Archief laatste nieuws, seizoen 2005-2006

Dirk van Dooren wint Zomercompetitie (30 augustus 2006)
Bart Dekker deed wat hij moest doen door de tiende en laatste ronde van de Zomercompetitie overtuigend te winnen. Dirk van Dooren deed wat hij moest doen door uitgekiend vierde te worden. Hij wint hiermee het grand-prix-klassement met een miniem verschil.

Programma dinsdagavond (28 augustus 2006)
Dinsdagavond 29 augustus staat de tiende en laatste ronde van de Zomercompetitie op het programma.

Dirk van Dooren wint negende ronde Zomercompetitie (23 augustus 2006)
Wedstrijdleider Roel van de Donk was na een misverstand achtergebleven in Geldrop, maar dankzij de mobiele telefoon van Jessica de Haas, kon hij tóch de rondes indelen. Dirk van Dooren won zeer overtuigend deze negende ronde van de Zomercompetitie. Hij heeft nu grote kans het grand-prix-klassement te winnen. Als hij in de laatste ronde op 29 augustus minimaal vierde wordt, is hij niet meer in te halen.

Programma dinsdagavond (21 augustus 2006)
Dinsdagavond 22 augustus staat de negende ronde van de Zomercompetitie op het programma.

Stukkenjagers-weekendtoernooi Tilburg (21 augustus 2006)
Ellen Meijer was de enige HSC'er die in de prijzen viel in het gezellige weekendtoernooi van de Stukkenjagers. Ze haalde een ratingprijs in groep B. Ook Dirk van Dooren kan met 3½ punt en een mooie TPR tevreden terugkijken op dit toernooi. Met Paul van Asseldonk en vooral Maarten Smit en Albert Coenen ging het minder soepel: allen een (te) lage TPR. Uitslagen, eindstanden, partijen en foto's zijn te vinden op de toernooisite.

Stukkenjagers-weekendtoernooi Tilburg (18 augustus 2006)
Vijf HSC'ers zijn het komende weekend actief in Tilburg, waar na een pauze van twee jaar weer eens een weekendtoernooi wordt georganiseerd. Dirk van Dooren, Paul van Asseldonk, Maarten Smit en Albert Coenen spelen in groep A; Ellen Meijer in groep B.

Bart Dekker wint achtste ronde Zomercompetitie (16 augustus 2006)
Op dinsdag 15 augustus was Bart Dekker net op tijd terug uit Knokke om de achtste ronde van de Zomercompetitie te winnen. Dit was nodig ook, want Dirk van Dooren had de afgelopen twee weken optimaal geprofiteerd van zijn afwezigheid en was hem voorbijgestreefd in het grand-prix-klassement. Dirk werd tweede, waardoor hij de leiding behoudt, maar Bart is hem tot op twee punten genaderd. De laatste twee ronden worden spannend!

Open internationaal schaaktornooi Knokke (16 augustus 2006)
Hugo Faber en Bart Dekker eindigden op de gedeelde 14e plaats met 4½ uit 7. Roland Robinson kwam met 3 uit 7 in de middenmoot terecht. De tornooisite bevat inmiddels veel meer informatie.

Programma dinsdagavond (14 augustus 2006)
Dinsdagavond 15 augustus staat de achtste ronde van de Zomercompetitie op het programma. De uitslagen van de zesde en zevende ronde zijn inmiddels binnen, zodat de tussenstand weer up-to-date is.

Open internationaal schaaktornooi Knokke (13 augustus 2006)
Bart Dekker, Hugo Faber en Roland Robinson doen mee in Knokke. Op de tornooisite staat niet al te veel informatie, maar wellicht wordt dat nog verbeterd.

Stork Young Masters Hengelo (13 augustus 2006)
Sebastiaan Smits finishte op 5½ en Benjamin Smits op 4 uit 9. Kijk nog even naar de toernooisite.

Stork Young Masters Hengelo (11 augustus 2006)
Momenteel spelen Sebastiaan en Benjamin Smits mee in de A-groep van het open jeugdkampioenschap van Nederland. Na acht ronden heeft Sebastiaan 5 punten en Benjamin 3, zoals uit de toernooisite blijkt.

Martigny (11 augustus 2006)
Na het toernooi in Pardubice ging Bart Dekker op de terugweg nog even naar Zwitserland, om daar het toernooi van Martigny te spelen. Met een fraaie 5½ uit 7 behaalde hij een gedeelde derde plaats. Hugo Faber, die vanuit Nederland was afgereisd, moest genoegen nemen met een plaats in de middenmoot. Kijk nog even naar de toernooisite.

Rapidtoernooi Dieren (11 augustus 2006)
Op zondag 30 juli, de rustdag van het open NK, werd in Dieren een rapidtoernooi georganiseerd als nevenactiviteit. Vier HSC'ers speelden mee in groep B. Wilfried van de Kimmenade was van hen het meest op dreef, getuige zijn mooie tweede plaats. In de eindstand vinden we ook Rik Hendriks (4), Roland Robinson (3½) en Ellen Meijer (2).

Open NK in Dieren (11 augustus 2006)
Sebastiaan Smits kwam uit op 50% in de open groep. Benjamin Smits scoorde 5 uit 9 in reservegroep A. Kijk nog even naar de toernooisite.

Pardubice (11 augustus 2006)
Dirk van Dooren (groep A) en Mario Adriaans (groep D) eindigden op 50%. Bart Dekker (groep B1) kwam op +1, zoals uit de toernooisite blijkt.

Dinsdag 25 juli GEEN clubavond! (24 juli 2006)
Wellicht ten overvloede: er is op dinsdag 25 juli geen clubavond! De volgende clubavond zal zijn op dinsdag 1 augustus in café De Aanloop, Havenweg 28 in Helmond.

Open NK in Dieren (24 juli 2006)
Sebastiaan en Benjamin Smits spelen vanaf dinsdag 25 juli mee in Dieren. Sebastiaan in de open groep, Benjamin in reservegroep A. Hun resultaten zijn hier te volgen.

Zomertoernooi Ouddorp (24 juli 2006)
Roland Robinson was dinsdagavond 18 juli aanwezig in Ouddorp, om daar een vijfrondig rapidtoernooi te spelen. Hij eindigde op een verdienstelijke vijfde plaats, zoals blijkt uit de eindstand.

Pardubice (22 juli 2006)
Drie HSC'ers spelen momenteel mee in een groot internationaal toernooi in Pardubice Tsjechië. De resultaten van Dirk van Dooren (groep A), Bart Dekker (groep B1) en Mario Adriaans (groep D) zijn hier te volgen. Mario heet volgens de organisatie overigens Adzians...

Open internationaal toernooi Gent (20 juli 2006)
Paul van Asseldonk is op 5½ uit 9 geëindigd in Gent. Kijk even naar de site van het toernooi.

Niet drie, maar twee extra ronden Zomercompetitie! (20 juli 2006)
In tegenstelling tot een eerder bericht worden er maar twee extra ronden gespeeld in café De Aanloop, Havenweg 28 in Helmond. Het gaat om dinsdag 1 augustus en dinsdag 8 augustus. Op dinsdag 25 juli is er dus GEEN clubavond!

Bart Dekker wint vijfde ronde Zomercompetitie (20 juli 2006)
Op dinsdag 18 juli lukte het Bart Dekker eindelijk om een ronde van de Zomercompetitie te winnen. Zoals uit de eindstand blijkt bleef hij Hugo Faber een half punt voor. Een stevige koppositie voor Bart in de tussenstand van het grand-prix-klassement.

Programma dinsdagavond (17 juli 2006)
Dinsdagavond 18 juli staat de vijfde ronde van de Zomercompetitie op het programma.

Open internationaal toernooi Gent (17 juli 2006)
Paul van Asseldonk is als enige HSC'er afgereisd naar Gent. Zijn resultaten zijn hier te volgen. Voorlopig staat hij op 3 uit 5.

Standen Zomercompetitie (13 juli 2006)
De eindstand van dinsdag 11 juli is nu online. Ook is de tussenstand van het grand-prix-klassement bijgewerkt.

Drie extra ronden Zomercompetitie! (12 juli 2006)
In de drie weken dat Partycentrum De Molen gesloten is wegens vakantie, zullen we gaan spelen in café De Aanloop, Havenweg 28 in Helmond. Het gaat om dinsdag 25 juli, dinsdag 1 augustus en dinsdag 8 augustus.

Dirk van Dooren wint vierde ronde Zomercompetitie (12 juli 2006)
Bij afwezigheid van Sebastiaan Smits was Dirk van Dooren op dinsdag 11 juli de sterkste in de vierde ronde van de Zomercompetitie. Hij bleef Bart Dekker een halfje voor. De eindstand alsmede de tussenstand in het grand-prix-klassement volgen later.

Programma dinsdagavond (10 juli 2006)
Dinsdagavond 11 juli staat de vierde ronde van de Zomercompetitie op het programma.

Sebastiaan Smits wint ook derde ronde Zomercompetitie (5 juli 2006)
Sebastiaan Smits was dinsdag 4 juli opnieuw de beste in de derde ronde van de Zomercompetitie. De eindstand alsmede de tussenstand in het grand-prix-klassement zijn inmiddels bijgewerkt.

Proville (5 juli 2006)
Paul van Asseldonk speelde het afgelopen weekend een toernooi in het Franse Proville. Hij eindigde met 5 uit 7 én een fraaie TPR van 2386 op een gedeelde zevende plaats. Bekijk even de eindstand.

WEEKENDTOERNOOI AFGELAST (4 juli 2006)
De 16e editie van het HSC-weekendtoernooi, dat het komende weekend gehouden zou worden is afgelast wegens een tekort aan deelnemers. Het toernooi door laten gaan zou een onaanvaardbaar groot financieel risico voor de vereniging betekenen. Alle tot nu toe ingeschreven deelnemers zullen via e-mail op de hoogte worden gesteld.

Programma dinsdagavond (3 juli 2006)
Dinsdagavond 4 juli staat alweer de derde ronde van de Zomercompetitie op het programma.

Standen Zomercompetitie (30 juni 2006)
De eindstand van dinsdag 27 juni is nu online. Ook is de tussenstand van het grand-prix-klassement bijgewerkt.

Sebastiaan Smits wint tweede ronde Zomercompetitie (28 juni 2006)
Dinsdag 27 juni werd toch de tweede ronde van de Zomercompetitie gespeeld. Sebastiaan Smits eindigde met kop en schouders boven de rest van de deelnemers. De eindstand alsmede de tussenstand in het grand-prix-klassement volgen later.

Eindstanden lentecompetitie (28 juni 2006)
De laatste partijen in groep A, groep B en groep C zijn remise geworden. Kijk even naar de eindstanden in groep A, groep B en groep C.

Programma dinsdagavond (26 juni 2006)
Het is nog niet helemaal duidelijk wat er dinsdagavond 27 juni te gebeuren staat op de clubavond. Het zou kunnen dat er een 'Fischer-random'-toernooi wordt georganiseerd. Er gaan echter ook stemmen op om de tweede ronde van de Zomercompetitie te verspelen. Wat er ook gebeurt: er is altijd een reden om te komen!

Echternacher Open (26 juni 2006)
Zes HSC'ers waren het afgelopen weekend in Luxemburg, om mee te doen aan het open toernooi van Echternach. Door een nederlaag in de laatste ronde liep Bart Dekker een top-tien-notering mis. Dirk van Dooren en Sebastiaan haalden met 5½ uit 9 een halfje minder dan Bart. Joep Peeters en Roland Robinson kwamen op 50% uit en Benjamin Smits op 4 uit 9.

Jos Sutmuller wint eerste ronde Zomercompetitie (21 juni 2006)
Dinsdag 20 juni werd de eerste ronde van de Zomercompetitie een prooi voor Jos Sutmuller. Kijk even naar de eindstand en naar de tussenstand van het grand-prix-klassement.

Start Zomercompetitie (19 juni 2006)
Omdat de interne competitie grotendeels is afgerond, wordt dinsdag 20 juni al begonnen met de Zomercompetitie. Per avond zijn grand-prix-punten te verdienen en eind augustus wordt de eindstand opgemaakt. Elke avond beginnen we om 20.30 uur te snelschaken. Ook niet-leden zijn welkom.

Bart Dekker wint in Vught (18 juni 2006)
Op zaterdag 17 juni werd het gezellige caféschaaktoernooi in Vught georganiseerd. Er waren zes HSC'ers van de partij. Bart Dekker scoorde 5½ uit 6 en dat betekende een ongedeelde eerste plaats! Hij bleef Martijn Dambacher, de leider in het Grand-Prix-circuit van de NBSB, een halfje voor, maar kon hem net niet meer inhalen in dat klassement. Dirk van Dooren werd met 4½ uit 6 gedeeld vierde en werd daarmee derde in het Grand-Prix-circuit. Sebastiaan Smits werd gedeeld zevende, samen met onder andere Joep Peeters en Hugo Faber. Ton van der Zanden werd gedeeld 21e. De eindstand van dit toernooi staat hier.

Voorlopige indeling KNSB-competitie bekend (18 juni 2006)
Ons eerste team is ingedeeld in klasse 2D en gaat weer een zwaar seizoen tegemoet...

Hugo Faber wint bekercompetitie (14 juni 2006)
Dinsdag 13 juni werd de finale van de interne bekercompetitie gespeeld. Dankzij een uitstekende voorbereiding én een grote fout van Dirk van Dooren, mag Hugo Faber de beker een jaar in zijn prijzenkast zetten.

Programma interne bekercompetitie (12 juni 2006)
Dinsdag 13 juni wordt de finale van de interne bekercompetitie gespeeld. Hugo Faber mag het met wit opnemen tegen Dirk van Dooren.
Daarnaast zullen er waarschijnlijk nog wat inhaalpartijen voor de lentecompetitie worden gespeeld.

Oranje (9 juni 2006)
Vanwege een of ander toernooi dat vandaag begint in Duitsland, verschiet deze website tijdelijk van kleur...

