Helmondse Schaakclub

Laatste Nieuws 2022-2023

 

Johan wint de Zomercompetitie

In de maanden juli en augustus hebben we weer de zomercompetitie gespeeld. Elke dinsdag werd er een snelschaak- of rapidtoernooi gehouden. Na 9 toernooien is het Johan Wuijts die de meeste grand-prixpunten heeft verzameld en zo voor de 6e keer de zomercompetitie heeft gewonnen. Kijk voor alle uitslagen en de eindstand op de pagina van de zomercompetitie.

 

Open Brabants Kampioenschap Snelschaak voor Teams

Met één team speelde HSC zaterdag 8 juli mee met het Brabants Kampioenschap snelschaak voor clubteams in Veldhoven. In het hete clubhuis van de organiserende vereniging speelden we 11 dubbele rondes tegen andere clubs. Johan (bord 1; 11 uit 18), Pim (bord 2; 11½ uit 18), Hugo (bord 3; 7 uit 18), Maarten (bord 4; 9 uit 16) en Retze (bord 5; 9 uit 18) wonnen uiteindelijk 4 wedstrijden, speelden 4 keer gelijk en ook werd er 3 maal verloren. Daarmee kwam het HSC-team terecht op de 8e plaats van de 16 teams. Kijk voor gedetailleerde uitslagen op de website van SV Veldhoven.

 

David Rahangmetan is kampioen in groep C

Op dinsdag 4 juli speelden David Rahangmetan en Paul Sanders de beslissingstweekamp om het kampioenschap van de C-groep. David wist de eerste partij te winnen, maar in de tweede partij kon Paul de stand weer gelijktrekken. Een beslissingsvluggertje moest toen gaan bepalen wie de titel binnen zou slepen. Na een spectaculaire partij was het David die in de tijdnoodfase uiteindelijk net iets sneller bleek dan Paul en er met de winst vandoor ging.

 

Uitslagen 27 juni

Op dinsdag de 27e was er slechts 1 partij in groep C van de lentecompetitie. Adam versloeg Menno en verstevigde zo zijn 4e plaats in de tussenstand. Voor de 4e week op rij werd er een rapidtoernooitje gespeeld waar deze keer 10 spelers op af waren gekomen. Met 4½ uit 5 eindigde Johan Wuijts bovenaan.

 

Echternacher Open

In het weekend van 24 en 25 juni vond in het Luxemburgse Echternach weer het Echternacher Open plaats. Dat is een negenrondig rapidschaaktoernooi met een speeltempo van 45 minuten waar traditiegetrouw veel HSC'ers aan meedoen. Deze editie waren er 5 Helmondse schakers en 2 gewaardeerde ex-leden naar Luxemburg afgereisd om aan dit sfeervolle toernooi deel te nemen. Johan Wuijts en Hugo Faber zetten allebei een geweldige prestatie neer door 6 uit 9 te scoren. Johan speelde onder meer remise tegen 2 FM's en een IM! Hugo wist een WGM te verslaan! Johan wist met dit fraaie resultaat ook nog een ratingprijs in de wacht te slepen. Wilfried van de Kimmenade en Danniel van Boxtel behaalden 4½ punt en Rob Bakels kwam uit op 4 punten. Na een mooie eindsprint wist Arjan Heijligers op 3 punten uit te komen en Millo Labriaire scoorde 2½ punt. Meer informatie is te vinden op de website van de organiserende vereniging.


 

Uitslagen 20 juni

Op dinsdag 20 juni werden er twee partijen gespeeld in groep C van de lentecompetitie. Paul Sanders won opnieuw en maakt daardoor nog steeds kans om op gelijke hoogte te komen met David Rahangmetan om zo een beslissingswedstrijd om het kampioenschap van deze groep af te dwingen. Kijk even naar de uitslagen in groep C en naar de tussenstand in groep C. Er werd voor de liefhebbers ook weer een rapidtoernooitje gespeeld en deze keer waren er maar liefst 11 deelnemers. Met een score van 4½ uit 5 werd Gachatur de winnaar.

 

Uitslagen 13 juni

Op dinsdag 13 juni werden er drie partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep C en naar de tussenstand in groep C. Omdat groep A en B al klaar zijn met de interne competitie, werd er voor hen, en trouwens ook voor andere belangstellende leden en niet-leden, voor de 2e week op rij een rapidtoernooitje gespeeld. Net als vorige week waren er 9 deelnemers. Het toernooi van vorige week werd gewonnen door Johan en in het toernooi van 13 juni was Pim de sterkste.

 

Gachatur Nederlands Kampioen Rapid!

Op zondag 11 juni vond het Open Nederlands Kampioenschap Rapidschaak voor de jeugd plaats in het Carolus in Helmond. In de leeftijdscategorie 2009 wist Gachatur Kazarjan met 6 punten uit 7 partijen de nationale titel in de wacht te slepen! Kijk voor meer informatie op de toernooisite.

 

Uitslagen (11 juni 2023)

Op dinsdag 6 juni werden vier partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep A en groep C en naar de eindstand in groep A en de tussenstand in groep C. Er werd deze avond ook een rapidschaaktoernooi gehouden voor iedereen die daar zin in had.

