Helmondse Schaakclub

Laatste Nieuws 2016-2017

 

Zevende ronde zomercompetitie (30 augustus 2017)

Op dinsdag 29 augustus werd de zevende en laatste ronde van de zomercompetitie gespeeld. Geen gehoopt record aantal deelnemers, maar wel zes aanwezigen die in tien ronden vochten voor wat ze waard waren. Pim Blijlevens verknoeide een opgelegde kans om voor de eerste keer deze zomercompetitie te zegevieren, want zijn nederlaag in de slotronde leverde Johan Wuijts zijn vijfde etappewinst op, zoals uit de uitslag blijkt. Dat hij al winnaar was van het grand-prix-klassement was bekend. De voorzitter reikte hem daarom na afloop alvast een klein presentje uit (budgetneutraal met het oog op de aangekondigde contributieverhoging, zo verzekerde hij de aanwezigen).

 

Programma zomercompetitie (28 augustus 2017)

Op dinsdag 29 augustus wordt de zevende en laatste ronde van de zomercompetitie gespeeld. We spelen negen snelschaakpartijen met het speeltempo van 4 minuten per persoon per partij, met als toegevoegde tijd 2 seconden per zet. De winnaar van het grand-prix-klassement is al bekend, maar toch hopen we op de hoogste opkomst van dit seizoen! We starten rond 20.30 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en niet-leden zijn ook van harte welkom.

 

HAVEP Goirles Weekend Kampioenschap (28 augustus 2017)

Vanaf vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus waren maar liefst zeven HSC'ers aanwezig bij het laatste weekendtoernooi van het seizoen (of het eerste van het nieuwe seizoen?). In de hoogste groep vier clubgenoten, waarvan twee een uitstekend toernooi speelden en twee een wat minder, zullen we maar zeggen. Pim Blijlevens eindigde met 4 uit 6 in de prijzen; hij veroverde de ratingprijs in de categorie 1900-2000. Zijn TPR van 2113 is prima, maar toch nog een beetje lager dan die van Johan Wuijts (2189!), hoewel deze met een score van 3½ uit 6 toch wat lager eindigde (gedeeld achtste, negende op weerstandspunten). Jerzy Cebula was met 2 uit 7 en een gedeelde 32e plaats (33e op weerstand) waarschijnlijk niet tevreden en dat geldt waarschijnlijk helemaal voor Hugo Faber, die op slechts 1½ punt uit kwam en een 34e plaats. TPR's van respectievelijk 1757 en 1760 zijn veel te laag voor deze geroutineerde spelers. In de tweede groep kon Joep Peeters dit keer geen rol van betekenis spelen. Met 3½ uit 6 eindigde hij in hetzelfde peloton als Jan Vossen, namelijk op de gedeelde 10e plaats. Joep (11e op weerstandspunten) had een TPR van 1613 en Jan (14e op weerstand) 1647. Ons nieuwe lid Daan Hubers liet zijn zondagpartijen schieten en eindigde mede daardoor op de gedeelde 35e plaats (36e op weerstand) met 1 uit 4. Meer informatie is te vinden op de site van EGS.

 

Zesde ronde zomercompetitie (23 augustus 2017)

Op dinsdag 22 augustus werd de zesde ronde van de zomercompetitie door twaalf deelnemers bezocht, daarmee werd het seizoensrecord geëvenaard. Johan Wuijts haalde vanavond de perfecte score van 11 uit 11, zoals in de uitslag te bewonderen valt, en liet er geen twijfel over bestaan dat hij dit seizoen de beste is. Met nog een ronde te gaan kan naaste belager Maarten Smit hem in de tussenstand van het grand-prix-klassement niet meer inhalen. Twee zomercompetities gewonnen in twee dagen, er zijn er weinigen die dat Johan na kunnen zeggen.

 

Zomeravondschaak Rosmalen (23 augustus 2017)

Enkele fanatieke HSC'ers hebben vier maandagavonden geschaakt in Rosmalen. Eenzelfde soort competitie als bij ons, alleen verdeeld over vier avonden en met verschillende tempo's per ronde. Op maandag 21 augustus mocht Johan Wuijts als winnaar van het totaalklassement een reusachtige beker in ontvangst nemen. De foto van de glorieuze winnaar staat pontificaal op de site van De Kentering, de precieze uitslagen volgen wellicht later nog.

 

Programma zomercompetitie (21 augustus 2017)

Op dinsdag 22 augustus wordt de zesde en voorlaatste ronde van de zomercompetitie gespeeld. We spelen negen snelschaakpartijen met het speeltempo van 4 minuten per persoon per partij, met als toegevoegde tijd 2 seconden per zet. We starten rond 20.30 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en niet-leden zijn ook van harte welkom. We hopen op een grote opkomst!

 

4e Merz snelschaaktoernooi Dordrecht (20 augustus 2017)

De twee meest fanatieke snelschakers van onze club waren op zaterdag 19 augustus aanwezig in Dordrecht om mee te spelen in het 4e Merz snelschaaktoernooi. Na 17 ronden had Johan Wuijts 9½ punten en Pim Blijlevens 8½. Op welke positie ze daarmee geëindigd zijn hopen we binnenkort te lezen op de site van schaakclub Dordrecht.

 

Open Geraardsbergen (16 augustus 2017)

Roland Robinson speelde vanaf zaterdag 12 tot en met woensdag 16 augustus mee in het open toernooi in het Belgische Geraardsbergen. Na twee byes op de zaterdag speelde hij nog 4 punten bij elkaar uit de resterende 7 ronden, waardoor hij op 5 punten eindigde. Dat betekende een gedeelde 34e plaats (49e op weerstandspunten) en een TPR van 1932. Meer informatie is te vinden op de site van de organiserende vereniging 'Van Pion Tot Dame'.

 

Vijfde ronde zomercompetitie (16 augustus 2017)

Op dinsdag 15 augustus was de vijfde ronde van de zomercompetitie. Maarten Smit liet voor de tweede keer op rij zien dat het tempo van 4 minuten plus increment van 2 seconden hem wel ligt en won met 7 uit 10, zoals in de uitslag te zien is. Johan Wuijts was met een halfje minder alerter dan vorige week en houdt met ruime afstand de leiding in de tussenstand van het grand-prix-klassement.

 

Programma zomercompetitie (14 augustus 2017)

Op dinsdag 15 augustus wordt de vijfde ronde van de zomercompetitie gespeeld. We spelen negen snelschaakpartijen met het speeltempo van 4 minuten per persoon per partij, met als toegevoegde tijd 2 seconden per zet. We starten rond 20.30 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en niet-leden zijn ook van harte welkom!

 

Vierde ronde zomercompetitie (9 augustus 2017)

Op dinsdag 8 augustus was de vierde ronde van de zomercompetitie met dit keer slechts acht deelnemers. De van vakantie teruggekeerde Maarten Smit bleek voldoende uitgerust om deze editie te winnen, zoals uit de uitslag blijkt. Johan Wuijts, deze avond niet erg op dreef, blijft echter de onbetwiste leider in de tussenstand van het grand-prix-klassement.

 

Programma zomercompetitie (7 augustus 2017)

Op dinsdag 8 augustus wordt de vierde ronde van de zomercompetitie gespeeld. We spelen negen snelschaakpartijen met het nieuwe speeltempo van 4 minuten per persoon per partij, met als toegevoegde tijd 2 seconden per zet. We starten rond 20.30 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en niet-leden zijn ook van harte welkom!

 

KNSB-ratinglijst (2 augustus 2017)

De KNSB-ratinglijst van augustus is verschenen. Normaal gesproken zou alles van het afgelopen seizoen nu moeten zijn verwerkt, maar er is helaas wat fout gegaan. De uitslagen van de laatste ronde van de spelers van HSC 3 zijn opnieuw meegeteld, terwijl dat in de meilijst al gebeurd was. Hoogstwaarschijnlijk zullen de derde teamleden die in die wedstrijd speelden (tegen Deurne) binnenkort dus nog een aangepaste rating krijgen. Op de HSC-lijst is Nico Vissers mede dankzij een geweldig toernooi in Groningen de grootste stijger met 59 punten. Goede tweede is Jerzy Cebula met 53 punten, hij zocht het wat zuidelijker (in Maastricht om precies te zijn) en was daar vrij succesvol (toernooiwinnaar in groep B, zie een eerder bericht). Voorlopig de derde stijger met 15 punten is Mario Adriaans, maar dit vanwege zijn 'dubbelteller' tegen Deurne. Pim Blijlevens zal binnenkort met 12 punten de derde plaats krijgen toegewezen. Het klassement van de dalers is dit keer vrij zinloos, omdat veel spelers punten hebben verloren vanwege bovenstaande fout.

 

Derde ronde zomercompetitie (2 augustus 2017)

Op dinsdag 1 augustus was de derde ronde van de zomercompetitie, en in deze ronde de grootste opkomst tot nu toe met twaalf deelnemers! Uit de uitslag blijkt dat de eerste plaats vanavond gedeeld werd door het drietal Johan Wuijts, Sebastiaan Smits en Gerard van de Kerkhof, maar de meeste SB-punten waren voor eerstgenoemde, zodat hij ook in deze ronde 20 grand-prix-punten mee neemt. De tussenstand laat zien dat Johan met 33 punten voorsprong en nog vier ronden te spelen op rozen zit. Overigens werd deze avond voor het eerst met het aangepaste tempo van 4 minuten per persoon per partij met toevoeging van 2 seconden per zet gespeeld.

 

Tweede ronde zomercompetitie (2 augustus 2017)

Op dinsdag 25 juli waren er al wat meer deelnemers in de tweede ronde van de zomercompetitie, maar nog niet genoeg om alle grand-prix-punten te verdelen, zoals uit de uitslag blijkt. Johan Wuijts won voor de tweede keer en stelt met 25 punten voorsprong op de nummer 2 nadrukkelijk zijn kandidatuur voor de titel 'zomerkampioen'.

 

Programma zomercompetitie (24 juli 2017)

Op dinsdag 25 juli wordt de tweede ronde van de zomercompetitie gespeeld. We spelen negen snelschaakpartijen met het speeltempo van 3 minuten per persoon per partij, met als toegevoegde tijd 2 seconden per zet. We hopen op een hoge opkomst! We starten rond 20.30 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en niet-leden zijn ook van harte welkom!

 

Eerste ronde zomercompetitie (19 juli 2017)

Op dinsdag 18 juli liep het nog niet echt storm tijdens de eerste ronde van de zomercompetitie; slechts vijf mensen vonden de weg naar ons clublokaal, dat moet beter kunnen! Johan Wuijts bevestigde zijn goede vorm én zijn talent voor het wat snellere werk door met slechts een half verliespuntje eerste te worden, zoals in de uitslag te zien is. Uiteraard gaat hij hierdoor tevens aan de leiding in de tussenstand van het grand-prixklassement.

 

Uitslagen barrage lentecompetitie (18 juli 2017)

Op maandag 17 juli werd de barrage in groep B van de lentecompetitie gespeeld. Onder toeziend oog van enkele toeschouwers en een strenge doch rechtvaardige arbiter wist Johan Wuijts beide partijen te winnen van Hugo Faber en is derhalve kampioen! Met meer geluk dan wijsheid, zoals hij zelf toegaf, want Hugo verbruikte in beide partijen veel te veel tijd en verprutste daarmee achtereenvolgens een licht betere en een gewonnen stelling.

 

Programma zomercompetitie (17 juli 2017)

Op dinsdag 18 juli wordt gestart met de zomercompetitie. De komende negen dinsdagen zullen elke avond negen snelschaakpartijen worden gespeeld met het nieuwe speeltempo van 3 minuten per persoon per partij, met als toegevoegde tijd 2 seconden per zet. Elke avond zijn zogenaamde grand-prix-punten te verdienen en degene die na de laatste avond (eind augustus) de meeste van die punten heeft verzameld, mag zich zomerkampioen van HSC noemen! We starten rond 20.30 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en niet-leden zijn ook van harte welkom!

 

Programma barrage lentecompetitie (17 juli 2017)

Op maandag (!) 17 juli wordt de barrage in groep B van de lentecompetitie alvast afgewerkt. De strijders in de arena net naast de bar zijn Hugo Faber en Johan Wuijts, en de winnaar mag zich kampioen van deze groep noemen. Er wordt begonnen rond 20.00 uur en toeschouwers zijn welkom.

 

Uitslagen en stand saldocompetitie (12 juli 2017)

Op dinsdag 11 juli werden de laatste twee partijen gespeeld voor de saldocompetitie. Kijk even naar de uitslagen van deze avond en de eindstand, waaruit blijkt dat Wilfried van de Kimmenade en Johan Wuijts samen op de eerste plaats zijn geëindigd. De prijs voor het beste niet-lid gaat dit jaar naar Enes Dolovac.

 

Uitslagen en standen lentecompetitie (12 juli 2017)

Op dinsdag 11 juli werden nog drie partijen ingehaald in de lentecompetitie.
In groep A werd de laatste partij gespeeld. In een partij die tot na middernacht duurde kreeg Bart Dekker na de opening een klein voordeel om na wat onnauwkeurigheden het initiatief aan Paul van Asseldonk te moeten laten. De remisemarge werd echter nooit overschreden. Uiteindelijk moest ook Paul in remise berusten toen bleek dat het zeldzame eindspel van een verkeerde loper en randpion ondanks de zwarte koning helemaal aan de andere kant van bord niet te winnen viel. Voor de eindstand had deze partij verder weinig betekenis meer. Overigens is de nog openstaande partij tussen Pim Blijlevens en Jerzy Cebula op remise gezet.
Na de verrassende nederlaag van Hugo Faber vorige week werd de beslissende avond in groep B toch nog ongekend spannend. Op basis van het elo-verschil tussen Rob Bakels en Hugo Faber lag een overwinning van de laatste in lijn van de verwachting. Het werd Hugo daarin wel makkelijk gemaakt door Rob. In een al mindere stelling net na de opening maakte Rob een blunder door vrijwillig het laatste vluchtveld van zijn loper te blokkeren. Na dit stukverlies gaf hij direct op. Deze snelle overwinning van Hugo verhoogde de druk op Johan Wuijts in zijn partij tegen Jan Vossen nog wat verder. Johan die een half puntje voorsprong op Hugo had in de stand moest nu winnen van Jan om ongedeeld eerste in deze groep te worden. Zo’n finale geeft extra spanning en Johan kwam wellicht mede daarom nooit helemaal in zijn spel. Ergens heeft Jan een kans op groot voordeel gemist en Johan prijsde zich gelukkig met de uiteindelijke remise. Een barrage moet nu uitsluitsel gaan geven wie de winnaar van groep B wordt, zoals uit de eindstand blijkt.
In groep C werd de laatste partij tussen Millo Labriaire en Joost Rutten op remise gezet, waardoor ook hier een eindstand te bewonderen is.

 

Saldocompetitie (10 juli 2017)

Op dinsdag 11 juli kunnen leden, maar ook niet-leden (!), voor de laatste keer dit seizoen een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma lentecompetitie (10 juli 2017)

Op dinsdag 11 juli worden in de lentecompetitie de allerlaatste inhaalpartijen in groep A, groep B en groep C gespeeld. Degenen die moeten spelen zijn per e-mail op de hoogte gesteld. We beginnen om 20.00 uur.

 

Uitslagen en stand saldocompetitie (5 juli 2017)

Op dinsdag 4 juli werden twee partijen gespeeld voor de saldocompetitie. Kijk even naar de uitslagen van deze avond en de tussenstand.

 

Uitslagen en standen lentecompetitie (5 juli 2017)

Op dinsdag 4 juli werden vijf partijen ingehaald in de lentecompetitie.
In groep A speelden Maarten Smit en Pim Blijlevens aanvankelijk een spannende partij. Na enkele matige zetten van Maarten kon Pim echter een pion winnen en na nóg een slechte zet kwam er een geforceerde afwikkeling naar een pionneneindspel op het bord. Dit was met minuspion niet te houden voor de witspeler. Daarmee is het clubkampioenschap in de schoot geworpen van Bart Dekker, bij deze proficiat! Want wat de uitslag van zijn laatste partij ook wordt, hij zal niet meer in te halen zijn, zoals uit de stand blijkt.
In groep B toch nog een sensatie op de voorlaatste avond. Beoogd kampioen Hugo Faber ging met wit onderuit tegen Joep Peeters, die een sterke partij speelde. Johan Wuijts kan de lachende derde worden, mits hij volgende week zijn laatste partij in winst omzet. Kijk even naar de stand voor de details. Er werd nog een partij gespeeld in de achterhoede, waarin Roland Robinson steeds een tikkeltje beter leek te staan. Uiteindelijk kreeg hij Jan Vossen ook in het eindspel niet omver, zodat remise overeengekomen werd.
In groep C kwam Millo Labriaire een pion voor in een goede stelling. Een tweede pionnetje had gepakt kunnen worden, maar dit werd nagelaten. Huub Martens kwam vervolgens terug in de partij, veroverde enkele pionnen en won zowaar nog. Chris van der Aa had een listig vorkje wat hem op termijn een volle toren opleverde. Paul Sanders probeerde nog uit alle macht met eeuwig schaak te ontsnappen, maar dit feestje ging niet door. Nog één partijtje te spelen in deze groep, zoals te zien is in de stand.

 

Saldocompetitie (3 juli 2017)

Op dinsdag 4 juli kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma lentecompetitie (3 juli 2017)

Op dinsdag 4 juli worden in de lentecompetitie nog diverse inhaalpartijen in groep A, groep B en groep C gespeeld. Degenen die moeten spelen zijn per e-mail op de hoogte gesteld. We beginnen om 20.00 uur.

 

HSC/De Legibus Open (2 juli 2017)

Het zevende HSC/De Legibus Open is al weer ten einde. Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door Felix Levin, die een half SB-puntje meer had dan Friso Nijboer en een half weerstandspuntje meer dan Daniel Fridman en Vladimir Epishin. Dit viertal eindigde op 7 uit 9. De vele deelnemende HSC'ers (12 dit keer) waren ook nog enigszins succesvol. Op de gedeelde negende plaats (elfde op weerstandspunten) eindigde Hugo Faber met 5½ uit 9 en was daarmee de beste clubgenoot. Pim Blijlevens werd gedeeld 12e (16e op weerstand) met 5 uit 9. In het 50%-peloton vanaf plaats 18 eindigden Johan Wuijts (20e op weerstand), Paul van Asseldonk (21e) en Wilfried van de Kimmenade (22e). Voor laatstgenoemde betekende dat de ratingprijs tot 1850, terwijl hij qua rating ook de categorie tot 1700 had kunnen winnen. Roland Robinson eindigde tezamen met Millo Labriaire, Nico Vissers en Paul Sanders met 4 uit 9 op de gedeelde 27e plaats, respectievelijk 29e, 30e, 31e en 32e op weerstandspunten. Ook een ratingprijs voor Millo en wel tot 1550, terwijl hij in de categorie tot 1400 ook zou hebben gewonnen.

Rob Bakels kwam, net als in Echternach, niet verder dan 3½ uit 9 en werd daarmee gedeeld 33e (ook 33e op weerstandspunten). Ook Joep Peeters eindigde op dit aantal punten, maar hij kwam uiteindelijk op de 35e plaats uit. De HSC-rij werd gesloten door Huub Martens, die met 2 uit 9 op de 42e plaats eindigde. De eindstand en een fotoverslag van de prijsuitreiking zijn te vinden op de toernooisite en ook zijn daar de partijen op de hoogste vier borden nog na te spelen.

 

ROC Nova College schaaktoernooi (2 juli 2017)

Niet iedereen had zin in ons eigen toernooi; Jerzy Cebula verkoos het om helemaal naar Haarlem af te reizen voor een traditioneel weekendtoernooi (zes ronden met een 'normaal' speeltempo). In de hoogste groep eindigde hij op een gedeelde 44e plaats (44e ook op weerstandspunten) met een ietwat teleurstellende 2 uit 6. Zijn TPR van 1906 zal hem niet echt tevreden hebben gesteld. Meer informatie op de toernooisite.

 

HSC/De Legibus Open (1 juli 2017)

Het zevende HSC/De Legibus Open is begonnen! Elke ronde zijn er vier partijen live te volgen via de toernooisite.

 

Uitslagen en stand saldocompetitie (28 juni 2017)

Op dinsdag 27 juni werden vier partijen gespeeld voor de saldocompetitie. Kijk even naar de uitslagen van deze avond en de tussenstand.

 

Uitslag interne bekercompetitie (28 juni 2017)

Sebastiaan Smits heeft de interne bekercompetitie op zijn naam geschreven. In de finale was hij met de witte stukken te sterk voor Pim Blijlevens. In een uitermate complexe partij beging Pim een onnauwkeurigheid. Deze kostte een cruciale pion en in wederzijdse tijdnood ging de stelling van Pim verder bergafwaarts. Sebastiaan won het nodige hout en met de tijdcontrole in zicht feliciteerde Pim de bekerwinnaar.

 

Uitslagen en standen lentecompetitie (28 juni 2017)

Op dinsdag 27 juni werden vijf partijen gespeeld in de lentecompetitie.
Er waren deze avond geen partijen in groep A. De stand is derhalve ongewijzigd.
In groep B werd een vol programma afgewerkt. Joep Peeters verloor tegen Pascal Boudewijns een pion en belandde in een verdachte stelling. Even later leverde hij door een fata morgana zijn dame in, zodat de stukken terug in de doos konden. Jan Vossen had lange tijd uitstekende kansen tegen Rob Bakels, maar schatte de gevolgen van dameruil verkeerd in. De a-pion van Rob kon nu ongehinderd naar het promotieveld opstomen. Roland Robinson had steeds een klein plusje, maar Hugo Faber kon de partij binnen de remisemarge houden en ontsnapte met een half punt. Johan Wuijts kwam met voordeel uit de opening, maar Danniël van Boxtel vocht zich terug in de partij. Een viertoreneindspel stevende op remise af, totdat er totale kortsluiting in de hersenpan van Danniël plaatsvond en hij een volle toren weggaf. De stand laat zien dat het bovenin erg spannend is geworden.
In groep C kreeg Paul Sanders hoog bezoek. De torens van Ger Wich kwamen over de zevende rij binnen en toen ook de dame en een sterk paard zich met de aanval gingen bemoeien was er geen houden meer aan. Ger stijgt door deze zege een plaatsje in de stand.

 

Saldocompetitie (26 juni 2017)

Op dinsdag 27 juni kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma lentecompetitie (26 juni 2017)

Op dinsdag 27 juni worden in de lentecompetitie nog diverse inhaalpartijen in groep B en groep C gespeeld. Degenen die moeten spelen zijn per e-mail op de hoogte gesteld. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma interne bekercompetitie (26 juni 2017)

Op dinsdag 27 juni wordt de finale van de interne bekercompetitie gespeeld. Sebastiaan Smits neemt het op tegen Pim Blijlevens. De partij begint om 20.00 uur.