Informatie weekendtoernooi (7 juni 2006)
De webmaster heeft maandag 5 juni en dinsdag 6 juni een e-mailprobleem gehad, waardoor alle ontvangen e-mails verloren zijn gegaan. Wil iedereen die zich op een van deze dagen heeft aangemeld voor het weekendtoernooi zich opnieuw inschrijven?

Uitslagen interne bekercompetitie (7 juni 2006)
Dinsdag 6 juni werden de halve finales van de interne bekercompetitie afgewerkt. Dirk van Dooren was snel klaar met cupfighter Pascal Boudewijns. Zijn tegenstander in de dinsdag 13 juni te spelen finale is Hugo Faber, die Sebastiaan Smits via een boeiende tijdnoodfase versloeg.

Uitslag lentecompetitie (7 juni 2006)
Dinsdag 6 juni werd slechts één inhaalpartij gespeeld en wel in groep C. Benjamin Smits heroverde zijn tweede plaats in de stand door Millo Labriaire te verslaan.

Programma interne bekercompetitie (5 juni 2006)
Dinsdag 6 juni zal in teken staan van de halve finales van de interne bekercompetitie. Daarnaast zullen er waarschijnlijk nog wat inhaalpartijen voor de lentecompetitie worden gespeeld.

Kroeglopertoernooi Delft (5 juni 2006)
Twee HSC-tweetallen hebben zondag 4 juni meegedaan aan het Delftse Fox-IT kroeglopertoernooi. Hoe ze het er vanaf gebracht hebben is nog niet bekend, want de eindstand is nog niet te vinden op de toernooisite.

Uitslag en loting interne bekercompetitie (31 mei 2006)
Op dinsdag 30 mei werd de laatste kwartfinalepartij tussen Paul van Asseldonk en Sebastiaan Smits door laatstgenoemde gewonnen. Ook werd de loting verricht voor de halve finale. Het resultaat staat hier. Dinsdag 6 juni wordt er gespeeld.

Uitslagen en standen lentecompetitie (31 mei 2006)
Dinsdag 30 mei werden vier inhaalpartijen gespeeld in de lentecompetitie. Twee daarvan in groep A. De witveldige loper van Hugo Faber bleek beter dan de drie verbonden vrijpionnen van Willy Jonkers. Marco de Waard en Maarten Smit kozen voor zetherhaling in een complexe stelling. Nog wat kleine verschuivingen in de stand.
In groep B probeerde Roland Robinson lange tijd een toreneindspel met pluspion te verzilveren tegen Ton van der Zanden, maar hij slaagde daar niet in. Hierdoor blijft hij rode lantaarndrager in de stand.
In groep C wist Jessica de Haas haar afgebroken partij tegen Joop Zuydendorp in winst om te zetten, waardoor ze naar de tweede plaats is gestegen in de stand.

Programma lentecompetitie (29 mei 2006)
Er zullen op dinsdag 30 mei enkele inhaalpartijen in de lentecompetitie worden gespeeld.

Waalkade terrassentoernooi Nijmegen (29 mei 2006)
Maar liefst twaalf HSC'ers waren zondag 28 mei naar Nijmegen gekomen om deel te nemen aan het vijfde Waalkade terrassentoernooi. Dat het een gezelligheidstoernooi betrof blijkt uit de teamscores: de drie HSC-teams behaalden ieder 11 bordpunten en daarmee bescheiden klasseringen. Kijk even naar het verslag en de eindstanden op de site van SMB.

Hemelvaarttoernooi Soest (25 mei 2006)
Even terug in Nederland vond Karel Looijmans de tijd om deel te nemen aan het Hemelvaarttoernooi in Soest. Hij is het nog niet verleerd: in de sterke hoofdgroep wist hij zich met 3 uit 7 aardig staande te houden.

Uitslagen interne bekercompetitie (24 mei 2006)
Dinsdag 23 mei werden vier interne bekerpartijen afgewerkt. In de laatste partij uit de tweede ronde was Paul van Asseldonk een maatje te groot voor Joop Zuydendorp. Pascal Boudewijns bereikte de halve finale door Roel van de Donk te kloppen. Bekerhouder Gerard van de Kerkhof werd gedecideerd verslagen door Dirk van Dooren. De laatste kwartfinalepartij van de avond eindigde in een bloedstollende barrage. Hugo Faber toonde zich uiteindelijk net iets handiger dan Bart Dekker.

Uitslagen en standen lentecompetitie (24 mei 2006)
Dinsdag 23 mei werden drie inhaalpartijen gespeeld in de lentecompetitie, een in elke groep. In groep A een snelle remise tussen Bert van de Donk en Maarten Smit. Beide stijgen een plaatsje in de stand.
De partij tussen Rob Bakels en Roland Robinson in groep B eindigde ook in remise, maar hier was wel sprake van strijd. Rob leek te gaan winnen, maar blunderde in gewonnen stelling een stuk weg. Roland wilde zo niet winnen en bood remise aan. Hij blijft door dit resultaat laatste in de stand.
Chris van der Aa won knap van Ellen Meijer in groep C, waardoor hij zijn vierde plaats in de stand houdt.

Programma lentecompetitie (22 mei 2006)
Er worden op dinsdag 23 mei enkele inhaalpartijen in de lentecompetitie gespeeld. Ook staan er enige bekerpartijen op het programma.

Tweetallentoernooi Roosendaal (20 mei 2006)
Zes HSC'ers waren van de partij in Roosendaal bij het jaarlijkse Tweetallentoernooi. Dirk van Dooren en Sebastiaan Smits waren in vorm en haalden een knappe derde plaats, het tweetal Bart Dekker en Hugo Faber ver achter zich latend. In de nevengroep een zesde plaats voor het duo Ellen Meijer en Johan Wuyts. De eindstanden zijn reeds online, evenals de fotopagina.

Bart Dekker rapidkampioen! (18 mei 2006)
Dinsdag 16 mei werd het rapidkampioenschap van HSC gehouden. Bart Dekker won de eerste vier partijen en hield vervolgens zijn naaste concurrent Gerard van de Kerkhof op remise, waardoor hij de nieuwe rapidkampioen is van HSC. De eindstand staat hier.

Aankondiging rapidkampioenschap (15 mei 2006)
Dinsdag 16 mei wordt het rapidschaakkampioenschap van HSC gehouden. Aanvang van de eerste ronde is om 20.30 uur en de vijfde ronde zal om 23.15 uur afgelopen zijn.

Lightningchesstoernooi Apeldoorn (14 mei 2006)
Vier HSC'ers waren zaterdag 13 mei in Apeldoorn, om daar vele twee minutenpartijen te spelen. Dirk van Dooren kwalificeerde zich voor de hoogste groep, maar kon vanwege de vele (groot)meesters geen hoge ogen gooien. Ook Sebastiaan Smits (groep 2), Bart Dekker (groep 3) en Ellen Meijer (groep 11) vielen buiten de prijzen. Meer informatie op de toernooisite.

Uitslagen en standen lentecompetitie (10 mei 2006)
FM Dirk van Dooren is de nieuwe clubkampioen van HSC! In de laatste ronde in groep A versloeg hij Bert van de Donk en is onbereikbaar geworden voor de concurrentie. Bart Dekker en Gerard van de Kerkhof brachten een vrijwel dichtgeschoven stelling op het bord; remise was het logische gevolg. Ook Marco de Waard en Sebastiaan Smits bereikten dat resultaat. Er zijn nog vijf inhaalpartijen te spelen in deze groep, zoals uit de stand blijkt.
In groep B versloeg kampioen Pascal Boudewijns de nummer 2 van de ranglijst Frans van Neerven overtuigend. Met een elementair dameoffer besloot hij een uitstekend intern seizoen. Joep Peeters steeg weer twee plaatsen in de stand door Rob Bakels met een kleine combinatie een stuk afhandig te maken. Roland Robinson wist van de hatelijke nul af te komen door Paul van Asseldonk gedecideerd te verslaan.
Rik Hendriks is kampioen in groep C! Professioneel kwam hij in de laatste ronde remise overeen met Joop Zuydendorp, waardoor Benjamin Smits, die nog wel won van Jan de Groot, hem niet meer kan inhalen. Chris van der Aa versloeg Millo Labriaire en Jessica de Haas zette Wim Hordijk mat, waardoor de volgende stand is ontstaan.

Uitslag interne bekercompetitie (10 mei 2006)
Eén partij in de tweede ronde van de bekercompetitie. Hugo Faber stuurde met zwart op remise aan. Maarten Smit wilde een barrage vermijden, overschatte zijn stelling en verloor.

Aankondiging rapidkampioenschap (8 mei 2006)
Dinsdag 16 mei wordt het rapidschaakkampioenschap van HSC gehouden. Aanvang van de eerste ronde is om 20.30 uur en de vijfde ronde zal om 23.15 uur afgelopen zijn. Deelname uiteraard alleen voor HSC-leden.

Programma lentecompetitie (8 mei 2006)
Dinsdag 9 mei wordt de negende ronde gespeeld van de lentecompetitie. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C.

En Passant jubileumtoernooi Veghel (8 mei 2006)
Zes HSC'ers waren zaterdag 6 mei aanwezig in Veghel, alwaar een toernooi werd georganiseerd naar aanleiding van het vijftig jarig jubileum van het plaatselijke En Passant. Ellen van de Donk doet verslag op ons forum.

Nederlands Kampioenschap in Schagen (6 mei 2006)
Na een veelbelovend begin (3 uit 5) is Sebastiaan Smits de laatste vier ronden ingestort. Er kwam nog slechts een half puntje bij. Toch is zijn TPR gelijk aan zijn huidige rating. Verslagen, eindstanden en partijen zijn te vinden op de toernooisite.

Bevrijdingsschaaktoernooi Wageningen (6 mei 2006)
Vijf HSC'ers waren op vrijdag 5 mei van de partij op het 58e Bevrijdingsschaaktoernooi in Wageningen. In de hoogste groep haalde Hugo Faber 4½ uit 7; Bart Dekker en Maarten Smit bleven steken op 50%. In groep B vier punten voor Benjamin Smits. Roland Robinson was met zijn twee punten niet helemaal in vorm. Een verslag en de einduitslag zijn inmiddels te vinden op het forum van Schaakvereniging Wageningen.

Uitslagen en standen lentecompetitie (3 mei 2006)
Er werden twee partijen in groep A gespeeld. Gerard van de Kerkhof moest zijn titelaspiraties laten varen na een nederlaag tegen Bert van de Donk. Bart Dekker weerlegde een foutief stukoffer van Willy Jonkers en stijgt naar de tweede plaats in de tussenstand.
In groep B leverde Ton van der Zanden een kwaliteit in en Frans van Neerven won vervolgens bekwaam in het eindspel. In een spectaculaire partij inclusief hevige tijdnoodtaferelen speelden Pascal Boudewijns en Paul van Asseldonk uiteindelijk remise door pat! Pascal is door dit resultaat onbereikbaar geworden voor de concurrentie en is kampioen, zoals uit de stand blijkt.
Chris van der Aa leek in groep C gewoon een stuk achter te staan in zijn partij tegen Wim Hordijk, maar won dankzij de activiteit van zijn stukken alsnog. De twee schaaksters in deze groep moesten tegen elkaar en na kwaliteitswinst wist Jessica de Haas Ellen Meijer te verslaan. De partij tussen Joop Zuydendorp en Jan de Groot ging lange tijd gelijk op, maar Joop blunderde in het eindspel een volle toren weg. Drie positiewisselingen in de stand.

Uitslagen interne bekercompetitie (3 mei 2006)
De laatste partij uit de eerste ronde van de bekercompetitie is eindelijk gespeeld. Na een gelijkopgaande strijd wist Maarten Smit in de tijdnoodfase een pionnetje buit te maken in zijn partij tegen Roland Robinson en verzilverde dat in het toreneindspel. Joep Peeters sloeg een vroeg remiseaanbod van Dirk van Dooren af, maar gaf in het vervolg een kwaliteit weg waarna het eindspel verloren ging. De loting van de kwartfinale heeft inmiddels plaatsgevonden.

Programma lentecompetitie (1 mei 2006)
Dinsdag 2 mei wordt de achtste ronde gespeeld van de lentecompetitie. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C.

Eindstand Oost-Brabanttoernooi (30 april 2006)
De laatste uitslag in de hoofdgroep is bekend en daarmee ook de eindstand. Op 9 september mag HSC in Lieshout strijden om de derde plaats tegen WLC.

Nederlands Kampioenschap in Schagen (28 april 2006)
Sebastiaan Smits speelt van vrijdag 28 april tot en met zaterdag 6 mei mee in het Nederlands Kampioenschap tot 20 jaar. Zijn verrichtingen zijn live te volgen via deze site.

Nieuwe ratinglijst KNSB (27 april 2006)
De ratings van 1 mei 2006 zijn bekend. Voor de meeste HSC'ers geen veranderingen, zoals hier te zien is.

Inhaalpartijen lentecompetitie (26 april 2006)
Dirk van Dooren deed in groep A goede zaken door Gerard van de Kerkhof in een boeiende partij te verslaan. Uit de stand blijkt dat beide heren nu evenveel verliespunten hebben.
Ook een inhaalpartij in groep C. Wim Hordijk was Joop Zuydendorp in een op en neer golvende partij uiteindelijk de baas. Hij stijgt door dit resultaat twee plaatsen in de stand.

Monsterzege Oost-Brabantteam (26 april 2006)
Gemert werd in de laatste ronde met 7½ - ½ verslagen door het Oost-Brabantteam. Het verslag is reeds ontvangen, maar de stand wordt pas bijgewerkt als alle uitslagen bekend zijn.

Programma lentecompetitie (24 april 2006)
Er worden op dinsdag 25 april enkele inhaalpartijen in de lentecompetitie gespeeld.

