Helmondse Schaakclub

Laatste Nieuws 2021-2022

 

Johan wint negende en laatste ronde zomercompetitie (4 september 2022)

Op dinsdag 30 augustus werd de negende en laatste ronde van de zomercompetitie een prooi voor Johan Wuijts, zoals uit de uitslag blijkt. Hij is daarmee ook verzekerd van de overwinning in de eindstand van het grand-prixklassement.

 

Zomercompetitie (28 augustus 2022)

Op dinsdag 30 augustus wordt de negende en laatste ronde van de zomercompetitie gehouden. We starten rond 20.15 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en ook niet-leden zijn van harte welkom.

 

Gerard wint achtste ronde zomercompetitie (28 augustus 2022)

Op dinsdag 23 augustus werd de achtste ronde van de zomercompetitie bezocht door 12 mensen. Gerard van de Kerkhof was dit keer overtuigend de beste met 10 uit 11, zoals uit de uitslag blijkt. Johan Wuijts verstevigde zijn leiderschap in de tussenstand van het grand-prixklassement.

 

Zomercompetitie (22 augustus 2022)

Op dinsdag 23 augustus wordt de achtste ronde van de zomercompetitie gehouden. We starten rond 20.15 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en ook niet-leden zijn van harte welkom.

 

Pim wint zevende ronde zomercompetitie (17 augustus 2022)

Op dinsdag 16 augustus werd de zevende ronde van de zomercompetitie gewonnen door Pim Blijlevens. Hij bleef Johan Wuijts op SB-punten voor, zoals uit de uitslag blijkt. Johan krijgt als troostprijs de leiderspositie in de tussenstand van het grand-prixklassement.

 

Zomercompetitie (15 augustus 2022)

Op dinsdag 16 augustus wordt de zevende ronde van de zomercompetitie gehouden. We starten rond 20.15 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en ook niet-leden zijn van harte welkom.

 

Johan wint zesde ronde zomercompetitie (15 augustus 2022)

Op dinsdag 9 augustus waren er opnieuw slechts twee deelnemers in de zesde ronde van de zomercompetitie. Dit keer werd volstaan met een tweekamp over drie partijen. Johan Wuijts versloeg Adam Czuba met 3 - 0, zoals uit de uitslag blijkt. Gachatur Kazarjan blijft nog wel leider in de tussenstand van het grand-prixklassement.

 

Zomercompetitie (7 augustus 2022)

Op dinsdag 9 augustus wordt de zesde ronde van de zomercompetitie gehouden. We starten rond 20.15 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en ook niet-leden zijn van harte welkom.

 

Gachatur wint vijfde ronde zomercompetitie (7 augustus 2022)

Op dinsdag 2 augustus waren er maar twee deelnemers in de vijfde ronde van de zomercompetitie. Er werd besloten een tweekamp te spelen over tien partijen. Gachatur Kazarjan won van Johan Wuijts met 5½ - 4½, zoals uit de uitslag blijkt. Gachatur heeft daarmee zijn koppositie in de tussenstand van het grand-prixklassement verstevigd.

 

Zomercompetitie (31 juli 2022)

Op dinsdag 2 augustus wordt de vijfde ronde van de zomercompetitie gehouden. We starten rond 20.15 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en ook niet-leden zijn van harte welkom.

 

KNSB-ratinglijst (31 juli 2022)

Aangezien er tegenwoordig maandelijks een nieuwe ratinglijst van de KNSB verschijnt, wordt er geen aparte melding meer van gemaakt op dit nieuwsoverzicht. Dit keer een uitzondering, omdat alle uitslagen van de avondcompetitie van het afgelopen seizoen nu dan tóch bijgewerkt zijn! Kijk even naar het overzicht van de HSC-leden.

 

Johan wint ook vierde ronde zomercompetitie (31 juli 2022)

Op dinsdag 26 juli werd de vierde ronde van de zomercompetitie opnieuw gewonnen door Johan Wuijts, zoals uit de uitslag blijkt. Gachatur Kazarjan pakte de tweede plaats en behoudt daarmee de leiding in de tussenstand van het grand-prixklassement.