 

Echternacher Open (26 juni 2017)

Op zaterdag 24 en zondag 25 juni speelde weer een grote HSC-delegatie mee in het Echternacher Open. Negen ronden met een tempo van 45 minuten per persoon per partij, verdeeld over twee dagen. Niet geheel toevallig dezelfde formule die tijdens ons eigen toernooi gehanteerd wordt. Na een gezellig weekend kon qua schaakprestaties de balans worden opgemaakt. Geen van de HSC'ers viel in de prijzen, maar Sebastiaan Smits was er dichtbij. Hij moest op zaterdagavond 'even' terug naar Den Bosch, omdat hij daar andere leuke dingen te doen had. Zijn vijfde ronde partij moest hij daarvoor laten schieten. Desondanks kwam hij tot 6 punten, en als hij zijn geweldige stelling in de slotronde niet had verprutst, was hij in de prijzen gevallen. Nu eindigde hij op de gedeelde 35e plaats (41e op weerstandspunten). Maarten Smit kwam in hetzelfde groepje terecht, maar had negen partijen nodig gehad om de 6 punten bij elkaar te spelen. De 51e plaats op weerstandspunten was niet genoeg voor een ratingprijsje. Van Hugo Faber mag niet geschreven worden dat hij de laatste ronde instortte, maar feit is wel dat hij die partij verloor en daardoor niet verder kwam dan 5½ uit 9. Hij eindigde op de gedeelde 56e plaats (66e op weerstand). Ook Johan Wuijts eindigde op 5½ uit 9 en werd daarmee 85e op weerstandspunten. Hem was twintig bieren in het vooruitzicht gesteld als hij de stunt van afgelopen jaar (4 uit 4 op zondag) zou kunnen herhalen, maar dat lukte na een nederlaag in ronde 8 niet. Benjamin Smits won er vijf en verloor er vier en eindigde op de gedeelde 93e plaats (121e op weerstand). Danniël van Boxtel kwam uit op een 50%-score, min of meer volgens verwachting, en werd gedeeld 141e (149e op weerstand). Verder in de lijst vinden we Wilfried van de Kimmenade, na een afwezigheid van enkele jaren weer present in Luxemburg. Hij scoorde 4 uit 9 en werd gedeeld 179e (211e op weerstand). Nico Vissers wist aan het begin van het toernooi al vrijwel zeker dat een ratingprijs voor hem niet reëel was. Er werd namelijk uitgegaan van zijn FIDE-rating en die is zo'n 600 punten hoger dan zijn KNSB-rating. Die laatste rating lijkt het betrouwbaarst, gezien zijn score van 3½ uit 9. Hij eindigde net als Rob Bakels op de gedeelde 228e plaats, maar had iets meer weerstandspunten waardoor hij op plaats 232 terechtkwam en Rob op plaats 238. Millo Labriaire sluit de rij wat clubgenoten betreft. Zijn doel was om met 4 uit 9 nog een gooi te doen naar een van de ratingprijzen, maar hij verloor helaas zijn laatste twee ronden waardoor hij op 3 uit 9 bleef steken. De gedeelde 254e plaats was daarmee zijn deel (272e op weerstand). De eindstand is te vinden op de toernooisite.

 

HSG Open (26 juni 2017)

Vanaf vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni speelde Joep Peeters mee in het HSG Open weekendtoernooi in Hilversum. In groep B haalde hij een score van 3½ uit 6 en werd daarmee gedeeld 19e (20e op weerstandspunten). Zijn TPR van 1849 was gezien zijn huidige rating prima. De eindstanden van dit toernooi zijn te vinden op de toernooisite.

 

Uitslagen en stand saldocompetitie (21 juni 2017)

Op dinsdag 20 juni werden drie partijen gespeeld voor de saldocompetitie. Kijk even naar de uitslagen van deze avond en de tussenstand.

 

Uitslagen en standen lentecompetitie (21 juni 2017)

Op dinsdag 20 juni werden zes partijen gespeeld in de lentecompetitie.
In groep A blijft het spannend tot de laatste ronde. Direct na de opening ging Bart Dekker ten aanval tegen Gerard van de Kerkhof. Het speculatieve kwaliteitsoffer van Bart werd goed verdedigd door Gerard waarna deze een voordeel behaalde en dat uiteindelijk in winst omzette. In deze groep kunnen zowel Bart als Maarten Smit nog op de eerste plaats eindigen, zoals valt op te maken uit de stand.
De meeste partijen werden in groep B gespeeld. Koploper Hugo Faber deed goede zaken door met wit Pascal Boudewijns te verslaan. Pascal kreeg goede compensatie voor een pion, maar in het eindspel ging het verkeerd. Een foutief paardoffer gaf Hugo het definitieve voordeel. De partij tussen Johan Wuijts en Joep Peeters verliep wat onrustig. Johan, die net daarvoor een lekke band had gekregen, en Joep, die zich op een andere tegenstander had voorbereid, waren niet helemaal in hun element. Toen Joep in plaats van een pion te offeren passief die pion ging verdedigen gaf hij Johan de gelegenheid met een combinatie de partij te winnen. Jan Vossen had na dameruil tegen Danniël van Boxtel en een minder geslaagde torenzet enkele zwaktes. Danniël profiteerde hiervan en won twee pionnen. De rest was een kwestie van techniek en Danniël haalde de vis binnen. De strijd in groep B is nog niet definitief beslist zoals blijkt uit de stand.
In groep C won Huub Martens in het middenspel een paard tegen Ger Wich. Ger probeerde nog lang tegenstand te bieden maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Huub. In de partij tussen Marcel Pelgrom en Chris van der Aa kwam er een ongelijke materiaalverhouding op het bord, maar waren de stukken van Chris duidelijk minder gecoördineerd. Daarvan kon de veel gezonder staande Marcel profiteren en de winst bijschrijven. Geen positiewisselingen in de stand.

 

Saldocompetitie (19 juni 2017)

Op dinsdag 20 juni kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma lentecompetitie (19 juni 2017)

Op dinsdag 20 juni wordt in de lentecompetitie de veertiende ronde in groep B en groep C gespeeld. Voor groep A staat nog een enkele inhaalpartij op het programma, degenen die moeten spelen zijn per e-mail op de hoogte gesteld. We beginnen om 20.00 uur.

 

Café schaaktoernooi Vught (18 juni 2017)

Op zaterdag 17 juni werd weer het caféschaaktoernooi van Vught gehouden. Waren er vroeger nog vier deelnemende cafés, nu was dat aantal teruggebracht tot één. Maar dat maakte het niet minder gezellig. Op het zonovergoten terras (althans, in de middag dan toch) kwamen enkele HSC'ers in de eerste ronden tot grootse resultaten. Zo versloeg Pim Blijlevens zowel David Miedema als Bob Jansen en bond Hugo Faber Mark Haast aan zijn zegekar. Later op de dag stortte ons tweetal echter in, waardoor ze beiden op 4½ uit 7 bleven steken. Dit was nog nét voldoende voor een prijs in de vorm van een fles wijn. Paul van Asseldonk, Maarten Smit en Johan Wuijts vielen met 4 uit 7 buiten de prijzen en dat gold helemaal voor Rob Bakels en Joep Peeters, die 3 uit 7 lieten noteren. Helaas is er nog nergens een verslag of een uitslag te vinden van dit toernooi.

 

Uitslagen en standen lentecompetitie (14 juni 2017)

Op dinsdag 13 juni werden acht partijen gespeeld in de lentecompetitie.
In groep A heroverde Bart Dekker de koppositie in de stand door met de witte stukken van Paul van Asseldonk te winnen. De stelling van Paul was wat overbelast en Bart kon met een kleine combinatie een pion winnen. Paul had nog goede hoop de stelling remise te kunnen houden in een eventueel eindspel maar werd getrakteerd op een aanval, waarna de stelling na een fout van zijn kant snel instortte.
In het topduel in groep B tussen Hugo Faber en Johan Wuijts kwam Hugo na vier zetten in een overbekende stelling met een verrassende zet. Echt voordeel behaalde hij niet en hij mocht uiteindelijk nog van geluk spreken dat Johan zijn gewonnen stelling in tijdnood niet verzilverde. De partij eindigde in remise en daarmee is Hugo weer een stapje dichter bij groepswinst, zoals uit de stand kan worden opgemaakt. Joep Peeters en Roland Robinson speelden een wisselende partij waarin ze naar eigen zeggen beiden kansen op voordeel of winst hebben laten liggen. Ook deze partij eindigde in remise. Danniël van Boxtel en Rob Bakels speelden een lang gelijkopgaande partij. Een aardig ogend pionoffer van Rob bleek toch niet genoeg te zijn, waarna Danniël de winst naar zich toe trok. Jan Vossen had in het middenspel een stuk minder dan Pascal Boudewijns, maar had als compensatie wel een 'begraven' zwarte loper op h6. Toen Pascal die vrij kon krijgen was de winst niet moeilijk meer.
Ger Wich had nog een hele kleine kans op winst in groep C, maar dan moest hij wel van Marcel Pelgrom winnen. In het middenspel ging het gelijk op en besloot Ger tot een remise. Daarmee is Marcel overtuigend winnaar van deze groep geworden, zoals uit de stand blijkt. Bij deze van harte proficiat! Huub Martens en Millo Labriaire waren als eersten klaar deze avond, maar hadden toch ruim 40 zetten gespeeld met als resultaat winst voor Huub. De partij tussen Joost Rutten en Joost Paijmans kende een heel fraai slot. Via een klassiek stikmat werd Joost Paijmans mat gezet.

 

Uitslagen interne bekercompetitie (14 juni 2017)

In de 'finale' van het verliezersschema van de interne bekercompetitie lootte Gerard van de Kerkhof op dinsdag 13 juni wit tegen Pim Blijlevens. Na een ingewikkelde partij kwam Pim als winnaar uit de strijd en mag het in de finale opnemen tegen Sebastiaan Smits.

 

Saldocompetitie (12 juni 2017)

Op dinsdag 13 juni kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma lentecompetitie (12 juni 2017)

Op dinsdag 13 juni wordt in de lentecompetitie de dertiende ronde in groep B en groep C gespeeld. Voor groep A staat nog een enkele inhaalpartij op het programma, degenen die moeten spelen zijn per e-mail op de hoogte gesteld. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma interne bekercompetitie (12 juni 2017)

Op dinsdag 13 juni wordt de voorlaatste partij uit de interne bekercompetitie gespeeld. Gerard van de Kerkhof neemt het in de halve finale op tegen bekerhouder Pim Blijlevens. We beginnen om 20.00 uur.

 

LBV NK Lightning Chess Tilburg (11 juni 2017)

Op zaterdag 10 juni was in het Willem II-stadion in Tilburg weer het Nederlands Kampioenschap Lightning Chess, ofwel de jaarlijkse training in vingervlugheid. Een goede motoriek is namelijk essentieel, aangezien je slechts twee minuten per persoon per partij krijgt. De twee deelnemende HSC'ers kwamen niet tot de hoogste finalegroep, maar Pim Blijlevens schopte het verdienstelijk tot groep C en haalde daarin 8 uit 15. Om zover te kunnen komen had hij in de voorronden enkele aansprekende resultaten geboekt. Johan Wuijts plaatste zich voor finalegroep F en werd daarin gedeeld tweede. Op de site van het organiserende SG KiNG staat alleen de uitslag van de hoogste finalegroep.

 

Uitslagen en stand saldocompetitie (7 juni 2017)

Op dinsdag 6 juni werden twee partijen gespeeld voor de saldocompetitie. Kijk even naar de uitslagen van deze avond en de tussenstand.

 

Uitslagen en standen lentecompetitie (7 juni 2017)

Op dinsdag 6 juni werden zeven partijen gespeeld in de lentecompetitie.
In groep A speelden Maarten Smit en Gerard van de Kerkhof zonder het te weten een op topniveau veel gespeelde theoretische variant. Gerard greep echter een paar keer vreselijk mis en kon de daarop volgende koningsaanval niet meer verdedigen. Maarten onverwacht toch nog even terug op de koppositie in de stand.
In groep B gaf Roland Robinson een stuk weg en Johan Wuijts profiteerde, waardoor hij zich qua puntenaantal naast de koploper in de stand heeft gemeld. Pascal Boudewijns gaf een stuk voor vage aanvalskansen als alternatief voor het verliezen van een pion zonder compensatie. Danniël van Boxtel had nu moeten oogsten, maar zag de enigszins complexe verdediging niet en berustte in remise. Jan Vossen had de winst gemist tegen Joep Peeters en stond nu voor de ondankbare taak mat te zetten met loper en paard in de vijf minuten die hij nog had. Dat lukte niet.
In groep C gaf Joost Paijmans vrij vroeg beslissend materiaal weg en Ger Wich verzilverde zijn gewonnen stelling. Joost Rutten kon afwikkelen naar een middenspel met twee torens en een loper tegen een dame en Huub Martens ervoer dat dat toch net wat teveel stukken zijn. Chris van der Aa sloeg een pionnetje op a3, maar had even gemist dat Millo Labriaire hierna via een schaakje een volle toren kon ophalen. Geen positiewisselingen in de stand.

 

Uitslagen interne bekercompetitie (7 juni 2017)

Op dinsdag 6 juni werd de kwartfinale van de interne bekercompetitie gespeeld. Jerzy Cebula was nog een beetje in een roes, vanwege zijn fraaie toernooiwinst in Maastricht, en gaf in het middenspel pardoes een volle toren weg. Hoewel hij het Pim Blijlevens hierna nog best wel moeilijk kon maken, liet deze zich toch niet de kaas van het brood eten. In de halve finale mag Pim derhalve voor de tweede keer deze bekercompetitie aantreden tegen Gerard van de Kerkhof.

 

Saldocompetitie (5 juni 2017)

Op dinsdag 6 juni kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma lentecompetitie (5 juni 2017)

Op dinsdag 6 juni wordt in de lentecompetitie de twaalfde ronde in groep B en groep C gespeeld. Voor groep A staat nog een enkele inhaalpartij op het programma, degenen die moeten spelen zijn per e-mail op de hoogte gesteld. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma interne bekercompetitie (5 juni 2017)

Op dinsdag 6 juni wordt een partij in de interne bekercompetitie gespeeld, je zou het de kwartfinale kunnen noemen. Degenen die moeten spelen zijn per e-mail op de hoogte gesteld. We beginnen om 20.00 uur.

 

BPB Limburg Open Maastricht (5 juni 2017)

Het hele Pinksterweekend, vanaf vrijdag 2 tot en met maandag 5 juni werd er geschaakt in Maastricht. Vier HSC'ers speelden mee en drie van hen kwamen uit in groep B, een groep met de prettige bovengrens van 2100. Jerzy Cebula leverde een fantastische prestatie door de groep ongedeeld te winnen! Hij startte met 5 uit 5 en speelde de laatste twee ronden remise. Die laatste partij kostte hem nog de nodige moeite, vanwege het feit dat hij een volle kwaliteit achter stond, maar hij slaagde er tóch in remise te bereiken. Met 6 uit 7 en een TPR van 2218 verdiende hij in dit weekend 500 euro. Pim Blijlevens was met 4½ uit 7 minder succesvol, maar zijn TPR van 2040 zal hem toch tevreden stellen. Hij eindigde op de gedeelde 14e plaats (20e op weerstandspunten). Johan Wuijts haalde een halfje minder en eindigde op de gedeelde 26e plaats (34e op weerstand). Zijn TPR van 1974 is ook nog prima in verhouding met zijn huidige rating. Joep Peeters speelde een wat minder toernooi in groep C2. Hij moest tot zondag wachten voordat hij zijn eerste partij won, kreeg de smaak te pakken en won de laatste ronde ook. Daarmee eindigde hij nog net op 3½ uit 7 met een TPR die veel te laag is voor hem. Zijn exacte positie in de eindstand is nog niet bekend, aangezien alleen van deze groep de resultaten van de laatste ronde nog niet zijn ingevuld. Later zal dat alsnog goed komen op de toernooisite.

 

Uitslagen en standen lentecompetitie (1 juni 2017)

Op dinsdag 30 mei werden tien partijen gespeeld in de lentecompetitie.
In groep A leek Paul van Asseldonk voordeel te krijgen na de opening. Toen Pim Blijlevens echter dames kon ruilen stond hij een pion voor, maar ging vanwege zijn slechte pionnenstructuur akkoord met het remisevoorstel. Gerard van de Kerkhof had wit en ging er dus eens goed voor zitten. Na snelle pionwinst kon hij Jerzy Cebula volledig vastzetten en sloeg uiteindelijk toe via een alles beslissende koningsaanval. Bart Dekker kon met wit opnieuw bewijzen dat de openingsopzet van Maarten Smit niet deugde en nam zo gemakkelijk revanche voor zijn enige nederlaag in deze competitie. Hij pakt de koppositie in de stand en is favoriet voor het clubkampioenschap.
In groep B gaf Rob Bakels snel een kwaliteit weg tegen Johan Wuijts en had er prompt geen zin meer in. Volgend seizoen toch maar groep C? Danniël van Boxtel en Joep Peeters probeerden het wel, maar de dichtgeschoven stelling bood voor beiden weinig aanknopingspunten om voor de winst te gaan. Remise dus. Roland Robinson won met zwart van Jan Vossen en neemt door dit resultaat afstand van de laatste twee plaatsen, zoals blijkt uit de stand.
In groep C kreeg Chris van der Aa na de opening met wit een zeer dubieuze stelling en Joost Rutten voelde zich als een vis in het water. De beslissing liet niet lang op zich wachten. Marcel Pelgrom wikkelde af naar een gunstig toreneindspel met pluspion en verzilverde dit, ondanks de pogingen van Paul Sanders. Huub Martens won vroeg in de partij een stuk en daarna maakte hij het karwei tegen Joost Paijmans op een rustige manier af. Millo Labriaire leek toch minimaal remise te hebben in een dame en paard tegen dame en lopereindspel. En foutieve paardzet kostte echter een stuk, weliswaar tegen twee pionnen, maar Ger Wich wist hier wel raad mee en won. Hij handhaaft zich hierdoor op de tweede plaats in de stand.

 

Saldocompetitie (29 mei 2017)

Op dinsdag 30 mei kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma lentecompetitie (29 mei 2017)

Op dinsdag 30 mei wordt in de lentecompetitie de tiende ronde in groep A en de elfde ronde in groep B en groep C gespeeld. We beginnen om 20.00 uur.

 

Weekendtoernooi Groninger Combinatie in Groningen (28 mei 2017)

Vanaf donderdag 25 tot en met zondag 28 mei speelde Nico Vissers mee in het Groningse weekendtoernooi. Na een bye in de eerste ronde speelde hij de sterren van de hemel in de volgende drie ronden en haalde 2½ uit 3 tegen spelers met gemiddeld zo'n 400 ratingpunten meer dan hij. Dat hij in de laatste drie ronden werd gestopt door onder andere een IM en een FM verhinderde niet dat hij een TPR haalde van 1857, precies 300 punten boven zijn eigen rating. Met 3 uit 7 eindigde hij op de 43e plaats. Meer informatie op de site van Groninger Combinatie.

 

Uitslagen en stand saldocompetitie (25 mei 2017)

Op dinsdag 23 mei werden vier partijen gespeeld voor de saldocompetitie. Kijk even naar de uitslagen van deze avond en de tussenstand.

 

Uitslagen en standen lentecompetitie (25 mei 2017)

Op dinsdag 23 mei werden vijf partijen ingehaald en vooruitgespeeld in de lentecompetitie.
In groep A vochten Jerzy Cebula en Paul van Asseldonk een theoretisch duel uit. Jerzy bereikte op Houdini-achtige wijze een licht voordelig viertoreneindspel en wenste geen genoegen te nemen met remise. Hij won een pion en dwong Paul uiteindelijk tot overgave. Uit de stand blijkt dat Paul hiermee een goede kans heeft laten liggen om gedeeld koploper te worden.
In groep B wist Joep Peeters met goed spel lijstaanvoerder Hugo Faber in bedwang te houden. Hugo won een pion, maar had in het resterende toreneindspel zoveel zwaktes dat een serieuze winstpoging geen optie was. Danniël van Boxtel ving de koningsaanval van Rob Bakels op, dwong dameruil af en kon snel daarna beslissend met een toren binnenvallen. Hij stijgt hierdoor drie plaatsen in de stand.
In groep C miste Joost Rutten een exquisiete kans om Marcel Pelgrom in grote problemen te brengen. Het ging daarna van kwaad tot erger en een tweede fout kostte beslissend materiaal. Huub Martens en Paul Sanders hielden elkaar lang in evenwicht. Paul maakte de eerste fout, waardoor Huub een belangrijke pion won. Een stukoffer van Paul had niet het gewenste effect en Huub rondde de partij uitstekend af. De stand laat zien dat Marcel soeverein leidt.

 

Uitslagen interne bekercompetitie (25 mei 2017)

Op dinsdag 23 mei werden twee partijen gespeeld in de interne bekercompetitie. In de eerste halve finale moest Gerard van de Kerkhof met de zwarte stukken aantreden tegen Sebastiaan Smits. Hij bood na zes zetten tevergeefs remise aan en pakte toen een vergiftigde pion. Sebastiaan benutte zijn ontwikkelingsvoorsprong, won twee pionnen en kon geforceerd afwikkelen naar een toreneindspel met twee pluspionnen. Nauwkeurig spel was nog vereist, maar Sebastiaan kreeg de vis op het droge en bereikte de finale. In het verliezersschema schotelden Pim Blijlevens en Pascal Boudewijns het publiek een zeer complexe en attractieve partij voor. Pim offerde een kwaliteit voor koningsaanval en Pascal moest even later een stuk geven om niet mat te gaan. Na dameruil stond Pim een kleine kwaliteit en enkele pionnen voor en dat was voldoende voor de winst. Pim speelt in de volgende ronde tegen Jerzy Cebula en de winnaar van die partij mag in de tweede halve finale tegen Gerard aantreden.

 

Saldocompetitie (22 mei 2017)

Op dinsdag 23 mei kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma lentecompetitie (22 mei 2017)

Op dinsdag 23 mei worden enige partijen ingehaald in de lentecompetitie. Degenen die moeten spelen zijn per e-mail op de hoogte gesteld. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma interne bekercompetitie (22 mei 2017)

Op dinsdag 23 mei worden weer wat partijen in de interne bekercompetitie gespeeld. Degenen die moeten spelen zijn per e-mail op de hoogte gesteld. We beginnen om 20.00 uur.

 

Uitslagen en stand saldocompetitie (17 mei 2017)

Op dinsdag 16 mei werden drie partijen gespeeld voor de saldocompetitie. Kijk even naar de uitslagen van deze avond en de tussenstand.

 

Uitslagen en standen lentecompetitie (17 mei 2017)

Op dinsdag 16 mei werden zeven partijen gespeeld in de lentecompetitie.
In groep A kreeg Paul van Asseldonk met zwart opnieuw een zeer goede stelling tegen Gerard van de Kerkhof met alle voordelen die hij maar wenste. Dat moest natuurlijk wel goed gaan en dat ging het dit keer ook; met een fraai schijnstukoffer besliste hij de partij. Bart Dekker kwam even later remise overeen met hekkensluiter Jerzy Cebula. Er was een dynamisch evenwicht en de puntendeling leek wel een terecht resultaat. De strijd om het clubkampioenschap is nog volledig open, zoals uit de stand blijkt.
In groep B bestormde Rob Bakels al snel de zwarte koningsstelling met dame en paard. Pascal Boudewijns was nauwelijks onder de indruk, verjoeg de dame en kon even later toeslaan met een vernietigend familieschaak. Hugo Faber leek met wit vrij weinig te kunnen bereiken tegen Roland Robinson. Na dameruil won de zwartspeler een pion, maar Hugo had compensatie in de vorm van een loperpaar. Na een zwarte fout zat er ineens een geforceerde matwending in en die vond de koploper in de stand uiteraard wel.
In groep C speelden Joost Rutten en Ger Wich al snel remise. In een gelijke stelling zagen ze blijkbaar geen aanknopingspunten meer. Chris van der Aa gaf in iets mindere stelling een volle dame weg en Huub Martens accepteerde dit cadeautje. Millo Labriaire had aardig wat ontwikkelingsvoorspong en toen de stelling geopend werd, leverde dat al snel een kwaliteit op. Toen er nog een zwart stuk van het bord dreigde te verdwijnen, vond Paul Sanders het genoeg. Een plaatsje winst voor Millo in de stand.