Programma Oost-Brabant competitie (24 april 2006)
Op dinsdag 25 april mag hekkensluiter Gemert in de laatste ronde van het Oost-Brabanttoernooi worden bestreden.

Lentetornooi Hoboken (24 april 2006)
Traditiegetrouw waren er HSC'ers aanwezig op het Lentetornooi in Hoboken op zaterdag 22 april. Dit jaar was het een blitztoernooi. Frans van Neerven, Ton van der Zanden en Benjamin Smits eindigden in de middenmoot met 4 uit 8; Wilfried van de Kimmenade had een puntje minder. Nog geen verslag op de site van Moretus.

Uitslagen externe competitie (24 april 2006)
HSC 1 handhaafde zich zoals verwacht in de tweede klasse KNSB! Tegen het reeds gedegradeerde Rijswijk werd gelijkgespeeld.
HSC 2 boekte een keurige 5 - 3 zege op Schavo en is hierdoor op de derde plaats geëindigd.

Programma externe competitie (20 april 2006)
Zaterdag 22 april worden de laatste wedstrijden van de externe competitie gespeeld in Partycentrum De Molen. HSC 1 ontvangt degradant Rijswijk en HSC 2 mag het opnemen tegen het Tilburgse Schavo.

Informatie HSC-weekendtoernooi (19 april 2006)
Alle informatie over het HSC-weekendtoernooi, dat van 7 tot en met 9 juli 2006 wordt gehouden, vind je hier. Online inschrijven is vanaf nu mogelijk. Doe het snel, want er kunnen slechts 100 deelnemers worden toegelaten!

Uitslagen en standen lentecompetitie (19 april 2006)
Alleen maar zwartoverwinningen in groep A. De meest verrassende was die van Hugo Faber: koploper Dirk van Dooren overzag mat-in-één. Maarten Smit verloor in tijdnood twee pionnen tegen Sebastiaan Smits en Marco de Waard werd geklopt door Bart Dekker. Gerard van de Kerkhof won van Willy Jonkers, waardoor hij er relatief het beste voor staat in de stand.
In groep B vergiste Roel van de Donk zich behoorlijk in de opening. Rob Bakels maakte geen fouten en won. Na een lang gevecht wist Paul van Asseldonk net als in de herfstcompetitie niet van Frans van Neerven te winnen. Nu werd het dan tenminste nog remise. Koploper Pascal Boudewijns steekt in blakende vorm. Joep Peeters werd in een vooruitgespeelde partij verslagen. Pascal gaat zeer overtuigend aan de leiding in de stand.
Dat gaat Rik Hendriks een groep lager ook. Zijn zevende slachtoffer was Jan de Groot. Benjamin Smits blijft in de buurt door Wim Hordijk overtuigend te verslaan. Joop Zuydendorp steeg twee plaatsen in de stand door te winnen van Millo Labriaire.

Datum weekendtoernooi definitief (19 april 2006)
Het 16e HSC-weekendtoernooi wordt definitief gehouden in het weekend van 7 tot en met 9 juli. De KNSB heeft het toernooi goedgekeurd. Nadere informatie volgt binnenkort.

Programma lentecompetitie (17 april 2006)
Dinsdag 18 april wordt de zevende ronde gespeeld van de lentecompetitie. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C.

Hypercube snelschaaktoernooi Utrecht (16 april 2006)
Maar liefst acht HSC'ers verkozen op zaterdag 15 april het Hypercube snelschaaktoernooi in Utrecht. Na de voorronde volgde een herindeling. Daarna was alleen Bart Dekker succesvol: hij won groep D. Hoe de rest het er vanaf bracht staat op ons forum. Een verslag staat inmiddels op de site van Utrecht.

Gambiettoernooi Nieuwegein (16 april 2006)
Twee HSC'ers waren zaterdag 15 april aanwezig bij het gezellige Gambiettoernooi in Nieuwegein. Maarten Smit behaalde een derde plaats in de hoogste groep, wat hem een enorme beker opleverde. In de B-groep eindigde Roland Robinson als zevende. Verslag en foto's staan op de site van Het Gambiet.

Dirk van Dooren binnenkort FIDE-meester! (13 april 2006)
Op de ratinglijst van de FIDE is Dirk van Dooren binnengekomen met een fraaie rating van 2347. Iedereen met een rating van boven de 2300 mag de FIDE-meestertitel aanvragen en Dirk heeft op ons forum al aangekondigd dat te zullen doen.

Weekendtoernooi gaat door! (13 april 2006)
Uit betrouwbare bron is vernomen dat ons HSC-weekendtoernooi ook dit jaar zal worden georganiseerd. Plaats van handeling is ons clublokaal, Partycentrum De Molen. Waarschijnlijk wordt het weekend van 7 tot en met 9 juli gekozen. Nadere informatie volgt later.

Uitslagen en standen lentecompetitie (12 april 2006)
In groep A werden vier inhaalpartijen afgewerkt. Het lijkt Dirk van Dooren deze competitie nogal mee te zitten, of is hij gewoon handig? Marco de Waard overspeelde hem volledig, won twee pionnen en leek het punt te pakken. Met een fraaie schwindel kon Dirk het tij echter keren en won zelfs nog. Concurrent Sebastiaan Smits ging onderuit tegen Bart Dekker, die daarmee eindelijk zijn eerste overwinning pakte. Dat laatste geldt ook voor Maarten Smit, die Willy Jonkers overtuigend versloeg, én Bert van de Donk, die een eindspel won van Hugo Faber. Uit de stand blijkt dat Dirk van Dooren hard op weg is clubkampioen te worden. Of kan Gerard van de Kerkhof hem nog stoppen?
In groep B waren ook vier partijen geprogrammeerd. Er werden er drie gespeeld, omdat Hans Nacinovic zich wegens tijdgebrek heeft teruggetrokken uit de competitie. Paul van Asseldonk overleefde een hevige tijdnoodfase tegen Rob Bakels en won. Roland Robinson stond volledig gewonnen tegen Roel van de Donk, maar verprutste het in tijdnood dusdanig dat hij zelfs nog verloor. Pascal Boudewijns had de hele avond nodig, maar verzilverde uiteindelijk een toreneindspel met twee pluspionnen tegen Ton van der Zanden. Pascal gaat overtuigend aan de leiding in de stand.
Twee partijen, één uitslag in groep C. Rik Hendriks boekte zijn zesde achtereenvolgende zege. Dit keer was Wim Hordijk de pineut. De partij tussen Joop Zuydendorp en Jessica de Haas werd afgebroken. Niet veel veranderingen in de stand.
Ook nog een partij in de tweede ronde van de bekercompetitie. Bekerhouder Gerard van de Kerkhof was een maatje te groot voor Ellen Meijer.

Programma lentecompetitie (10 april 2006)
Dinsdag 11 april zal een flink aantal inhaalpartijen worden gespeeld in groep A, groep B en groep C.

Alblasserwaardtoernooi (10 april 2006)
Op zaterdag 8 april waren twee HSC'ers in Sliedrecht bij het Alblasserwaardtoernooi. Bert van de Donk werd derde in hoofdgroep A en Roel van de Donk zesde in de junioren/seniorengroep. Meer informatie op de toernooisite.

Grand-prix toernooi Kemppion (10 april 2006)
Zaterdag 8 april was het jaarlijkse rapidtoernooi in Eersel. Maar liefst negen HSC'ers waren van de partij. In de hoogste groep vielen Bart Dekker, Dirk van Dooren en Sebastiaan Smits net buiten de prijzen. Ook Paul van Asseldonk kon geen potten breken. In de tweede groep werd Joep Peeters zesde, ook net geen prijs. Jessica de Haas en Ton van der Zanden eindigden wat lager. Wél succes in groep C. Johan Wuyts werd gedeeld tweede en Ellen Meijer vierde. De eindstanden staan op de NBSB-site.

Geen prolongatie (6 april 2006)
Alle uitslagen in het Oost-Brabanttoernooi zijn binnen en uit de stand blijkt dat het vrijwel onmogelijk is om de finale te halen. We gaan in september dus voor het brons...

Uitslagen en standen lentecompetitie (5 april 2006)
In groep A werden alle vier de partijen gespeeld. Dirk van Dooren verstevigde zijn koppositie door Bart Dekker te verslaan, maar Sebastiaan Smits blijft in de buurt na zijn overwinning in een scherpe partij tegen Bert van de Donk. Gerard van de Kerkhof kon een toreneindspel met pluspion verzilveren tegen Marco de Waard. Hugo Faber deed hetzelfde nadat Maarten Smit een levensgrote kans op zijn vierde remise op rij had laten liggen. De top drie van groep 3 in de herfstcompetitie is ook de top drie in de huidige stand.
Drie partijen in groep B. Pascal Boudewijns behield zijn 100%-score door Roel van de Donk in het eindspel te kloppen. Paul van Asseldonk won een dubbel toreneindspel met pluspion op routine van Joep Peeters en Frans van Neerven versloeg Roland Robinson in een complexe partij. Joep Peeters gaat nog altijd aan de leiding in de stand. Maar voor hoe lang nog?
Ook drie partijen in groep C. Rik Hendriks was na stukwinst zeer snel klaar met Millo Labriaire. Ook Jessica de Haas kon een stuk buitmaken na een foutieve combinatie van Chris van der Aa. Ellen Meijer gaf wellicht iets te vroeg op in een zeer lastige stelling tegen Benjamin Smits. De laatste wacht op een misstap van Rik Hendriks, die met de maximale score bovenaan staat in de stand.

Ruime overwinning HSC (4 april 2006)
HSC boekte een verwachte ruime overwinning in Eindhoven tegen DAF/Tivoli. Het verslag is reeds binnen en de persoonlijke scores zijn bijgewerkt. De stand wordt pas bijgewerkt als alle uitslagen binnen zijn.

Programma lentecompetitie (3 april 2006)
Dinsdag 4 april wordt de zesde ronde gespeeld van de lentecompetitie. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C.

Programma Oost-Brabant competitie (2 april 2006)
De vierde ronde in het Oost-Brabanttoernooi wordt op maandag 3 april gespeeld. Tegenstander is DAF/Tivoli.

Negen HSC'ers bij Opifextoernooi (2 april 2006)
Zaterdag 1 april werd het Opifex rapidtoernooi gehouden in Bergen op Zoom. Van de negen aanwezige HSC'ers was Sebastiaan Smits het meest op dreef. Hij haalde een gedeelde vierde plaats hetgeen hem een prijs opleverde. Bart Dekker en Dirk van Dooren scoorden met 5 uit 7 ook nog heel behoorlijk. De rest eindigde in de achterhoede, zoals te zien valt op de site van BSV.

Stand Oost-Brabant competitie bijgewerkt (30 maart 2006)
De uitslag van de laatste wedstrijd in de derde ronde is bekend en daarmee de stand ook. HSC zakte een plaatsje...

Uitslagen en standen lentecompetitie (29 maart 2006)
Mede vanwege de avondwedstrijd van HSC A werd er slechts één partij gespeeld in groep A. Marco de Waard won na een combinatie een pion. Daar kwam nog een pion bij, maar Willy Jonkers slaagde erin beide pionnen te heroveren. Het resterende eindspel bleef echter gewonnen voor Marco, die naar de tweede plaats stijgt in de stand.
Alle vier de partijen in groep B werden gespeeld. Paul van Asseldonk profiteerde van een grote openingsfout van Hans Nacinovic, Pascal Boudewijns kreeg na kwaliteitswinst een gewonnen stelling tegen Rob Bakels en Roland Robinson kon het in de langste partij van de avond niet bolwerken tegen Joep Peeters. De grootste verrassing kwam op naam van Roel van de Donk, die koploper Ton van der Zanden gedecideerd versloeg in het eindspel. In de stand nog maar één speler met 100%.
Drie partijen in groep C. Benjamin Smits weerlegde een foutief offer van Jessica de Haas. De partijen Millo Labriaire - Jan de Groot en Ellen Meijer - Joop Zuydendorp eindigden in remise. Vooral Ellen had daarover niet te klagen: ze gaf een volle toren weg, vocht zich weliswaar nog terug in de partij, maar mocht uiteindelijk blij zijn dat Joop remise toestond terwijl hij mat in drie kon geven. In de stand staat Rik Hendriks nog steeds stevig bovenaan.

Weer gelijkspel HSC A (29 maart 2006)
In de uitgestelde wedstrijd tegen Deurne behaalde HSC A het derde gelijkspel, zoals in het verslag te lezen valt. Een bescheiden derde plaats in de eindstand is het resultaat.

Toch nog een verslag van HSC 3 (29 maart 2006)
Vier dagen na de wedstrijd alsnog een verslag van de wedstrijd HSC 3 - Bastion.

Programma avondcompetitie (27 maart 2006)
De uitgestelde wedstrijd in de avondcompetitie tussen HSC A en Deurne wordt dinsdag 28 maart gespeeld.

Programma lentecompetitie (27 maart 2006)
Dinsdag 28 maart wordt de vijfde ronde gespeeld van de lentecompetitie. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C.

Uitslagen en standen externe competitie (26 maart 2006)
Drie ruime overwinningen in de externe competitie! HSC 1 boekte een fraaie 6 - 2 zege op het sterke Vianen/DVP en lijkt uit de degradatiezorgen te zijn. HSC 2 deed er nog een schepje bovenop door de reserves van Vianen/DVP met 7 - 1 te kloppen. Ook de laatste wedstrijd van HSC 3 werd gewonnen, 6 - 2 tegen Bastion, maar concurrent TTK won ook en gaat met de felbegeerde promotieplaats aan de haal... HSC 4 en HSC 5 waren de laatste ronde vrij.