 

BPB Limburg Open Maastricht (1 juni 2023)

Tijdens het Pinksterweekend speelden drie HSC'ers mee in het grote weekendtoernooi van Maastricht, het Limburg Open. Alle drie namen deel in groep B, de groep tot 2100. Gachatur Kazarjan was het beste op dreef, hij finishte met een score van 5 uit 7 op de gedeelde negende plaats en had een fraaie TPR van 2139. Aanmerkelijk mindere resultaten van de overige twee HSC'ers; Hugo Faber kwam niet verder dan een 50%-score (gedeeld 73e, TPR 1872) en Pim Blijlevens had nog een halfje minder (gedeeld 100e, TPR 1781). Meer bijzonderheden zijn te vinden op de toernooisite.

 

Uitslagen (1 juni 2023)

Op dinsdag 30 mei werd de finale van de interne bekercompetitie gespeeld. John van Rooij won in zijn eerste finale ooit van Pim Blijlevens en heeft daarmee de bekercompetitie gewonnen!
Verder werden er nog drie partijen gespeeld in groep C van de lentecompetitie. Kijk even naar de bijgewerkte tussenstand in groep C. Daarnaast werden er nog vijf partijen gespeeld in de saldocompetitie, kijk even naar de uitslagen en naar de tussenstand.

 

Programma clubavond (29 mei 2023)

Op dinsdag 30 mei wordt finale van de interne bekercompetitie gespeeld. Daarnaast zullen er nog wat partijen worden ingehaald in de lentecompetitie. Via de mail zullen die partijen bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (29 mei 2023)

Op dinsdag 23 mei werden vier partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep A en groep C en naar de tussenstanden in groep A en groep C. Ook werden er vier partijen gespeeld in saldocompetitie, kijk even naar de uitslagen en naar de tussenstand.

 

Lentecompetitie (21 mei 2023)

Op dinsdag 23 mei is er weer een ronde in de lentecompetitie. Via de mail zal de indeling in groep A en groep C bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (21 mei 2023)

Op dinsdag 16 mei werden zeven partijen in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C, naar de tussenstanden in groep A en groep C en de eindstand in groep B. Ook werden er twee partijen gespeeld in saldocompetitie, kijk even naar de uitslagen en naar de tussenstand.

 

Lentecompetitie (14 mei 2023)

Op dinsdag 16 mei is er weer een ronde in de lentecompetitie. Via de mail zal de indeling in groep A, groep B en groep C bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Uitslagen (14 mei 2023)

Op dinsdag 9 mei werden zeven partijen in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep A, groep B en groep C. Ook werden er twee partijen gespeeld in saldocompetitie, kijk even naar de uitslagen en naar de tussenstand.

 

WLC-weekendtoernooi Eindhoven (14 mei 2023)

Vanaf vrijdag 5 tot en met zondag 7 mei werd het WLC-weekendtoernooi bezocht door zes HSC'ers, vier in groep A en twee in groep B. Johan Wuijts en Pim Blijlevens speelden een sterk toernooi en finishten met 3½ uit 6 op de gedeelde 15e plaats. TPR's van respectievelijk 2230 en 2158 waren behoorlijk goed. Voor Johan zat er zelfs nog een bescheiden ratingprijsje in. Maarten Smit en Hugo Faber finishten met 50% op de gedeelde 27e plaats; TPR's waren respectievelijk 2040 en 1881. In groep B scoorde Danny Oppers eveneens 3 uit 6, waarmee hij gedeeld 17e werd. Arjan Heijligers werd 42e met ½ uit 6. Meer informatie, waaronder vele partijen, is te vinden op de toernooisite.

 

Uitslagen (3 mei 2023)

Op dinsdag 2 mei werd de halve finale van de interne bekercompetitie gespeeld. John van Rooij was Hugo Faber met zwart de baas en bereikt voor het eerst de finale. Pim Blijlevens en Johan Wuijts speelden hun partij remise, waarna een barrage de doorslag moest geven. Pim, weer spelend met zwart, was de winnaar en is daarmee voor de derde keer finalist. Ook werden er nog enkele partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep B en groep C. Ook werden er nog twee partijen gespeeld in de saldocompetitie, kijk even naar de uitslagen en naar de tussenstand.

 

Clubavond (29 april 2023)

Op dinsdag 2 mei wordt de halve finale van de interne bekercompetitie gespeeld. Daarnaast zullen er ongetwijfeld nog wat partijen worden ingehaald in de lentecompetitie. Via de mail zullen die partijen bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Uitslagen (27 april 2023)

Op dinsdag 18 april en op dinsdag 25 april werden er in totaal 14 partijen in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep A, groep B en groep C. Ook werd er een partij gespeeld in saldocompetitie, kijk even naar de uitslag en naar de tussenstand.

 

Uitslag externe competitie (27 april 2023)

Op zaterdag 22 april speelde HSC 1 de laatste externe wedstrijd van het seizoen. In Veldhoven werd gewonnen van Kempen Combinatie met 3 - 5, waardoor ons vaandelteam op een mooie tweede plaats is geëindigd. De overzichten zijn bijgewerkt en het verslag van HSC 1 is geplaatst.

 

Uitslag avondcompetitie (27 april 2023)

Op dinsdag 18 april speelde HSC A in de laatste avondwedstrijd van het seizoen gelijk tegen Eindhoven, dat daardoor het kampioenschap misliep. Het verslag van deze wedstrijd is nog niet binnen.

 

Lentecompetitie (15 april 2023)

Op dinsdag 18 april is er weer een ronde in de lentecompetitie. Via de mail zal de indeling in groep A, groep B en groep C bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Uitslagen (15 april 2023)

Op dinsdag 11 april werden negen partijen in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep A, groep B en groep C.