 

Zomercompetitie (24 juli 2022)

Op dinsdag 26 juli wordt de vierde ronde van de zomercompetitie gehouden. We starten rond 20.15 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en ook niet-leden zijn van harte welkom.

 

Johan wint derde ronde zomercompetitie (21 juli 2022)

Op dinsdag 19 juli werd de derde ronde van de zomercompetitie door het warme weer door slechts vier deelnemers bezocht. Er werd twaalf ronden gespeeld, iedereen vier keer tegen elkaar. Johan Wuijts was de beste, zoals uit de uitslag blijkt, maar Gachatur Kazarjan is nog altijd de leider in de tussenstand van het grand-prixklassement.

 

Zomercompetitie (18 juli 2022)

Op dinsdag 19 juli wordt de derde ronde van de zomercompetitie gehouden. We starten rond 20.15 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en ook niet-leden zijn van harte welkom.

 

Pim wint tweede ronde zomercompetitie (13 juli 2022)

Op dinsdag 12 juli werd de tweede ronde van de zomercompetitie door negen deelnemers bezocht. Pim Blijlevens won in de slotronde van favoriet Gachatur Kazarjan en kwam daarmee als winnaar uit de bus, zoals blijkt uit de uitslag. Gachatur is nog wel leider in de tussenstand van het grand-prixklassement.

 

Zomercompetitie (10 juli 2022)

Op dinsdag 12 juli wordt de tweede ronde van de zomercompetitie gehouden. We starten rond 20.15 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en ook niet-leden zijn van harte welkom.

 

Gachatur wint eerste ronde zomercompetitie (7 juli 2022)

Op dinsdag 7 juli werd de eerste ronde van de zomercompetitie gespeeld met meteen al tien deelnemers! Gachatur Kazarjan deelde aan het einde van de avond de eerste plaats met Paul van Asseldonk, beiden met de fraaie score van 8 uit 9, zoals uit de uitslag blijkt. Gachatur bleek echter een kwart SB-punt meer te hebben en is daarmee de eerste leider in de tussenstand van het grand-prixklassement.

 

Uitslagen (7 juli 2022)

Op dinsdag 5 juli werd de allerlaatste reguliere partij in groep C van de lentecompetitie gespeeld. Daarnaast speelden Dick Suurland en Wesley Prijs een barrage om het kampioenschap in deze groep (Millo Labriaire had zich hiervoor teruggetrokken). Dick won net als in de competitie tweemaal en is dus kampioen! Kijk nog even naar de eindstanden in groep Agroep B en groep C en ook naar de eindstand in de saldocompetitie.

 

Lentecompetitie en zomercompetitie (3 juli 2022)

Op dinsdag 5 juli worden de laatste partijen in de lentecompetitie gespeeld, allen in groep C, waar nog één partij gespeeld moet worden, alsmede de barrage die gaat bepalen wie de kampioen in deze groep zal zijn. Daarnaast wordt begonnen met de zomercompetitie; de komende negen dinsdagen zal er gesnelschaakt worden. Aanvang is altijd rond 20.15 uur en ook niet-leden zijn van harte welkom. Elk van deze negen avonden zijn er grand-prix punten te verdienen en eind augustus zal er een winnaar zijn.

 

NBSB-snelschaakkampioenschap voor clubteams (3 juli 2022)

Op zaterdag 2 juli werd het snelschaakkampioenschap voor clubteams weer gehouden in Veldhoven. HSC speelde ook mee met een team en kwam na 11 ronden op de achtste plaats uit in de eindrankschikking. Dat betekende een derde plaats in de categorie B, hetgeen nog een bescheiden geldprijsje opleverde. Kijk even naar de eindstand en de persoonlijke scores.

 

Uitslagen (2 juli 2022)

Op dinsdag 28 juni werden nog twee partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep A en groep C en naar de eind- en tussenstanden in groep Agroep B en groep C. De finale van de interne bekercompetitie werd ook gespeeld. Johan Wuijts trok met zwart aan het langste eind tegen Paul van Asseldonk en mag zich voor het eerst bekerkampioen noemen! Ook werden er nog drie partijen gespeeld in de saldocompetitie, hier de uitslagen en de tussenstand.