Programma externe competitie (23 maart 2006)
Zaterdag 25 maart spelen nog maar drie HSC-teams een thuiswedstrijd. De spelers van HSC 4 en HSC 5 zijn de laatste ronde vrij en mogen dus als toeschouwer fungeren.
HSC 1 neemt het op tegen het sterke Vianen/DVP. In de degradatiestrijd is elk puntje meegenomen, dus we verwachten veel van onze mannen! Het tweede team van Vianen is wat minder sterk; het is reeds gedegradeerd uit de Promotieklasse. Een leuk oefenpotje derhalve voor HSC 2. HSC 3 heeft nog steeds kansen op promotie. Stadgenoot Bastion zal dan verslagen moeten worden, terwijl OSV 2 minimaal een gelijkspel afdwingt tegen TTK. Hup Oss!

Uitslagen en standen lentecompetitie (22 maart 2006)
Na de inderdaad zéér korte vergadering, werden nog zeven interne partijen gespeeld.
In groep A won Sebastiaan Smits gedecideerd. Zijn toren, paard en loper waren veel sterker dan de torens van Hugo Faber. Dat hij twee pionnen minder had deed er verder niet toe. In een vooruitgespeelde partij maakte Maarten Smit een grote openingsfout. Daarna volgde een aantal uren verdedigen. Bart Dekker haalde alles uit de kast, maar kwam er niet door. Uit de stand blijkt dat beide heren 3 uit 3 hebben. Drie remises wel te verstaan...
In groep B offerde Hans Nacinovic in zijn eerste partij een stuk. Het klopte allemaal, maar onder druk van de tijd kwamen niet de juiste zetjes op het bord. Joep Peeters kon zo alsnog een punt bijschrijven. In de stand staat hij nu tweede, net achter Ton van der Zanden, die al snel een pion buitmaakte in zijn partij tegen Rob Bakels. Daarna ontspon zich een aardig gevecht met een abrupt einde; Rob blunderde een stuk weg.
Eén partij in groep C. Wim Hordijk wist Millo Labriare te verslaan, waardoor hij een plaatsje stijgt in de stand.
Ook nog twee interne bekerpartijen. De kraker uit de eerste ronde tussen Marco de Waard en Gerard van de Kerkhof werd door de bekerhouder gewonnen. Een pionoffer in de opening gaf Gerard voldoende compensatie en de verwikkelingen werden Marco uiteindelijk teveel. Pascal Boudewijns had al snel een goede stelling in zijn tweede rondepartij tegen Chris van der Aa en won dan ook.

Algemene Ledenvergadering (20 maart 2006)
Dinsdag 21 maart wordt er een waarschijnlijk zeer korte ledenvergadering gehouden. De aanvang is 20.45 uur. Daarna worden er nog diverse inhaalpartijen in de lente- en interne bekercompetitie gespeeld.

Meisjestoernooi Mierlo (20 maart 2006)
Jessica de Haas en Ellen Meijer waren zondag 19 maart in Mierlo, alwaar een meisjestoernooi gehouden werd. In de kroongroep eindigden beide HSC'ers in de onderste helft. Het verslag en de eindstanden staan op de NBSB-site.

NBSB-snelschaakkampioenschap (19 maart 2006)
Zaterdag 18 maart werd het snelschaakkampioenschap van de NBSB overtuigend gewonnen door GM Erik van den Doel. Bart Dekker eindigde samen met Roi Miedema op een fraaie gedeelde tweede plaats. Sebastiaan Smits eindigde als achtste in de eerste groep. De overige HSC'ers speelden in lagere finalegroepen. Jessica de Haas viel in de voorronde nog op door Erik van den Doel met een paardvorkje een toren afhandig te maken, zoals ook te lezen valt in het verslag.

Nederlaag HSC B (15 maart 2006)
HSC B besloot een goed seizoen met een 1 - 3 nederlaag tegen de nieuwe kampioen van klasse C1, De Combinatie. Het verslag is reeds aangeleverd en de stand is ook al bijgewerkt, hoewel nog niet alle uitslagen bekend zijn.

Uitslagen en standen lentecompetitie (15 maart 2006)
Drie spectaculaire partijen in groep A. Dirk van Dooren wandelde met zijn koning de vijandelijke stelling binnen, maar kon toch maar weinig schade aanrichten. Het overgebleven eindspel was potremise, maar Willy Jonkers ging onder druk van de tijd alsnog de fout in. Bart Dekker offerde maar liefst twee stukken voor langdurig initiatief, maar Bert van de Donk bleef overeind en bood inmiddels in betere stelling remise aan, hetgeen werd geaccepteerd. Gerard van de Kerkhof en Maarten Smit gingen beide vol voor de winst in een onderhoudende partij. In wederzijdse tijdnood leek Gerard's aanval beslissend, maar na een fraaie verdedigingszet restte hem niets anders dan eeuwig schaak. Dirk van Dooren gaat stevig aan de leiding in de stand.
Vanwege de avondwedstrijd van HSC B slechts één partij in groep B. Frans van Neerven boekte een overwinning tegen koploper Joep Peeters. Ton van der Zanden is daardoor de nieuwe lijstaanvoerder, zoals te zien is in de stand.
Wie stopt Rik Hendriks nog in groep C? Ook Ellen Meijer slaagde er niet in; een open f-lijn en een slechte witveldige loper werden haar fataal. Rik gaat met de maximale score aan kop in de stand. Benjamin Smits boekte zijn eerste zege door Chris van der Aa opzij te zetten. De langste partij was die tussen Jan de Groot en Wim Hordijk. Eerstgenoemde leek te gaan winnen, maar berustte uiteindelijk toch in remise.

Open snelschaakkampioenschap Leidse schaakbond (14 maart 2006)
Vijf HSC'ers waren zaterdag 11 maart aanwezig in Alphen aan den Rijn, alwaar het Open Snelschaakkampioenschap van de Leidse Schaakbond werd georganiseerd. Verslag en eindstanden zijn hier te vinden.

Avondcompetitiewedstrijd uitgesteld (13 maart 2006)
De voor dinsdag 14 maart geplande avondcompetitiewedstrijd HSC A - Deurne is op verzoek van onze gasten uitgesteld. In overleg met de competitieleider van de NBSB is als nieuwe datum dinsdag 28 maart vastgesteld.

Programma avondcompetitie (13 maart 2006)
De laatste wedstrijd in de avondcompetitie staat voor dinsdag 14 maart op het programma. HSC A ontvangt Deurne en HSC B speelt tegen De Combinatie. Uit de stand blijkt dat onze beide teams normaal gesproken kansloos voor de eerste plaats zijn, dus nu wordt de vraag: welk HSC-team eindigt het hoogst?

Programma lentecompetitie (13 maart 2006)
Dinsdag 14 maart wordt de vierde ronde gespeeld van de lentecompetitie. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C.

Eindelijk succes in Oost-Brabant competitie (8 maart 2006)
Na twee nederlagen ging het op 7 maart dan wel naar wens voor ons Oost-Brabantteam. Gardé werd op een ruime 5½ - 2½ nederlaag getrakteerd, zoals in het snel aangeleverde verslag te lezen is. De stand wordt pas bijgewerkt als alle uitslagen bekend zijn.

Uitslagen interne bekercompetitie (8 maart 2006)
Er werden slechts drie interne bekerpartijen gespeeld op dinsdag 7 maart. Hugo Faber bereikte met grote moeite de tweede ronde. Zijn inhaalpartij tegen Benjamin Smits eindigde in remise en ook de eerste barragepartij kende dat resultaat. Pas in de tweede sudden death was het eerste teamlid succesvol. In de tweede ronde werden twee partijen gespeeld: Bart Dekker en Roel van de Donk bereikten de kwartfinale ten koste van achtereenvolgens Jack Ruijs en Millo Labriaire.

Uitslag en stand lentecompetitie (8 maart 2006)
In de vooruitgespeelde partij in groep A tussen Sebastiaan Smits en Dirk van Dooren ging eerstgenoemde te ver in zijn pogingen een toreneindspel met pluspion te winnen. Nu verloor hij het zelfs nog. Dirk voert door dit resultaat de stand aan.

Programma Oost-Brabant competitie (6 maart 2006)
Na twee nipte nederlagen mag het Oost-Brabantteam dinsdag 7 maart thuis tegen Gardé proberen de eerste overwinning binnen te slepen.

Programma interne bekercompetitie (6 maart 2006)
Op dinsdag 7 maart wordt de tweede ronde van de interne bekercompetitie gespeeld. De loting heeft inmiddels plaatsgevonden.

Uitslagen en standen externe competitie (5 maart 2006)
Drie overwinningen, een gelijkspel en een nederlaag voor de HSC-teams op zaterdag 4 maart.
Helaas was de nederlaag voor het verkeerde team: HSC 5 was niet tegen de druk opgewassen en verloor de kampioenswedstrijd. De eerste plaats is nog steeds in Helmonds bezit, maar in de slotronde zullen we zeker ingehaald worden...
HSC 1 won wel en dat was een hele belangrijke overwinning in de degradatiestrijd. De slotronde tegen Rijswijk lijkt beslissend te worden...
Een wegens ziekte verzwakt HSC 2 speelde gelijk in Oss tegen OSV. Gezien het verleden een goed resultaat, maar wellicht had er toch meer ingezeten...
In dezelfde zaal won HSC 3 van OSV 2. Helaas voor ons derde maakte concurrent TTK geen misstap, zodat de promotie waarschijnlijk van de baan is.
De laatste wedstrijd van HSC 4 eindigde dan eindelijk in een overwinning! Met twee man minder werd OSV 3 ruim geklopt.

Programma externe competitie (2 maart 2006)
Zaterdag 4 maart mogen alle HSC-teams een uitwedstrijd spelen. HSC 1 speelt in Roermond tegen 't Pionneke en gezien de stand is een overwinning, zacht uitgedrukt, wenselijk.
Drie HSC-teams reizen naar Oss. HSC 2 krijgt een zware middag tegen het eerste van OSV. Dit team staat tweede, heeft twee matchpunten meer én is ons de laatste jaren steevast de baas...
Op papier heeft HSC 3 het dan wat makkelijker: OSV 2 staat onderaan met nog geen enkel matchpunt. Hier geldt dat gewonnen moet worden en als concurrent TTK dat nou eens niet zou doen...
De laatste kans op een overwinning is een reële voor HSC 4. Tegenstander OSV 3 is ook nog zonder matchpunten...
De kampioenswedstrijd van HSC 5 wordt gespeeld in Steensel tegen Kemppion 3. Bij winst is ons vijfde onbereikbaar geworden voor de concurrentie en kan het feest beginnen!

Dirk van Dooren op www.schaakbond.nl (1 maart 2006)
Rini Kuijf was blijkbaar onder de indruk van de prestatie van Dirk van Dooren in Capelle la Grande, gezien de twee leuke partijen die op de KNSB-site te bewonderen zijn.

Noteboomtoernooi (26 februari 2006)
Twee HSC'ers waren het afgelopen weekend aanwezig bij het Noteboomtoernooi in Leiden. In dit grote weekendtoernooi (261 deelnemers) scoorde Sebastiaan Smits 3 uit 6 en Albert Coenen een halfje minder. De TPR's van beide heren waren niet opzienbarend. Kijk even naar de toernooisite.

Capelle la Grande (26 februari 2006)
Dirk van Dooren is teruggekeerd uit Frankrijk met een fraaie 5½ uit 9 (TPR 2344!) én een mooi bedrag aan prijzengeld. Kijk nog even naar de toernooisite.

Verlies en winst in avondcompetitie (23 februari 2006)
De topper in klasse C1 tussen De Combinatie en HSC A ging verloren, zoals in het verslag te lezen valt. HSC B deed het een stuk beter in Mierlo, waar Geldrop met grote cijfers verslagen werd. Hier kun je lezen hoe dat ging. De stand is inmiddels bijgewerkt nu alle uitslagen bekend zijn.

Uitslagen en standen lentecompetitie (23 februari 2006)
Er werd geen enkele partij gespeeld in groep A, waardoor de stand ongewijzigd is.
Twee partijen in groep B: een ingehaalde en een vooruitgespeelde. Roel van de Donk en Ton van der Zanden leverden goede prestaties met hun remises tegen Frans van Neerven en Joep Peeters. De laatste gaat mede aan de leiding in de stand.
Rik Hendriks versloeg medekoploopster Jessica de Haas in groep C. Hij moet nu z'n eerste plaats in de stand delen met Ellen Meijer die Jan de Groot versloeg. Chris van der Aa blijft in de buurt; hij won van Joop Zuydendorp.

Caféschaaktoernooi Amersfoort (23 februari 2006)
Zondag 19 februari was traditiegetrouw een HSC-team present in Amersfoort, waar het caféschaaktoernooi werd gehouden. Paul van Asseldonk, Pascal Boudewijns en Frans van Neerven scoorden best redelijk, maar ex-lid Frans van Bree liet de perfecte score van 14 uit 14 zien! Meer informatie te zijner tijd op deze site.

NBSB-snelschaakkampioenschap voor clubteams (23 februari 2006)
Van dit zaterdag 18 februari gehouden snelschaakkampioenschap zijn inmiddels gegevens beschikbaar gekomen op de site van Veldhoven.

Capelle la Grande (23 februari 2006)
Dirk van Dooren speelt momenteel een toernooi in het Franse Capelle la Grande. Zijn resultaten zijn te volgen op de toernooisite.

Programma avondcompetitie (20 februari 2006)
In Asten wordt de topper in klasse C1 gespeeld tussen De Combinatie en HSC A. De winnaar wordt vrijwel zeker kampioen, zoals uit de stand blijkt. HSC B mag in de uitwedstrijd in Mierlo tegen Geldrop proberen in de buurt van de koplopers te blijven.

Programma lentecompetitie (20 februari 2006)
Tegelijk met de avondcompetitie is de derde ronde van de lentecompetitie geprogrammeerd. Logisch dus dat er een flink aantal partijen zal worden uitgesteld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C.

Stand Oost-Brabant toernooi (20 februari 2006)
De laatste uitslag is binnen, zodat de nieuwe stand ook bekend is. En ja, we staan er beroerd voor...