 

Lentecompetitie (10 april 2023)

Op dinsdag 11 april is er weer een ronde in de lentecompetitie. Via de mail zal de indeling in groep A, groep B en groep C bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

HSC/De Legibus Open geannuleerd (10 april 2023)

Helaas gaat het HSC De Legibus Open, dat op zaterdag 24 en zondag 25 juni zou worden gehouden, niet door.

 

Uitslagen (10 april 2023)

Op dinsdag 4 april werden zeven partijen in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep A, groep B en groep C.

 

Lentecompetitie (3 april 2023)

Op dinsdag 4 april is er weer een ronde in de lentecompetitie. Via de mail zal de indeling in groep A, groep B en groep C bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Uitslagen externe competitie (3 april 2023)

Op zaterdag 1 april speelden de drie HSC-teams weer in de externe competitie en voor twee teams was het al de laatste wedstrijd van het seizoen. HSC 1 won met 5½ - 2½ van Eindhoven 2 en is nog altijd in de race voor het kampioenschap. hoewel de kans om alsnog eerste te worden miniem is. HSC 2 speelde met een man minder en speelde voor de derde keer op rij gelijk, dit keer tegen RDS uit Sint Oedenrode. Het kampioenschap is daardoor niet behaald, maar de troost is dat dat ook het geval zou zijn geweest als er gewonnen was. HSC 3 speelde zelfs met twee man minder en ging met maximale cijfers onderuit in Den Bosch tegen HMC 4. De overzichten zijn bijgewerkt en het verslag van HSC 1 is geplaatst. Op de verslagen van HSC 2 en HSC 3 wordt nog gewacht.

 

Externe competitie (30 maart 2023)

Op zaterdag 1 april is er weer een ronde in de externe competitie. Voor twee van de drie teams is dit de laatste ronde van het seizoen. Dat geldt niet voor HSC 1, dat het in de voorlaatste ronde opneemt tegen middenmoter Eindhoven 2, thuis welteverstaan. Winst is noodzakelijk om de promotiestrijd te kunnen volhouden. HSC 2 speelt ook thuis en hier een beetje hetzelfde verhaal: alleen bij winst op RDS uit Sint Oedenrode behoudt men kans op promotie, concurrent De Combinatie 2 zal dan wel (opnieuw) een misstap moeten begaan. HSC 3 is het enige team dat uit speelt, en wel in Den Bosch, waar HMC 4 de tegenstander is. Wat zou het mooi zijn te eindigen met een overwinning, zodat wellicht de laatste plaats nog kan worden overgedragen.

 

Uitslagen (30 maart 2023)

Op dinsdag 28 maart werden zes partijen in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep A, groep B en groep C. Ook werden er twee partijen gespeeld in saldocompetitie, kijk even naar de uitslagen en naar de tussenstand.

 

Lentecompetitie (25 maart 2023)

Op dinsdag 28 maart is er weer een ronde in de lentecompetitie. Via de mail zal de indeling in groep A, groep B en groep C bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Uitslag avondcompetitie (25 maart 2023)

Op dinsdag 21 maart ging HSC A onderuit in de uitwedstrijd tegen WLC B. De Eindhovenaren wonnen met 3 - 1. Het verslag van deze wedstrijd is nog niet binnen.

 

Uitslagen (25 maart 2023)

Op dinsdag 21 maart werden vijf partijen in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep A, groep B en groep C. Ook werd er een partij gespeeld in saldocompetitie, kijk even naar de uitslag en naar de tussenstand.

 

Gachatur geplaatst voor NK (25 maart 2023)

Op zaterdag 18 en zondag 19 maart waren de voorronden van het NK schaken jeugd. Gachatur Kazarjan was uiteraard ook van de partij en hij plaatste zich overtuigend voor het Nederlands Jeugdkampioneschap, categorie B! Hier de eindstand.

 

Uitslagen (16 maart 2023)

Op dinsdag 14 maart werd de kwartfinale van de interne bekercompetitie compleet gespeeld. John van Rooij, Hugo Faber, Johan Wuijts en Pim Blijlevens bereikten de halve finale. Ook werden er nog enkele partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep B en groep C. Ook werd er nog een partij gespeeld in de saldocompetitie, kijk even naar de uitslag en naar de tussenstand.

 

Clubavond (12 maart 2023)

Op dinsdag 14 maart wordt de kwartfinale van de interne bekercompetitie in zijn geheel gespeeld. Daarnaast zullen er ongetwijfeld nog wat partijen worden ingehaald in de lentecompetitie. Via de mail zullen die partijen bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Uitslagen externe competitie (12 maart 2023)

Op zaterdag 11 maart speelden de drie HSC-teams weer in de externe competitie. Dit keer een overwinning en twee gelijkspelen. HSC 1 won in Boxtel met maar liefst 1½ - 6½ van het ongeveer gelijk ingeschatte Dubbelschaak '97. HSC 2 profiteerde voor de tweede keer op rij niet van de halve misstap van koploper De Combinatie 2 en speelde wederom gelijk, dit keer in Eindhoven tegen hun derde team. HSC 3 haalde het eerste officiële gelijkspel van het seizoen en deed dat in een thuiswedstrijd tegen het Tilburgse Stukkenjagers 6. De overzichten zijn bijgewerkt en de verslagen van HSC 1 en HSC 2 zijn geplaatst. Op het verslag van HSC 3 wordt nog gewacht.

 

Uitslagen (12 maart 2023)

Op dinsdag 7 maart werden zeven partijen in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep A, groep B en groep C. Ook werd er een partij gespeeld in saldocompetitie, kijk even naar de uitslag en naar de tussenstand.

