toegankelijk voor niet-leden.

 

Cijfertjes bijgewerkt (16 september 2020)

De overzichten van de externe- en avondcompetitie in het tabblad 'Historie' zijn weer volledig up-to-date. In de Avond Top 50 was Maarten Smit al enige tijd de nummer 1, hij is dat nu ook in de Externe Top 100. Maar na komend seizoen is hij waarschijnlijk weer nummer 2.

 

Saldocompetitie (16 september 2020)

Op dinsdag 15 september werden maar liefst tien partijen gespeeld in de saldocompetitie. Kijk even naar de uitslagen van deze avond en de tussenstand.

 

Saldocompetitie (13 september 2020)

Op dinsdag 15 september is er weer een mogelijkheid om een of twee partijen te spelen voor de saldocompetitie. Aanmelden tot maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deze competitie is ook toegankelijk voor niet-leden.

 

Beter laat dan nooit (11 september 2020)

Door omstandigheden kon het keurig op tijd aangeleverde amusante verslag van HSC 4 (ronde van 1 februari) nog niet eerder worden geplaatst. Bij deze alsnog.

 

Saldocompetitie (9 september 2020)

Op dinsdag 8 september werden de eerste partijen voor de nieuwe saldocompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen van deze avond en de tussenstand.

 

Een nieuw begin! (7 september 2020)

De vlag kan uit! Op dinsdag 1 september is er tijdens de jaarvergadering eindelijk een nieuw voltallig bestuur gekozen!

Van links naar rechts, keurig op 1,5 meter van elkaar: John van Rooij (penningmeester), Pim Blijlevens (intern competitieleider), Hans Nacinovic (voorzitter), Rob Bakels (secretaris) en Paul Sanders (PR). We wensen het nieuwe bestuur veel succes!

 

 

 

 

Ons clublokaal