NBSB-snelschaakkampioenschap voor clubteams (20 februari 2006)
Zaterdag 18 februari is in Veldhoven het open NBSB-snelschaakkampioenschap gehouden. Daar waren ook twee HSC-teams bij aanwezig. Meer is hierover niet te vertellen, want er is op de site van Veldhoven nog geen einduitslag te vinden.

HSC-bibliotheek (16 februari 2006)
HSC heeft al jaren een bibliotheek met een flink aantal boeken. Het wordt dus tijd dat de boekenlijst online komt, zodat er wat meer geleend kan gaan worden!

Kommer en kwel in Oost-Brabant toernooi (15 februari 2006)
Tegen een sterk verzwakt team van WLC was ons Oost-Brabantteam niet opgewassen. Op vele borden ging er iets fout wat uiteindelijk resulteerde in een 4½ - 3½ nederlaag. Het verslag is inmiddels binnen en de stand wordt pas bijgewerkt als alle uitslagen bekend zijn.

Uitslagen en standen lentecompetitie (15 februari 2006)
Er werden twee partijen in groep A gespeeld. Een remise tussen Bart Dekker en Hugo Faber, terwijl Willy Jonkers Bert van de Donk versloeg. De top drie in de stand blijft hetzelfde.
Geen enkele partij in groep B. Het zou iets te maken kunnen hebben met een wedstrijd in het kader van het Oost-Brabant toernooi, waarin vijf mensen uit groep B meespeelden. De stand is derhalve ongewijzigd.
De twee vrouwen in groep C sloegen weer toe. Jan de Groot en Millo Labriaire waren ditmaal het slachtoffer. Verder won Rik Hendriks van Chris van der Aa, waardoor hij mede aan de leiding gaat in de stand.

Programma clubavond bijgewerkt (15 februari 2006)
Wat is er op dinsdagavond te doen op onze clubavond? Kijk hier en je weet het! Het programma is bijgewerkt tot eind juni.

Programma lentecompetitie (13 februari 2006)
Dinsdag 14 februari wordt de tweede ronde van de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C.

Oost-Brabant toernooi (13 februari 2006)
Dinsdag 14 februari mogen we weer spelen in het Oost-Brabant toernooi. De uitwedstrijd tegen WLC staat op het programma. Een overwinning lijkt noodzakelijk om nog kans te houden op de finale, zoals uit de stand blijkt.

BIS Open Nederlands Snelschaakkampioenschap (12 februari 2006)
Twee HSC'ers waren zaterdag 11 februari bij dit evenement in Dordrecht, waarbij ook vele (groot)meesters aanwezig waren. Sebastiaan Smits haalde een heel verdienstelijke gedeelde 36e plaats met 19½ uit 34. Bart Dekker verzamelde 18 punten en werd daarmee gedeeld 74e van de in totaal 200 deelnemers. Kijk even naar de site van dit populaire toernooi.

Uitslagen en standen lentecompetitie (8 februari 2006)
Dinsdag 7 februari werd de eerste ronde van de lentecompetitie gespeeld. Alle geprogrammeerde partijen werden daadwerkelijk gespeeld en dat is nog niet eerder vertoond!
In groep A begonnen Sebastiaan Smits, Gerard van de Kerkhof en Marco de Waard met een overwinning op achtereenvolgens Willy Jonkers, Hugo Faber en Bert van de Donk, waardoor zij de leiding hebben genomen in de tussenstand. Dirk van Dooren en Maarten Smit remiseerden, nadat eerstgenoemde er niet in slaagde een volkomen gelijk toreneindspel te winnen.
In groep B meteen al een daverende verrassing: Ton van der Zanden versloeg huizenhoge ratingfavoriet Paul van Asseldonk. Verder nog overwinningen voor Joep Peeters (op Roel van de Donk), Pascal Boudewijns (kreeg minstens een halfje teveel tegen Roland Robinson) en Rob Bakels (na een geslaagde schwindel in verloren positie tegen Frans van Neerven). Met vieren aan kop in de tussenstand.
Ook groep C kende een verrassende start. Benjamin Smits heeft in deze groep verreweg de hoogste rating, maar werd verslagen door Rik Hendriks. Chris van der Aa versloeg Jan de Groot, Jessica de Haas won van Millo Labriaire en Ellen Meijer van Wim Hordijk. Ook in deze tussenstand vier koplopers.

Programma lentecompetitie (6 februari 2006)
Dinsdag 7 februari begint de lentecompetitie. Het volledige programma in groep A, groep B en groep C is nu bekend. Nu de data nog...

HSC in het Eindhovens Dagblad (6 februari 2006)
In de krant van maandag 6 februari stond een leuk stukje (met foto) over onze externe wedstrijden van afgelopen zaterdag. Dat de verslaggever in de laatste alinea stevig in de fout gaat, is hem vergeven.

Uitslagen externe competitie (5 februari 2006)
Zaterdag 4 februari werden de eerste externe wedstrijden gespeeld in partycentrum De Molen. De zaal voldeed uitstekend en ook de bediening was beter dan we gewend waren. De belangrijke degradatiewedstrijd voor HSC 1 ging jammerlijk verloren. Na de derde 3½ - 4½ nederlaag op rij wordt het nu wel erg moeilijk om in de tweede klasse KNSB te kunnen blijven. HSC 2 speelde thuis en won dus, dit keer met 5½ - 2½. Als het in de uitwedstrijden nu ook eens goed zou gaan... Een monsterscore voor HSC 3. Helaas maakte concurrent TTK slechts een halve misstap, maar er is nog hoop... Ook in de voorlaatste wedstrijd van HSC 4 geen matchpunt(en), maar het scheelde weinig: 3½ - 4½ is de kleinste nederlaag van het seizoen. Koploper HSC 5 speelde een topper en won overtuigend met 5½ - 2½. Als er in de slotronde ook gewonnen gaat worden, dan kan er een feestje losbarsten!

Programma externe competitie (3 februari 2006)
Na 'de Herbergh' en de Bethlehemkerk gaan we vanaf nu onze thuiswedstrijden in de externe competitie afwerken in partycentrum De Molen. Zaterdag 4 februari mag HSC 1 aantreden in de belangrijke degradatiewedstrijd tegen Veldhoven. HSC 2 en HSC 3 ontvangen teams van De Combinatie uit Asten, en voor beide teams geldt dat winst de hoop op promotie enigszins levend houdt. HSC 4 zal proberen de eerste matchpunten van het seizoen binnen te brengen; Deurne zal dan wel verslagen moeten worden. HSC 5 heeft een belangrijke topper tegen Veldhoven 5, een team dat weliswaar een matchpunt minder heeft, maar ook een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Nieuwe KNSB-ratinglijst (1 februari 2006)
De februarilijst is verschenen. Een klein aantal wijzigingen bij vooral de jeugdige HSC-leden.

HSC hard onderuit (1 februari 2006)
Het KNSB-bekerteam kwam er in de wedstrijd tegen U-Boat Worx uit Breda niet aan te pas. Frans Janssen haalde een mooie remise tegen IM Johan van Mil, maar daarmee was de koek op. Lees nog even het verslag.

Uitslagen clubavond (1 februari 2006)
De laatste beslissing in groep 2 van de herfstcompetitie is gevallen. Rob Bakels versloeg Ellen Meijer in de barrage met 2 - 0 en mag in de lentecompetitie in groep B uitkomen.
Er werd ook nog een partij gespeeld in de eerste ronde van de bekercompetitie. Pascal Boudewijns was daarin te sterk voor Frans van Neerven.

KNSB-bekerwedstrijd (30 januari 2006)
Dinsdag 31 januari zal het KNSB-bekerteam in de eerste ronde aantreden tegen het sterke U-Boat Worx. Welke Bredase toppers zullen aanwezig zijn? Zit er een stunt in?

Programma clubavond (30 januari 2006)
De laatste beslissing van de herfstcompetitie zal dinsdag 31 januari vallen. Rob Bakels en Ellen Meijer zullen in een rapidtweekamp uitmaken wie van beide in de lentecompetitie in groep B uitkomt. De lentecompetitie start overigens op dinsdag 7 februari.

Dirk van Dooren wint Grote Bos jeugdweekendtoernooi (30 januari 2006)
Dirk van Dooren heeft zondag 29 januari het Grote Bos jeugdweekendtoernooi in Geldrop gewonnen met de fraaie score van 5½ uit 6. Hij versloeg toppers als Jasper Broekmeulen en Chiel van Oosterom, waardoor hij een TPR van 2307 liet noteren. Op weerstandspunten tweede werd Roi Miedema, die behalve lid van Eindhoven ook HSC'er is. Sebastiaan Smits werd gedeeld vijfde, Rik Hendriks en Benjamin Smits gedeeld 35e en Mark Jongeling gedeeld 53e. Bijzonderheden zijn te vinden op de toernooisite.
Ook werden dit weekend in Geldrop beslissingswedstrijden gehouden, waarmee Derek-Jan Rahangmetan zich kwalificeerde voor het Nederlands Kampioenschap bij de E-jeugd. Lees ook de verslagen op het forum.

Kafmolentoernooi Schijndel (30 januari 2006)
Vijf HSC'ers waren zondag 29 januari van de partij in Schijndel waar alweer het 31e Kafmolentoernooi gespeeld werd. Drie jeugdige HMC'ers eindigden in de top drie van dit gezellige toernooi, maar vlak daarachter kwamen Bart Dekker en Maarten Smit met 5 uit 7. Ook Ellen Meijer en Jessica de Haas vielen met 4½ punten in de prijzen; Ton van der Zanden met 4 net niet.

Winst HSC B, gelijkspel HSC A (25 januari 2006)
De gemeente Geldrop-Mierlo was dinsdag 24 januari op bezoek in De Molen. Het verzwakte HSC A slaagde er niet in Geldrop op de knieën te krijgen, zoals in het verslag te lezen is. HSC B deed het een stuk beter door Mierlo te verslaan. Ook van deze wedstrijd is een verslag aangeleverd. Alle uitslagen in klasse C1 zijn bekend, waardoor er reeds een bijgewerkte stand is.

Uitslagen en standen herfstcompetitie (25 januari 2006)
Op dinsdag 24 januari werden de laatste partijen gespeeld in groep 2. Rob Bakels versloeg Jan de Groot, waardoor hij zich plaatste voor de barrage met als inzet een plaats in groep B. De andere partij ging tussen Frans van Neerven en Paul van Asseldonk. Paul moest winnen om een beslissingstweekamp te bereiken tegen Willy Jonkers voor een plaats in groep A; Frans had daarentegen genoeg aan een remise om een barrage juist te vermijden. Laat op de avond had Paul teveel risico's genomen, verloor hij een stuk en daarmee de partij. Samen spelen ze in de volgende periode in groep B, tot genoegen van de competitieleider, die nu maar één barrage moet organiseren: Rob Bakels en Ellen Meijer spelen dinsdag 31 januari. Kijk nog even naar de eindstand in groep 2.

Bekerwedstrijd verschoven (23 januari 2006)
De KNSB-bekerwedstrijd HSC - U-Boat Worx wordt pas op dinsdag 31 januari gespeeld.

Drie wedstrijden in De Molen (23 januari 2006)
Dinsdag 24 januari zullen drie wedstrijden worden gespeeld in ons nieuwe clublokaal. Ons KNSB-bekerteam mag in de eerste ronde proberen af te rekenen met het favoriete U-Boat Worx uit Breda. HSC A ontvangt in de vijfde ronde Geldrop, terwijl HSC B het op zal nemen tegen Mierlo.

Druiventrostoernooi (22 januari 2006)
Zaterdag 21 januari waren drie HSC'ers aanwezig bij het Druiventrostoernooi in Berkel-Enschot. Dirk van Dooren en Bart Dekker eindigden gedeeld derde met 4½ uit 7. Sebastiaan Smits was minder op dreef; anderhalf punt minder en een gedeelde elfde plaats. Een verslag en de eindstand staan tijdelijk op de NBSB-site.

Valse start Oost-Brabant team (18 januari 2006)
In Asten ging het nodige mis in de wedstrijd tegen De Combinatie. Hele en halve punten werden gemorst en uiteindelijk stond er een 4½ - 3½ nederlaag op het scorebord. Alleen Rob Bakels won; halfjes waren er voor Maarten Smit, Geert van den Reek, Pascal Boudewijns, Roland Robinson en Wilfried van de Kimmenade. Het verslag is inmiddels klaar. De uitslagen en de stand in de hoofdgroep zijn nu ook bekend.

Uitslagen en standen herfstcompetitie (18 januari 2006)
Er werd slechts één inhaalpartij gespeeld in groep 2. Hugo Faber versloeg Frans van Neerven en wist zich definitief te plaatsen voor groep A. Frans heeft nog één kans om een mogelijke barrage te ontlopen, zoals ook blijkt uit de stand.
In groep 3 speelden Roel van de Donk en Chris van der Aa twee rapidpartijen met als inzet een plaats in groep B. Tweemaal was de zwartspeler succesvol, waardoor vluggertjes de beslissing moesten brengen. Roel toonde zich het meest slagvaardig en mag in groep B uit gaan komen in de komende lentecompetitie.
Verder werd nog één partij gespeeld in de bekercompetitie: Bart Dekker won van Ton van der Zanden.

Torenvalktoernooi (15 januari 2006)
Zaterdag 14 januari waren acht HSC'ers aanwezig bij het Torenvalktoernooi in Valkenswaard. In de hoogste groep vielen Sebastiaan Smits en Dirk van Dooren in de prijzen; een gedeelde vierde plaats. Bart Dekker en Maarten Smit eindigden net daaronder. Roland Robinson haalde een keurige derde plaats in groep B. In groep C een tweede plaats voor Ellen Meijer en een gedeelde vierde voor Jessica de Haas. Roel van de Donk eindigde op de gedeelde twaalfde plaats. Verslag, foto's en eindstanden staan op de site van EVS.