 

Lentecompetitie (26 juni 2022)

Op dinsdag 28 juni worden de laatste partijen in de lentecompetitie gespeeld. Tevens wordt de finale van de interne bekercompetitie gespeeld. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslagen (23 juni 2022)

Op dinsdag 21 juni werden vier partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussen- of eindstanden in groep Agroep B en groep C. Ook werden er nog vier partijen gespeeld in de saldocompetitie, hier de uitslagen en de tussenstand.

 

Lentecompetitie (20 juni 2022)

Op dinsdag 21 juni wordt er weer een ronde in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslagen (16 juni 2022)

Op dinsdag 14 juni werden drie partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep Agroep B en groep C. Rob Bakels won de barrage om het kampioenschap in groep B van Joost Rutten. Na een overwinning in de eerste partij verloor Rob de tweede, om daarna alsnog in de alles beslissende armageddonpartij toe te slaan!

 

Lentecompetitie (12 juni 2022)

Op dinsdag 14 juni wordt er weer een ronde in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslagen (12 juni 2022)

Op zaterdag 11 juni werden de laatste wedstrijden gespeeld van de externe competitie. Voor HSC kwamen nog twee teams in actie, in beide gevallen was Blerick de tegenstander. HSC 1 won overtuigend van Blerick 2 met 5½ - 2½ en is op de derde plaats geëindigd. Dat is na een moeizaam begin een prima eindklassering. HSC 2 moest twee basisspelers afstaan aan het vaandelteam en ging mede daardoor met 3½ - 4½ onderuit tegen Blerick 3. Ondanks deze nederlaag behield ons tweede de derde plaats in de eindstand. Het verslag van HSC 1 is binnen, op dat van HSC 2 wordt nog gewacht.

 

Externe competitie (9 juni 2022)

Op zaterdag 11 juni worden de laatste inhaalwedstrijden gespeeld in de externe competitie. Twee HSC-teams spelen thuis in ons clublokaal Snookertown, waar de wedstrijden al gaan starten om 12.00 uur. HSC 1 zou een slecht begin van het seizoen nog kunnen afsluiten met een tweede plaats in de eindrangschikking, mits er gewonnen wordt van Blerick 2 én een andere wedstrijd een gunstige uitslag kent. De Blerickers zullen echter kranig verzet bieden, want als er verloren wordt, dan is degradatie een feit. Ook HSC 2 speelt tegen Blerick, maar dan tegen het derde team. De opdracht is duidelijk: als onze mannen nog tweede willen worden, dan zal er met minimaal 7 - 1 gewonnen moeten worden... HSC 3 is al uitgespeeld.

 

Uitslagen (9 juni 2022)

Op dinsdag 7 juni werden zeven partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep Agroep B en groep C. Ook werden er nog twee partijen gespeeld in de saldocompetitie, hier de uitslagen en de tussenstand.

 

Lentecompetitie (6 juni 2022)

Op dinsdag 7 juni wordt er weer een ronde in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

BPB Limburg Open (6 juni 2022)

Vanaf vrijdag 3 tot en met maandag 6 juni werd in Maastricht het Limburg Open gehouden. Twee HSC'ers speelden dit Pinksterweekend mee en kwamen beiden uit in groep B van dit sterk bezette toernooi. Johan Wuijts eindigde met 4½ uit 7 op een gedeelde 13e plaats (19e op weerstandspunten) en had een prima TPR van 2035. Pim Blijlevens bleef wat achter, met een 50%-score eindigde hij op de gedeelde 47e plaats (74e op weerstandspunten) en een TPR van 1797. Meer informatie is te vinden op de toernooisite.