 

Uitslag interne bekercompetitie (17 mei 2017)

Op dinsdag 16 mei werd een partij gespeeld in de interne bekercompetitie. Joep Peeters lootte de witte stukken en kon een prettig ogende stelling verkrijgen. Pim Blijlevens verdedigde zich echter goed en de partij werd remise gegeven. In het noodzakelijk geworden beslissingsvluggertje lootte Joep opnieuw wit en dit keer kreeg hij wél winnend voordeel. Echter, zoals zo vaak bij Joep, in het zicht van de haven ging het gruwelijk mis en was Pim de gelukkigste. Hij mag in de volgende ronde tegen Hugo Faber.

 

Saldocompetitie (15 mei 2017)

Op dinsdag 16 mei kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma lentecompetitie (15 mei 2017)

Op dinsdag 16 mei wordt in de lentecompetitie de negende ronde in groep A en de tiende ronde in groep B en groep C gespeeld. We beginnen om 20.00 uur.

 

Voorjaarstoernooi De Drie Torens Tilburg (14 mei 2017)

Op zaterdag 13 mei speelden drie HSC'ers mee in het Voorjaarstoernooi in Tilburg. Het toernooi werd in één grote groep verspeeld, maar er werd bij de einduitslag rekening gehouden met speelsterkte. Zo kon het dat Pim Blijlevens geen prijs kreeg, maar Joep Peeters en Wilfried van de Kimmenade wél, terwijl ze toch alledrie met 4 uit 7 op de gedeelde 12e plaats waren geëindigd. Pim deed er alles aan om in de slotronde te winnen van Wilfried, "maar na een bloedstollende partij waarbij Pim een likkebaardende aanval wist te creëren ontsnapte Wilfried met eeuwig schaak", aldus de zwartspeler die mede door deze remise een gevulde envelop mocht ophalen, samen met Joep. Op de site van De Drie Torens valt inmiddels een verslag te lezen en de eindstand is ook gepubliceerd.

 

Uitslagen en stand saldocompetitie (10 mei 2017)

Op dinsdag 9 mei werden twee partijen gespeeld voor de saldocompetitie. Kijk even naar de uitslagen van deze avond en de tussenstand.

 

Uitslagen en standen lentecompetitie (10 mei 2017)

Op dinsdag 9 mei werden zeven partijen gespeeld in de lentecompetitie.
In groep A werd slechts één partij ingehaald en die duurde behoorlijk lang. In het middenspel leek Pim Blijlevens lang een duurzaam voordeel te hebben, maar toen hij Gerard van de Kerkhof binnen liet komen over de c-lijn met vrijwel al zijn zware stukken, sloeg de balans snel om. Gerard stijgt hierdoor twee plaatsen in de stand en doet nog volop mee in de strijd om het clubkampioenschap.
In groep B kon Hugo Faber via het opgeven van zijn loperpaar de pionnenstructuur van Jan Vossen verminken. Toen laatstgenoemde zijn dame hierna op een verkeerd veld neer plantte ging er geforceerd een stuk af, waarna de koploper in de de stand verder zonder al te veel moeite het eindspel verzilverde. Pascal Boudewijns weigerde een vroeg vredesvoorstel van Johan Wuijts, en hij had gelijk. Zijn stelling was steeds wat beter en zelfs het toren en paardeindspel met pluspion leek gewonnen. Of dat ook werkelijk zo was, mag meneer Fritz uitmaken. De heren kwamen in ieder geval alsnog een puntendeling overeen toen de stelling ook echt remise was. Roland Robinson verloor kort na de opening een pion en liep vanaf dat moment achter de feiten aan. Het kostte Danniël van Boxtel nog wel de nodige moeite om het juiste winstplan te vinden, maar uiteindelijk stormde zijn vrije pluspion op naar de zevende rij. Toen promotie onafwendbaar was, was de zege binnen.
In groep C kwam Chris van der Aa via de c-lijn de zwarte stelling binnen. Dit leverde hem al snel een kwaliteit op. Joost Paijmans probeerde zich goed te verdedigen, maar kon toch niet verhinderen dat er nog meer materiaal verloren ging. Mat beëindigde hier de partij. Millo Labriaire won in het middenspel een pion en met over het algemeen sterk spel wist hij het Paul Sanders dusdanig moeilijk te maken dat deze beslissend de fout in ging. Ook hier mat, omdat de witspeler het zich helemaal wilde laten bewijzen, ondanks flinke materiaalachterstand. Marcel Pelgrom wikkelde in een steeds vrij gelijke stelling af naar een ietsje beter paardeneindspel in de hoop dat de geïsoleerde dubbelpion van wit hem wellicht de winst zou kunnen brengen. Huub Martens verdedigde zijn stelling echter foutloos en bekroonde dit met een welverdiende remise. Ondanks dit halve verliespunt is Marcel nog altijd topfavoriet voor de eerste plaats, zoals uit de stand kan worden opgemaakt.

 

Uitslag interne bekercompetitie (10 mei 2017)

Op dinsdag 9 mei werd een partij gespeeld in de interne bekercompetitie. Jerzy Cebula had zich zoals gebruikelijk uitstekend voorbereid en sloeg een gaatje in het openingsrepertoire van Paul van Asseldonk. Deze zag zich genoodzaakt een stuk tegen twee pionnen te geven, maar dit leek volstrekt kansloos. Opgejaagd door onduidelijkheid over het tempo of de klok ging Jerzy echter heel snel spelen, ook al waren er al lang 40 zetten gedaan. In zijn haast blunderde hij een stuk weg en weldra werd remise overeengekomen. In het noodzakelijk geworden beslissingsvluggertje was Paul met opnieuw de zwarte stukken favoriet, maar het was Jerzy die hem mat zette. Hij speelt dus nog even door en moet nog twee partijen winnen om, ondanks een nederlaag in de beginronde, alsnog de finale van dit toernooi te bereiken.

 

Saldocompetitie (8 mei 2017)

Op dinsdag 9 mei kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma lentecompetitie (8 mei 2017)

Op dinsdag 9 mei wordt de negende ronde van de lentecompetitie in groep B en groep C gespeeld. Verder zijn er nog wat inhaalpartijen. Degenen die moeten spelen zijn per e-mail op de hoogte gesteld. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma interne bekercompetitie (8 mei 2017)

Op dinsdag 9 mei worden weer wat partijen in de interne bekercompetitie gespeeld. Degenen die moeten spelen zijn per e-mail op de hoogte gesteld. We beginnen om 20.00 uur.

 

HSC 2 kampioen!!! (7 mei 2017)

Op zaterdag 6 mei werden de laatste externe wedstrijden van het seizoen gespeeld. Voor HSC 1 stond er niets meer op het spel en dat was te zien aan de vele remises in Asten. Helaas werd er één keer teveel verloren, waardoor de wedstrijd tegen De Combinatie met 4½ - 3½ verloren werd. Toch kon er feest gevierd worden, want HSC 2 is door een benauwde 3½ - 4½ zege in Etten-Leur op Staunton kampioen geworden en keert terug naar de promotieklasse! De overzichten zijn bijgewerkt en de verslagen van HSC 1 en HSC 2 zijn geplaatst.

 

Bevrijdingsschaaktoernooi Wageningen (6 mei 2017)

Op vrijdag 5 mei waren twee HSC'ers present bij het Bevrijdingsschaaktoernooi in Wageningen. In de tweede groep haalde Wilfried van de Kimmenade 4 uit 7 en werd daarmee gedeeld 13e (16e op weerstandspunten). Joep Peeters, die vanwege autopech de eerste twee ronden had moeten missen, kwam toch nog tot 3½ punten en werd daarmee gedeeld 26e (28e op weerstand). De eindstanden zijn te vinden op de site van SV Wageningen.

 

Viersener Schnellschach Open (6 mei 2017)

Op maandag 1 mei speelden drie HSC'ers mee in het Schnellschachturnier oftewel rapidtoernooi in Viersen, net over de grens in Duitsland. Paul van Asseldonk, die zichzelf vooraf als favoriet had aangemerkt, slaagde er desondanks niet in het toernooi te winnen. Met 5 uit 9 eindigde hij op de gedeelde 17e plaats (18e op weerstandspunten). Joep Peeters en Roland Robinson finishten met een 50%-score gezamenlijk op de gedeelde 28e plaats (respectievelijk 31e en 32e op weerstand). De eindstand is te vinden op de site van SV Blau-Weiß Concordia Viersen.

 

Programma externe competitie (4 mei 2017)

Op zaterdag 6 mei is al weer de laatste ronde van de externe competitie. Er komen nog twee HSC-teams in actie en die spelen beide uit. Voor HSC 1 staat er niets meer op het spel. De wedstrijd in Asten tegen mede-middenmoter De Combinatie is louter voor de statistieken. Voor HSC 2 staat daarentegen alles op het spel! In Etten-Leur hoopt ons tweede team na een afwezigheid van drie seizoenen terug te keren in de promotieklasse. Daartoe moet wel eerst het kampioenschap binnengehaald worden via een zege op Staunton. De leden van HSC 3 hoeven niet in actie te komen, van hen wordt verwacht dat ze in groten getale naar de West-Brabantse plaats afreizen om de Helmondse matadoren mentaal bij te staan!

 

Uitslagen en standen lentecompetitie (3 mei 2017)

Op dinsdag 2 mei werden acht partijen gespeeld in de achtste ronde van de lentecompetitie.
In groep A werd het complete programma voor deze avond omgegooid om twee uitgestelde partijen te kunnen inhalen. Pim Blijlevens offerde in de opening een pion en kreeg daar aardige compensatie voor, door middel van een snelle ontwikkeling. In het razend moeilijke middenspel veroverde Paul van Asseldonk een kwaliteit en wist later zijn eerste overwinning binnen te brengen. Alle partijen (op één na) waren al afgelopen toen in de partij tussen Maarten Smit en Bart Dekker de eerste pion geruild werd. In de ingewikkelde aanloop naar de tijdscontrole had Maarten de beste kansen, na de 35e zet waren de rollen omgedraaid. In plaats van de winnende zet uit te voeren liet Bart de witte toren en dame echter binnenkomen, maar Maarten verzuimde op zijn beurt toe te slaan. Na een gemist eeuwig schaak kwam Bart met een kwaliteit minder uit de verwikkelingen en kon zijn eerste nederlaag niet verhinderen. Stuivertje wisselen derhalve aan kop van de stand.
In groep B liet Roland Robinson zijn eerste volle punt optekenen. Nadat hij een kwaliteit had veroverd zag Pascal Boudewijns het zinloze van verder spelen in. Rob Bakels viel vrolijk aan op de koningsvleugel, maar Joep Peeters pareerde de zwarte snode pogingen en nam de aanval over. Dit leverde hem al meteen een zeer goede stelling op en Rob moest uiteindelijk capituleren. Danniël van Boxtel kwam slecht uit de opening en moest de rest van de avond verdedigen. Hugo Faber speelde een gewonnen partij maar bracht zichzelf nog in de problemen door veel te veel tijd te verbruiken. En in deze groep wordt nog altijd niet met increment gespeeld, het is even wennen. Gelukkig voor hem liep het goed af en is hij de trotse nieuwe koploper in de stand.
In groep C kwam Joost Paijmans al vroeg een volle toren achter en Millo Labriaire kwam daarna niet meer in de problemen. Joost Rutten had een stuk geofferd en had compensatie in de vorm van een niet gerokeerde kwetsbare koning van Paul Sanders. Iets concreets had hij echter niet en dat was de reden dat hij in ging op het vredesvoorstel van de zwartspeler. Chris van der Aa speelde een licht voordelig eindspel van toren en paard tegen toren en loper keurig uit en versloeg daarmee Ger Wich. Een plaatsje winst in de stand is zijn beloning.

 

Uitslag interne bekercompetitie (3 mei 2017)

Op dinsdag 2 mei werd een partij gespeeld in de interne bekercompetitie. Jan Vossen kreeg met wit een hele aardige stelling en dacht klaar te zijn voor een vernietigende koningsaanval. Helaas voor hem overzag hij een tactische wending die hem de dame kostte. Jerzy Cebula gaat door deze zege verder in het 'verliezerschema' en mag het in deze lange weg naar de finale opnemen tegen Paul van Asseldonk.

 

Saldocompetitie (1 mei 2017)

Op dinsdag 2 mei kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma lentecompetitie (1 mei 2017)

Op dinsdag 2 mei wordt de achtste ronde van de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. We beginnen om 20.00 uur.

 

HSC / De Legibus Open (1 mei 2017)

De website van het zevende HSC / De Legibus Open is klaar. Ons weekendtoernooi wordt gehouden op zaterdag 1 en zondag 2 juli. Het is nu reeds mogelijk in te schrijven!

 

KNSB-ratinglijst (1 mei 2017)

De driemaandelijkse update van de KNSB-ratinglijst is verschenen. Op deze 'meilijst' zijn alle competities verwerkt (!), alsmede de toernooien waarin diverse HSC'ers deelnamen. Op de nieuwe HSC-lijst is Paul Sanders dit keer de grootste stijger; hij steeg maar liefst 75 punten! Johan Wuijts pakte, voornamelijk door een sterk WLC-toernooi, 30 punten winst en laat zijn hoogste rating ooit noteren. Paul van Asseldonk is de derde stijger; zijn 27 punten winst tilt hem weer nét boven de 2000. Jan Vossen moet dit keer met 60 punten het meeste inleveren. Danniël van Boxtel is een goede tweede met 35 punten verlies. Was Joep Peeters bij de vorige lijst nog de grootste stijger, op deze lijst levert hij alweer 34 punten in, hetgeen hem de derde plaats oplevert in dit klassement.

 

HSC op Slingermarkt! (26 april 2017)

Op donderdag 27 april, op Koningsdag, zal HSC in het kader van het PR-beleid in een kraam op de Slingermarkt onze schaakclub onder de aandacht proberen te brengen. Deze ledenwervings- en pr-campagne zal in samenwerking met JSC De Pionier worden georganiseerd. De locatie van de kraam is op de Markt in de nabije omgeving van Kota Radja. De stand is tussen 10.00 en 17.00 uur bemand. We verwachten een grote opkomst van HSC-leden!

 

Uitslagen en stand saldocompetitie (26 april 2017)

Op dinsdag 25 april werden twee partijen gespeeld voor de saldocompetitie. Kijk even naar de uitslagen van deze avond en de tussenstand.

 

Uitslagen en standen lentecompetitie (26 april 2017)

Op dinsdag 25 april werden zeven partijen gespeeld in de zevende ronde van de lentecompetitie.
In groep A werden twee van de drie partijen uitgesteld. In de enige partij van de avond kreeg Jerzy Cebula licht voordeel na een nieuwtje op zet 10 in een al vaker met weinig succes beproefde openingsvariant tegen Maarten Smit. Deze kreeg in het vervolg vrij gemakkelijk gelijkspel en een vrijwel verplichte zettenherhaling leverde beide spelers een half punt op. De zwartspeler gaat een plaatsje omhoog in de stand.
In groep B werden alle partijen remise, maar er was dit keer geen sprake van salonremises. Joep Peeters kon met wit niks bereiken tegen Pascal Boudewijns en nadat het materiaal flink uitgedund was, werd tot remise besloten. Rob Bakels viel met de zwarte stukken flink aan op de koningsvleugel, had daar zelfs een pion voor over, maar zag Jan Vossen de boel toch vrij eenvoudig verdedigen. Onder toenemende tijdsdruk vonden de heren een puntendeling acceptabel. Johan Wuijts heeft nogal eens de neiging het punt vroeg op de avond te delen, maar tegen Danniël van Boxtel ging hij er eens goed voor zitten. Hij kreeg met zwart licht voordeel en dit betaalde zich uit in een pionwinst waarna er een toreneindspel ontstond. Dit hield Danniël "op zijn tandvlees" remise, volgens eigen zeggen. Al deze remises zorgen ervoor dat er helemaal geen positiewisselingen zijn in de stand.
In groep C kon Marcel Pelgrom via een elegante combinatie een beslissende materiaalvoorsprong krijgen tegen Chris van der Aa. Huub Martens stond aanvankelijk zeer goed, met een pion voorsprong was hij degene in de 'driverseat'. Via een lastige penning kon Paul Sanders echter een stuk tegen twee pionnen voorkomen, en hierna waren de rollen omgedraaid. Hij verzilverde zijn materiaalvoorsprong en won. Joost Paijmans was deze avond een stuk zuiniger op zijn stukken. Pas in het eindspel kon Ger Wich de beslissende slag toebrengen, waardoor hij terug is op de tweede plaats in de stand.

 

Saldocompetitie (24 april 2017)

Op dinsdag 25 april kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma lentecompetitie (24 april 2017)

Op dinsdag 25 april wordt de zevende ronde van de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. We beginnen om 20.00 uur.

 

Uitslagen en stand saldocompetitie (19 april 2017)

Op dinsdag 18 april werden twee partijen gespeeld voor de saldocompetitie. Kijk even naar de uitslagen van deze avond en de tussenstand.

 

Uitslagen en standen lentecompetitie (19 april 2017)

Op dinsdag 18 april werden vier partijen ingehaald of vooruit gespeeld in de lentecompetitie.
In groep A offerde Pim Blijlevens enkele pionnen voor vage aanvalskansen. Bart Dekker verzuimde een vol stuk op te halen en voelde zich even later genoodzaakt remise door eeuwig schaak te forceren. Pim stijgt een plaatsje in de stand.
De vooruitgespeelde partij in groep B was even aan de aandacht van uw verslaggever ontsnapt, maar waarschijnlijk leverden Roland Robinson en Rob Bakels een zware strijd alvorens zij tot remise besloten. Het hielp beide heren nog niet echt vooruit in de stand, maar dat kan natuurlijk nog komen.
In groep C leverde Joost Rutten een prima prestatie door koploper Marcel Pelgrom in een mooie aanvalspartij te vloeren. Chris van der Aa stijgt een plaatsje in de stand na zijn overwinning op Joost Paijmans.

 

Uitslagen interne bekercompetitie (19 april 2017)

Op dinsdag 18 april werden vier partijen gespeeld in de interne bekercompetitie. Het was niet de dag voor de spelers die de witte stukken hadden geloot; allemaal zwartoverwinningen! In het 'winnaarsschema' kon Sebastiaan Smits via een geforceerde tactische afwikkeling een kwaliteit buitmaken en aangezien daarbij ook de dames geruild werden hield Pascal Boudewijns het meteen voor gezien. Sebastiaan mag het nu opnemen tegen Gerard van de Kerkhof, Pascal verhuist naar het 'verliezerschema'. In dit onderste deel van het bekerschema maakte Wilfried van de Kimmenade in de opening een blunder en dat kostte hem een vol stuk. Jan Vossen speelde het verder vlotjes en foutloos uit en mag in de volgende ronde tegen Jerzy Cebula. Paul Sanders kreeg een hele mooie stelling, wist de dame van Joep Peeters te vangen, maar liet in het vervolg zijn eigen dame insluiten, waardoor hij alsnog verloor. Joep mag nu tegen Pim Blijlevens. Maarten Smit kreeg na een speculatief stukoffer tegen twee pionnen niet de gewenste compensatie en na een paar krachtzetten was het Hugo Faber die verrassend kwam boven drijven. Zijn tegenstander in de volgende ronde is de winnaar van de zojuist aangekondigde partij tussen Joep en Pim.

 

Saldocompetitie (17 april 2017)

Op dinsdag 18 april kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma lentecompetitie (17 april 2017)

Op dinsdag 18 april worden enige partijen ingehaald in de lentecompetitie. Degenen die moeten spelen zijn per e-mail op de hoogte gesteld. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma interne bekercompetitie (17 april 2017)

Op dinsdag 18 april worden weer wat partijen in de interne bekercompetitie gespeeld. Degenen die moeten spelen zijn per e-mail op de hoogte gesteld. We beginnen om 20.00 uur.

 

DEVO Paastoernooi Zeeland (17 april 2017)

Op zaterdag 15 april speelden maar liefst acht HSC'ers mee in het Paastoernooi in het plaatsje Zeeland. In de hoogste groep eindigde Pim Blijlevens op de tweede plaats met 5 uit 7. Johan Wuijts werd met een halfje minder gedeeld vierde (vijfde op weerstandspunten). Roland Robinson en Joep Peeters kwamen uit op 4 uit 7 en werden gedeeld zevende (respectievelijk achtste en negende op weerstand). Rob Bakels was tevreden over zijn 50%-score, waar hij twaalfde mee werd, iets boven Wilfried van de Kimmenade, die volgens de eindstand met 2½ uit 6 (?) 15e werd. In de tweede groep (rating onder 1600) eindigden Jos Pieters en Mario Adriaans gezamenlijk op de gedeelde 24e plaats met 2 uit 6. Hopelijk wordt de site van organiserende vereniging DEVO'86 binnenkort bijgewerkt, zodat de volledige eindstand nog eens bekeken kan worden.

 

Uitslagen en stand saldocompetitie (12 april 2017)

Op dinsdag 11 april werden twee partijen gespeeld voor de saldocompetitie. Kijk even naar de uitslagen van deze avond en de tussenstand.

 

Uitslagen en standen lentecompetitie (12 april 2017)

Op dinsdag 11 april werden acht partijen gespeeld in de zesde ronde van de lentecompetitie.
In groep A kreeg Bart Dekker het beste van het spel na een kwaliteitsoffer. Gerard van de Kerkhof zag zich genoodzaakt het materiaal terug te geven, maar kwam vervolgens in een verloren stelling terecht. Jerzy Cebula leek zijn eerste overwinning te gaan behalen nadat hij twee gezonde pionnen voor was gekomen tegen Pim Blijlevens. Deze bleef echter knokken en na onnodig kwaliteitsverlies van Jerzy won hij ook nog. We hebben een nieuwe koploper in de stand.
In groep B bood Johan Wuijts al vroeg in de partij remise aan; het lijkt zijn handelsmerk te worden. Hugo Faber accepteerde het voorstel en blijft derhalve tweede in de stand. Joep Peeters offerde een pion en kreeg daar mooie compensatie voor in de vorm van een sterk loperpaar. Dat werd Roland Robinson uiteindelijk te machtig. Pascal Boudewijns baande zich een weg richting koningsstelling van Jan Vossen en via een paar krachtzetten wist hij te winnen.
In groep C verloor Joost Paijmans te veel stukken om het Joost Rutten echt lastig te maken. Hij speelde door totdat hij mat stond. Paul Sanders had aanvankelijk een mindere stelling tegen Chris van der Aa, maar naarmate de avond vorderde werd zijn stelling beter, won hij eerst een kwaliteit en later een stuk, waarna de partij ten einde was. Marcel Pelgrom werd voor de eerste keer echt op de proef gesteld. In een goede stelling won hij een pion, maar Ger Wich counterde goed en had via een kleine combinatie een stuk kunnen winnen. Dat liet hij na waarna de partij in remise eindigde. Kijk even naar de bijgewerkte stand.