Programma Oost-Brabant toernooi bekend (12 januari 2006)
Het voormalige Bavariatoernooi begint voor titelverdediger HSC aanstaande dinsdag met een uitwedstrijd in Asten. Kijk even naar de rest van het programma.

HSC uitgeschakeld (12 januari 2006)
De NBSB-bekerwedstrijd tegen OSV eindigde in een gelijkspel. Na remises van Albert Coenen en Geert van den Reek won Paul van Asseldonk. Helaas slaagde Gerard van de Kerkhof er niet in zijn goede stelling te verzilveren. Sterker nog, hij verloor. Aangezien dit op bord 1 gebeurde was het bekeravontuur hiermee ten einde. Het verslag staat hier.

Uitslagen en standen herfstcompetitie (12 januari 2006)
In groep 1 werden de laatste twee partijen gespeeld. Bart Dekker deed zijn sportieve plicht door Benjamin Smits te verslaan. Pascal Boudewijns kroop door het oog van de naald in zijn partij tegen Roland Robinson. De behaalde remise was net genoeg om een barrage tegen Benjamin Smits te voorkomen, zoals uit de eindstand blijkt.
Marco de Waard en Joep Peeters speelden een barrage om een plaats in groep A. Marco deed goede zaken door de eerste rapidpartij met zwart te winnen. Met wit nam hij vervolgens geen risico's meer en remiseerde, waardoor hij in de hoogste groep mag uitkomen in de lentecompetitie.
Slechts één partij in groep 2. Hugo Faber wist Rob Bakels met zwart te verslaan, waardoor hij de leiding in de tussenstand overneemt van Willy Jonkers. In deze groep is nog steeds niets beslist.
De laatste partij in groep 3 was een hele korte: Gerard van de Kerkhof en Roel van de Donk bereikten een remise. Hierdoor verdient Roel een kans om in een barrage tegen Chris van der Aa uit te komen met als inzet een plaats in groep B. Kijk nog even naar de eindstand in groep 3.

Programma clubavond (9 januari 2006)
De NBSB-bekerwedstrijd HSC - OSV zal op dinsdag 10 januari worden gespeeld. Bij winst wordt de halve finale bereikt.
In de herfstcompetitie staan vijf inhaalpartijen op het programma. Daarnaast wordt de barragetweekamp gehouden tussen Joep Peeters en Marco de Waard. Zij werden gedeeld derde in groep 1 en spelen twee rapidpartijen met een bedenktijd van twintig minuten per persoon per partij. De inzet is een plaats in de hoogste groep van de lentecompetitie, die begin februari zal starten.

Biezetoernooi in Arnhem (8 januari 2006)
Zaterdag 7 januari waren maar liefst elf HSC'ers present bij het sterk bezette Biezetoernooi in Arnhem. In de hoofdgroep, de 'Biezegroep', wisten Dirk van Dooren (TPR 2303!) en Sebastiaan Smits een gedeelde twintigste plaats te bemachtigen met 4 uit 7. Hugo Faber (3½), Bart Dekker (3) en Maarten Smit (2) waren minder goed op dreef, alhoewel hun TPR's meevielen.
In groep 1 speelden Joep Peeters en Roland Robinson namens onze vereniging mee. Beide kwamen ze op 3 uit 7 uit, hetgeen een gedeelde vijftigste plaats betekende.
Groep 2 werd bijna een prooi voor Johan Wuyts. In de slotronde verloor hij echter een gelijkstaand toreneindspel, waardoor hij genoegen moest nemen met een gedeeld derde plaats, toch nog 40 euro waard! Roel van de Donk, Ellen Meijer en Jessica de Haas eindigden allen op de gedeelde 18e plaats met 4 uit 7.
Bekijk de eindstand en de foto's van het Biezetoernooi op de site van schaakclub De Toren.

Uitslagen en standen herfstcompetitie (4 januari 2006)
Op de eerste avond in partycentrum De Molen werden alleen maar inhaalpartijen gespeeld.
In groep 1 werden drie partijen gespeeld. Benjamin Smits wist in een zeer korte partij Jessica de Haas te verslaan. Bart Dekker won van Millo Labriaire en plaatste zich daarmee definitief voor groep A. Dat deed ook Bert van de Donk, die zijn laatste benodigde halfje tegen Roland Robinson binnenhaalde. Zoals uit de stand blijkt zullen Joep Peeters en Marco de Waard via twee rapidpartijen uitmaken wie het derde ticket voor de hoogste groep bemachtigt.
In groep 2 strafte Hugo Faber een ogenschijnlijk kleine fout van Maarten Smit zeer hardhandig af. Paul van Asseldonk hield zijn hoop op een plaats in groep A levend door Rob Bakels gedecideerd te verslaan. Uit de stand valt op te maken dat er nog niets duidelijk is in deze groep.
Eén partij in groep 3, maar toch vier uitslagen. Gerard van de Kerkhof weerlegde een stukoffer van Hans Nacinovic en Theo Claassen heeft besloten dat hij zijn laatste drie partijen niet meer wil spelen. Vrijwel alles is beslist in deze groep, zoals uit de stand blijkt. Roel van de Donk heeft nog een kans om in groep B uit te gaan komen: een overwinning op Gerard van de Kerkhof levert directe plaatsing op en remise dwingt een barrage tegen Chris van der Aa af...

Eerste clubavond in 'De Molen' (2 januari 2006)
Dinsdag 3 januari zal de eerste clubavond van het nieuwe jaar worden gehouden in ons nieuwe clublokaal. Op het programma staan zeven inhaalpartijen voor de herfstcompetitie. Maar ook leden die geen partij hebben zijn van harte welkom om het clublokaal te bekijken en hun medeclubleden een gelukkig nieuwjaar toe te wensen!

Brons voor Sebastiaan Smits (30 december 2005)
Bij de Brabantse jeugdkampioenschappen in Kaatsheuvel haalde Sebastiaan Smits een gedeelde tweede plaats in de hoogste categorie. Dirk van Dooren en Benjamin Smits eindigden gedeeld vijfde, vooral voor Benjamin een uitstekende prestatie. Rik Hendriks bleek nog wat te licht: met twee remises op de laatste plaats.
In categorie C een gedeelde zeventiende plaats voor Martijn van Balkom. In categorie D een gedeelde twaalfde plaats voor Jeroen van Balkom en een gedeelde zeventiende plaats voor Collin Sikteoeboen.
Verdere bijzonderheden op de NBSB-site.

Laatste clubavond in café 'Het Trefpunt' (28 december 2005)
Dinsdag 27 december was de laatste clubavond in café 'Het Trefpunt'. Toen we na jaren café 'De Steenweg' moesten verlaten, zijn we zeer gastvrij ontvangen door Theo, Nelleke en Jan, waarvoor onze dank. Het was altijd erg gezellig, maar wellicht toch wat te lawaaierig. Laten we hopen dat we in partycentrum 'De Molen' net zo'n prettige tijd tegemoet gaan.

Gerard van de Kerkhof wint bekercompetitie 2004-2005 (28 december 2005)
De bekerfinale van vorig seizoen is eindelijk gespeeld. Op dinsdag 27 december mochten Gerard van de Kerkhof en Bart Dekker het tegen elkaar opnemen. De strijd ging lange tijd gelijk op, maar een blunder van Bart zorgde ervoor dat Gerard de wisselbeker nog een jaartje op zijn televisie mag laten staan.

Uitslagen en standen herfstcompetitie (28 december 2005)
Eén partij in groep 1, waarin Roland Robinson Jessica de Haas versloeg. Geen grote wijzigingen in de stand.
In groep 2 drie partijen. Maarten Smit won vlotjes van Rob Bakels, Ellen Meijer won wat moeizamer van Jan de Groot en Hugo Faber wist koploper Willy Jonkers te verslaan. Door deze uitslagen enkele verschuivingen in de stand.
In groep 3 geen partijen, waardoor de stand ongewijzigd bleef.
Paul van Asseldonk versloeg Hans Nacinovic in de eerste ronde van de bekercompetitie.

Persoonlijke jeugdkampioenschappen NBSB (28 december 2005)
Dinsdag 27 december zijn de Brabantse persoonlijke kampioenschappen in diverse jeugdcategorieën begonnen. De verrichtingen van de HSC-jeugdspelers zijn goed te volgen via de NBSB-site.

Eksakt Kersttoernooi (27 december 2005)
Het altijd gezellige Eksakt Kersttoernooi in Tilburg werd dit keer op zaterdag 24 december gehouden. Niet voor iedereen een geschikte dag, maar tien HSC'ers vonden wél tijd mee te spelen.
In groep A was Frans Janssen de beste, althans van de clubgenoten. Met 4½ punt een uitstekende gedeelde achtste plaats. Een puntje minder voor Hugo Faber, Bart Dekker en Dirk van Dooren, die daarmee iets boven Sebastiaan Smits eindigden.
In groep B een prima gedeelde zevende plaats voor Benjamin Smits; vijf punten haalde hij. Een punt minder voor Joep Peeters en Jessica de Haas. Roel van de Donk met 3 en Ellen Meijer met 2½ eindigden iets lager.
Lees het verslag op de Stukkenjagers site.

Gerard van de Kerkhof wint gongtoernooi (21 december 2005)
Na zes ronden gongen bleek Gerard van de Kerkhof 100% te hebben en dat deed niemand hem na. De organisatie van dit gezellige toernooi was in handen van Geert van den Reek en ook dit jaar was er voor iedere deelnemer een prijsje. Helaas was de opkomst wat mager met slechts 17 deelnemers. De eindstand staat hier.

HSC tegen OSV (20 december 2005)
In de kwartfinale van de NBSB-bekercompetitie mag HSC aantreden tegen OSV uit Oss. De thuiswedstrijd zal vóór 21 januari 2006 gespeeld moeten worden.

Morgenavond gongtoernooi! (19 december 2005)
Morgenavond 20 december is het zover: het jaarlijkse gongtoernooi! Zorg dat je uiterlijk om 20.30 uur aanwezig bent.

Uitslagen externe competitie (18 december 2005)
De uitwedstrijden van zaterdag 17 december leverden HSC twee overwinningen op, maar helaas ook drie nederlagen. HSC 1 was in Amstelveen net niet opgewassen tegen Zukertort 2; het verzwakte HSC 2 werd de oren gewassen door underdog WLC; HSC 3 boekte in hetzelfde lokaal een prima zege op WLC 2; HSC 4 ging kopje onder tegen WLC 3 en HSC 5 won ruim van Eindhoven 4 en staat nu eerste!

Programma externe competitie (15 december 2005)
Aanstaande zaterdag 17 december gaan de HSC-teams uitwedstrijden spelen in de externe competitie.
HSC 1 maakt eerst een verre reis naar Amstelveen, alvorens aan te treden tegen het tweede team van Zukertort.
HSC 2, HSC 3 en HSC 4 blijven in de buurt. Alle drie teams spelen in Eindhoven-Noord tegen een team van WLC.
Ook HSC 5 is zaterdag in Eindhoven; in de Lievendaal zal Eindhoven 4 bestreden moeten worden.

Gongtoernooi (15 december 2005)
Houd het vast in de gaten: aanstaande dinsdag 20 december zal het jaarlijkse gongtoernooi worden georganiseerd. Dit gezellige toernooi met vele leuke prijsjes zal in ons clublokaal worden gehouden en is alleen toegankelijk voor HSC-leden.

Uitslagen en standen herfstcompetitie (14 december 2005)
De negende en laatste ronde in de herfstcompetitie is dinsdag 13 december gespeeld. In groep 1 werden evenals in groep 3 vier partijen gespeeld. Groep 2 bleef wederom achter met slechts één partij...
De topper in groep 1 tussen Bert van de Donk en Bart Dekker eindigde evenals de partij tussen Roland Robinson en Marco de Waard in remise. Joep Peeters won wél waardoor hij zeker is van minimaal een barrage tegen Marco de Waard om een plaats in groep A. Bert van de Donk en Bart Dekker hebben rechtstreekse plaatsing in eigen hand, zoals ook uit de stand blijkt.
Zoals gezegd één partij in groep 2; Willy Jonkers won van Frans van Neerven. Willy is nu al zeker van een barrage voor een plaats in groep A in de lentecompetitie. Uit de stand blijkt tevens dat er hier nog heel wat inhaalpartijen te spelen zijn.
In groep 3 wonnen Sebastiaan Smits en Dirk van Dooren volgens verwachting. Beide plaatsen zich hiermee voor groep A. Ton van der Zanden en Wim Hordijk speelden knap remise tegen respectievelijk Gerard van de Kerkhof en Hans Nacinovic. Zoals in de stand te zien is maakt Gerard van de Kerkhof de meeste aanspraak op de derde plaats. Hans Nacinovic kan hier echter een stokje voor steken door Gerard in een rechtstreekse confrontatie te verslaan...

Programma herfstcompetitie (12 december 2005)
Dinsdag 13 december wordt de negende ronde van de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep 1, in groep 2 en in groep 3.

Bart Dekker wint Witte Kersttoernooi Boxmeer (12 december 2005)
Bart Dekker plaatste zich via de voorronde voor finalegroep A, en won die groep met 5 uit 7, waardoor hij tot toernooiwinnaar werd uitgeroepen. Sebastiaan Smits scoorde ook vijf punten, maar werd tweede op SB-punten. Ook Dirk van Dooren (vierde) en Hugo Faber (zevende) kwamen in deze groep uit.
Joep Peeters werd tweede in finalegroep B, op SB-punten nét achter oud-lid Jan Mascini. Ellen Meijer werd zevende in deze groep.
Roland Robinson kon in finalegroep C geen potten breken; zevende.
De eindstanden en de foto's zijn te bewonderen op de site van De Vrijpion.

Nederlaag HSC B (12 december 2005)
Op donderdag 8 december bleek Veldhoven in de avondcompetitie een maatje te groot voor HSC B. Lees het verslag en bekijk de persoonlijke scores. De stand in klasse C1 is inmiddels bijgewerkt.