 

Lentecompetitie (4 maart 2023)

Op dinsdag 7 maart is er weer een ronde in de lentecompetitie. Via de mail zal de indeling in groep A, groep B en groep C bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Uitslagen (2 maart 2023)

Op dinsdag 28 februari werden acht partijen in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep A, groep B en groep C.

 

Noteboomtoernooi in Leiden (2 maart 2023)

Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 februari namen drie HSC'ers deel aan het Daniël Noteboomtoernooi in Leiden. Alledrie kwamen ze uit in groep B (de groep tot 2000), maar wisten zich niet onder de prijswinnaars te scharen. Gachatur Kazarjan werd met 4 uit 6 gedeeld 13e (17e op weerstandspunten). Johan Wuijts en Pim Blijlevens eindigden met 3½ uit 6 op de gedeelde 24e plaats (respectievelijk 30e en 39e op weerstand). Meer informatie op de toernooisite.

 

Lentecompetitie (27 februari 2023)

Op dinsdag 28 februari is er weer een ronde in de lentecompetitie. Via de mail zal de indeling in groep A, groep B en groep C bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Geen clubavond (18 februari 2023)

Op dinsdag 21 februari is er geen clubavond wegens Carnaval.

 

Uitslagen (18 februari 2023)

Op dinsdag 14 februari werden tien partijen in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep A, groep B en groep C.

 

Lentecompetitie (12 februari 2023)

Op dinsdag 14 februari is er weer een ronde in de lentecompetitie. Via de mail zal de indeling in groep A, groep B en groep C bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Uitslagen externe competitie (12 februari 2023)

Op zaterdag 11 februari speelden de drie HSC-teams allemaal thuis en er werd een keer gewonnen, gelijkgespeeld en verloren. HSC 1 was duidelijk te sterk voor het Soerendonkse Gardé, 6 - 2, waardoor de ongedeelde tweede plaats in handen is gekomen. HSC 2 profiteerde niet van de halve misstap van koploper De Combinatie 2 en kwam ook niet verder dan een gelijkspel, tegen de reserves van het Boxtelse Dubbelschaak '97. HSC 3 kwam helaas net weer wat tekort tegen EGS 2 uit Goirle, met 3½ - 4½ ging deze wedstrijd verloren. De verslagen van HSC 1 en HSC 2 zijn al geplaatst, het verslag van HSC 3 is nog niet ontvangen.

 

Uitslagen (12 februari 2023)

Op dinsdag 7 februari werden acht partijen in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep A, groep B en groep C. Ook werd er een partij gespeeld in de eerste ronde van de interne bekercompetitie. John van Rooij versloeg Wesley Prijs en gaat door naar de kwartfinale.

 

Uitslagen (1 februari 2023)

Op dinsdag 31 januari werden zeven partijen in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep A, groep B en groep C. Ook werden er twee partijen gespeeld in saldocompetitie, kijk even naar de uitslagen en naar de tussenstand.

 

Lentecompetitie (30 januari 2023)

Op dinsdag 31 januari is er weer een ronde in de lentecompetitie. Via de mail zal de indeling in groep A, groep B en groep C bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

HSC/De Legibus Open (30 januari 2023)

Op zaterdag 24 en zondag 25 juni wordt in ons eigen clublokaal Snookertown het HSC De Legibus Open gehouden. Dit negenrondig rapidtoernooi kon wegens COVID-19 een aantal jaren niet worden georganiseerd, maar nu kan het weer. Inschrijven is mogelijk vanaf heden.

 

Diverse toernooien in januari (30 januari 2023)

In januari zijn er diverse toernooien geweest waaraan HSC'ers hebben deelgenomen. Op zaterdag 7 januari was het te doen in Roermond, Johan Wuijts werd vierde met 4 uit 7 in groep A en Pim Blijlevens werd naar de tweede plaats verwezen in groep B met 5½ uit 7, ofschoon hij exact dezelfde uitslagen had als winnaar Jimmy Geboers; het correct uitrekenen van de SB-punten behoeft blijkbaar enige verbetering in Roermond. Op zaterdag 14 januari was het weer in Limburg te doen, nu in Horst, Pim Blijlevens (groep A, 3 uit 7), Retze Faber (groep B, 1 uit 7) en Johan Wuijts (groep C, 3 uit 7) vielen buiten de prijzen. Oud-lid Jean-Paul Fransen slaagde er wél in een prijsje te pakken (groep C, 3½ uit 7, derde). Daarna was het al weer tijd voor Wijk aan Zee, in de weekend vierkampen (13-15 januari) twee clubgenoten, Hugo Faber (groep 2C, ½ uit 3) en Gachatur Kazarjan (groep 4N, 1½ uit 3), in de dagvierkampen (16-18 januari) drie clubgenoten plus een oud-lid, Maarten Smit (groep 2A, 1 uit 3), Johan Wuijts (groep 3F, 2 uit 3), Danniël van Boxtel (groep 4L, ½ uit 3) en Rob Bakels (groep 7G, 2 uit 3). Na afloop van dit laatste toernooi kwam Sebastiaan Smits nog even langs.

Op zaterdag 28 januari was er een rapidtoernooi in Venlo, toernooitijger Johan Wuijts werd dit keer vijfde in groep A, terwijl oud-lid Jean-Paul Fransen weer van zich liet horen door groep B overtuigend te winnen met 6½ uit 7. Het laatste toernooi van januari was in Schijndel op zondag 29 januari, het voormalige Kafmolentoernooi. Ruben Venis was eens van de partij en werd met 5½ uit 7 tweede, net voor Johan Wuijts, die dezelfde score behaalde. Jean-Paul Fransen heeft de smaak te pakken, hij behaalde nu 4½ uit 7.