 

Saldocompetitie (10 april 2017)

Op dinsdag 11 april kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma lentecompetitie (10 april 2017)

Op dinsdag 11 april wordt de zesde ronde van de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. We beginnen om 20.00 uur.

 

WLC weekendtoernooi Eindhoven (9 april 2017)

Acht HSC'ers namen vanaf vrijdag 7 tot en met zondag 9 april deel aan het Eindhovense weekendtoernooi. In de hoogste groep eindigden Johan Wuijts en Jerzy Cebula op de gedeelde 13e plaats met 3½ uit 6. Voor Johan was dat een prima prestatie die hem de nodige ratingwinst zal gaan opleveren. Bij Jerzy zat er een reglementair punt bij en waren zijn tegenstanders van wat lager niveau. Op de gedeelde 19e plaats vinden we Maarten Smit, Hugo Faber en Pim Blijlevens met 3 uit 6. Vooral Pim's resultaten zijn opvallend, zo hield hij een FM en een IM op remise, waardoor ook hij kan rekenen op ratingwinst. Maarten slaagde er niet in zijn gewonnen stelling tegen een IM te verzilveren en zag zijn toernooi op zondagochtend instorten na een slechte partij. Hugo nam op zaterdagmiddag een midgetgolf-bye en op zondagmiddag gunde hij Johan een snelle remise nadat hij die ochtend een gewonnen stelling verprutst had. Al met al lijkt hij op de goede weg terug. In groep B leverde Joep Peeters een prima prestatie door met 4½ uit 6 gedeeld eerste te worden, ondanks het feit dat zijn TPR lager was dan zijn rating. Het leverde hem in ieder geval een gedeelde hoofdprijs op. Nico Vissers eindigde met 3 uit 6 op de gedeelde 13e plaats. Jan Vossen beleefde niet zijn beste toernooi; na de zaterdag had hij 1 uit 4 en toen hij zag dat hij op zondagochtend geen partij zou hebben, heeft hij zich afgemeld en is gaan genieten van het mooie weer. Zijn score van 2 uit 6 betekende een gedeelde 18e plaats. De eindstanden zijn te vinden op de toernooisite.

 

Uitslagen en stand saldocompetitie (5 april 2017)

Op dinsdag 4 april werden twee partijen gespeeld voor de saldocompetitie. Kijk even naar de uitslagen van deze avond en de tussenstand.

 

Uitslagen en standen lentecompetitie (5 april 2017)

Op dinsdag 4 april werden op de druk bezochte eerste clubavond in Snookertown tien partijen gespeeld in de vijfde ronde van de lentecompetitie.
In groep A stelde Paul van Asseldonk al na dertien zetten remise voor en Maarten Smit ging na enige twijfel akkoord. Jerzy Cebula verloor in het middenspel een pion en het na de tijdscontrole ontstane toreneindspel werd al snel als remise getaxeerd aan de bar boven. Gerard van de Kerkhof dacht daar echter anders over en voerde de stelling met vaste hand naar winst. Hij stijgt door dit resultaat naar de tweede plaats in de door vele uitgestelde partijen ontsierde stand.
In groep B won Johan Wuijts vrij snel van Roland Robinson. Hugo Faber offerde een stuk en kreeg daar mooie compensatie voor in de vorm van twee verbonden vrijpionnen. De koningsaanval die volgde werd Rob Bakels teveel. Joep Peeters wikkelde af naar een toreneindspel met een pion meer en dacht winstkansen te hebben. Jan Vossen vond echter de weg naar remise en bevestigde daarmee de gangbare overtuiging binnen HSC dat alle toreneindspelen remise zijn. Laat op de avond verzilverde Danniël van Boxtel in een ingewikkelde partij zijn aanvalsstelling met pluspion tegen Pascal Boudewijns en stijgt naar de derde plaats in de stand.
In groep C blunderde Millo Labriaire in duidelijk betere stelling door zijn dame af te geven. De twee lichte stukken die hij er voor kreeg bleken onvoldoende om nog een halfje te veroveren tegen Chris van der Aa. Marcel Pelgrom wikkelde af naar een gewonnen toreneindspel met enkele pluspionnen en versloeg daarmee Joost Paijmans in de vooruitgespeelde partij uit ronde 12. Ger Wich won in het middenspel een vol stuk en hoewel Paul Sanders het nog lang probeerde, gaf Ger dit voordeel niet meer af. Huub Martens stuntte net als in de herfstcompetitie met een gedecideerde overwinning op Joost Rutten. In een middenspel met zware stukken en ongelijke lopers bleek zijn loper de gevaarlijkste, waardoor hij een plaatsje stijgt in de stand.

 

Saldocompetitie (3 april 2017)

Op dinsdag 4 april kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie, voor de eerste keer in ons nieuwe clublokaal Snookertown, Hoofdstraat 136 in Helmond. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma lentecompetitie (3 april 2017)

Op dinsdag 4 april wordt voor de eerste keer gespeeld in ons nieuwe clublokaal Snookertown, Hoofdstraat 136 in Helmond. Op het programma staat de vijfde ronde van de lentecompetitie. Kijk even naar de indelingen in groep A, groep B en groep C. We beginnen om 20.00 uur.

 

Uitslagen en standen externe competitie (2 april 2017)

Op zaterdag 1 april werd met twee overwinningen en een nederlaag afscheid genomen van ons vanaf nu voormalige clublokaal Partycentrum De Molen. HSC 1 won met opvallend gemak van de nummer twee in de stand, 't Pionneke uit Roermond. Met 5½ - 2½ waren de heren van het vaandelteam nog heel aardig; 6½ - 1½ was zeker mogelijk geweest. HSC 2 hield de race om het kampioenschap met hangen en wurgen vol met een zeer benauwde en nauwelijks verdiende 4½ - 3½ zege op het Bredase Baronie 2. Voor HSC 3 is het doek gevallen, de 1 - 7 nederlaag tegen De Combinatie 2 betekent degradatie naar de derde klasse. Alle overzichten zijn bijgewerkt en de verslagen van HSC 1, HSC 2 en HSC 3 zijn geplaatst.

 

Programma externe competitie (30 maart 2017)

Op zaterdag 1 april wordt voor de allerlaatste keer gespeeld in ons clublokaal Partycentrum De Molen. De externe partijen zullen beginnen om 12.00 uur! HSC 1 speelt een zeer wisselvallig seizoen en is tot de middenmoot veroordeeld. Wellicht leven de heren in de wedstrijd tegen 't Pionneke uit Roermond weer even op. Voor HSC 2 staat de vrijwel beslissende wedstrijd tegen De Baronie 2 uit Breda op het programma. Bij winst komt promotie wel heel dichtbij. HSC 3 staat voor de lastige opdracht de wedstrijd tegen koploper De Combinatie 2 te winnen om degradatie te ontlopen. In ieder geval weet men sinds de vorige ronde weer wat winnen is, dus wie weet wat er nog mogelijk is!

 

Uitslagen en stand saldocompetitie (29 maart 2017)

Op dinsdag 28 maart werden twee partijen gespeeld voor de saldocompetitie. Kijk even naar de uitslagen van deze avond en de tussenstand.

 

Uitslagen en standen lentecompetitie (29 maart 2017)

Op dinsdag 28 maart werden op de laatste clubavond in Partycentrum De Molen negen partijen gespeeld in de vierde ronde van de lentecompetitie.
In groep A werd de vrede al snel getekend in de partij tussen Paul van Asseldonk en Jerzy Cebula. Na dameruil was er inderdaad niet al te veel meer te beleven. Maarten Smit kwam met zwart goed uit de opening, maar koos er voor om twee stukken te geven tegen een toren en twee pionnen. Hierna had Gerard van de Kerkhof de betere papieren en na ruil van de meeste stukken ontstond er een prettig eindspel dat hij na pionwinst verzilverde. Hij stijgt door dit resultaat een plaatsje in de stand.
In groep B kreeg Rob Bakels na pionwinst serieuze kansen zijn partij met wit te gaan winnen. Na winst van een tweede pion kreeg Johan Wuijts echter mooie compensatie en weldra stortte de witte stelling in. Joep Peeters en Danniël van Boxtel besloten in een gelijke stelling dat verder spelen geen zin meer had en deelden het punt. Hugo Faber leek steeds een beetje beter te staan vanuit de opening en na wat missers van Pascal Boudewijns won hij inderdaad in het eindspel. Twee plaatsen winst in de stand is het resultaat.
In groep C verloor Chris van der Aa net na de opening een kwaliteit, maar hij vergat een stuk terug te slaan, zodat het een volle toren werd. Een niet te dekken matdreiging bracht Joost Rutten vervolgens de winst. Huub Martens won ergens een pionnetje en wist daarna Joost Paijmans te kloppen, waardoor hij van die vervelende nul af is. Marcel Pelgrom won vroeg in het middenspel een volle toren via een familieschaakje. Paul Sanders slaagde er daarna nog wel in de dame te vangen, maar moest daar teveel stukken voor geven en verloor. Millo Labriaire stond net na de opening slecht na pionverlies, maar knokte zich terug in de partij en kwam een pion voor. De afwikkeling naar een volledig gewonnen pionneneindspel leek hem het punt op te leveren, maar hij liet Ger Wich ontsnappen met remise, waardoor zijn opmars naar plaats 3 in de stand nog even uitgesteld is.

 

HSC/De Legibus Open (29 maart 2017)

Het zevende HSC/De Legibus Open wordt dit jaar gehouden op zaterdag 1 en zondag 2 juli. De toernooisite zal de komende tijd geconstrueerd worden, mogelijk weer in drie talen. Om alvast in de smaak te komen voor ons zeer gezellige weekendtoernooi is de website van het vorige HSC/De Legibus Open nog altijd te bekijken.

 

Saldocompetitie (27 maart 2017)

Op dinsdag 28 maart kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie, voor de laatste keer in ons clublokaal Partycentrum De Molen. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma lentecompetitie (27 maart 2017)

Op dinsdag 28 maart wordt voor de laatste keer gespeeld in ons clublokaal Partycentrum De Molen. Op het programma staat de vierde ronde van de lentecompetitie. Kijk even naar de indelingen in groep A, groep B en groep C. We beginnen om 20.00 uur.

 

ASV Voorjaarstoernooi Arnhem (26 maart 2017)

Vier HSC'ers namen op zaterdag 25 maart deel aan het ASV Voorjaarstoernooi in Arnhem. In de sterk bezette hoofdgroep kwamen Pim Blijlevens en Johan Wuijts niet verder dan 2½ uit 7 en een gedeelde 26e plaats. Voor Pim (TPR 2080) betekende dit een 26e plaats op weerstandspunten, Johan (TPR 1949) werd volgens deze rekenmethode 29e. In groep B werd Joep Peeters met 4 uit 7 gedeeld achtste (twaalfde op weerstandspunten) met een TPR van 1701. Roland Robinson werd met slechts 1½ punt gedeeld 29e (30e op weerstand) met een TPR van 1237. De eindstanden zijn te vinden op de site van ASV.

 

50+ schaaktoernooi Deurne (22 maart 2017)

Vier HSC'ers waren present bij het negende 50+ toernooi in Deurne. Jos Pieters was ingedeeld in groep B, Paul van Asseldonk, Roland Robinson en Joep Peeters beconcurreerden elkaar op leven en dood in groep A. Paul kwam als grote overwinnaar naar boven met een score van maar liefst 6½ uit 7, met een TPR van 2266! Roland werd tot ieders verrassing tweede, met 5 uit 7 en een TPR van 2014. Joep eindigde in de middenmoot met 3½ punt. De eindstanden zijn te vinden op de site van Deurne.

 

Uitslagen en stand saldocompetitie (22 maart 2017)

Op dinsdag 21 maart werd een partij gespeeld voor de saldocompetitie. Kijk even naar de uitslag van deze avond en de tussenstand.

 

Uitslagen en standen lentecompetitie (22 maart 2017)

Op dinsdag 21 maart werden twee partijen gespeeld in de lentecompetitie.
In groep A leek er weinig aan de hand voor Pim Blijlevens in een vooruitgespeelde partij. Drie zetten na een licht verzwakkende zet kon hij echter opgeven. Bart Dekker had toegeslagen met een bijzonder mooie combinatie, eindigend met een stille zet. Echt prachtig! Als beloning stijgt de winnaar een plaatsje in de stand.
In groep B leek Hugo Faber na een goed middenspel een winnende stelling over te houden in een dame-toreneindspel, maar hij liet Danniël van Boxtel vernietigend binnenkomen met zijn dame. Nu was het plots de zwartspeler die de beslissende tik had kunnen geven, maar hij gaf een dameschaak op een verkeerd veld. Daarna moest hij genoegen nemen met eeuwig schaak. Kijk even naar de licht gewijzigde stand.

 

Uitslagen avondcompetitie (22 maart 2017)

Op dinsdag 21 maart werden de laatste avondwedstrijden van het seizoen gespeeld door drie HSC-teams. Er werd nog twee keer gewonnen, maar ook een keer verloren. En die nederlaag kwam op naam van HSC A dat daarmee gedegradeerd is uit de hoofdklasse. Tegen het versterkte Stukkenjagers B kwam de noodzakelijke zege eigenlijk nooit in beeld. HSC C deed wél wat nodig was om nog kansen te houden op het kampioenschap. De Vughtse Toren werd met 3 - 1 verslagen, maar helaas won concurrent WLC B met dezelfde cijfers, zodat de tweede plaats het hoogst haalbare bleek dit seizoen. HSC D sloot de slotwedstrijd af met een mooie 2½ - 1½ zege op De Oude Toren uit Berkel-Enschot en eindigt daarmee in de middenmoot. HSC B was al uitgespeeld, een ongedeelde derde plaats is zeker. De overzichten zijn bijgewerkt en de verslagen van HSC A, HSC C en HSC D zijn geplaatst.

 

Saldocompetitie (20 maart 2017)

Op dinsdag 21 maart kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma lentecompetitie (20 maart 2017)

Op dinsdag 21 maart worden enkele partijen ingehaald in de lentecompetitie. Degenen die moeten spelen zijn per e-mail op de hoogte gesteld. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma avondcompetitie (20 maart 2017)

Op dinsdag 21 maart spelen de avondteams van HSC voor de laatste keer dit seizoen én voor de laatste keer ooit een thuiswedstrijd in ons clublokaal Partycentrum De Molen. HSC A vecht voor de laatste kans om degradatie uit de hoofdklasse af te wenden. Het Tilburgse Stukkenjagers B dient daartoe verslagen te worden én, mocht dat lukken, dan moet ook de Tilburgse derby tussen KiNG en Stukkenjagers C later deze week nog de juiste winnaar opleveren. HSC B is deze laatste ronde vrij en gaat in de middenmoot eindigen. HSC C heeft ondanks de nederlaag in de vorige ronde nog een kans op het kampioenschap, maar ook hier is men afhankelijk van anderen. Allereerst dient de wedstrijd tegen De Vughtse Toren gewonnen te worden, voorts moet de uitslag van de wedstrijd tussen de twee overgebleven concurrenten gunstig zijn. HSC D krijgt hekkensluiter De Oude Toren uit Berkel-Enschot op bezoek. Een overwinning zou een mooie afsluiting zijn van dit seizoen. De wedstrijden zullen rond 20.00 uur beginnen en toeschouwers zijn van harte welkom!

 

Bayer rapidtoernooi Buggenum (19 maart 2017)

Joep Peeters en Roland Robinson waren zaterdag 18 maart naar het Midden-Limburgse Buggenum gereisd voor het Bayer rapidtoernooi, de opvolger van het veel meer traditievolle Nunhems schaaktoernooi. Beiden waren in groep B geplaatst, Roland wist deze achtkamp te winnen met een 6 uit 7 score, Joep werd vierde met 4 punten. De onderlinge partij resulteerde overigens in een schaamteloze remise, volledig te vergelijken met een bepaalde interne competitiewedstrijd van afgelopen dinsdag in groep B. De eindstanden worden wellicht nog gepubliceerd op de site van SV Leudal.

 

Uitslagen en standen lentecompetitie (15 maart 2017)

Op dinsdag 14 maart werden negen partijen gespeeld in de derde ronde van de lentecompetitie.
In groep A hadden Gerard van de Kerkhof en Paul van Asseldonk het wel gezien na negen (!) zetten; remise. Het zou nog niet eens de kortste partij van de avond zijn. Bart Dekker offerde een pion in de openingsdiscussie met Jerzy Cebula. Ook nu kwam hij met voordeel in het middenspel, won later een stuk en verzilverde zijn stelling. Pim Blijlevens gaf Maarten Smit flink wat kansen zijn partij te winnen en zo zijn 100%-score te handhaven, maar het was niet aan de zwartspeler besteed. Na uiteindelijk een gewonnen dame-eindspel op het bord te hebben gekregen, miste hij een simpele winstzet, haalde in plaats daarvan een extra dame, en kon vervolgens niet verhinderen dat Pim eeuwig schaak hield. Dat hij de eerste plaats in de stand heeft geconsolideerd is slechts een schrale troost.
In groep B ontstond op een bepaald bord na de eerste zet van wit (1.c4) het volgende gesprek: "Remise?" "Akkoord!" "Biertje?" "Uiteraard!". Ook Johan Wuijts en Pascal Boudewijns speelden remise, na iets meer zetten (twaalf). Danniël van Boxtel had kansen zijn partij tegen Jan Vossen te winnen, maar miste enkele goede mogelijkheden. Ook een puntendeling derhalve. Niet veel positiewisselingen in de stand door al deze remises.
In groep C werden de twee partijen die vorige week vooruitgespeeld waren uit de tiende ronde nog eens over gedaan, nu met verwisselde kleuren. De winnaars waren dezelfden. Marcel Pelgrom had dit keer wat minder moeite met Millo Labriaire nadat hij deze al snel een stuk had ontfutseld. Joost Paijmans hield het wat langer vol, maar moest uiteindelijk opnieuw zijn meerdere erkennen in Paul Sanders. Chris van der Aa kwam met de witte stukken de stelling binnen van Huub Martens en daar was geen kruid tegen gewassen. Joost Rutten ging er eens goed voor zitten en offerde enkele pionnen voor aanval. Helaas voor hem sloeg die niet door, waardoor Ger Wich de veilige remisehaven kon bereiken. Marcel heeft inmiddels een behoorlijke voorsprong op de concurrentie, zoals uit de stand kan worden afgeleid.

 

Saldocompetitie (13 maart 2017)

Op dinsdag 14 maart kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma lentecompetitie (13 maart 2017)

Op dinsdag 14 maart wordt de derde ronde van de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. We beginnen om 20.00 uur.

 

Uitslagen en standen externe competitie (11 maart 2017)

Op zaterdag 11 maart werden in de externe competitie twee overwinningen geboekt en een zeer teleurstellende nederlaag, op naam van HSC 1. In Stein werd onnodig verloren van hekkensluiter Voerendaal 3 (ja, alweer verloren van een nummer laatst, de vierde keer in twee seizoenen). Het werd 4½ - 3½. Gelukkig won HSC 2 wél, in Zundert werd De Raadsheer 2 met 2½ - 5½ verslagen, maar dat kostte wat meer moeite dan de uitslag doet vermoeden. De eerste plaats is in ieder geval behouden. Met HSC 3 lukte het dan eindelijk: in Vianen bij Boxmeer werd Vianen/DVP 3 met 3 - 5 geklopt. De laatste plaats is echter nog niet verlaten; de verliezers van vandaag houden een voorsprong van 1½ bordpunt. De overzichten zijn bijgewerkt en de verslagen van HSC 1, HSC 2 en HSC 3 zijn geplaatst.

 

Programma externe competitie (9 maart 2017)

Op zaterdag 11 maart spelen alle HSC-teams een uitwedstrijd in de volgende ronde van de externe competitie. HSC 1 mag het opnemen tegen een hekkensluiter en heeft daar in de laatste paar seizoenen geen goede ervaringen mee. Hopelijk lukt het in Zuid-Limburg nu een keertje wél, als Voerendaal 3 ons in Stein (!) ontvangt. Ook HSC 2 treedt aan tegen een rodelantaarndrager; in Zundert wacht De Raadsheer 2. Voor de onzen is het van cruciaal belang dat er gewonnen wordt om de eerste plaats te consolideren. HSC 3 staat zelf onderaan, maar gaat in Oost-Brabant proberen de eerste matchpunten van het seizoen binnen te slepen tegen het team dat nét een plaatsje hoger in de ranglijst te vinden is; Vianen/DVP 3.

 

Uitslagen en standen lentecompetitie (8 maart 2017)

Op dinsdag 7 maart werden acht partijen gespeeld in de tweede ronde van de lentecompetitie.
In groep A slechts één partij. Maarten Smit kreeg vanuit een prettige opening het loperpaar en dat gaf hem reeds vroeg groot voordeel. Jerzy Cebula probeerde zo actief mogelijk te spelen, maar kon niet voorkomen dat hij geforceerd een kwaliteit zou verliezen. Een foutief torenoffer versnelde het einde. Uit de stand blijkt dat na twee ronden de helft van het te spelen aantal partijen is uitgesteld.
In groep B stond Joep Peeters met wit duidelijk beter, maar verblijdde Johan Wuijts met een niet te weigeren remisevoorstel. Rob Bakels moest noodgedwongen een kwaliteit afgeven om zijn stelling enigszins bij elkaar te houden. Pascal Boudewijns maakte het karwei hierna met vaste hand af. De partij tussen Jan Vossen en Hugo Faber ging aanvankelijk gelijk op, maar laatstgenoemde kreeg in het middenspel toch duidelijk voordeel. Na kwaliteitswinst bracht de favoriet voor de eindzege in deze groep het punt uiteindelijk binnen. Roland Robinson werd opgezadeld met een zwakke d-pion, die door Danniël van Boxtel consequent onder vuur genomen werd. Hij kwam een kwaliteit voor, maar moest die weer inleveren om kansen van de witspeler tegen zijn koning te neutraliseren. Danniël bleef hierna wel enkele pionnen voor en verzilverde daarmee het eindspel. Ook in deze groep een koploper in de stand met een grijze baard.
In groep C ging de jarige Huub Martens, na eerst een rondje te hebben gegeven aan alle aanwezige schakers, onderuit tegen Ger Wich. De overige partijen uit deze ronde werden uitgesteld, maar er werden nog wel twee partijen uit de tiende ronde vooruitgespeeld. Joost Paijmans kwam heel behoorlijk uit de opening en het kostte Paul Sanders de nodige hoofdbrekens om het tij te kunnen keren. Dat lukte uiteindelijk. De topper tussen Millo Labriaire en Marcel Pelgrom leek uit te monden in een zege voor de zwartspeler. Hij had de trekker enkele keren over kunnen halen, maar gebrek aan routine zorgde er bijna nog voor dat onze voorzitter met een half puntje kon ontsnappen. Bijna, want zoals uit de stand blijkt staat Marcel ongeslagen aan kop.