 

Uitslagen (1 juni 2022)

Op dinsdag 31 mei werden zes partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep Agroep B en groep C. Bart Dekker is na zijn overwinning niet meer in te halen en is de nieuwe clubkampioen! De tweede halve finale van de interne bekercompetitie werd gespeeld; Johan Wuijts versloeg met wit Hans Nacinovic en mag het nu in de finale opnemen tegen Paul van Asseldonk. Ook werden er nog drie partijen gespeeld in de saldocompetitie, hier de uitslagen en de tussenstand.

 

Lentecompetitie (30 mei 2022)

Op dinsdag 31 mei wordt er weer een ronde in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. Ook wordt de tweede halve finale van de interne bekercompetitie gespeeld. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslagen (26 mei 2022)

Op dinsdag 24 mei werden vijf partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep A en groep B en naar de tussenstanden in groep Agroep B en groep C. Ook de eerste halve finale van de interne bekercompetitie werd gespeeld, Paul van Asseldonk plaatste zich voor de finale door met wit te winnen van Gachatur Kazarjan. Ten slotte werden er ook nog drie partijen gespeeld in de saldocompetitie, hier de uitslagen en de tussenstand.

 

Lentecompetitie (22 mei 2022)

Op dinsdag 24 mei wordt er weer een ronde in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslagen (21 mei 2022)

En ja! Op zaterdag 21 mei konden inderdaad drie overwinningen worden bijgeschreven voor de HSC-teams! HSC 1 is na de moeizame 4½ - 3½ tegen Stukkenjagers 3 definitief veilig, sterker nog: de tweede plaats lonkt zelfs nog! HSC 2 won overtuigend met 6 - 2 van Kempen Combinatie 2 en steeg naar de derde plaats. HSC 3 won uit in Uden met 1 - 3 van ODI 2 en is daarmee eveneens voorlopig derde. De verslagen van HSC 1 en HSC 2 zijn binnen, op dat van HSC 3 wordt nog gewacht.

 

Externe competitie (19 mei 2022)

Op zaterdag 21 mei worden er inhaalwedstrijden gespeeld in de externe competitie. Twee HSC-teams spelen thuis in ons clublokaal Snookertown, waar de wedstrijden al gaan starten om 12.00 uur, en een HSC-team speelt uit. Opvallend is dat de tegenstanders van alledrie onze teams op de laatste plaats staan, zou dit voor de eerste keer dit seizoen drie overwinningen gaan opleveren? Voor HSC 1 zou een overwinning op het Tilburgse Stukkenjagers 3 wel prettig zijn, dan zouden immers de degradatiezorgen definitief tot het verleden behoren. Ook HSC 2 zou een zege wel kunnen gebruiken, om wellicht nog als tweede te kunnen eindigen. Je weet maar nooit of er een extra promotieplaats te verdelen zal zijn aan het einde van het seizoen. Tegenstander Kempen Combinatie 3 zal dan wel medewerking moeten verlenen én de wedstrijd op 11 juni zal moeten worden gewonnen. HSC 3 speelt in Uden tegen ODI 2 en daar gaat de strijd om de laatste plaats. Alleen als de thuisploeg wint kunnen ze de rode lantaarn nog overdragen aan ons derde.

 

Uitslagen (19 mei 2022)

Op dinsdag 17 mei werden zes partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep Agroep B en groep C. Ook werden er nog drie partijen gespeeld in de saldocompetitie, hier de uitslagen en de tussenstand.

 

Lentecompetitie (16 mei 2022)

Op dinsdag 17 mei wordt er weer een ronde in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

WLC-weekendtoernooi (16 mei 2022)

Vanaf vrijdag 13 mei tot en met zondag 15 mei werd voor de tweede keer dit seizoen het WLC-weekendtoernooi gehouden in Eindhoven, tevens het Brabants Kampioenschap. Dit keer gelukkig zonder coronarestricties, wat er voor zorgde dat het maximum aantal deelnemers van 100 al maanden geleden bereikt was. Namens HSC speelden vijf clubgenoten mee, vier in groep A en een in groep B. Hugo Faber was het beste op dreef en zag zichzelf met 3½ uit 6 op de gedeelde 15e plaats terecht komen. Johan Wuijts eindigde op de gedeelde 26e plaats met 3 uit 6 en dat was zowaar nog goed genoeg om een bescheiden ratingprijs in de wacht te slepen. Maarten Smit finishte enigszins teleurstellend op 2½ uit 6, een gedeelde 35e plaats. Voor Pim Blijlevens zal de teleurstelling nóg groter zijn, hij kwam niet verder dan 1½ uit 6, een gedeelde 54e plaats. In groep B eindigde Arjan Heijligers met ook 1½ uit 6 op de gedeelde 35e plaats. Meer informatie, waaronder vele partijen, is te vinden op de toernooisite.