 

Uitslagen (28 januari 2023)

Op dinsdag 24 januari werden de eerste partijen in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep A, groep B en groep C. Ook werden er een partij gespeeld in saldocompetitie, kijk even naar de uitslag en naar de tussenstand.

 

Lentecompetitie (22 januari 2023)

Op dinsdag 24 januari gaan we beginnen met de lentecompetitie. Via de mail zal de indeling in groep A, groep B en groep C bekend gemaakt worden. De complete indeling zal later pas online gezet worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Uitslag avondcompetitie (22 januari 2023)

Op dinsdag 17 januari speelde HSC A thuis tegen Veldhoven en won met 3 - 1. Het verslag van deze wedstrijd is ontvangen, het eerste verslag van dit seizoen!

 

Uitslagen (20 januari 2023)

Op dinsdag 10 en 17 januari werden alle resterende partijen in de herfstcompetitie gespeeld, inclusief de (pre)barrages. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de eindstanden in groep 1 en groep 2, maar ook naar de uitslagen van de barrages. Ook werden er zes partijen partijen gespeeld in saldocompetitie, eerlijk verdeeld over de twee dinsdagen. Kijk even naar de uitslagen en naar de tussenstand.

 

Uitslagen (7 januari 2023)

Op dinsdag 3 januari werden twee partijen in de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2. Ook werden er drie partijen gespeeld in saldocompetitie, kijk even naar de uitslagen en naar de tussenstand. Ook werd er een partij gespeeld in de interne bekercompetitie. Gerard van de Kerkhof en Marcel Pelgrom speelden remise, waarna laatstgenoemde afzag van een barragepartij. Gerard is dus door naar de volgende ronde.

 

Uitslagen (31 december 2022)

Op dinsdag 27 december werden twee partijen in de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2. Ook werden er vijf partijen gespeeld in saldocompetitie, kijk even naar de uitslagen en naar de tussenstand.

 

Uitslag gongtoernooi (21 december 2022)

Op dinsdag 20 december werd er eindelijk weer eens een gongtoernooi gehouden. Er waren 15 deelnemers en voor iedereen lag een prijsje klaar. Hugo Faber was met 4½ uit 5 de ongedeelde winnaar, zoals uit de uitslag blijkt.

 

Gongtoernooi (18 december 2022)

Op dinsdag 20 december wordt er na een afwezigheid van 3 jaar (wegens COVID-19) weer eens een traditioneel gongtoernooi gehouden. Iedereen die zin heeft kan meedoen, en voor elke deelnemer zal er een leuk prijsje beschikbaar zijn. We beginnen om 20.15 uur en we hopen op een grote opkomst!

 

Uitslagen (18 december 2022)

Op zaterdag 17 december speelden de drie HSC-teams allemaal uit en er werden dit keer twee overwinningen en een nederlaag behaald. HSC 1 versloeg in het zuiden van Limburg hekkensluiter De Juiste Z met maar liefst 1 - 7. HSC 2 was ook succesvol in Limburg, in Venlo werd Blerick 3 met 3 - 5 opzij gezet. HSC 3 mocht in Brabant blijven en was minder succesvol, SVO Oisterwijk 2 was met 4½ - 2½ te sterk. De verslagen van HSC 1 en HSC 2 zijn al geplaatst, het verslag van HSC 3 is nog niet ontvangen.

 

Externe competitie (15 december 2022)

Op zaterdag 17 december is de laatste ronde in de externe competitie van dit kalenderjaar. Alle HSC-teams spelen uit. HSC 1 gaat naar het uiterste zuiden van Limburg, in Noorbeek mag aangetreden worden tegen De Juiste Z, een team dat tot nu toe alle wedstrijden verloor. Ook HSC 2 speelt in Limburg én tegen een hekkensluiter. Tegen Blerick 3 dient gewonnen te worden om de kansen op promotie levend te houden. HSC 3 mag in Oisterwijk proberen de eerste zege van het seizoen binnen te halen tegen middenmoter SVO 2.

 

Uitslagen (15 december 2022)

Op dinsdag 13 december werden zes partijen in de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2. Ook werd er een partij gespeeld in de interne bekercompetitie. Paul Sanders won met zwart van Menno van Dongen.

 

Herfstcompetitie (12 december 2022)

Op dinsdag 13 december is er weer een ronde in de herfstcompetitie. Via de mail zal de indeling in groep 1 en groep 2 bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Gachatur Kazarjan wint Witte Kersttoernooi in Boxmeer (12 december 2022)

Op zaterdag 10 december werd voor de 25e keer het gezellige Witte Kersttoernooi in Boxmeer gehouden. Dit keer waren er vijf HSC'ers present, alsmede drie ex-HSC'ers. Zoals gebruikelijk werd er eerst een voorronde van zeven ronden gespeeld, waarna er een indeling in finalegroepen kwam. Gachatur Kazarjan won de hoogste groep met de mooie score van 5 uit 6 en was daarmee de op een na jongste toernooiwinnaar ooit! Hugo Faber werd ongedeeld derde in de tweede finalegroep met 4 uit 6. In finalegroep C werd Paul van Asseldonk tweede met 4½ uit 6, een puntje minder had oud-lid Danniël van Boxtel die daarmee derde werd. Pim Blijlevens won finalegroep D met 5½ uit 6. In dezelfde groep waren Rob Bakels (2½ uit 6, vierde) en oud-lid Jan Vossen (1 uit 6, zevende) minder succesvol. Tot slot haalde oud-lid Millo Labriaire in finalegroep F een verdienstelijke tweede plaats met 4½ uit 6. Het verslag staat hier en de uitslag hier.