 

Uitslag interne bekercompetitie (8 maart 2017)

Op dinsdag 7 maart werd een partij gespeeld in de interne bekercompetitie. In de halve finale van het 'winnaarsschema' lootte Gerard van de Kerkhof de witte stukken, maar had daar na de opening bar weinig voordeel mee. Paul van Asseldonk stond beter, maar trapte in een tactisch grapje waarmee Gerard gelijkspel bereikte. Paul bood hierna tot drie keer toe remise aan, maar Gerard wilde het blijkbaar niet op een allesbeslissende snelschaakpartij aan laten komen. Hij kreeg gelijk; Paul deed het in het eindspel verkeerd, waardoor Gerard twee winstpartijen van een nieuwe bekertriomf verwijderd is. Ook Paul houdt nog een kans op de fraaie bokaal, maar zal daartoe wel vier partijen op rij moeten winnen.

 

Saldocompetitie (6 maart 2017)

Op dinsdag 7 maart kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma lentecompetitie (6 maart 2017)

Op dinsdag 7 maart wordt de tweede ronde van de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. We beginnen om 20.00 uur.

 

Rivierenland Open rapidtoernooi Buren (5 maart 2017)

Vier HSC'ers speelden op zaterdag 4 maart mee in het Rivierenland Open in het Gelderse Buren. In de vrij sterke hoogste groep zorgde Johan Wuijts voor een uitstekende prestatie door met 4½ uit 7 ongedeeld derde te worden. Pim Blijlevens kwam uit op 4 uit 7 en werd gedeeld vierde (zevende op weerstandspunten). Roland Robinson werd met 2½ uit 7 gedeeld 15e (16e op weerstand). Joep Peeters kwam uit in groep B en werd vijfde met 4 uit 7. De eindstanden worden wellicht nog gepubliceerd op de site van Schaakvereniging Rivierenland.

 

Geurts Conserven schaaktoernooi Zetten (5 maart 2017)

Drie HSC'ers speelden op woensdag 1 maart, de dag na Carnaval, mee in het Geurts Conserven 50+ rapidtoernooi. Dit keer waren maar liefst 255 oudjes op dit evenement afgekomen. In de hoogste groep debuteerde Paul van Asseldonk; met een bescheiden 4 uit 7 eindigde hij op de gedeelde zevende plaats (tiende op weerstandspunten). De overige clubgenoten kwamen uit in groep B, maar gooiden daar geen hoge ogen. Roland Robinson eindigde met 2 uit 7 op de gedeelde 38e plaats (39e op weerstand) en Joep Peeters kwam met een halfje minder uit op de ongedeelde 43e plaats. Als troostprijs waren er voor alle deelnemers de gebruikelijke potjes jam. De eindstanden staan op de site van de Dodewaardse Schaakvereniging.

 

Noteboomtoernooi Oegstgeest (26 februari 2017)

Drie HSC'ers hebben vanaf vrijdag 24 tot en met zondag 26 februari meegespeeld in het Noteboom-weekendtoernooi in Oegstgeest. Onze clubgenoten kwamen allen uit in groep B en speelden niet hun beste toernooi. Pim Blijlevens haalde 3½ uit 6 en eindigde op de gedeelde 25e plaats (33e op weerstandspunten) met een TPR van 1869. Een halfje minder had Johan Wuijts en werd daarmee gedeeld 36e (53e op weerstand). Ook zijn TPR, van 1793, viel tegen. Joep Peeters kwam pas in de laatste ronde tot winst en verzamelde daarmee 2 punten. Hij eindigde gedeeld 82e (95e op weerstand) met een TPR van 1639. Meer informatie is te vinden op de toernooisite.

 

Uitslagen en standen lentecompetitie (22 februari 2017)

Op dinsdag 21 februari werden drie partijen vooruitgespeeld in de lentecompetitie.
In groep A won Pim Blijlevens met zwart van Gerard van de Kerkhof waardoor hij co-leider is geworden in de stand.
In groep C won Marcel Pelgrom van Joost Paijmans en verraste Millo Labriaire de sterker geachte Joost Rutten. Beide winnaars aan kop in de stand.

 

Uitslagen interne bekercompetitie (22 februari 2017)

Op dinsdag 21 februari werden twee partijen gespeeld in de interne bekercompetitie. In het onderste deel van het schema wist Hugo Faber met zwart te winnen van Jos Pieters en mag nu aantreden tegen zijn angstgegner Maarten Smit. Wilfried van de Kimmenade versloeg in een mooie aanvalspartij Ger Wich en komt in de volgende ronde tegenover Jan Vossen te zitten. Jos en Ger zijn uitgespeeld.

 

Uitslagen avondcompetitie (22 februari 2017)

Op dinsdag 21 februari speelden drie HSC-teams een uitwedstrijd in de avondcompetitie. Helaas volgden ze alledrie het voorbeeld van HSC A door hun wedstrijd te verliezen. In Eindhoven waren zowel WLC A als WLC B met 3 - 1 te sterk voor HSC B respectievelijk HSC C. HSC D deelde in de malaise door in Mierlo met 2½ - 1½ onderuit te gaan tegen Mierlo-Geldrop. Alle overzichten zijn bijgewerkt en de verslagen van HSC B, HSC C en HSC D zijn geplaatst.

 

Saldocompetitie (20 februari 2017)

Op dinsdag 21 februari kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma lentecompetitie (20 februari 2017)

Op dinsdag 21 februari worden enkele partijen ingehaald en andere vooruitgespeeld in de lentecompetitie. Degenen die moeten spelen zijn per e-mail op de hoogte gesteld. De volledige indeling van groep A, groep B en groep C is overigens vrijgegeven. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma interne bekercompetitie (20 februari 2017)

Op dinsdag 21 februari worden weer wat partijen in de interne bekercompetitie gespeeld. Degenen die moeten spelen zijn per e-mail op de hoogte gesteld. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma avondcompetitie (20 februari 2017)

Op dinsdag 21 februari spelen drie teams van HSC een uitwedstrijd in de zesde ronde van de avondcompetitie. HSC B speelt zijn laatste wedstrijd van het seizoen in Eindhoven tegen WLC (de laatste ronde is ons B-team vrij). Bij winst is men verzekerd van de derde plaats. In hetzelfde clublokaal speelt ook HSC C, namelijk tegen WLC B. Winst is noodzakelijk om de titelstrijd met De Combinatie B vol te kunnen houden. HSC D hoeft het minst ver te reizen, in Mierlo heeft het de kans stuivertje te wisselen met Mierlo-Geldrop, maar dan moet er wel gewonnen worden. HSC A speelde op vrijdag 17 februari reeds vooruit, zie onder.

 

Druiventrostoernooi Tilburg (19 februari 2017)

Op zaterdag 18 februari speelden vijf HSC'ers mee in het Druiventrostoernooi, dat dit keer in Tilburg verspeeld werd in plaats van Berkel-Enschot. In de hoogste groep pikte Johan Wuijts weer eens een prijsje mee. Met 4½ uit 7 eindigde hij op de gedeelde zesde plaats (zesde op weerstandspunten). Een halfje minder haalden Hugo Faber en Pim Blijlevens en ze kwamen daarmee op de gedeelde achtste plaats uit (respectievelijk tiende en elfde op weerstand). In groep B was Joep Peeters niet zo op dreef, over zijn 3 uit 7 en bijbehorende gedeelde 18e plaats (ook 18e op weerstand) zal hij niet erg tevreden zijn. In groep C eindigde Mario Adriaans met 4 uit 7 op de gedeelde 14e plaats (26e op weerstandspunten). De eindstanden én een verslag zijn met enige moeite te vinden op de site van De Oude Toren.

 

Uitslag avondcompetitie (18 februari 2017)

Op vrijdag 17 februari speelde HSC A in het West-Brabantse Lepelstraat in de zesde ronde van de avondcompetitie tegen Het Roze Kasteel. De gastheren waren op papier de betere en bewezen dat ook in de praktijk: 2½ - 1½. De overzichten zijn bijgewerkt voor zover de gegevens beschikbaar waren. Het verslag is geplaatst.

 

Programma avondcompetitie (16 februari 2017)

Op vrijdag 17 februari gaat HSC A een uitwedstrijd spelen in de zesde ronde van de avondcompetitie. In Lepelstraat, iets ten noorden van Bergen op Zoom, wordt aangetreden tegen Het Roze Kasteel. Aangezien de winnaar van deze vierpuntenwedstrijd zich vermoedelijk gaat handhaven in de hoofdklasse, wordt een grote schare Helmondse fans verwacht in West-Brabant. De tegenstanders zijn dus gewaarschuwd.

 

Uitslagen en standen lentecompetitie (15 februari 2017)

Op dinsdag 14 februari werd de eerste ronde van de lentecompetitie gespeeld. Er werden op deze eerste avond zeven partijen gespeeld.
In groep A ging Paul van Asseldonk met wit opnieuw onderuit tegen Maarten Smit. In een scherpe fase had de zwartspeler iets beter gerekend en is daarmee de eerste koploper in de stand.
In groep B had Rob Bakels (dankzij het meespelen van onze voorzitter in groep C tóch ingedeeld in deze groep) al snel een half-open f-lijn te pakken, maar had daar wél een pion voor moeten geven. Joep Peeters behandelde hierna het middenspel goed genoeg om de partij te winnen. Ook Johan Wuijts kwam een pionnetje voor en dat was genoeg om Jan Vossen in het eindspel te kloppen, waardoor hij medekoploper is in de stand.
In groep C doen dit keer drie spelers mee die er in de herfstcompetitie nog niet bij waren. Millo Labriaire vierde zijn terugkomst in de interne competitie met een zege tegen ons nieuwe lid Joost Paijmans. De andere nieuwkomer Marcel Pelgrom was te sterk voor een niet geheel fitte Huub Martens. Paul Sanders nam in het middenspel wat teveel risico en Joost Rutten wist daar wel raad mee. De partij tussen Ger Wich en Chris van der Aa leek op een remise af te stevenen, omdat er voor beide spelers geen doorkomen aan was (ieder zeven pionnen). Toch lukte het Ger om de partij nog naar zich toe te trekken, waardoor hij een van de vier leiders in de stand is.

 

Uitslag NBSB-bekercompetitie (15 februari 2017)

Op dinsdag 14 februari is HSC verrassend uitgeschakeld in de halve finale van de NBSB-bekercompetitie. Het veel zwakker ingeschatte Oisterwijk was met 1 - 3 te sterk. Het verslag is al ontvangen.

 

Saldocompetitie (13 februari 2017)

Op dinsdag 14 februari kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma lentecompetitie (13 februari 2017)

Op dinsdag 14 februari wordt begonnen met de lentecompetitie. Kijk even naar het programma van de eerste ronde in groep A, groep B en groep C. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma NBSB-bekercompetitie (13 februari 2017)

Op dinsdag 14 februari gaat HSC in de halve finale van de NBSB-bekercompetitie proberen een felbegeerde finaleplaats te bemachtigen. Dan zal het in deze thuiswedstrijd wel moeten afrekenen met Oisterwijk.

 

Uitslagen en stand saldocompetitie (9 februari 2017)

Op dinsdag 7 februari werden vier partijen gespeeld voor de saldocompetitie. Kijk even naar de uitslagen van deze avond en de tussenstand.

 

Uitslagen barrages herfstcompetitie (9 februari 2017)

Op dinsdag 7 februari werden twee van de drie barrages uit de herfstcompetitie gespeeld. Joep Peeters moest zich wegens ziekte helaas terug trekken, waardoor hij in groep B van de lentecompetitie zal gaan uitkomen. Pim Blijlevens gaat door deze soepele zege spelen in groep A, net als Jerzy Cebula, die zijn minimatch met 2 - 0 won van Jan Vossen. Een walk-over was dat zeker niet; in de tweede partij had Jan een enorme kans het punt te pakken, maar vergat een winnend tussenzetje te doen. Hij gaat dus naar groep B, waar hij onder andere Hugo Faber tegen gaat komen. Rob Bakels was ondanks de psychologische oorlogsvoering vooraf volstrekt kansloos (0 - 2) en gaat proberen zijn titel in groep C te verdedigen.

 

Uitslagen interne bekercompetitie (9 februari 2017)

Op dinsdag 7 februari werden drie partijen gespeeld in de interne bekercompetitie. In het hoofdschema slaagde John van Rooij er in te winnen van Paul Sanders, en treft nu Sebastiaan Smits. Paul mag het in de onderste helft van het schema nog eens proberen en wel tegen de winnaar van de partij tussen Joep Peeters en Roland Robinson. In datzelfde 'verliezerschema' versloeg Ger Wich Huub Martens nadat hij via een penning twee gezonde pionnen voor was gekomen. In de volgende ronde wacht Wilfried van de Kimmenade, voor Huub is het toernooi afgelopen. Roel van de Donk speelde naar eigen zeggen zijn opening erg slecht en Jos Pieters kwam dan ook als de terechte winnaar uit de bus. Hij mag het in de volgende ronde opnemen tegen Hugo Faber; Roel is uitgespeeld.

 

Uitslag lentecompetitie (9 februari 2017)

Nog voordat de indeling van de lentecompetitie vrijgegeven is door de competitieleider, is er op dinsdag 7 februari al een partij gespeeld in groep B. Pascal Boudewijns leek via een koningsaanval een snelle zege te gaan boeken, maar Roland Robinson verdedigde zich stug en ging pas in de eindfase onderuit.

 

Saldocompetitie (6 februari 2017)

Op dinsdag 7 februari kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma barrages herfstcompetitie (6 februari 2017)

Op dinsdag 7 februari worden de barrages uit de herfstcompetitie gespeeld. Jerzy Cebula neemt het op tegen Jan Vossen, terwijl Pim Blijlevens Joep Peeters treft. Beide tweekampen hebben als inzet een plaats in groep A van de lentecompetitie. Hugo Faber speelt tegen Rob Bakels om een plaats in groep B van de lentecompetitie. Tempo bij alle partijen is 40 minuten per persoon per partij. Er dienen twee partijen gespeeld te worden en bij een gelijkspel volgt een sudden-death-snelschaakpartij. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma interne bekercompetitie (6 februari 2017)

Op dinsdag 7 februari worden weer wat partijen in de interne bekercompetitie gespeeld. Degenen die moeten spelen zijn per e-mail op de hoogte gesteld. We beginnen om 20.00 uur.

 

Uitslagen en standen externe competitie (5 februari 2017)

Op zaterdag 4 februari werden in de voorlaatste thuiswedstrijd in de externe competitie een zege, een gelijkspel en een nederlaag behaald. HSC 1 speelde knap gelijk tegen koploper Eindhoven, en de gasten konden daar zelfs nog heel blij mee zijn. HSC 2 overrompelde 't Paardje uit Made met maar liefst 7 - 1 en blijft daardoor de ranglijst aanvoeren. HSC 3 kon ook tegen Deurne geen matchpuntje binnenhalen, er werd met 3 - 5 verloren. De overzichten zijn inmiddels bijgewerkt en de verslagen van HSC 1 en HSC 2 zijn geplaatst. Op dat van HSC 3 wordt nog gewacht.

 

Programma externe competitie (2 februari 2017)

Op zaterdag 4 februari wordt de volgende ronde in de externe competitie gespeeld in ons clublokaal Partycentrum De Molen, alwaar om 13.00 uur begonnen gaat worden. HSC 1 heeft tot dusver een niet al te florissant seizoen, met 5 matchpunten uit 5 wedstrijden. Tegenstander Eindhoven heeft het dubbele aantal punten, wat inhoudt dat alle wedstrijden gewonnen werden. Kortom, het wordt een lastige middag. Hopelijk geldt dat niet voor HSC 2 dat laagvlieger 't Paardje uit Made ontvangt. Een zege is noodzakelijk om de keurige koppositie te consolideren. HSC 3 gaat opnieuw een poging doen de eerste matchpunten van het seizoen binnen te hengelen. Hopelijk werkt middenmoter Deurne een beetje mee. Toeschouwers zijn van harte welkom, waarschijnlijk is er deze middag weer genoeg te genieten. Na afloop van de wedstrijden zal nog een tijdje na worden gepraat door een groepje clubgenoten onder genot van een drankje en een hapje.

 

Snookertown! (1 februari 2017)

Op dinsdag 31 januari spraken de leden zich uit over de keuze van ons nieuwe clublokaal. In een bijzonder goed bezochte Buitengewone Algemene Ledenvergadering werden eerst allerhande relevante vragen afgevuurd op het bestuur alvorens er schriftelijk gestemd werd. Snookertown Helmond kwam als winnaar uit de bus met 14 stemmen, en had daarmee een nipte voorsprong op De Kamenij (10 stemmen). Op dinsdag 4 april zal onze eerste clubavond in de nieuwe locatie plaatsvinden. Tegen die tijd zal dat op deze site aangekondigd worden.

 

KNSB-ratinglijst (1 februari 2017)

De KNSB-ratinglijst per februari 2017 is verschenen. Velen zullen een veranderde rating hebben, want de diverse externe competities zijn alle meegeteld voor deze lijst met als uitzondering de avondwedstrijden van januari. Kijk even naar de nieuwe HSC-lijst. Grootste stijger is dit keer Joep Peeters met 65 punten winst. Paul Sanders is tweede in dit klassement met een progressie van 60 punten. Brons is voor Roland Robinson met 53 punten winst. Niet zo goed ging het de afgelopen drie maanden met Jerzy Cebula, hij moest 74 punten inleveren en is daarmee de grootste daler. Huub Martens verloor 41 punten en is tweede in dit klassement, net voor Gerard van de Kerkhof, die 40 punten minder heeft.

 

Buitengewone Ledenvergadering (29 januari 2017)

Op dinsdag 31 januari staat er een Buitengewone Algemene Ledenvergadering op het programma. Aanvang is al om 20.00 uur en aan de orde is de keuze voor een nieuw clublokaal. De uitbaters van ons huidige clublokaal Partycentrum De Molen hebben aangegeven na onze laatste externe wedstrijd (op 1 april 2017) te gaan stoppen met de exploitatie. Het bestuur heeft twee geschikte nieuwe speellocaties gevonden, namelijk De Kamenij in de Jeroen Boschstraat en Snookertown Helmond in de Hoofdstraat. Als wordt gekozen voor de eerste optie, dan zal de contributie flink gaan stijgen, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de veel lagere consumptieprijzen. Nadat de bestuursleden de beide locaties mondeling hebben toegelicht, zal overgegaan worden tot een schriftelijke stemming. Leden die niet aanwezig kunnen zijn, maar wél hun stem willen uitbrengen, kunnen een ander lid machtigen om voor hem te stemmen. Dit dient 24 uur voor de vergadering te geschieden door te Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met secretaris Rob Bakels. Tot aanvang van de vergadering kunnen machtigingen ook schriftelijk worden ingediend. Na afloop van de vergadering zal er nog ruimschoots tijd zijn om te schaken, bijvoorbeeld voor de saldocompetitie.

 

Geboren: Anton! (25 januari 2017)

Op woensdag 25 januari is Anton geboren! Hij is de zoon van Pascal en Sinaria Boudewijns en het broertje van Ana. We wensen het gezin veel geluk!

 

Uitslagen avondcompetitie (25 januari 2017)

Op dinsdag 24 januari speelden de HSC-teams voor de derde en voorlaatste keer een massale thuiswedstrijd in de avondcompetitie. Dit keer een magere oogst: alleen HSC C kwam tot winst, HMC Calder C werd met maar liefst 3½ - ½ naar Den Bosch terug gestuurd. Het op rating sterkere HSC A liet zich verrassen door degradatiekandidaat De Stukkenjagers C en op de 1½ - 2½ nederlaag viel nog niet eens wat af te dingen. HSC B werd met verbluffende cijfers verslagen door het gelijkwaardig ingeschatte Checkmate uit Weert; ½ - 3½. Dat HSC D met 0 - 4 verloor was minder desastreus, koploper RDS uit Sint Oedenrode was eenvoudig veel te sterk. Alle overzichten zijn bijgewerkt en de verslagen van HSC A, HSC B, HSC C en HSC D zijn geplaatst.

 

Saldocompetitie (23 januari 2017)

Op dinsdag 24 januari kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma avondcompetitie (23 januari 2017)

Op dinsdag 24 januari spelen de vier avondteams van HSC in de vijfde ronde een thuiswedstrijd in ons clublokaal Partycentrum De Molen. HSC A mag voor de tweede keer dit seizoen een team van De Stukkenjagers bestrijden, het C-team dit keer. De Tilburgers zullen verslagen moeten worden om uit de gevarenzone te blijven. In het duel om de tweede plaats ontvangt HSC B Checkmate uit Weert. HSC C speelt tegen het Bossche HMC Calder C en hoopt op een overwinning om de kampioensrace vol te kunnen houden. HSC D krijgt een zware avond als koploper RDS uit Sint Oedenrode langs komt. De wedstrijden zullen rond 20.00 uur beginnen. Toeschouwers zijn uiteraard van harte welkom!

 

Noord-Limburgse snelschaakkampioenschappen Horst (22 januari 2017)

Op zaterdag 21 januari speelden vier HSC'ers mee in het Noord-Limburgse snelschaakkampioenschap in Horst. Na drie voorronden in groepen van vier volgde een herindeling in finalegroepen van acht spelers. In de hoogste finalegroep eindigde Paul van Asseldonk op de derde plaats, net voor Pim Blijlevens. In finalegroep 2 kwam Johan Wuijts op de tweede plaats uit. De prestatie van Wilfried van de Kimmenade is onbekend, vanwege de beperkte uitslag op de site van de LiSB.

 

Uitslagen en stand saldocompetitie (18 januari 2017)

Op dinsdag 17 januari werden drie partijen gespeeld voor de saldocompetitie. Kijk even naar de uitslagen van deze avond en de tussenstand.

 

Uitslagen en standen herfstcompetitie (18 januari 2017)

Op dinsdag 17 januari werden drie partijen ingehaald in de herfstcompetitie.
In groep 1 werd de partij tussen Hugo Faber en Paul van Asseldonk, én die tussen Pascal Boudewijns en Gerard van de Kerkhof zonder te spelen remise gegeven, waardoor beide zwartspelers de barrage voor een plaats in groep A in de lentecompetitie ontlopen. Jerzy Cebula mag nu in die barrage opdraven tegen Jan Vossen. Uit de stand blijkt voorts dat Hugo onderaan is geëindigd en een barrage zal moeten spelen tegen zijn angstgegner Rob Bakels, dit om een plaats in groep B in de lentecompetitie.
In groep 2 speelden Jos Pieters en Roland Robinson remise, waardoor laatstgenoemde zich geplaatst heeft voor groep B in de lentecompetitie. Uit de stand blijkt dat hij eigenlijk nog een prebarrage met Rob Bakels zou moeten spelen, maar daar zag Rob van af.

 

Uitslag interne bekercompetitie (18 januari 2017)

Op dinsdag 17 januari werd een partij in de interne bekercompetitie gespeeld. Na lange strijd kwam Pascal Boudewijns bovendrijven in zijn partij tegen Jan Vossen en gaat naar de volgende ronde. Jan gaat verder in het 'verliezerschema'.