 

Uitslag avondcompetitie (16 mei 2022)

Op vrijdag 13 mei speelde HSC A de inhaalwedstijd uit de vierde ronde van de avondcompetitie, tevens de laatste wedstrijd van het seizoen. Er werd knap gewonnen met 1½ - 2½ in Tilburg tegen KiNG C. Het verslag van deze wedstrijd is al te lezen.

 

Avondcompetitie (12 mei 2022)

Op vrijdag 13 mei speelt HSC A de laatste wedstrijd van het seizoen in de avondcompetitie. De inhaalwedstrijd uit ronde 4 vindt plaats in Tilburg tegen KiNG C. Erg veel eer valt er niet meer te behalen, ongeacht de einduitslag eindigt ons avondteam als zesde.

 

Uitslagen (11 mei 2022)

Op dinsdag 10 mei werden zes partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep Agroep B en groep C. Ook werden er nog drie partijen gespeeld in de saldocompetitie, hier de uitslagen en de tussenstand.

 

Lentecompetitie (8 mei 2022)

Op dinsdag 10 mei wordt er weer een ronde in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Ton van Moorsel toernooi Tilburg (8 mei 2022)

Twee HSC'ers speelden op zaterdag 7 mei mee in het Voorjaarstoernooi (later omgedoopt tot Ton van Moorsel toernooi) bij De Drie Torens in Tilburg. Johan Wuijts leverde een mooie prestatie om op de vierde plaats te eindigen met 4 uit 7. Dit leverde hem een bescheiden ratingprijs op. Pim Blijlevens finishte met 3½ uit 7 in een peloton op de gedeelde zesde plaats (zevende op weerstandspunten). Kijk even naar het verslag en de eindstanden.

 

Gemeentepenning voor Gachatur Kazarjan (8 mei 2022)

Het is de gemeente Helmond niet ontgaan dat Gachatur Kazarjan in september 2021 Nederlands Kampioen tot 12 jaar geworden is. Daarom is hij op 5 mei jongstleden onderscheiden met de gemeentepenning, uitgereikt door een overbekende Helmondse oud-voetballer. Kijk hier even naar het verslag van de uitreiking.

 

Uitslagen (4 mei 2022)

Op dinsdag 3 mei werden zeven partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep Agroep B en groep C. Ook werden er nog twee partijen gespeeld in saldocompetitie, hier de uitslagen en de tussenstand.

 

Lentecompetitie (1 mei 2022)

Op dinsdag 3 mei wordt er weer een ronde in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslagen (30 april 2022)

Op dinsdag 26 april werden zes partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep Agroep B en groep C. Ook werd er nog een partij gespeeld in saldocompetitie, hier de uitslag en de tussenstand.

 

Lentecompetitie (24 april 2022)

Op dinsdag 26 april wordt er weer een ronde in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslag (24 april 2022)

Op zaterdag 23 april werd er slechts door één HSC-team gespeeld in de externe competitie. Zoals eerder abusievelijk werd vermeld, speelde HSC 2 helemaal niet tegen Blerick 3, deze wedstrijd staat pas gepland voor zaterdag 11 juni. HSC 1 speelde wel en leverde andermaal een prima prestatie door het iets hoger ingeschatte Zuid-Limburg 4 met 4½ - 3½ te kloppen, waardoor de stijgende lijn in de stand is doorgezet, nu zesde! Het degradatiespook lijkt te zijn verdwenen, maar nog een overwinning in een van de laatste twee wedstrijden lijkt noodzakelijk om een langer verblijf in de derde klasse te garanderen. Het verslag van HSC 1 is binnen.