Uitslagen eerste ronde interne bekercompetitie (7 december 2005)
Slechts vier partijen werden gespeeld in de eerste ronde van de interne bekercompetitie. Steeds sloeg de witspeler toe. Het meest verrassend was dat in de partij Roel van de Donk tegen Wilfried van de Kimmenade. Kijk ook even naar de andere uitslagen.

Winst HSC A (7 december 2005)
In de avondwedstrijd tegen Mierlo behaalde HSC A een 1 - 3 overwinning, dankzij zeges van Hugo Faber en Maarten Smit. Hans Nacinovic en Frans van Neerven zorgden samen voor het derde bordpunt. Het verslag is reeds online! Ook zijn de persoonlijke scores bijgewerkt. De stand in klasse C1 wordt pas bijgewerkt als alle uitslagen bekend zijn.

Programma avondcompetitie (5 december 2005)
HSC A mag op dinsdag 6 december al weer spelen in en tegen Mierlo. HSC B moet nog een paar dagen wachten en gaat dan op donderdag 8 december in Veldhoven proberen de tweede plaats te heroveren.

Eerste ronde interne bekercompetitie (5 december 2005)
Dinsdag 6 december wordt de eerste ronde van de interne bekercompetitie gehouden. De indeling staat hier. Een aantal partijen is uitgesteld wegens een avondcompetitiewedstrijd in Mierlo, een aantal partijen is uitgesteld wegens een of andere voetbalwedstrijd in Eindhoven en één partij is uitgesteld wegens een of andere voetbalwedstrijd in Veendam...

Successen in Snerttoernooi (5 december 2005)
Elf HSC'ers waren zaterdag 3 december present bij het tweede Combinatie Snerttoernooi in Asten.
In groep A bereikte Dirk van Dooren een mooie gedeelde vierde plaats. De overige HSC'ers in deze groep, inclusief de speciaal uit Japan overgekomen Karel Looijmans, moesten tevreden zijn met wat bescheidener klasseringen.
In groep B was de gedeelde eerste plaats voor Joep Peeters en Benjamin Smits. Joep had een half weerstandspuntje meer. Wilfried van de Kimmenade eindigde gedeeld tiende.
Ellen Meijer en Roel van de Donk eindigden gelijk op de twaalfde plaats in groep C.
Voor het verslag, de eindstanden en foto's zie de site van De Combinatie.

HSC overtuigend door in NBSB-bekercompetitie (30 november 2005)
Het NBSB-bekerteam mocht het dinsdag 29 november opnemen tegen Veldhoven en er werd een overtuigende, volgens het verslag ietwat geflatteerde 4 - 0 overwinning behaald.

Uitslagen en standen herfstcompetitie (30 november 2005)
In groep 1 alleen maar witoverwinningen in de achtste ronde. Pascal Boudewijns won van Millo Labriaire en dat was pas zijn tweede overwinning deze competitie. Bart Dekker won vrij snel een stuk in de partij tegen Joep Peeters. Marco de Waard had veel moeite met Benjamin Smits, die zich pas laat in het eindspel gewonnen gaf. In de stand aan kop komen de ratinghoogsten bovendrijven.
Het volledige programma werd afgewerkt in groep 2. Rob Bakels leverde een fraaie prestatie door koploper Willy Jonkers gedecideerd te verslaan. Hugo Faber won van Jan de Groot en Ellen Meijer even later ook van Joop Zuydendorp. Maarten Smit had steeds een licht betere stelling tegen Frans van Neerven, maar moest net na de tijdcontrole toch berusten in remise. De stand is enigszins vertekend, omdat zowel Hugo Faber als Rob Bakels nogal wat partijen moeten inhalen.
Ook vier partijen in groep 3. De jeugd heeft het hier voor het zeggen. Sebastiaan Smits won van Wim Hordijk, Dirk van Dooren versloeg Roel van de Donk. Beide zijn vrijwel zeker van plaatsing voor finalegroep A, zoals blijkt uit de stand. Theoretisch is het nog mogelijk dat ze een barrageronde moeten spelen. Hans Nacinovic wist al vrij snel een stuk te winnen in de partij tegen Ton van der Zanden, en hij won daarna makkelijk. Theo Claassen en Chris van der Aa maakten er een lange partij van waarin Chris uiteindelijk aan het langste eind trok.

Standen en verslagen externe competitie (30 november 2005)
Het duurde even, maar alle overzichten zijn bijgewerkt. Verslagen, voor zover ontvangen, zijn eveneens toegevoegd. Klik voor het team naar keuze: HSC 1, HSC 2, HSC 3, HSC 4 of HSC 5.

Uitslagen externe competitie (26 november 2005)
Twee keer winst, een gelijkspel en twee nederlagen waren het resultaat na een middagje schaken in de Bethlehemkerk. HSC 1 kon het net niet bolwerken tegen ASV uit Arnhem; een 3½ - 4½ nederlaag. HSC 2 won met 6 - 2 van het sterke Eindhoven 2; HSC 3 was met 5 - 3 de meerdere van Vrijpion Boxmeer; HSC 4 ging met maar liefst 0 - 8 onderuit tegen Kemppion 2 en HSC 5 haalde een gelijkspel tegen HMC Calder 7.
De verslagen zijn nog niet binnen en de standenlijsten worden pas later bijgewerkt...

Forum verplaatst (24 november 2005)
Het HSC-forum is voortaan via deze link te bezoeken.

Externe competitie (23 november 2005)
Aanstaande zaterdag gaan de vijf teams van HSC weer aan de slag in de externe competitie. We spelen allemaal thuis en de plaats van handeling is dit keer de Bethlehemkerk in de Sperwerstraat (nummer 2).
HSC 1 neemt het op tegen het Arnhemse ASV, dat tot dusver net als ons vaandelteam twee matchpunten heeft behaald.
HSC 2 krijgt medekoploper Eindhoven 2 te bestrijden en zal proberen de kater van de derde ronde weg te spelen.
HSC 3 staat reeds met 1½ - ½ voor tegen het Boxmeerse Vrijpion. Maakt de rest het karwei af?
HSC 4 gaat proberen de eerste overwinning van het seizoen te boeken. Slachtoffer zal Kemppion 2 moeten worden.
HSC 5 zal het Bossche HMC 7 moeten verslaan om zich in de top van het klassement te handhaven.

Uitslagen en standen herfstcompetitie (23 november 2005)
De zevende ronde in groep 1 bracht Joep Peeters tot op een half punt van koploper Bert van de Donk, zoals in de stand te zien is. Hij versloeg Pascal Boudewijns. Bart Dekker blijft na zijn overwinning op Roland Robinson degene met de minste verliespunten. Marco de Waard handhaafde zijn derde plaats door Millo Labriaire te verslaan.
Twee partijen slechts in groep 2. Ellen Meijer liet Maarten Smit ontsnappen en het Mierlose onderonsje tussen Paul van Asseldonk en Willy Jonkers werd door Willy gewonnen, die daardoor de leiding in de stand behoudt.
Een daverende verrassing hing in de lucht in groep 3. Ton van der Zanden vergat echter "vlag" te zeggen, waarop Sebastiaan Smits wél "mat" riep. De laatste gaat stevig aan kop in de stand, samen met Dirk van Dooren die in een vermakelijke partij won van Wim Hordijk. Gerard van de Kerkhof heeft na zijn winst op Chris van der Aa ook nog maar één verliespunt.

HSC loot Veldhoven (22 november 2005)
In de tweede ronde van de NBSB-bekercompetitie is HSC gekoppeld aan Veldhoven. De thuiswedstrijd moet vóór 17 december gespeeld worden.

Kiste Trui rapidtoernooi (21 november 2005)
Zaterdag 19 november waren drie HSC'ers present bij het Kiste Trui rapidtoernooi in Mook. Bart Dekker en Wilfried van de Kimmenade wisten een gedeelde vierde plaats te bereiken. Vooral voor Wilfried een goede prestatie; zijn TPR bedroeg 2095! Roland Robinson eindigde wat lager, maar ook zijn TPR mocht er wezen. De eindstand staat hier.

Stand avondcompetitie (21 november 2005)
De stand in klasse C1 is bijgewerkt. Nog steeds een eerste plaats voor HSC A. HSC B zakte een plaatsje.

Programma herfstcompetitie (21 november 2005)
Dinsdag 22 november wordt de zevende ronde van de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep 1, in groep 2 en in groep 3.

Getrouwd! (21 november 2005)
Donderdag 17 november is Maarten Smit in het huwelijk getreden met Monika Wahle. Van harte gefeliciteerd en veel geluk toegewenst!

HSC A verslaat Veldhoven; gelijkspel HSC B (16 november 2005)
HSC A won van Veldhoven in de topper van klasse C1. Bart Dekker en Frans van Neerven wonnen, Hugo Faber bracht een half punt in. Lees het verslag van Bart Dekker en bekijk de persoonlijke scores.
HSC B speelde gelijk tegen hekkensluiter Schavo C. Op de topborden ging het mis, maar gelukkig redden Wilfried van de Kimmenade en Rob Bakels het matchpunt. Het verslagje is van Geert van den Reek en de persoonlijke scores zijn ook bijgewerkt.
De stand in klasse C1 wordt pas bijgewerkt als alle uitslagen bekend zijn.

Inhaalpartijen herfstcompetitie (16 november 2005)
In elke groep werden twee inhaalpartijen gespeeld. In groep 1 een daverende verrassing: de onverslaanbaar geachte Bert van de Donk werd opgebracht door Joep Peeters. Dat Benjamin Smits verloor van Roland Robinson was minder verrassend. In de stand nog steeds een riante uitgangspositie voor Bert van de Donk.
In groep 2 wonnen Willy Jonkers en Paul van Asseldonk volgens verwachting van Jan de Groot en Joop Zuydendorp, waardoor ze de leiding genomen hebben in de stand.
In groep 3 deed Dirk van Dooren goede zaken door koploper Ton van der Zanden in een ultra korte partij te verslaan. Samen met Sebastiaan Smits staan beide heren aan de leiding in de stand. Gerard van de Kerkhof won van Wim Hordijk en ligt op de loer...

Loting eerste ronde bekercompetitie (16 november 2005)
Dinsdag 15 november is er geloot voor de eerste ronde van de interne bekercompetitie. Er kwamen een paar interessante ontmoetingen uit de bus, zoals Marco de Waard - Gerard van de Kerkhof en Dirk van Dooren - Bert van de Donk. De loting van de eerste ronde staat hier. Er wordt op dinsdag 6 december gespeeld.

HSC 3 op voorsprong (15 november 2005)
Op maandag 14 november werden twee partijen vooruitgespeeld in Boxmeer. Rob Bakels kwam niet verder dan remise, maar Geert van den Reek won een spectaculair duel met vele offers! De rest van het team mag zaterdag 26 november proberen nog minimaal drie bordpunten toe te voegen.

Programma avondcompetitie (14 november 2005)
Dinsdag 15 november staat er weer een ronde voor de avondcompetitie op het programma. HSC A speelt de topper tegen Veldhoven. Dit team versloeg in de vorige ronde De Combinatie, de kampioen van vorig seizoen. Bij een eventueel gelijkspel zou het zomaar kunnen dat HSC B de eerste plaats overneemt. Er zal dan wel gewonnen moeten worden van rode lantaarndrager Schavo C.

Rapidtoernooi Giessenburg (13 november 2005)
Een aantal HSC'ers speelde mee in het rapidtoernooi van Giessenburg. In de hoofdgroep haalde Dirk van Dooren een gedeelde vierde plaats. Bart Dekker werd gedeeld negende, terwijl Sebastiaan Smits in de achterhoede terug te vinden is.
In groep 2 was Roland Robinson blijkbaar niet zo op dreef: een teleurstellende gedeelde 19e plaats.
Ellen Meijer en Jessica de Haas speelden in de oudste jeugdcategorie en werden daar verdienstelijk tweede en derde, zoals ook te lezen is in het verslag.
Alle eindstanden staan hier.

HSC verder in NBSB-bekercompetitie (11 november 2005)
Tegen het Valkenswaardse EVS werd een benauwde overwinning behaald. Alleen Gerard van de Kerkhof won, de overige spelers kwamen remise overeen. Het verslag staat hier.

Eerste ronde KNSB-bekercompetitie (10 november 2005)
HSC mag dit jaar de voorronde overslaan, maar in de eerste ronde wacht een zware tegenstander: U-Boat Worx (het vroegere ZZICT) uit Breda. De thuiswedstrijd moet voor 31 januari 2006 worden gespeeld. Vorig seizoen werden de Stukkenjagers op een pijnlijke verrassing getracteerd. Zit er nu weer een huzarenstukje in?

Eerste ronde NBSB-bekercompetitie (9 november 2005)
Donderdag 10 november zal het bekerteam in de eerste ronde van de NBSB-bekercompetitie aantreden in Valkenswaard tegen het altijd lastige EVS. Een verslag volgt kort na de wedstrijd...

Dinsdag 8 november: jaarvergadering (7 november 2005)
Op dinsdag 8 november wordt het tweede gedeelte van de jaarvergadering gehouden. Aanvang is 21.00 uur in ons clublokaal café Het Trefpunt.

Twee overwinningen en drie nederlagen in externe competitie (7 november 2005)
HSC 1 speelde in Den Bosch tegen het sterke HMC Calder 2 en ging onderuit. Ruben Venis en invaller Bert van de Donk pakten hele punten, de twee halfjes gingen naar Frans Janssen en Reinie de Waard.
In dezelfde zaal speelde HSC 2 tegen HMC Calder 3 en hier ging het volledig mis. Eén overwinning, voor Joep Peeters, en twee remises voor Albert Coenen en Paul van Asseldonk en toen was de koek op.
HSC 3 won wel. Frans van Neerven, Jack Ruijs, Ton van der Zanden en Rob Bakels wonnen echt; Wilfried van de Kimmenade kreeg een gratis punt. Het halfje was voor Roland Robinson.
HSC 4 leed de tweede nederlaag in het verre Oosterhout. Er waren overwinningen voor Gert Visser, Mario Adriaans en Roel van de Donk.
HSC 5 nestelde zich in de subtop door een zege in Nuenen. Jos van der Tol, Rik Hendriks, Willem Kuurstra en Chris van der Aa wonnen. Er waren remises voor Ellen Meijer en Johan van der Tol.