 

43e Hoefon Torenvalktoernooi Valkenswaard (17 januari 2017)

Drie HSC'ers speelden op zaterdag 14 januari mee in het Torenvalktoernooi in Valkenswaard en waren bepaald niet op dreef. In de ijzersterke A-groep eindigde Hugo Faber met 2 uit 7 op de gedeelde 14e plaats. Met een halfje minder werd Jerzy Cebula ongedeeld 16e en laatste. Roland Robinson kwam in groep B ook niet verder dan de rode lantaarn; met 2 uit 7 werd hij 14e. Een verslag alsmede de eindstanden zijn te vinden op de site van EVS.

 

Saldocompetitie (16 januari 2017)

Op dinsdag 17 januari kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma herfstcompetitie (16 januari 2017)

Op dinsdag 17 januari wordt een aantal partijen uit de herfstcompetitie ingehaald. Degenen die moeten spelen zijn op de hoogte gebracht door de competitieleider. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma interne bekercompetitie (16 januari 2017)

Op dinsdag 17 januari wordt een aantal partijen gespeeld voor de interne bekercompetitie. Degenen die moeten spelen hebben een bericht ontvangen van de competitieleider. We beginnen om 20.00 uur.

 

Uitslagen en stand saldocompetitie (11 januari 2017)

Op dinsdag 10 januari werden drie partijen gespeeld voor de saldocompetitie. Kijk even naar de uitslagen van deze avond en de tussenstand.

 

Uitslagen en standen herfstcompetitie (11 januari 2017)

Op dinsdag 10 januari werden drie partijen ingehaald in de herfstcompetitie.
In groep 1 speelde Bart Dekker een fantastische partij, tenminste, zo leek het voor de toeschouwers. Hij offerde liefst drie pionnen om via een koningsaanval gebruik te maken van de nauwelijks ontwikkelde stukken van Jerzy Cebula. Die aanval sloeg uiteindelijk door, waardoor Jerzy het risico loopt een barrage te moeten spelen om zich te plaatsen voor groep A van de lentecompetitie, zoals uit de stand blijkt. Vanwege het aan het begin van het seizoen opnieuw gewijzigde reglement inzake het gelijk eindigen is het óók nog mogelijk dat hij eerst een zogenaamde prebarrage zal moeten spelen, als óf Gerard van de Kerkhof, óf Paul van Asseldonk de laatste partij zou verliezen. Een prebarragecompetitie tussen drie spelers volgt indien Paul én Gerard beiden hun laatste partij verliezen. De verliezer van die prebarragepartij of prebarragecompetitie mag vervolgens een barrage spelen tegen de nummer 2 van groep 2, en de winnaar van díe barrage zal dan in groep A in de lentecompetitie uit gaan komen.
In groep 2 wikkelde Huub Martens af naar een dame-toreneindspel waarin hij twee pionnen meer had. Jos Pieters kon de opstormende pluspionnen van Huub niet stoppen. Jan Vossen had toe kunnen slaan na een blunder van Ger Wich, die hem een vol stuk had moeten kosten. Jan zag het dameschijnoffer echter niet en kwam nu zelfs een stuk tegen twee pionnen achter. Een remiseaanbod werd sportief aangenomen door Ger. Uit de stand blijkt dat Jan de barrageplaats die hem in groep A in de lentecompetitie kan gaan brengen nog niet bereikt heeft. Roland Robinson kan namelijk gelijk met hem komen als hij zijn laatste partij wint, waarna er een prebarrage volgt tussen Jan en Roland. De winnaar daarvan zal dan gaan uitkomen in de barrage tegen de nummer 5 van groep 1 met als inzet een plaats in groep A in de lentecompetitie.

 

Uitslag interne bekercompetitie (11 januari 2017)

Op dinsdag 10 januari werd een partij in de interne bekercompetitie gespeeld. Maarten Smit kwam met wit spelend matig uit de opening en Paul van Asseldonk hield zijn kleine voordeeltje keurig vast. Het was nog moeilijk om verder te komen, maar na een slechte paardzet van Maarten was het ineens in hogere zin afgelopen. Paul maakte geen fouten in de afwikkeling en mag het in de volgende ronde opnemen tegen Gerard van de Kerkhof. Maarten gaat verder in het 'verliezerschema' en zijn tegenstander is vooralsnog onbekend.

 

Uitslag NBSB-bekercompetitie (11 januari 2017)

Op dinsdag 10 januari heeft HSC de halve finale bereikt van de NBSB-bekercompetitie! De wedstrijd tegen De Kemppion uit Steensel eindigde in een gelijkspel, maar na het wegstrepen van eerst bord 4 en daarna bord 3 bleken de onzen het gered te hebben. Het verslag is inmiddels geplaatst.

 

Saldocompetitie (9 januari 2017)

Op dinsdag 10 januari kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma herfstcompetitie (9 januari 2017)

Op dinsdag 10 januari wordt een aantal partijen uit de herfstcompetitie ingehaald. Degenen die moeten spelen zijn op de hoogte gebracht door de competitieleider. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma interne bekercompetitie (9 januari 2017)

Op dinsdag 10 januari wordt een aantal partijen gespeeld voor de interne bekercompetitie. Degenen die geacht worden te spelen hebben een bericht ontvangen van de competitieleider. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma NBSB-bekercompetitie (9 januari 2017)

Op dinsdag 10 januari speelt HSC in de kwartfinale van de NBSB-bekercompetitie thuis tegen De Kemppion uit Steensel en strijdt om een plaats bij de laatste vier.

 

Schnellschachturnier Straelen (8 januari 2017)

Op zondag 8 januari speelden vermoedelijk twee HSC'ers mee in het Schnellschachturnier (ofwel rapidtoernooi) in het Duitse Straelen. Wat de resultaten zijn van Pim Blijlevens en Johan Wuijts is vooralsnog onbekend, we wachten met smart op de eindstanden op de site van SC Straelen 1956 e.V..

 

Stukkenjagers Kersttoernooi Tilburg (8 januari 2017)

Drie HSC'ers speelden op zaterdag 7 januari mee in de tweede groep van het verlate Stukkenjagers Kersttoernooi in Tilburg. Roland Robinson en Joep Peeters deelden met een aantal anderen de twaalfde plaats met 4 uit 7 (respectievelijk 13e en 15e op weerstandspunten). Mario Adriaans haalde 3 uit 7 en eindigde op de gedeelde 25e plaats (27e op weerstand). De eindstanden zijn te vinden op de site van De Stukkenjagers.

 

Uitslag en stand saldocompetitie (4 januari 2017)

Op dinsdag 3 januari werd een partij gespeeld voor de saldocompetitie. Kijk even naar de uitslag van deze avond en de tussenstand.

 

Uitslagen en standen herfstcompetitie (4 januari 2017)

Op dinsdag 3 januari werden zes partijen gespeeld in de negende ronde van de herfstcompetitie.
In groep 1 geloofden Maarten Smit en Gerard van de Kerkhof het wel net na de opening en kwamen remise overeen. Beiden hebben nu een grote kans de barrages te ontlopen. In een dameloos middenspel leek er niet al te veel aan de hand voor Johan Wuijts, maar Bart Dekker bleek de stelling beter te hebben getaxeerd dan deze argeloze toeschouwer. Een sterk paard tegen een zwakke loper gaf uiteindelijk de doorslag in het voordeel van de koploper in de stand. Laat op de avond ging Hugo Faber in een super ingewikkelde partij door zijn vlag tegen Pim Blijlevens, waardoor laatstgenoemde zich heeft geplaatst voor de barrage tegen de nummer 1 van de andere groep.
In groep 2 blunderde Chris van der Aa door zijn aangevallen dame op de d-lijn te plaatsen. Joep Peeters had niet veel moeite met het vinden van het vernietigende paardschaak dat hem de dame opleverde. Door deze zege is Joep de eerste die zeker is van een barrageplaats, die hem uiteindelijk in groep A van de lentecompetitie kan brengen. Rob Bakels maakte in het begin van het middenspel de nodige fouten en die zorgden ervoor dat Roland Robinson er met het volle punt vandoor ging. In een dame-toreneindspel had Ger Wich een pionnetje meer, maar wat zou er gebeuren als Huub Martens helemaal niks meer zou doen? Waarschijnlijk was remise dan de meest logische uitslag geweest. Na dame- én torenruil was het pionneneindspel gemakkelijk gewonnen voor Ger. Geen positiewisselingen in de stand.

 

Saldocompetitie (2 januari 2017)

Op dinsdag 3 januari kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma herfstcompetitie (2 januari 2017)

Op dinsdag 3 januari wordt de negende en laatste ronde van de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep 1 en groep 2. We beginnen om 20.00 uur.

 

Uitslag en stand herfstcompetitie (28 december 2016)

Op dinsdag 27 december werden twee partijen ingehaald in groep 2 van de herfstcompetitie. Roland Robinson won in het eindspel van Huub Martens. Paul Sanders versloeg Ger Wich, waardoor hij een plaatsje stijgt in de stand.

 

Uitslagen interne bekercompetitie (28 december 2016)

Op dinsdag 27 december werden twee partijen in de interne bekercompetitie gespeeld. In de bovenste helft van het schema won Gerard van de Kerkhof van bekerhouder Pim Blijlevens, die een nieuwe kans krijgt in het 'verliezerschema'. Marcel Pelgrom en Jerzy Cebula speelden reeds in de herkansingen en laatstgenoemde won de partij en mag daarmee nog hopen op een finaleplaats. Voor Marcel is het toernooi afgelopen.

 

A74-toernooi Tegelen (28 december 2016)

Vier HSC'ers waren op dinsdag 27 december aanwezig bij het (uitsluitend via de A73 te bereiken) A74-schaaktoernooi in Tegelen. Allen gingen, na een vierkamp te hebben afgewerkt, huiswaarts met een zak volgeladen met allerlei soorten worst gesponsord door de plaatselijke slager. Roland Robinson (winnaar van groep 2) en Paul Sanders (winnaar van groep 10) kregen daar ook nog een fles wijn bij. Paul van Asseldonk (vierde in groep 1) en Wilfried van de Kimmenade (vierde in groep 3) waren minder succesvol. Meer informatie is wellicht later te vinden op de site van de organiserende vereniging.

 

Saldocompetitie (26 december 2016)

Op dinsdag 27 december kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma herfstcompetitie (26 december 2016)

Op dinsdag 27 december wordt een aantal partijen uit de herfstcompetitie ingehaald. Degenen die moeten spelen zijn op de hoogte gebracht door de competitieleider. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma interne bekercompetitie (26 december 2016)

Op dinsdag 27 december wordt weer een aantal partijen gespeeld voor de interne bekercompetitie. Degenen die geacht worden te spelen hebben al een bericht ontvangen van de competitieleider. We beginnen om 20.00 uur.

 

Gongtoernooi (21 december 2016)

Op dinsdag 20 december werd het traditionele gongtoernooi gehouden. Er waren wat opstartproblemen, voornamelijk door het gebrek aan een werkbaar gonggeluid. Na het toernooi kwamen we er overigens achter dat er ook een gongfunctie op de DGT zit... Gerard van de Kerkhof was gekleed in een afzichtelijke kersttrui, die zijn tegenstanders allemaal dusdanig in de war bracht dat hij in vijf ronden even zoveel punten verzamelde. Hij mocht derhalve als eerste kiezen van de rijkelijk gevulde prijzentafel. Maarten Smit was bezig met een 'clean sweap' à la Giri, maar daar kwam in de laatste twee ronden de klad in, zodat hij een ongedeelde tweede plaats kon bemachtigen. Kijk nog even naar de eindstand.

 

Gongtoernooi (19 december 2016)

Op dinsdag 20 december, de dinsdag voor de Kerst, wordt het traditionele gongtoernooi gehouden met vele prijzen in natura. Er worden vermoedelijk vijf ronden gespeeld volgens het Zwitsers systeem. We beginnen omstreeks 20.30 uur.

 

Uitslagen en standen externe competitie (18 december 2016)

Op zaterdag 17 december werd in de externe competitie één keer gewonnen, maar ook twee keer verloren door de HSC-teams. HSC 1 stelde zwaar teleur door met 4½ - 3½ te verliezen tegen rodelantaarndrager Veldhoven. HSC 2 versloeg in Dongen DSC met 2½ - 5½ en is nu de ongedeelde koploper in klasse 1A! HSC 3 is nog altijd aan het wachten op de eerste matchpunten. Ook in Nuenen lukte het niet, 5 - 3, maar er waren kansen op méér. De overzichten zijn bijgewerkt en de verslagen van HSC 1 en HSC 2 zijn geplaatst. Op het verslag van HSC 3 wordt nog gewacht.

 

Kersttoernooi Deurne (18 december 2016)

Maar liefst 36 deelnemers bij het traditionele rapidtoernooitje in Deurne op donderdagavond 15 december, welke keurig op sterkte in zes zeskampen werden verdeeld. In de hoogste groep ging Paul van Asseldonk er met de beker vandoor, hij liet onder andere Johan Wuijts en Pim Blijlevens achter zich. In groep B was de cup met de kleine oren er voor Roland Robinson, 3½ uit 5 was (net zoals in de A-groep) genoeg om ongedeeld eerste te worden. Hier had Joep Peeters het nakijken. Wilfried van de Kimmenade werd in groep C eveneens ongedeeld eerste, met een score van 5 uit 5 kan dat ook niet anders. Een verslag en een eindstand volgen wellicht later nog op de site van SV Deurne.

 

Programma externe competitie (15 december 2016)

Op zaterdag 17 december wordt al weer de volgende ronde in de externe competitie gespeeld. Alle HSC-teams spelen een uitwedstrijd. HSC 1 speelt in Veldhoven tegen een oude bekende. Hopelijk maakt ons vaandelteam niet dezelfde fout als in het vorige seizoen, toen tot twee maal toe verloren werd van een hekkensluiter. HSC 2 heeft opnieuw de verste uitwedstrijd: in Dongen wordt aangetreden tegen DSC, een mede-titelkandidaat. HSC 3 gaat dit keer op de fiets naar Nuenen en hoopt op de eerste matchpunten van het seizoen. Na afloop van de wedstrijden zullen vermoedelijk enige teamleden een locatie aan de Markt in Helmond gaan bezoeken.

 

Uitslagen en stand saldocompetitie (14 december 2016)

Op dinsdag 13 december werden twee partijen gespeeld voor de saldocompetitie. Kijk even naar de uitslagen van deze avond en de tussenstand.

 

Uitslagen en standen herfstcompetitie (14 december 2016)

Op dinsdag 13 december werden acht partijen gespeeld in de achtste ronde van de herfstcompetitie.
In groep 1 had Pim Blijlevens ogenschijnlijk een klein voordeeltje in het eindspel, maar genoeg om te winnen van Paul van Asseldonk was het dit keer niet; remise derhalve. Maarten Smit speelde een zeer matige torenzet, waarna Bart Dekker groot voordeel verkreeg, wat hij in het vervolg met vaste hand verzilverde. Hugo Faber had in het dameloos middenspel ruimtevoordeel tegen Pascal Boudewijns. In de tijdnoodfase kon hij uiteindelijk toeslaan waarmee hij zijn eerste overwinning van deze competitie liet aantekenen. Gerard van de Kerkhof en Jerzy Cebula speelden een zeer scherpe partij, waarin de aanvalsstelling van Gerard uiteindelijk doorslaggevend was. Uit de stand blijkt onder andere dat er reeds één speler zeker is van een felbegeerde plaats in groep A van de lentecompetitie.
In groep 2 offerde Joost Rutten een kwaliteit voor de aanval. Veel had het niet om het lijf en Chris van der Aa leek dan ook te gaan zegevieren. Helaas voor hem verprutste hij zijn stelling en verloor. Een remiseachtig eindspel tussen Joep Peeters en Jan Vossen kende ook een onverwacht vervolg. Joep sloeg een vergiftigd pionnetje wat hem een stuk zou kosten, omdat er ook nog een toren hing. Dat laatste had Joep overzien. Een spannende partij met wederzijdse kansen tussen Jos Pieters en Paul Sanders werd in het eindspel toch nog door laatstgenoemde gewonnen. Roland Robinson ging in het eindspel verrassend onderuit tegen Ger Wich. In de stand hebben we nu maar liefst drie leiders!

 

Saldocompetitie (12 december 2016)

Op dinsdag 13 december kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma herfstcompetitie (12 december 2016)

Op dinsdag 13 december wordt de achtste ronde van de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep 1 en groep 2. We beginnen om 20.00 uur.

 

Witte Kersttoernooi Boxmeer (12 december 2016)

Op zaterdag 10 december werd in Boxmeer het eenentwintigste Witte Kersttoernooi gehouden. Dit is een snelschaaktoernooi met een tempo van 10 minuten per persoon per partij. Bij deze editie waren er slechts 35 deelnemers, onder wie maar liefst 11 HSC'ers. De voorzitter eiste dan ook minimaal drie prijzen.
Na zeven voorronden werden de schakers verdeeld in vijf finalegroepen van zeven personen. Hugo Faber wist zich met 6 uit 7, inclusief een overwinning op ratingfavoriet Jermo Kooijmans, overtuigend voor finalegroep A te plaatsen. Johan Wuijts en Paul van Asseldonk waren daarin met 5 uit 7 uiteraard ook van de partij. Roland Robinson speelde sterk en had naast 4½ uit 7 voldoende weerstandpunten om de hoogste finalegroep te bereiken. Pim Blijlevens en Wilfried van de Kimmenade behaalden ook 4½ uit 7, maar hadden minder WP en werden in finalegroep B geplaatst. Danniël van Boxtel verkeerde nog in Sinterklaasstemming en kwam daardoor niet verder dan 3½ uit 7 en finalegroep C. Rob Bakels en Jan Vossen schoten allebei uit te startblokken, maar verloren daarna bijna alles. Zij werden met 2½ uit 7 veroordeeld tot finalegroep D. Millo Labriaire had dezelfde voorrondescore, maar tegen mindere tegenstand, zodat hij in de door hem gewenste finalegroep E mocht spelen. Millo werd daarin vergezeld door Mario Adriaans, die 1½ uit 7 bij elkaar sprokkelde.
Hugo speelde een sterke finale en behaalde 4½ uit 6. Hij had evenveel punten en dezelfde SB-score als Jermo Kooijmans. Hugo had de onderlinge partij nu echter verloren, zodat Kooijmans als toernooiwinnaar werd bewierookt en Hugo genoegen moest nemen met de tweede plaats en een bierpakket van La Chouffe. Johan (4 punten en een gourmetset) werd knap derde en Paul (3½) viel net buiten de prijzen. Roland (1) werd zesde, maar had door zijn remise tegen Hugo veel invloed op de podiumrangschikking.
In groep B werd Pim tweede met 4½ uit 6. Hij is nu een fles Pisang Ambon rijker. Pim won van groepswinnaar Luuk Saris, maar liet tegen anderen anderhalf punt liggen. Wilfried (1½) had zijn kruit reeds in de voorronde verschoten en behaalde de zesde plaats.
Danniël was favoriet om groep C te winnen. Een score van 4½ uit 6 inclusief een dramatisch slechte partij tegen Bill Kortenoeven leidde slechts tot plaats twee, achter Kortenoeven. De fles bubbels zal vast een goede bestemming krijgen.
Rob (4) werd achter de ongenaakbare Hamoen Habibi knap tweede in de D-groep en ging met een fles rode wijn naar huis. Jan Vossen (3½) kwam een SB-punt te kort voor een podiumplaats.
Millo begon in finalegroep E met 3½ uit 4. Daarna verloor hij helaas twee keer en viel hij zelfs nog van het podium. De praeses had evenveel punten als nummer twee en drie, maar een slechtere SB-score. Mario (2½) werd verdienstelijk vijfde.
De eindstanden en een fotogalerij zijn te vinden op de site van de organiserende schaakvereniging De Vrijpion. Met in totaal vijf prijzen was de voorzitter meer dan tevreden.

 

Snelschaakcyclus Tilburg (12 december 2016)

Op vrijdagavond 9 december speelden dit keer drie HSC'ers mee in de vierde ronde van de Tilburgse snelschaakcyclus. Wat de resultaten van Pim Blijlevens, Wilfried van de Kimmenade en Johan Wuijts zijn is vooralsnog onbekend. Binnenkort zal een verslag en een eindstand te vinden zijn op de site van SG KiNG.

 

Uitslagen avondcompetitie (8 december 2016)

Op dinsdag 6 december slaagde HSC B er in om EGS B in Goirle met ½ - 3½ te kloppen. Woensdag 7 december was het de beurt aan de overige teams, die allemaal moesten spelen in het clublokaal van De Stukkenjagers in Tilburg. HSC A was volslagen kansloos tegen het sterke Stukkenjagers A, 3½ - ½. HSC C was oppermachtig tegen Stukkenjagers H, ½ - 3½ en HSC D ging met 3 - 1 onderuit tegen Stukkenjagers G. De overzichten zijn bijgewerkt voor zover de gegevens beschikbaar waren. De verslagen van HSC A, HSC B, HSC C en HSC D zijn geplaatst.

 

Uitslag en stand herfstcompetitie (8 december 2016)

Op dinsdag 6 december werd één partij ingehaald in groep 2 van de herfstcompetitie. Roland Robinson en Jan Vossen deelden het punt. Geen positiewisselingen in de stand.

 

Uitslagen interne bekercompetitie (8 december 2016)

Op dinsdag 6 december werden vier partijen in de interne bekercompetitie gespeeld. Pascal Boudewijns kon via een stukoffer de koningsstelling van Jos Pieters openrijten en dit leverde al snel materiaalwinst op. Gerard van de Kerkhof ging door naar de volgende ronde door Marcel Pelgrom te verslaan. Huub Martens ging onderuit tegen Paul Sanders en Joep Peeters bereikte bijna een knappe remise tegen Sebastiaan Smits. Na loperruil sloeg de favoriet voor de eindzege echter alsnog toe. In het schema is te zien wie de volgende tegenstanders voor de winnaars én voor de verliezers zijn.

 

Saldocompetitie (5 december 2016)

Op dinsdag 6 december kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma herfstcompetitie (5 december 2016)

Op dinsdag 6 december wordt een aantal partijen uit de herfstcompetitie ingehaald. Degenen die moeten spelen zijn op de hoogte gebracht door de competitieleider. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma interne bekercompetitie (5 december 2016)

Op dinsdag 6 december wordt weer een aantal partijen gespeeld voor de interne bekercompetitie. Degenen die geacht worden te spelen hebben al een bericht ontvangen van de competitieleider. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma avondcompetitie (5 december 2016)

De komende week spelen de vier avondteams van HSC allemaal een uitwedstrijd in de vierde ronde van de avondcompetitie. Op dinsdag 6 december gaat HSC B in Goirle tegen EGS B proberen de rode lantaarndrager opnieuw een nederlaag toe te brengen. Op woensdag 7 december spelen de overige teams allen in Tilburg en ook nog in dezelfde locatie tegen dezelfde club. Het op papier onklopbare Stukkenjagers A ontvangt HSC A, dat ondanks het grote verschil in rating tot dusver precies evenveel match- en bordpunten wist te verzamelen. HSC C zal aanmerkelijk meer kans hebben op een goed resultaat tegen laagvlieger Stukkenjagers H. Tot slot krijgt HSC D het ongeveer gelijkwaardige Stukkenjagers G te bestrijden.