 

Uitslagen (7 december 2022)

Op dinsdag 6 december werden acht partijen in de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2.

 

Uitslag avondcompetitie (7 december 2022)

Op maandag 5 december speelde HSC A in Tilburg tegen De Drie Torens B en won met 1½ - 2½. Het verslag van deze wedstrijd is nog niet binnen.

 

Herfstcompetitie (3 december 2022)

Op dinsdag 6 december is er weer een ronde in de herfstcompetitie. Via de mail zal de indeling in groep 1 en groep 2 bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Avondcompetitie (3 december 2022)

Op maandag 5 december speelt HSC A in de vierde ronde van de avondcompetitie een uitwedstrijd in Tilburg tegen De Drie Torens B.

 

Uitslagen (3 december 2022)

Op dinsdag 29 november werden er vijf partijen gespeeld in de interne bekercompetitie. Wesley Prijs won in de voorronde van Arjan Heijligers, de overige vier uitslagen zijn in het schema te zien. Ook werden er nog twee partijen in de herfstcompetitie gespeeld, beide in groep 1. Kijk even naar de nieuwe tussenstand. Ook werd er nog een partij gespeeld in de saldocompetitie, kijk even naar de uitslag en naar de tussenstand.

 

Interne bekercompetitie (27 november 2022)

Op dinsdag 29 november wordt de eerste ronde van de interne bekercompetitie gespeeld. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Uitslagen (27 november 2022)

Op zaterdag 26 november speelden de drie HSC-teams allemaal een thuiswedstrijd. Een overwinning en twee nederlagen waren het resultaat. HSC 1 ging opnieuw kopje onder, Maastricht was met 3 - 5 te sterk, ondanks het feit dat ze maar met zeven man waren opgekomen. HSC 2 trok de stand in de massakamp echter gelijk door het tweede team van Maastricht met dezelfde cijfers te kloppen. HSC 3 was niet opgewassen tegen de koploper De Oude Toren uit Berkel-Enschot, 2 - 6, en wacht nog op eerste matchpunten. De verslagen van HSC 1 en HSC 2 zijn al geplaatst, het verslag van HSC 3 is nog niet ontvangen.

 

Externe competitie (24 november 2022)

Op zaterdag 26 november wordt het een drukke boel in ons clublokaal Snookertown als we in de externe competitie met drie teams gaan spelen. Zowel HSC 1 als HSC 2 krijgen een team van Maastricht te bestrijden. HSC 3 neemt het op tegen De Oude Toren uit Berkel-Enschot. De wedstrijden beginnen om 13.00 uur.

 

Uitslagen (24 november 2022)

Op dinsdag 22 november werden er acht partijen in de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2.

 

Herfstcompetitie (21 november 2022)

Op dinsdag 22 november is er weer een ronde in de herfstcompetitie. Via de mail zal de indeling in groep 1 en groep 2 bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Uitslagen (17 november 2022)

Op dinsdag 15 november werden er negen partijen in de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2.

 

Uitslag avondcompetitie (17 november 2022)

Op maandag 14 november speelde HSC A in Breda tegen De Baronie B en won met 1 - 3. Het verslag van deze wedstrijd is nog niet binnen.

 

Herfstcompetitie (13 november 2022)

Op dinsdag 15 november is er weer een ronde in de herfstcompetitie. Via de mail zal de indeling in groep 1 en groep 2 bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Avondcompetitie (13 november 2022)

Op maandag 14 november speelt HSC A in de derde ronde van de avondcompetitie een uitwedstrijd in Breda tegen De Baronie B.

 

Uitslagen (13 november 2022)

Op dinsdag 8 november werden er acht partijen in de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2.

 

Herfstcompetitie (6 november 2022)

Op dinsdag 8 november is er weer een ronde in de herfstcompetitie. Via de mail zal de indeling in groep 1 en groep 2 bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Uitslagen (6 november 2022)

Op zaterdag 5 oktober speelden de drie HSC-teams uitwedstrijden in de externe competitie. Helaas keerden de teams zonder een enkel matchpunt terug in Helmond. HSC 1 ging in Stein behoorlijk hard onderuit tegen Zuid-Limburg 2, 6½ - 1½. Het verzwakte HSC 2 verloor in Asten met 5½ - 2½ van De Combinatie 2. De kleinste nederlaag kwam op naam van HSC 3 die in Dongen ondanks een man meer situatie met 4½ - 3½ verloor van DSC 2. De verslagen van HSC 1 en HSC 2 zijn geplaatst, op het verslag van HSC 3 wordt nog gewacht.

 

Externe competitie (2 november 2022)

Op zaterdag 5 november is er weer een ronde in de externe competitie. Alle teams van HSC gaan op reis. HSC 1 mag als enige team naar Limburg om aan te treden tegen medekoploper Zuid-Limburg 2, een heuse topper dus! HSC 2 speelt in de buurt, in Asten is De Combinatie 2 de gastheer. HSC 3 gaat naar het westen van Brabant om uit te komen tegen het Dongense DSC 2.

 

Uitslagen (2 november 2022)

Op dinsdag 1 november werden er acht partijen in de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2.