Externe competitie (3 november 2005)
Aanstaande zaterdag is het weer zover; de externe competitie. Alle teams spelen uit.
HSC 1 en HSC 2 spelen in het Hervion college in Den Bosch tegen het tweede en derde van HMC Calder. HSC 3 gaat met zeven man naar Mierlo. HSC 4 heeft een verre uitwedstrijd: helemaal naar Oosterhout om tegen het vierde van D4 te spelen. HSC 5 blijft in de buurt; ze mogen aantreden tegen Nuenen 2.

HSC 3 op voorsprong (3 november 2005)
Jack Ruijs versloeg Valentijn Verheugen in zijn vooruitgespeelde partij en gaf daarmee het goede voorbeeld. Maken de overige zeven het zaterdag af?

Uitslagen en standen herfstcompetitie (2 november 2005)
In groep 1 won Pascal Boudewijns zijn eerste partij, terwijl Joep Peeters ondanks stukverlies won van Roland Robinson. Niet veel wijzigingen in de stand.
In groep 2 werden alle partijen uitgesteld. Eén inhaalpartij was de oogst van deze avond, maar die leverde wél een verrassing op: Ellen Meijer versloeg koploper Frans van Neerven. De laatste behoudt overigens zijn leidende positie in de stand.
In groep 3 werden drie partijen gespeeld. Er was een remise tussen Chris van der Aa en Roel van de Donk, Dirk van Dooren versloeg Hans Nacinovic en Ton van der Zanden behield zijn 100%-score. Hij gaat nu weer aan de leiding in de stand.

Stand avondcompetitie (2 november 2005)
De laatste wedstrijd van de tweede ronde in klasse C1 tussen Mierlo en Geldrop is eindelijk gespeeld. De stand is bijgewerkt. Let vooral op de bovenste twee plaatsen...

Nieuwe KNSB-ratinglijst (1 november 2005)
De novemberlijst is verschenen. Op het eerste gezicht niet al te veel veranderingen. Wel valt de progressie van Dirk van Dooren en Benjamin Smits op. Hier kun je de nieuwe ratings van HSC'ers zien.

Paul van Asseldonk wint SCAR-toernooi! (31 oktober 2005)
Zondag 30 oktober werd het tweede SCAR-rapidtoernooi in Aarle-Rixtel gehouden. Na zeven ronden in een gezellige atmosfeer bleek Paul van Asseldonk de meeste punten te hebben verzameld. Pim Ydo werd op een half weerstandspuntje tweede en Maarten Smit pakte het brons. Er waren maar liefst negen HSC'ers present, waaronder de kampioen van vorig jaar Joep Peeters. De eindstand zal binnenkort ongetwijfeld op de SCAR-site verschijnen.

Ook overwinning voor HSC B! (28 oktober 2005)
Het versterkte HSC B mocht donderdag 27 oktober in Deurne aantreden en won! Lees het verrassend snel aangeleverde verslag. De persoonlijke scores zijn ook bijgewerkt. De stand in klasse C1 wordt bijgewerkt als alle uitslagen bekend zijn. Hier staan de tot nu toe bekende uitslagen.

Winst HSC A! (26 oktober 2005)
HSC A won in Tilburg met grote cijfers van Schavo C. Lees het verslag en bekijk de persoonlijke scores. De stand wordt later deze week bijgewerkt.

Uitslagen en standen herfstcompetitie (26 oktober 2005)
In groep 1 wéér een overwinning voor Bert van de Donk. Jessica de Haas kwam van de hatelijke nul af, terwijl Marco de Waard Pascal Boudewijns versloeg. De stand in deze groep.
Twee partijen in groep 2; Paul van Asseldonk en Rob Bakels wonnen van respectievelijk Jan de Groot en Joop Zuydendorp. De stand in deze groep.
Sebastiaan Smits deed goede zaken in groep 3 door Hans Nacinovic te verslaan. Theo Claassen boekte zijn eerste overwinning. De stand in deze groep.

Programma herfstcompetitie (24 oktober 2005)
Zoals al eerder gemeld wordt dinsdag 25 oktober geen jaarvergadering gehouden, maar de ZESDE ronde van de herfstcompetitie, die voorheen op 8 november gepland stond. Het programma in groep 1, in groep 2 en in groep 3.

Programma avondcompetitie (24 oktober 2005)
HSC A mag op dinsdag 25 oktober naar Tilburg, om daar de wedstrijd tegen Schavo C te spelen.
HSC B treedt donderdag 27 oktober aan in Deurne tegen de plaatselijke schaakclub.
Het resterende programma in klasse C1 en de stand.

Rapidtoernooi Geldrop (23 oktober 2005)
Maar liefst 12 leden van onze club waren zaterdag 22 oktober aanwezig op het rapidtoernooi in Geldrop. Helaas konden ze vroegtijdig naar huis. Computerproblemen waren er de oorzaak van dat het toernooi na de derde ronde werd gestopt. Lees de reactie van de Geldropse Schaakvereniging.

Uitslagen en standen herfstcompetitie (19 oktober 2005)
In groep 1 weer een overwinning voor Bert van de Donk, die nog steeds aan kop gaat in de stand. Bart Dekker won ook, maar moest er hard voor werken tegen Pascal Boudewijns. Marco de Waard boekte zijn eerste zege en de verrassing van de avond kwam op naam van Benjamin Smits, die Joep Peeters laat in het eindspel versloeg.
De koploper in groep 2, Frans van Neerven, sloeg een remiseaanbod van Rob Bakels af en won even later het pionneneindspel. Maarten Smit profiteerde van de tijdnood van Paul van Asseldonk. Hugo Faber en Willy Jonkers wonnen eerder op de avond van respectievelijk Ellen Meijer en Joop Zuydendorp. De top drie in de tussenstand is ongewijzigd.
Slechts twee partijen in groep 3. De titanenstrijd tussen onze topjeugdspelers Dirk van Dooren en Sebastiaan Smits werd door de laatste gewonnen. In de andere partij leverde Chris van der Aa een goede prestatie door Wim Hordijk gedecideerd te verslaan. In de tussenstand blijft Ton van der Zanden aan de leiding.

Alleen winst voor HSC 2 in externe competitie (16 oktober 2005)
In de nieuwe locatie aan de Molenstaat werden nog niet echt goede resultaten neergezet door de teams van HSC.
HSC 1 was niet opgewassen tegen de zeven reserves van U-Boat Worx (voorheen De Variant). Het reglementaire punt ging naar Frans Janssen. Sebastiaan Smits was de enige die echt won en verder was er nog een remise te noteren voor Marco de Waard.
Met HSC 2 ging het beter, al had er een grotere zege ingezeten. Overwinningen waren er voor Paul van Asseldonk, Pascal Boudewijns, Long Trân en Joep Peeters. Maarten Smit en Albert Coenen remiseerden, maar hadden ook moeten winnen.
Voor HSC 3 begon de competitie in mineur. De vroege achterstand werd nooit meer ingelopen. De enige winst kwam op naam van Johan Wuyts. Geert van den Reek, Frans van Neerven, Benjamin Smits en Wilfried van de Kimmenade kwamen allen remise overeen.
Ook HSC 4 verloor met 3 - 5. Overwinningen waren er voor Joop Zuydendorp, invaller Kurt Köhler en Gert Visser. Van deze wedstrijd is helaas geen verslag ontvangen...
Tenslotte was er een gelijkspel voor HSC 5. Jos van der Tol, Rik Hendriks, Mark Jongeling en Johan van der Tol brachten de punten binnen.

HSC loot EVS (13 oktober 2005)
Het HSC-bekerteam mag in de eerste ronde van de NBSB-bekercompetitie aantreden in Valkenswaard tegen EVS. De wedstrijd moet voor 12 november gespeeld zijn.

Nieuwe stand avondcompetitie (13 oktober 2005)
De uitgestelde wedstrijd Mierlo - Deurne in de avondcompetitie eindigde in 1½ - 2½. De stand is inmiddels bijgewerkt.

Uitslagen en standen herfstcompetitie (12 oktober 2005)
In groep 1 won Bert van de Donk opnieuw, ditmaal van Pascal Boudewijns. Concurrent Bart Dekker remiseerde in een spannende partij tegen Marco de Waard. In de stand gaat Bert van de Donk stevig aan de leiding.
In groep 2 twee remises; één partij waarin niets gebeurde en in de andere had Rob Bakels wellicht wat meer kunnen bereiken. Jan de Groot boekte een mooie zege op Joop Zuydendorp. Frans van Neerven speelde niet, maar behoudt de leiding in de tussenstand.
In groep 3 twee snelle overwinningen voor Ton van der Zanden en Sebastiaan Smits. Wim Hordijk kreeg met zijn remise wat te weinig in zijn partij tegen Roel van de Donk. Dirk van Dooren en Hans Nacinovic speelden niet, waardoor Ton van der Zanden alleen aan de leiding gaat in de stand.

HSC 3 op achterstand (12 oktober 2005)
Roland Robinson slaagde er helaas niet in om zijn vooruitgespeelde partij in winst, of zelfs maar remise om te zetten. Zijn tegenstander scoorde het eerste punt ooit voor zijn vereniging TTK. Werk aan de winkel dus voor de overige zeven teamleden!

Programma herfstcompetitie gewijzigd! (12 oktober 2005)
In verband met de verplaatsing van de jaarvergadering wordt (in tegenstelling tot een eerder bericht) de ZESDE ronde op 25 oktober gespeeld (voorheen 8 november). De VIJFDE ronde blijft gewoon op 1 november staan.

Externe competitie (10 oktober 2005)
Zaterdag 15 oktober staat voor HSC 1 en HSC 2 de tweede ronde, en voor de overige drie teams de eerste ronde van de externe competitie op het programma.
HSC 1 moet tegen het sterke tweede team van De Variant uit Breda. HSC 2 speelt tegen het Oosterhoutse D4 2, waar vorig seizoen nog van werd verloren. HSC 3 en HSC 4 spelen beide tegen een team van de nieuwe Eindhovense fusieclub TTK (Tivoli Twee Koningen) en HSC 5 ontmoet Gardé 3 uit Maarheeze.
Let nog even op dat je niet automatisch naar café 'De Steenweg' rijdt, want dat café is sinds begin oktober gesloten. We spelen zaterdag in Zaal 'De Herbergh', Molenstraat 98 in het centrum van Helmond.

Interne competitie (10 oktober 2005)
Morgenavond 11 oktober staat de derde ronde van de herfstcompetitie op het programma. Bekijk de indeling in groep 1, groep 2 en groep 3.

Jessica de Haas kampioen! (10 oktober 2005)
Ik had het afgelopen zaterdag even niet in de gaten (sorry), maar Jessica de Haas is op het NK rapid meisjeskampioen geworden (categorie 1988). Van harte gefeliciteerd!

Ledenvergadering verplaatst (9 oktober 2005)
De Algemene Ledenvergadering zou op dinsdag 25 oktober worden gehouden, maar aangezien HSC A die avond een wedstrijd in Tilburg moet spelen, is besloten de vergadering pas op dinsdag 8 november te houden.
De interne ronde van 1 november wordt nu op 25 oktober gespeeld; die van 8 november op 1 november. Kijk maar even naar het bijgewerkte programma.

Nederlands jeugdkampioenschap rapid (8 oktober 2005)
Zes oudere jeugdleden deden mee aan het NK rapid in Eindhoven. Niemand slaagde er in een prijs in de wacht te slepen. Alleen Jessica de Haas en Benjamin Smits scoorden TPR's die hoger waren dan hun rating. De eindstanden per leeftijdsgroep kun je vinden op de NBSB-site.

Rapidtoernooi Nieuw-Bergen (8 oktober 2005)
Vijf seniorleden waren in het Limburgse Nieuw-Bergen ook al niet al te best op dreef. Er was niemand die met z'n TPR zijn eigen rating zelfs maar kon benaderen. Het spreekt voor zich dat er geen prijzen werden gehaald. Het verslag en de eindstand staan hier.

Link naar oude forum weggehaald (7 oktober 2005)
Ons oude forum blijkt niet meer te bestaan, dus is de link in het overzicht verwijderd.

HSC B stunt in avondcompetitie tegen HSC A (5 oktober 2005)
HSC B sleepte in een spannende wedstrijd een 2 - 2 uit het vuur tegen het favoriete HSC A. De een zal deze remise als een overwinning vieren en de ander ervaart dit gelijkspel als een nederlaag...
De persoonlijke scores van zowel HSC A als HSC B zijn bijgewerkt. De uitslagen in klasse C1 zijn nog niet allemaal bekend. De stand is inmiddels bijgewerkt.

Inhaalpartijen interne competitie (5 oktober 2005)
Er werden op dinsdag 4 oktober ook nog twee inhaalpartijen gespeeld. Joep Peeters haalde een fraaie remise tegen Marco de Waard en Hans Nacinovic versloeg Roel van de Donk. De standen in groep 1 en groep 3 zijn bijgewerkt.

Avondcompetitie (2 oktober 2005)
Dinsdagavond 4 oktober begint de avondcompetitie voor HSC A met een thuiswedstrijd tegen HSC B. Vorig seizoen eindigde deze ontmoeting in een 3 - 1 overwinning voor het vaandelteam. Wat wordt het nu? Op het forum kun je nog meedoen aan de poll...
Voor de overige leden is er deze avond een inhaalprogramma voor de interne competitie.

Verslag HSC 4 - HSC 5 (2 oktober 2005)
Een week na afloop van de oefenwedstrijd HSC 4 - HSC 5 alsnog een verslag!