 

Combinatie Snerttoernooi Asten (4 december 2016)

Vier HSC'ers waren present bij het traditionele Snerttoernooi in Asten. Mario Adriaans (groep C), Pim Blijlevens en Johan Wuijts (groep A) waren gezien de krachtsverhoudingen in hun respectievelijke groepen op voorhand geen kandidaat voor de geldprijzen, en dat zou in de praktijk ook blijken. Roland Robinson had het in groep B wat eenvoudiger, 5 uit 7 bleek genoeg voor een ongedeeld eerste plaats. De eindstanden zijn te vinden op de site van De Combinatie.

 

Uitslagen en standen herfstcompetitie (30 november 2016)

Op dinsdag 29 november werden acht partijen gespeeld in de zevende ronde van de herfstcompetitie. Zeven van die partijen werden afgewerkt in het cafégedeelte, vanwege een tijdelijk defecte verwarmingsketel. Toen het euvel (al vrij snel) verholpen was, bleken slechts twee schakers terug te willen naar onze eigenlijke speelzaal.
In groep 1 allemaal vrij lange partijen, met een muziekje en wat keuvelende biljarters op de achtergrond. Pim Blijlevens ging in het middenspel in de fout en gaf Gerard van de Kerkhof de kans winnend voordeel te krijgen. Jerzy Cebula had een heel klein plusje in een dameloos middenspel, maar leek toch niet door te kunnen drukken. Dat veranderde toen Hugo Faber een stuk weggaf. Paul van Asseldonk stond volgens eigen zeggen totaal gewonnen, maar Pascal Boudewijns schwindelde zich naar remise. In een spectaculaire partij gaf Johan Wuijts in de overgang naar het eindspel onnodig een pion af, maar speelde het vervolg echt heel sterk en snoepte Maarten Smit daarmee een half puntje af. Laatstgenoemde staat nog wel aan de leiding in de stand.
In groep 2 verwisselde Huub Martens in de opening twee zetten en dat had desastreuze gevolgen. Rob Bakels profiteerde handig, won een toren en daarmee de partij. Jan Vossen kwam niet lang daarna remise overeen met Joost Rutten, die naar verluidt toch wel wat meer uit de stelling had kunnen halen. Dat laatste gold ook voor Chris van der Aa, die een prima stelling had opgebouwd, maar in een geniepige schwindel van Paul Sanders trapte met mat als gevolg. De 'bovenpartij' kon minder goed gevolgd worden. Wel werd duidelijk dat Joep Peeters met zwart won van de tot dan toe ongeslagen Roland Robinson. In de stand blijft Joep daardoor de duidelijke leider.

 

Saldocompetitie (28 november 2016)

Op dinsdag 29 november kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma herfstcompetitie (28 november 2016)

Op dinsdag 29 november wordt de zevende ronde van de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep 1 en groep 2. We beginnen om 20.00 uur.

 

Uitslagen en standen externe competitie (27 november 2016)

Op zaterdag 26 november werd in de externe competitie twee maal gelijkgespeeld en één keer verloren door de HSC-teams. HSC 1 kwam net als vorig seizoen niet verder dan een benauwde 4 - 4 tegen De Drie Torens uit Tilburg. HSC 2 kreeg tegen het tweede team van dezelfde club ook niet waarop gehoopt was, 4 - 4. HSC 3 was dicht bij de eerste overwinning, maar het ging tegen HMC Calder 4 uit Den Bosch uiteindelijk tóch nog verkeerd: 3½ - 4½. De overzichten zijn bijgewerkt en de verslagen van HSC 1 en HSC 2 zijn geplaatst. Het verslag van HSC 3 volgt hopelijk nog.

 

Programma externe competitie (24 november 2016)

Op zaterdag 26 november is alweer de volgende ronde in de externe competitie. Alle teams spelen thuis in ons clublokaal Partycentrum De Molen en we beginnen dit keer in tegenstelling tot normaal al om 12.00 uur! HSC 1 mag zich na de miskleun van de vorige ronde revancheren door te winnen van de Tilburgse middenmoter De Drie Torens. Voor HSC 2 is de wedstrijd tegen De Drie Torens 2 een heuse topper; beide teams delen immers de eerste plaats met nog twee andere teams. HSC 3 wil graag van de hatelijke nul af en dat zou dan moeten gebeuren tegen het Bossche HMC Calder 4. Jan Vossen heeft het team op dinsdag 22 november in ieder geval op voorsprong gezet door zijn vooruitgespeelde partij te winnen. Na afloop van de wedstrijden volgt ongetwijfeld nog een aangenaam samenzijn in een toplocatie aan de Markt.

 

Uitslag en stand saldocompetitie (23 november 2016)

Op dinsdag 22 november werd een partij gespeeld voor de saldocompetitie. Kijk even naar de uitslag van deze avond en de tussenstand.

 

Uitslagen en standen herfstcompetitie (23 november 2016)

Op dinsdag 22 november werden drie partijen ingehaald in de herfstcompetitie.
In groep 1 leek er vrij weinig aan de hand voor Johan Wuijts, spelend met de witte stukken. Jerzy Cebula kreeg echter een mooie koningsaanval en die was weldra beslissend. Beide heren verwisselen van plaats in de stand.
In groep 2 had Ger Wich met wit na een bijzonder sterke opening een mooie plus tegen Joost Rutten. Laat in het middenspel werd echter toch tot remise besloten. Rob Bakels moest in een vooruitgespeelde partij de nodige problemen oplossen, nadat Jos Pieters een kwaliteit offerde. Toen het lastige zwarte paard onschadelijk gemaakt kon worden, was de tegenstand gebroken. Rob stijgt door dit resultaat naar de tweede plaats in de stand.

 

Uitslagen interne bekercompetitie (23 november 2016)

Op dinsdag 22 november werden twee partijen in de interne bekercompetitie gespeeld. In het 'verliezersschema' verzekerde Hugo Faber zich van een langer verblijf door met wit al vrij snel een beslissende materiaalvoorsprong te verkrijgen. Voor Chris van der Aa is de competitie daarmee afgelopen. In het 'winnaarsschema' speelde Wilfried van de Kimmenade en Maarten Smit een boeiende partij, waarin de zwartspeler steeds een tikkeltje beter stond. Wilfried maakte echter indruk met een bijzonder fraaie lopermanoeuvre, maar deze kon niet verhinderen dat het zwarte voordeel groter werd. In zware tijdnood was het na een grote blunder van Wilfried plotseling toch nog snel voorbij. Maarten mag het nu opnemen tegen Paul van Asseldonk, terwijl Wilfried in de herkansingen tegen een vooralsnog onbekende tegenstander gaat spelen.

 

Uitslag NBSB-bekercompetitie (23 november 2016)

Op dinsdag 22 november speelde het HSC-bekerteam in de NBSB-bekercompetitie een uitwedstrijd in Boxtel tegen Dubbelschaak. Mede dankzij een prima tactische opstelling werd een knappe 1½ - 2½ overwinning geboekt en bereikten 'we' de kwartfinale. Het verslag van deze wedstrijd is reeds geplaatst.

 

Saldocompetitie (21 november 2016)

Op dinsdag 22 november kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma herfstcompetitie (21 november 2016)

Op dinsdag 22 november wordt een aantal partijen uit de herfstcompetitie ingehaald. Degenen die moeten spelen zijn op de hoogte gebracht door de competitieleider. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma interne bekercompetitie (21 november 2016)

Op dinsdag 22 november wordt weer een aantal partijen gespeeld voor de interne bekercompetitie. Degenen die geacht worden te spelen hebben al een bericht ontvangen van de competitieleider. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma NBSB-bekercompetitie (21 november 2016)

Op dinsdag 22 november speelt HSC in de tweede ronde van de NBSB-bekercompetitie uit in Boxtel tegen Dubbelschaak.

 

Haags Weekendtoernooi Den Haag (20 november 2016)

Jerzy Cebula speelde vanaf vrijdag 18 tot en met zondag 20 november mee in het Haags Weekendtoernooi. In de hoogste groep kwam hij niet verder dan een teleurstellende 1½ uit 6; we hebben hem wel eens beter zien scoren. Hij eindigde op de 30e plaats met een TPR van slechts 1715. Meer bijzonderheden op de toernooisite.

 

Bertie Brandwijk seniorentoernooi Vught (17 november 2016)

Drie HSC'ers waren op donderdag 17 november aanwezig op het Bertie Brandwijk seniorentoernooi, een 50+ onderonsje in Vught dat tegelijkertijd wordt georganiseerd met het veteranen (65+) kampioenschap van Noord-Brabant. Bertie Brandwijk was iemand die (met wit) altijd met b4 opende en alleen maar chocomel dronk, vandaar dat de organisatie op het ludieke idee is gekomen om iedere winst met openingszet b4 te belonen met een pak chocomel. Paul van Asseldonk en Roland Robinson gingen echter voor een andere dranksoort, de 4½ uit 7 van Paul werd beloond met twaalf flesjes vruchtensap, Roland hield aan dezelfde score zes flesjes Hertog Jan over. De 2½ punt van Joep was naar verluidt slechts goed voor kraanwater. De eindstanden zijn binnenkort hopelijk te vinden via de NBSB-site.

 

First Saturday tournament Budapest (16 november 2016)

Hugo Faber heeft samen met oud-lid Rudy Simons meegedaan aan het First Saturday FM-tournament dat vanaf zaterdag 5 november werd gehouden in Budapest. Er waren slechts zes deelnemers in de FM-groep, waardoor er tweemaal tegen dezelfde tegenstander moest worden aangetreden. In de Hongaarse hoofdstad praten ze nu nóg steeds over de werkelijk oogstrelende partijen tussen Hugo en Rudy, die na zware strijd beide in remise eindigden. Mede daardoor wist Rudy de eerste plaats te bemachtigen met 6½ uit 10 en moest Hugo het doen met de gedeelde derde plaats met 5½ uit 10. De eindstanden zijn te vinden via de toernooisite.

 

Uitslagen avondcompetitie (16 november 2016)

Op dinsdag 15 november leverden de HSC-teams een unieke prestatie in de tweede massale thuiswedstrijd in de avondcompetitie: alle wedstrijden werden winnend afgesloten! En of dat nog niet genoeg was, verloor ook geen enkele clubgenoot! HSC A won verrassend maar verdiend van koploper De Pion uit Roosendaal, 2½ - 1½. HSC B stuurde ex-hoofdklasser DSC uit Dongen gedecideerd met 3 - 1 naar huis. HSC C was met dezelfde cijfers nog aardig voor EVS uit Valkenswaard. De grootste overwinning kwam op naam van HSC D dat met 3½ - ½ won van DSC C. De overzichten zijn bijgewerkt en de verslagen van HSC A, HSC B, HSC C en HSC D zijn geplaatst.

 

Uitslag en stand herfstcompetitie (16 november 2016)

Op dinsdag 15 november werd één partij uit de herfstcompetitie ingehaald. In groep 1 verkreeg Pim Blijlevens een prima stelling en na kwaliteitswinst leek hij op een zege af te stevenen tegen Bart Dekker. Hij blunderde echter een volle toren weg en moest lijdzaam toezien dat zijn drie pionnen voor een stuk niets waard bleken te zijn. Geen positiewisselingen in de stand.

 

Saldocompetitie (14 november 2016)

Op dinsdag 15 november kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma avondcompetitie (14 november 2016)

Op dinsdag 15 november spelen de vier avondteams van HSC een thuiswedstrijd in ons clublokaal Partycentrum De Molen, alwaar rond 20.00 uur begonnen zal worden. HSC A krijgt De Pion uit Roosendaal op bezoek, momenteel de koploper in de hoofdklasse. HSC B zal na de zeperd van de vorige ronde proberen een aanzienlijk beter resultaat te gaan behalen tegen het Dongense DSC. HSC C mag het opnemen tegen het altijd lastige EVS uit Valkenswaard. Last but not least speelt HSC D tegen de rode lantaarndrager in klasse D2, DSC C uit Dongen. Toeschouwers zijn uiteraard weer van harte welkom!

 

Snelschaakcyclus Tilburg (13 november 2016)

Op vrijdagavond 11 november speelden de gebruikelijke twee HSC'ers mee in de derde ronde van de Tilburgse snelschaakcyclus. Pim Blijlevens werd met 6 uit 10 gedeeld negende (tiende op weerstandspunten) met een mooie TPR. Johan Wuijts was met 4½ uit 10 goed voor de gedeelde 19e plaats (20e op weerstand). Het verslag en de eindstand zijn te vinden op de site van SG KiNG.

 

Uitslag interne bekercompetitie (9 november 2016)

Op dinsdag 8 november is een partij in de interne bekercompetitie gespeeld. Oud-lid Marcel Pelgrom heeft zich na lange tijd weer aangemeld als lid en mocht het met wit opnemen tegen Roel van de Donk. Hij bewees het spelletje nog niet verleerd te zijn door zijn debuutpartij te winnen. In de volgende ronde neemt hij het op tegen Gerard van de Kerkhof. De tegenstander van Roel, die verder gaat in het 'verliezerstoernooi', is nog niet bekend.

 

Uitslagen en standen herfstcompetitie (9 november 2016)

Op dinsdag 8 november werden zeven partijen gespeeld in de zesde ronde van de herfstcompetitie. Omdat er geen (reserve)verslaggever aanwezig was deze avond, volstaan we dit keer met alleen de uitslagen in groep 1 en groep 2. De standen in de eerste- en tweede groep zijn bijgewerkt.

 

Saldocompetitie (7 november 2016)

Op dinsdag 8 november kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma herfstcompetitie (7 november 2016)

Op dinsdag 8 november wordt de zesde ronde van de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep 1 en groep 2. We beginnen om 20.00 uur.

 

Uitslagen en standen externe competitie (6 november 2016)

Op zaterdag 5 november waren de HSC-teams niet al te succesvol in de externe competitie: een gelijkspel en twee nederlagen. HSC 1 werd op het laatste moment gedwongen om het tweede bord leeg te laten, en dat werkte door in de hoofden van de overige spelers. WLC won daardoor met 5½ - 2½. In dezelfde zaal behaalde HSC 2 een ietwat teleurstellend gelijkspel tegen WLC 2. Ook HSC 3 verliet Eindhoven uiteindelijk met een kater, het team van Eindhoven 4 bleek met 5½ - 2½ te sterk. De overzichten zijn bijgewerkt en de verslagen van HSC 1, HSC 2 en HSC 3 zijn geplaatst.

 

Programma externe competitie (3 november 2016)

Op zaterdag 5 november is de volgende ronde in de externe competitie. Opnieuw moeten alle HSC-teams een uitwedstrijd spelen, maar de afstanden vallen dit keer mee. We maken er met zijn allen een dagje Eindhoven van. De ongeslagen teams HSC 1 en HSC 2 spelen in het clublokaal van WLC in Woensel en komen uit tegen respectievelijk het eerste en het tweede team van die club. HSC 3 zit wat zuidelijker, in Stratum om precies te zijn, en treedt aan tegen Eindhoven 4. Na afloop van de wedstrijden verzamelen we bij een zekere locatie aan de Markt (in Helmond, voor alle duidelijkheid!), alwaar waarschijnlijk nog lang nagepraat zal worden over de vele schaakavonturen van deze dag. Niet uit te sluiten valt dat er daarna nog een gezamenlijke maaltijd genuttigd zal gaan worden.

 

Uitslagen en standen herfstcompetitie (2 november 2016)

Op dinsdag 1 november werden zeven partijen gespeeld in de vijfde ronde van de herfstcompetitie.
In groep 1 verbruikte een zeer vermoeide Johan Wuijts niet al te veel tijd alvorens hij voorstelde het punt te delen. Pascal Boudewijns ging akkoord, omdat hij inzag dat de stelling na gedwongen dameruil inderdaad gelijk was. Paul van Asseldonk zat na een foutief stukoffer van Gerard van de Kerkhof op rozen, maar liet zijn prooi ontsnappen. In de tijdnoodfase werd ook hier remise overeengekomen. Jerzy Cebula en Maarten Smit gingen verder met hun theoretische discussie. In het middenspel sloeg de balans om richting de zwartspeler, maar in de hectische tijdnoodfase kwam de partij weer in evenwicht. In de uitvluggerfase blunderde Jerzy, vlocht daarna nog bijna een matnet, maar ging vervolgens in het eindspel onderuit. Maarten is door deze zege wat steviger aan de leiding gekomen in de stand.
In groep 2 kon Jan Vossen via overbelasting een stuk winnen in zijn partij tegen Chris van der Aa. Het overgebleven eindspel was hierna een koud kunstje voor de nieuwe koploper in de stand. Hij onttroonde door deze overwinning Joep Peeters, die in een lastige partij laat op de avond onderuit ging tegen Rob Bakels. Deze partij kenmerkte zich door drie afgewezen remisevoorstellen én het claimen door Rob van twee welkome minuten extra bedenktijd na een onreglementaire zet van Joep. Eerder op de avond had Roland Robinson vrij regelmatig gewonnen van Paul Sanders. Huub Martens kwam een kwaliteit achter tegen Joost Rutten, maar maakte het zijn opponent daarna dermate lastig, dat deze onder zware tijdsdruk in de fout ging en verloor.

 

KNSB-ratinglijst (31 oktober 2016)

De KNSB-ratinglijst per november 2016 is verschenen, één dag te vroeg. Naast enige weekendtoernooien zijn alle externe wedstrijden van september meegeteld. Van de wedstrijden in oktober zijn alleen die van de KNSB-competitie meegenomen in de berekening van de nieuwe HSC-lijst. Grootste stijger is dit keer Johan Wuijts met 44 punten winst. Maarten Smit is met 24 punten weer boven de 2000 gekomen en is tweede in het stijgersklassement. Ex-aequo op plaats drie staan Pim Blijlevens en Nico Vissers met 22 punten winst. Grootste daler is Hugo Faber, die met zijn 30 punten verlies nog nipt boven de 2000 blijft. Roland Robinson zakt met 23 punten verlies door de 1800-grens. Met 17 punten verlies is Pascal Boudewijns derde in het dalersklassement.

 

Saldocompetitie (31 oktober 2016)

Op dinsdag 1 november kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma herfstcompetitie (31 oktober 2016)

Op dinsdag 1 november wordt de vijfde ronde van de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep 1 en groep 2. We beginnen om 20.00 uur.

 

1e eFXO Apeldoorns Weekendtoernooi (30 oktober 2016)

Vanaf vrijdag 28 tot en met zondag 30 oktober speelden twee HSC'ers mee in een nieuw weekendtoernooi in Apeldoorn. In de hoogste groep liet Jerzy Cebula overwinningen zien in de oneven rondes en nederlagen in de even rondes. Met 3 punten en een TPR van 1957 eindigde hij op de gedeelde negende plaats (tiende op weerstandspunten). In de tweede groep speelde Joep Peeters weer eens een prima toernooi. Met 4½ uit 6 werd hij gedeeld tweede (vierde op weerstandspunten), maar zijn TPR van 1737 houdt in dat hij weer wat puntjes gaat stijgen met zijn rating. Meer informatie over dit toernooi is te vinden op de site van Stichting Schaakpromotie Apeldoorn. 

 

Kiste Trui toernooi Mook (30 oktober 2016)

Op zaterdag 29 oktober speelden dit jaar slechts drie HSC'ers mee in het altijd druk bezochte en gezellige Kiste Trui rapidtoernooi in Mook. In de hoogste groep bleef Pim Blijlevens ongeslagen, maar hij speelde zoveel remises dat de toernooizege ver uit zijn bereik bleef. Met 4½ uit 7 was de gedeelde vierde plaats (vijfde op weerstandspunten) het hoogst haalbare. Johan Wuijts scoorde een halfje minder en kwam in het pelotonnetje op de gedeelde elfde plaats terecht (twaalfde op weerstand). In de tweede groep, de zogenaamde Mookerheide-groep, werd Wilfried van de Kimmenade met 4½ uit 7 gedeeld zesde (achtste op weerstand). De eindstand is te vinden op de site van schaakvereniging Mook (wel even goed zoeken).

 

Uitslagen en stand saldocompetitie (26 oktober 2016)

Op dinsdag 25 oktober werden eindelijk weer eens partijen gespeeld voor de saldocompetitie. Kijk even naar de uitslagen van deze avond en de tussenstand.

 

Uitslagen interne bekercompetitie (26 oktober 2016)

Op dinsdag 25 oktober is de interne bekercompetitie nieuwe stijl van start gegaan. Bestudering van het schema laat zien dat verliezers doorstromen naar een 'verliezersronde' (onderkant van het schema), van waaruit ze uiteindelijk tóch nog de bekerfinale kunnen bereiken. Paul van Asseldonk was met wit als eerste klaar. Ger Wich dacht zich een tussenzet te kunnen permitteren, maar daarna bleven er twee stukken van hem hangen. Met dit stuk voorsprong was het voor Paul niet moeilijk meer de partij op zijn naam te schrijven. Jan Vossen speelde met zwart een goede technische partij tegen Chris van der Aa. Een vrijpion gaf daar de doorslag, ondanks de ongelijke lopers in het eindspel. Wilfried van de Kimmenade had wit geloot tegen Roland Robinson en na een schijnoffer van Wilfried vervlakte de stelling naar remise. In het beslissingsvluggertje kreeg Roland met wit een minuut meer dan Wilfried, maar moest wel winnen. Dit lukte niet, in verloren stelling moest hij opgeven. Hugo Faber leek een wat betere stelling te hebben met de witte stukken, maar in wederzijdse hevige tijdnood, waarbij hij op het nippertje genoeg zetten had gedaan, kwam Gerard van de Kerkhof met een pion meer uit de verwikkelingen. Weldra kwam daar een tweede pion bij, waarna Gerard het dame-eindspel met succes uitspeelde. De partij tussen Jerzy Cebula en Pim Blijlevens verliep vrij rustig, maar werd pas interessant in het eindspel. Met ieder een dame en een toren én een pion vlakbij het promotieveld slaagde Pim er in een pion te winnen. Goed verdedigen bracht Jerzy dan toch nog een halfje, maar dit had wel als consequentie dat hij nu nog een beslissingsvluggertje moest spelen. Snelschaken is meer iets voor Pim, en dat bewees hij door met wit te winnen. Jerzy wordt daardoor gedwongen via de onderkant van het schema te pogen alsnog een finaleplaats te bemachtigen.

 

Uitslagen en standen herfstcompetitie (26 oktober 2016)

Op dinsdag 25 oktober werden twee partijen in de herfstcompetitie gespeeld.
In groep 1 zorgde Pascal Boudewijns in een vooruitgespeelde partij voor een verrassing door koploper Bart Dekker te verslaan. In een complex middenspel in de Wolga zag Pascal kans om de dames te ruilen. In dit gambiet is dat ondanks de pion minder vaak in het voordeel van zwart. De stelling van Bart kraakte aan alle kanten en Pascal wist de betere stelling technisch goed naar winst te voeren. Kijk even naar de bijgewerkte stand.
In groep 2 won Joost Rutten al snel een pion tegen Rob Bakels. Ook diep in het eindspel lukte het Joost niet om deze materiaalvoorsprong om te zetten in een winst. Daarom werd een remise overeengekomen. Kijk ook even naar deze bijgewerkte stand.