 

Herfstcompetitie (31 oktober 2022)

Op dinsdag 1 november is er weer een ronde in de herfstcompetitie. Via de mail zal de indeling in groep 1 en groep 2 bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Pim Blijlevens wint Kiste Trui toernooi in Mook (31 oktober 2022)

Op zaterdag 29 oktober speelden twee HSC'ers mee in het Kiste Trui rapidtoernooi in Mook. Pim Blijlevens slaagde er in het felbegeerde bronzen beeldje van Kiste Trui voor de eerste keer te winnen. Met een fantastische score van 10 uit 11 hield hij de concurrentie op ruime afstand. Hugo Faber finishte op 8 uit 11 en werd gedeeld achtste (tiende op weerstandspunten). Kijk even naar de uitslag.

 

Uitslagen (31 oktober 2022)

Op dinsdag 25 oktober werden er tien partijen in de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2.

 

Herfstcompetitie (23 oktober 2022)

Op dinsdag 25 oktober is er weer een ronde in de herfstcompetitie. Via de mail zal de indeling in groep 1 en groep 2 bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Uitslagen (23 oktober 2022)

Op dinsdag 18 oktober werden er ook nog vier partijen in de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2.

 

Uitslag avondcompetitie (23 oktober 2022)

Op dinsdag 18 oktober speelde HSC A de eerste thuiswedstrijd in de avondcompetitie tegen het Weertse Checkmate. Helaas werd er ondanks een man-meer-situatie met 1½ - 2½ verloren. Het verslag van deze wedstrijd is nog niet binnen.

 

Herfstcompetitie (16 oktober 2022)

Op dinsdag 18 oktober is er weer een ronde in de herfstcompetitie. Via de mail zal de indeling in groep 1 en groep 2 bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Uitslagen (14 oktober 2022)

Op dinsdag 11 oktober zijn er acht partijen in de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2. Ook werd de eerste partij in de saldocompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslag en naar de tussenstand.

 

Herfstcompetitie (9 oktober 2022)

Op dinsdag 11 oktober is er weer een ronde in de herfstcompetitie. Via de mail zal de indeling in groep 1 en groep 2 bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Uitslagen (9 oktober 2022)

Op zaterdag 8 oktober speelden de drie HSC-teams de eerste massale thuiswedstrijd van het seizoen. Er werden twee overwinningen geboekt en een gelijkspel, geen slecht resultaat. HSC 1 klopte Zuid-Limburg 3 met 5 - 3 en is na dit resultaat medekoploper. HSC 2 won met dezelfde cijfers van Kempen Combinatie 3 en is de competite daarmee uitstekend begonnen. HSC 3 slaagde er ondanks een man minder situatie in gelijk te spelen tegen De Raadsheer 2 uit Zundert. De verslagen van HSC 1 en HSC 2 zijn geplaatst, het verslag van HSC 3 is nog niet ontvangen.

 

Externe competitie (6 oktober 2022)

Op zaterdag 8 oktober is ons clublokaal Snookertown overvol als de eerste massale thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen gespeeld gaat worden. HSC 1, dat zo mooi in de eerste ronde wist te winnen, ontvangt Zuid-Limburg 3, een mede koploper. HSC 2 begint de competitie tegen Kempen Combinatie 3 uit Veldhoven/Valkenswaard/Steensel en HSC 3, dit seizoen weer aan als achttal, krijgt De Raadsheer 2 uit Zundert op bezoek. De wedstrijden beginnen om 13.00 uur.

 

Uitslagen (6 oktober 2022)

Op dinsdag 4 oktober zijn er acht partijen in de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2.

 

Open Limburgs kampioenschap snelschaken (6 oktober 2022)

Op zaterdag 2 oktober speelden twee HSC'ers mee in het Open Limburgs kampioenschap snelschaken in Stein. Na de voorronde werd Pim Blijlevens in de sterke hoogste finalegroep ingedeeld. Zijn score daar is onbekend. Johan Wuijts, die in finalegroep 2 werd ingedeeld, won die groep en ging met een aardige geldprijs naar huis. Via de site van de LiSB is alleen een eindstand na de voorronde te achterhalen.

 

Herfstcompetitie (2 oktober 2022)

Op dinsdag 4 oktober is er weer een ronde in de herfstcompetitie. Via de mail zal de indeling in groep 1 en groep 2 bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Uitslag avondcompetitie (2 oktober 2022)

Op vrijdag 30 september speelde HSC A de eerste wedstrijd in de avondcompetitie. In Den Bosch was HMC B de tegenstander en er werd een ruime ½ - 3½ overwinning binnengehaald. Het verslag van deze wedstrijd is nog niet binnen.

 

Uitslagen (29 september 2022)

Op dinsdag 27 september zijn acht partijen in de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2.

 

Herfstcompetitie (26 september 2022)

Op dinsdag 27 september is er weer een ronde in de herfstcompetitie. Via de mail is de indeling in groep 1 en groep 2 bekend gemaakt. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Uitslagen (21 september 2022)

Op dinsdag 20 september zijn de eerste partijen van de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2.

 

Herfstcompetitie (18 september 2022)

Op dinsdag 20 september gaan we beginnen met de herfstcompetitie. Er wordt komend seizoen in twee groepen gespeeld, een van 11 personen en een van voorlopig 10 personen. Kijk even naar het programma in groep 1 en groep 2. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Externe competitie (18 september 2022)

Op zaterdag 17 september werd er door HSC 1 alweer begonnen met de externe competitie. HSC 2 en HSC 3 spelen hun eerste wedstrijd in oktober. Ons vaandelteam trad aan in Tilburg tegen het op papier ongeveer even sterke De Drie Torens. Er werd een mooie 3 - 5 overwinning binnengesleept! Het verslag is reeds ontvangen.