 

Saldocompetitie (24 oktober 2016)

Op dinsdag 25 oktober kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma interne bekercompetitie (24 oktober 2016)

Op dinsdag 25 oktober wordt begonnen met de interne bekercompetitie nieuwe stijl. In het ingewikkelde schema is te zien dat de partijen in de gele kleur als eerste gespeeld moeten worden. Waarschijnlijk krijgen degenen die moeten spelen nog een bericht van de competitieleider. We beginnen om 20.00 uur.

 

Uitslagen avondcompetitie (22 oktober 2016)

Afgelopen week kwamen de avondteams in actie. Donderdag 20 oktober was succesvoller dan vrijdag 21 oktober. Op de eerste dag werden er namelijk twee overwinningen geboekt door de HSC-teams, terwijl een dag erna tweemaal werd verloren. HSC C verpulverde het op papier gelijkwaardige Deurne met maar liefst 0 - 4. In Son en Breugel was HSC D knap te sterk voor de plaatselijke schaakvereniging, 1½ - 2½. Vrijdagavond liet HSC A de winst liggen in Tilburg; KiNG kwam met 2½ - 1½ bovendrijven. Zoals verwacht was HSC B in Den Bosch met 4 - 0 kansloos tegen het op papier sterkste team uit de gehele avondcompetitie (met onder andere een GM in de gelederen). De overzichten zijn bijgewerkt en de verslagen van HSC A, HSC B, HSC C en HSC D zijn geplaatst.

 

Uitslagen en standen herfstcompetitie (19 oktober 2016)

Op dinsdag 18 oktober werd de vierde ronde van de herfstcompetitie gespeeld. Acht partijen konden worden gespeeld in de bovenzaal van ons clublokaal.
In groep 1 verzandde de partij tussen Johan Wuijts en Pim Blijlevens in remise nadat duidelijk was dat het ontstane eindspel voor beide heren niet te winnen zou zijn. Gerard van de Kerkhof sloeg toe met een verraderlijk vrijpionnetje dat op de zevende rij was beland. Hugo Faber had die pion kunnen stoppen als hij voor een verdedigende damezet had gekozen, maar liet dit onder druk van de tijd na. Bart Dekker en Paul van Asseldonk speelden een voor de toeschouwer onbegrijpelijke partij, waarbij het ontwikkelen van stukken voor beiden niet de hoogste prioriteit had. Bart verloor een kleine kwaliteit en die had Paul een gewonnen stelling kunnen opleveren, mits hij op tijd zou ontwikkelen. Een foute zet deed Paul besluiten op te geven, terwijl in de slotstelling hooguit een remise te behalen zou zijn voor zijn opponent, tenminste, als de analyses achteraf kloppen. Maarten Smit won in een interessant middenspel een kleine kwaliteit en kon zijn lichte stukken vervolgens optimaal posteren. Pascal Boudewijns zag in dat verder spelen geen zin had, nadat hij nog een pion zou verliezen. Kijk even naar de bijgewerkte stand.
In groep 2 was de partij tussen Chris van der Aa en Roland Robinson binnen no-time afgelopen, nadat eerstgenoemde vergat zijn aangevallen dame weg te zetten. Jos Pieters leek aardig mee te kunnen komen in het middenspel, maar dit veranderde toen hij de dames ruilde. Jan Vossen had scherp gezien dat het overgebleven toreneindspel gewonnen was voor hem. Een klein drama geschiedde vanavond ook nog. Huub Martens had Paul Sanders overspeeld en had een beter eindspel naar winst moeten voeren. Hij haalde dame en moest alleen Paul Sanders nog maar mat zetten, want deze speelde stug door. Uiteindelijk gebeurde iets waar iedere schaker van zou gruwelen: pat. Joep Peeters consolideerde in de late uurtjes nog zijn eerste plaats in de stand door zijn toreneindspel met twee pionnen meer te verzilveren tegen Ger Wich.

 

20e Seniorentoernooi Veldhoven (19 oktober 2016)

Op dinsdag 18 oktober speelden drie 50-plus HSC'ers mee in het Seniorentoernooi in Veldhoven. Joep Peeters leverde weer een prima prestatie door met 4½ uit 7 op de gedeelde vierde plaats te eindigen (zesde op weerstandspunten). Paul van Asseldonk mag tegenwoordig ook meedoen aan dit soort toernooien en werd gedeeld achtste (ook achtste op weerstand) met 4 uit 7. Roland Robinson eindigde op de gedeelde tiende plaats (elfde op weerstand) met 3½ uit 7. De complete eindstand is te vinden op de site van de Veldhovense Schaakvereniging.

 

Saldocompetitie (17 oktober 2016)

Op dinsdag 18 oktober kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma herfstcompetitie (17 oktober 2016)

Op dinsdag 18 oktober wordt de vierde ronde van de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep 1 en groep 2. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma avondcompetitie (17 oktober 2016)

De komende week spelen de vier avondteams van HSC allemaal een uitwedstrijd in de tweede ronde van de avondcompetitie. Op donderdag 20 oktober mag HSC C het opnemen tegen Deurne, het enige team in de klasse dat nog op nul matchpunten staat na één ronde. HSC D komt een aantal kilometer verder in actie tegen het team van Son en Breugel. Op vrijdag 21 oktober is het de beurt aan HSC A als in Tilburg aangetreden wordt tegen opnieuw een promovendus, KiNG. Op dezelfde avond reist HSC B naar Den Bosch waar het HMC Calder gaat bestrijden, het op rating sterkste team uit de complete avondcompetitie!

 

Uitslagen en standen herfstcompetitie (12 oktober 2016)

Op dinsdag 11 oktober werden ondanks de NBSB-bekerwedstrijd toch ook nog vijf partijen afgewerkt in de derde ronde van de herfstcompetitie.
In groep 1 leek de partij tussen Pim Blijlevens en Maarten Smit lange tijd op een saaie remise af te koersen. Pim deed echter een winstpoging, maar had een sterke torenzet van Maarten overzien. Nu leek het dat zwart de beste papieren had, maar in tijdnood slaagde Maarten er niet in de voor de hand liggende winstvoering te vinden en herhaalde de zetten. Pim was er als de kippen bij om remise te claimen. Hugo Faber was bezig zichzelf een mooi verjaardagscadeau te schenken door Bart Dekker helemaal vast te zetten. De overwinning leek slechts een kwestie van tijd, maar Bart verdedigde zich taai en kon in inmiddels gelijke stelling een grote fout van Hugo direct afstraffen. Bart gaat door dit resultaat alleen aan de leiding in de stand.
In groep 2 kon Rob Bakels zijn goede vorm vasthouden door Paul Sanders gedecideerd te verslaan. Huub Martens kon in de opening stukverlies niet voorkomen, maar offerde in het vervolg een kwaliteit om een verraderlijke aanval te starten. Chris van der Aa kwam onder druk te staan, maar bleef overeind en uiteindelijk besliste zijn materiaalvoorsprong. Joep Peeters won enkele belangrijke pionnen in het middenspel en nadat bleek dat Jos Pieters op de koningsvleugel geen aanknopingspunten meer had, waren de damevleugelpionnen van Joep niet meer te stoppen. Joep aan de leiding in de stand.

 

Uitslag NBSB-bekercompetitie (12 oktober 2016)

Op dinsdag 11 oktober is het HSC-team dat deelneemt in de NBSB-bekercompetitie een ronde verder gekomen. Tegen het Osse OSV werd in deze editie wél gewonnen; een achterstand van ½ - 1½ werd keurig omgebogen in een 2½ - 1½ zege. Het verslag van deze wedstrijd is nu al aangeleverd.

 

Saldocompetitie (10 oktober 2016)

Op dinsdag 11 oktober kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma herfstcompetitie (10 oktober 2016)

Op dinsdag 11 oktober wordt de derde ronde van de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep 1 en groep 2. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma NBSB-bekercompetitie (10 oktober 2016)

Op dinsdag 11 oktober speelt HSC in de eerste ronde van de NBSB-bekercompetitie een thuiswedstrijd. Tegenstander is net als in het vorige seizoen OSV uit Oss. Destijds werd er met 3 - 1 verloren.

 

Uitslagen en standen externe competitie (8 oktober 2016)

Op zaterdag 8 oktober werden twee overwinningen en een nederlaag behaald door de teams van HSC in de externe competitie. In Sliedrecht won HSC 1 op de valreep met 3½ - 4½ van De Giessen en Linge en nam zodoende revanche voor de smadelijke nederlaag van vorig seizoen. Ook HSC 2 boekte de tweede zege op rij. In Bergen op Zoom werd slechts met zeven man aangetreden tegen BSV 2, maar die zeven haalden wél genoeg punten: 3 - 5. HSC 3 begon de competitie met een gigantische 7½ - ½ nederlaag in Ravenstein tegen het team van Groot-Ravenstein. De overzichten zijn bijgewerkt en de verslagen van HSC 1 en HSC 3 zijn geplaatst. Op dat van HSC 2 wordt nog gewacht.

 

Programma externe competitie (6 oktober 2016)

Op zaterdag 8 oktober spelen de drie teams van HSC een uitwedstrijd in de externe competitie. HSC 1 reist naar Sliedrecht om aan te treden tegen De Giessen en Linge uit Giessenburg. HSC 2 mag qua kilometers zo mogelijk nóg verder. In Bergen op Zoom wordt gespeeld tegen BSV 2, dat in de eerste ronde ook een overwinning liet aantekenen. HSC 3 begint de competitie met een uitwedstrijd tegen Groot-Ravenstein en deze wedstrijd begint al om 12.00 uur! Na afloop van de wedstrijden dit keer geen samenzijn op de Markt in Helmond en ook geen gezamenlijk diner.

 

Uitslagen en standen herfstcompetitie (5 oktober 2016)

Op dinsdag 4 oktober werd de tweede ronde van de herfstcompetitie gespeeld. Er werden deze avond acht partijen gespeeld.
In groep 1 was de strijdlust die de eerste ronde had gekenmerkt ver te zoeken in twee van de vier partijen. Maarten Smit ging als eerste op een salonremisevoorstel in. Paul van Asseldonk had blijkbaar ook niet zo veel zin en vond het na 14 zetten wel genoeg geweest. Geïnspireerd door deze snelle afloop stelde ook Johan Wuijts een puntendeling voor. Hugo Faber ging weifelend akkoord, maar hij had toch nog wel wat om voor te spelen gehad, zo bleek in de analyse. Jerzy Cebula wil altijd winnen en deed dat vanavond ook. Al snel had hij een goede stelling en Pim Blijlevens leverde in het middenspel na een truc een vol stuk in, waarna hij kon opgeven. Gerard van de Kerkhof kon zijn koning niet in veiligheid te brengen en Bart Dekker zorgde er daarna voor dat dit ook niet meer zou lukken. Enkele krachtzetten later had Bart het punt op zak, waardoor hij de enige in de stand is met nog een 100%-score.
In groep 2 vergat Huub Martens te rokeren en na een onnodige verzwakking van de damevleugel kon Jan Vossen vernietigend binnenkomen met zijn dame en paard. Gevraagd naar het resultaat van Jos Pieters reageerde deze met: "Brandhout". We nemen derhalve aan dat Ger Wich de partij overtuigend gewonnen moet hebben. Joep Peeters was de derde die zijn tweede partij won. In de tijdnoodfase had Joost Rutten te weinig tijd om zijn stelling bij elkaar te houden. Chris van der Aa en Rob Bakels maakten er een avondvullend programma van. Beiden hadden gaandeweg aanspraak kunnen maken op de winst, waardoor de uiteindelijke remise wel rechtvaardig te noemen was. Drie leiders in de stand.

 

Saldocompetitie (3 oktober 2016)

Op dinsdag 4 oktober kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma herfstcompetitie (3 oktober 2016)

Op dinsdag 4 oktober wordt de tweede ronde van de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep 1 en groep 2. We beginnen om 20.00 uur.

 

15e Rhenen Open Rapidtoernooi Rhenen (2 oktober 2016)

Joep Peeters speelde op zaterdag 1 oktober mee in het Open Rapidtoernooi in Rhenen. Hij haalde met 5 uit 7 een verdienstelijke gedeelde derde plaats, met een mooie TPR van 1937. Hij keerde met een liter kruidenbitter huiswaarts. De eindstand is al te vinden op de site van de Rhenense Schaakclub.

 

20e Hyfass Adviesgroep Schaaktoernooi Nieuw-Bergen (1 oktober 2016)

Drie HSC'ers hebben op zaterdag 1 oktober deelgenomen in het jaarlijkse rapidtoernooi in het Limburgse Nieuw-Bergen. Jerzy Cebula werd met 5½ uit 7 mooi tweede en Pim Blijlevens en Johan Wuijts deelden de vijfde plaats met 4½ uit 7. De eindstand wordt hopelijk snel gepubliceerd via de site van SV Bergen.

 

Uitslagen avondcompetitie (28 september 2016)

Op dinsdag 27 september was de eerste massale thuiswedstrijd in de avondcompetitie. Er konden twee overwinningen, een gelijkspel en een nederlaag worden genoteerd. HSC A versloeg debutant De Raadsheer uit Zundert met 3 - 1. HSC B was opvallend oppermachtig tegen het gelijkwaardig ingeschatte De Combinatie uit Asten; 3½ - ½. HSC C liet tegen de reserves van De Combinatie de winst liggen, het werd 2 - 2. HSC D vocht voor wat het waard was, maar het Boxtelse Dubbelschaak B was met 1 - 3 te sterk. De overzichten zijn bijgewerkt en de verslagen van HSC A, HSC B, HSC C en HSC D zijn geplaatst.

 

Saldocompetitie (26 september 2016)

Op dinsdag 27 september kunnen leden die niet uitkomen in de avondcompetitie, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma avondcompetitie (26 september 2016)

Op dinsdag 27 september beginnen vier teams van HSC met de avondcompetitie. Vaandelteam HSC A, dat uitkomt in de hoofdklasse van de NBSB, opent het seizoen tegen het vorig seizoen uit de eerste klasse gepromoveerde De Raadsheer uit Zundert. Eersteklasser HSC B speelt tegen De Combinatie uit Asten en een klasse lager krijgt HSC C het tweede team van de Astenaren op bezoek. HSC D tenslotte neemt het op tegen het Boxtelse Dubbelschaak B. In ons clublokaal Partycentrum De Molen beginnen de wedstrijden om 20.00 uur. Toeschouwers zijn van harte welkom!

 

Open Snelschaaktoernooi Hoogland (25 september 2016)

Twee HSC'ers hebben op zaterdag 24 september meegedaan aan het 1e Open Snelschaaktoernooi in Hoogland, vlak bij Amersfoort. Na drie voorrondes in groepen van vier plaatste Pim Blijlevens zich voor de hoogste finalegroep. In deze sterk bezette groep kwam hij niet verder dan 3½ uit 11 en werd daarmee tiende. Johan Wuijts pakte het slimmer aan door in de voorrondes niet zijn beste spel te laten zien. Het resultaat was een plaats in de derde finalegroep en die wist hij met 10 uit 11 te winnen, mede dankzij een wat gelukkige overwinning in de slotronde op de medekoploper. Het leverde hem een flink gevulde envelop op. De eindstanden en een heleboel foto's zijn al te vinden op de site van SV Hoogland.

 

Uitslagen en standen herfstcompetitie (21 september 2016)

Op dinsdag 20 september begon de herfstcompetitie. Uitgerust van de vakantieperiode is iedereen blijkbaar van plan er wat moois van te maken dit seizoen. Remises werden in de acht partijen van deze avond in ieder geval niet overeengekomen en enkele partijen werden tot het bot toe uitgevochten.
In groep 1 was de terugkeer in de interne competitie vooralsnog geen succes voor Pascal Boudewijns. In het middenspel kreeg Pim Blijlevens ineens een enorm sterke koningsaanval die niet te verdedigen bleek. Paul van Asseldonk slaagde er in de koning van Jerzy Cebula naar een matig veld te dwingen. Later won hij in een tactische fase een vol stuk en was de partij voorbij. Hugo Faber kreeg na een mindere opening één kans om zijn stelling te herstellen. Hij liet deze mogelijkheid onbenut en zag Maarten Smit hierna een zwakke witte pion ophalen. De uit nood geboren koningsaanval miste kracht en de zwarte tegenactie was hierna beslissend. Johan Wuijts kreeg een prettig voordeeltje in een geprepareede openingsopzet. Gerard van de Kerkhof moest uiteindelijk een dubbel toreneindspel met twee pionnen minder zien te verdedigen, maar de remisehaven was niet haalbaar. Vier leiders in de stand.
In groep 2 leek Joep Peeters zich te willen revancheren voor zijn ongelukkige begin in de externe competitie. Hij dwong Paul Sanders al snel zijn dame te geven tegen een toren en een stuk, en dit keer faalde Joep niet in de afwerking. Joost Rutten won in de opening een pion en daar kwam er in het dameloze middenspel nog eentje bij. Jos Pieters kon geen tegenspel ontwikkelen en verloor vrij kansloos. Chris van der Aa was net na de opening al een stuk kwijt; zijn loper had na een matige paardzet geen velden meer en werd vervolgens aangevallen door een pion. Met een stuk meer speelde het vrij gemakkelijk voor Ger Wich, maar hij had toch nog een groot gedeelte van de avond nodig om het punt daadwerkelijk bij te schrijven. Rob Bakels rokeerde bijna voor het eerst in zijn leven lang. Op zich niet verkeerd, maar na een paar zwakkere zetten kon Jan Vossen een prima koningsaanval opzetten. Een foutieve koningszet leverde laatstgenoemde een stuk en daarmee de partij op. Ook vier leiders in deze stand.

 

Saldocompetitie (19 september 2016)

Op dinsdag 20 september kunnen leden, maar ook niet-leden (!), een partij spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma herfstcompetitie (19 september 2016)

Op dinsdag 20 september wordt begonnen met de herfstcompetitie. Kijk even naar het programma van de eerste ronde in groep 1 en groep 2. In groep 1 zal het speeltempo gehanteerd worden van 1 uur voor 35 zetten en daarna 10 minuten voor de rest van de partij, met een toevoeging van 30 seconden per zet vanaf zet 1. In groep 2 wordt het speeltempo van 40 zetten in 1½ uur gevolgd door een kwartier voor de rest van de partij gehanteerd. We beginnen om 20.00 uur.

 

Uitslagen en standen externe competitie (17 september 2016)

Op zaterdag 17 september is de externe competitie prima begonnen met twee zeges voor onze teams. HSC 1 versloeg De Stukkenjagers 3 uit Tilburg met 5 - 3 en HSC 2 was met dezelfde cijfers te sterk voor De Pion 3 uit Roosendaal. HSC 3 hoefde deze ronde nog niet op te draven. De overzichten zijn bijgewerkt en de verslagen van HSC 1 en HSC 2 zijn geplaatst.

 

Programma externe competitie (15 september 2016)

Op zaterdag 17 september begint de externe competitie voor twee teams van onze club. In ons clublokaal Partycentrum De Molen ontvangt HSC 1 De Stukkenjagers 3 uit Tilburg en treedt HSC 2 aan tegen De Pion 3 uit Roosendaal. HSC 3 hoeft nog niet te spelen, maar de spelers van dit team mogen natuurlijk gerust even komen kijken naar de verrichtingen van hun clubgenoten. Ook andere toeschouwers zijn van harte welkom! De wedstrijden beginnen om 13.00 uur.

 

Algemene Ledenvergadering (14 september 2016)

Mede als gevolg van het warme weer én een voetbalwedstrijd waren er dinsdag 13 september niet al te veel leden afgekomen op de Algemene Ledenvergadering. En dat was jammer, want er was weer genoeg te beleven. Allereerst werd stilgestaan bij het overlijden van ons erelid Frans van Neerven in april van dit jaar, en werd een minuut stilte in acht genomen. Op de tafel naast die van het bestuur waren zijn laatste schaakprijs (de topscorersprijs van HSC D, die hem later postuum uitgereikt werd) alsmede zijn voorzittershamer (die hij jarenlang in de functie van voorzitter gehanteerd had) uitgestald. Na deze minuut werden een voor een de jaarverslagen doorgenomen en goedgekeurd. Enige discussie was er bij het onderdeel interne competitie. Er werden twee voorstellen omtrent gelijk eindigen, van het bestuur en van Danniël van Boxtel, eerst toegelicht en later in stemming gebracht. Een nieuw bekersysteem (dubbele eliminatie) werd uitgelegd door de vervanger van de competitieleider en in de pauze werd al meteen de loting gedaan. De contributie blijft het komende seizoen op hetzelfde niveau en de teamindeling in de externe competitie werd goedgekeurd. Roland Robinson en Jan Vossen waren aftredend als bestuurslid en werden beiden herkozen. Verder waren er ook nog twee jubilarissen: Wilfried van de Kimmenade is 25 jaar lid, maar was niet aanwezig om zijn aandenken aan dit feit in ontvangst te nemen. Maarten Smit was er wel en hij is 40 jaar lid. Tot zijn verrassing werd hij benoemd tot 'lid van verdienste'.

 

Algemene Ledenvergadering (12 september 2016)

Op dinsdag 13 september staat de Algemene Ledenvergadering op het programma. Aanvang is 20.30 uur.

 

Stompe Linde toernooi Nuenen (11 september 2016)

Vermoedelijk speelden vijf HSC'ers op zaterdag 10 september mee in het Stompe Linde rapidtoernooi in Nuenen. In de hoogste van vier (!) groepen bleken onze clubgenoten goed voor goud, zilver en brons. Sebastiaan Smits schreef het toernooi op zijn naam, voor Pim Blijlevens en Johan Wuijts. De scores van de drie zijn vooralsnog onbekend, evenals die van Joep Peeters en Mario Adriaans. Wellicht wordt binnenkort de site van SV Nuenen bijgewerkt, zodat alle informatie beschikbaar komt. Foto's zijn overigens al wel te bekijken.

 

Uitslagen en stand saldocompetitie (7 september 2016)

Op dinsdag 6 september werd voorzichtig begonnen met de saldocompetitie. Op de eerste avond werden twee partijen gespeeld. Kijk even naar de uitslagen van deze avond en de eerste tussenstand.

 

Saldocompetitie (5 september 2016)

Op dinsdag 6 september begint het nieuwe interne seizoen met de saldocompetitie. Leden, maar ook niet-leden (!), kunnen één of maximaal twee partijen spelen met het tempo van 40 minuten per persoon per partij, met een toevoeging van 5 seconden per zet. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.15 uur.

 

Open Schaakkampioenschap van Arnhem (4 september 2016)

Eén HSC'er besloot voor het tweede achtereenvolgende weekend deel te nemen aan een weekendtoernooi, dit keer in Arnhem. Joep Peeters kwam uit in groep B en haalde uiteindelijk 3½ uit 6. Hij werd gedeeld negende (twaalfde op weerstandspunten) en had een TPR van 1738, waardoor hij enige ratingpunten gewonnen zal hebben. Meer informatie over dit toernooi is te vinden op de site van ASV. 

 

Ons clublokaal