 

Schaak-Off toernooi (18 september 2022)

Dinsdag 13 september werd een ronde van het Schaak-Off toernooi gespeeld in ons clublokaal. Er waren in totaal 15 deelnemers, waardoor er drie vierkampen en een driekamp konden worden gehouden. De winnaars van de groepen waren Paul van Asseldonk, Gachatur Kazarjan, Nico Vissers en Jos Pieters. We hopen dat de twee deelnemende niet-leden nog eens een keertje komen kijken op onze clubavond!

 

Schaak-Off toernooi (11 september 2022)

Er zijn nog voldoende plaatsen over voor het Schaak-Off toernooi, dat dinsdag 13 september wordt gehouden in ons clublokaal Snookertown. Hieronder nog even de nadere informatie:
Hoe jij kunt deelnemen? Via sport.nl/schaakoff. Kies 'toon clubs' en vervolgens H.S.C. en vul het inschrijfformulier in. Na je inschrijving ontvang je een ontvangstbevestiging per mail en wordt jouw deelname kenbaar gemaakt bij H.S.C. Voorafgaand aan de speelavond, ontvang je nog een mail met alle informatie die jij nodig hebt.
Start: Dinsdag 13 september 20:00 uur. Waar: Snookertown, Hoofdstraat 136 in Helmond.
Algemene informatie: Dit Schaak-Off toernooi is een landelijk schaaktoernooi voor alle schaakliefhebbers, bestaande uit lokale voorrondes bij deelnemende schaakclubs in jouw omgeving. Winnaars van deze voorrondes kwalificeren zich voor de regionale wedstrijden, waarbij tegen andere schakers uit de provincie gestreden wordt om een ticket in de landelijke eindfinale! De regiofinales vinden plaats tussen 5 en 27 november met de landelijke finale op 3 december!
Voor wie is de Schaak-off? Voor wie niet!? Voor zowel leden als niet-leden, voor schakers met ervaring maar zeker ook voor schakers die nog niet of nauwelijks geschaakt hebben. Van jong tot oud, beginner tot gevorderd, gratis en voor iedereen!
Speeltempo: 20 minuten per persoon per partij plus 5 seconden increment (circa 50 minuten per ronde) Speelschema, speeltijd 2½ a 3 uur: 1e ronde, circa 50 minuten eventueel gevolgd door 10 minuten pauze. 2e ronde, circa 50 minuten eventueel gevolgd door 10 minuten pauze. 3e ronde, circa 50 minuten eventueel gevolgd door 10 minuten pauze. Daarna volgen nog eventuele barrages.

 

Spectaculairste partij van het seizoen (9 september 2022)

Op de Algemene Ledenvergadering is een prijs uitgedeeld aan de HSC'er die naar de mening van een vakbekwame jury de spectaculairste partij van het seizoen heeft gespeeld. Winnaar werd Bart Dekker met deze partij. Ook in het komende seizoen mogen er mooie interne- of externe partijen worden ingezonden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Goirles Weekend Kampioenschap (9 september 2022)

Vanaf vrijdag 2 tot en met zondag 4 september speelden twee HSC'ers mee in het Goirles Weekend Kampioenschap, een weekendtoernooi over zes ronden. Pim Blijlevens en Johan Wuijts finishten op de gedeelde 28e plaats met 2½ uit 6. Kijk even naar de eindstand.

 

Schaak-Off toernooi (5 september 2022)

Onze schaakclub doet dit jaar voor het eerst mee aan het Schaak-Off toernooi, georganiseerd door de KNSB.
Hoe jij kunt deelnemen? Via sport.nl/schaakoff. Kies 'toon clubs' en vervolgens H.S.C. en vul het inschrijfformulier in. Na je inschrijving ontvang je een ontvangstbevestiging per mail en wordt jouw deelname kenbaar gemaakt bij H.S.C. Voorafgaand aan de speelavond, ontvang je nog een mail met alle informatie die jij nodig hebt.
Start: Dinsdag 13 september 20:00 uur. Waar: Snookertown, Hoofdstraat 136 in Helmond.
Algemene informatie: Dit Schaak-Off toernooi is een landelijk schaaktoernooi voor alle schaakliefhebbers, bestaande uit lokale voorrondes bij deelnemende schaakclubs in jouw omgeving. Winnaars van deze voorrondes kwalificeren zich voor de regionale wedstrijden, waarbij tegen andere schakers uit de provincie gestreden wordt om een ticket in de landelijke eindfinale! De regiofinales vinden plaats tussen 5 en 27 november met de landelijke finale op 3 december!
Voor wie is de Schaak-off? Voor wie niet!? Voor zowel leden als niet-leden, voor schakers met ervaring maar zeker ook voor schakers die nog niet of nauwelijks geschaakt hebben. Van jong tot oud, beginner tot gevorderd, gratis en voor iedereen!
Speeltempo: 20 minuten per persoon per partij plus 5 seconden increment (circa 50 minuten per ronde) Speelschema, speeltijd 2½ a 3 uur: 1e ronde, circa 50 minuten eventueel gevolgd door 10 minuten pauze. 2e ronde, circa 50 minuten eventueel gevolgd door 10 minuten pauze. 3e ronde, circa 50 minuten eventueel gevolgd door 10 minuten pauze. Daarna volgen nog eventuele barrages.
Het zou leuk zijn als er veel mensen mee gaan spelen!

 

Algemene Ledenvergadering (4 september 2022)

Op dinsdag 6 september staat de Algemene Ledenvergadering op het programma. Aanvang is 20.00 uur.

 

Ons clublokaal