 

Externe competitie (21 april 2022)

Op zaterdag 23 april wordt er alweer een ronde gespeeld in de externe competitie. Twee HSC-teams spelen thuis in ons clublokaal Snookertown, waar de wedstrijden starten om 13.00 uur. Het nog altijd in degradatiegevaar verkerende HSC 1 hoopt opnieuw twee matchpunten te kunnen bijschrijven. Dat zal dan moeten gebeuren in de lastige wedstrijd tegen Zuid-Limburg 4, momenteel derde in de stand. HSC 2 speelt een inhaalwedstrijd uit de derde ronde tegen Blerick 3. Deze ontmoeting stond oorspronkelijk gepland op 27 november, maar werd op verzoek van de gasten tot nader order uitgesteld, met het oog op de destijds aangekondigde verzwaringen van de Corona-maatregelen. HSC 3 heeft nog maar één wedstrijd te spelen, maar dat gebeurt pas op 21 mei.

 

Uitslagen (20 april 2022)

Op dinsdag 19 april werden zeven partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep Agroep B en groep C.

 

Lentecompetitie (18 april 2022)

Op dinsdag 19 april wordt er weer een ronde in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslag avondcompetitie (18 april 2022)

De inhaalwedstijd uit de derde ronde van de avondcompetitie werd niet op maandag 18 april gespeeld (zoals in de kalender stond), maar al op maandag 11 april. HSC A keerde met een gelijkspel terug uit het verre Breda waar Baronie B de tegenstander was. Het verslag ontbreekt vooralsnog.

 

Schaken overdag (14 april 2022)

Op vrijdag 15 april wordt er weer een mogelijkheid geboden een middagje te gaan schaken. In ons clublokaal Snookertown beginnen we om 15.00 uur en de partijen kunnen in principe tot 18.00 uur duren (met als maximale uitloop tot 19.00 uur). Leden en niet-leden die zin hebben mee te spelen kunnen zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (13 april 2022)

Op dinsdag 12 maart werden vier partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep Agroep B en groep C. Daarnaast werd de kwartfinale van de interne bekercompetitie volledig gespeeld. In drie partijen moest een barrage uitsluitsel geven wie doorgaat naar de halve finale. De gelukkigen waren Gachatur Kazarjan, Paul van Asseldonk en Johan Wuijts. Hans Nacinovic had in de reguliere partij al gewonnen van John van Rooij.

 

Lentecompetitie (10 april 2022)

Op dinsdag 12 april wordt er weer een ronde in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. In groep C heeft Hans Voogt zich teruggetrokken. Daardoor is het ook in deze competitie mogelijk een volledige competitie te spelen, net als in de andere groepen. Het programma is inmiddels aangepast. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslagen (6 april 2022)

Op dinsdag 5 april werden drie partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep A en groep B (in groep C werd niets gespeeld) en naar de tussenstanden in groep Agroep B en groep C.

 

Uitslag avondcompetitie (6 april 2022)

Op dinsdag 5 april speelde HSC A een thuiswedstrijd tegen HMC B uit Den Bosch. Voor de eerste keer dit seizoen werd er een overwinning behaald, en wel met 3 - 1. Het verslag van deze wedstrijd is nu al te lezen.

 

Lentecompetitie (3 april 2022)

Op dinsdag 5 april wordt er weer een ronde in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Avondcompetitie (3 april 2022)

Op dinsdag 5 april speelt HSC A in de zevende ronde van de avondcompetitie thuis tegen het Bossche HMC B.

 

Uitslagen (3 april 2022)

Op zaterdag 2 april werden twee overwinningen geboekt en een nederlaag geslikt in de externe competitie. HSC 1 leverde in Boxtel een prima prestatie door het iets sterker geachte Dubbelschaak '97 te kloppen met 3½ - 4½. HSC 2 won met het minst mogelijke verschil in Asten van De Combinatie 2. HSC 3 slaagde er met slechts drie man niet in het Tilburgse KiNG 3 van een zege af te houden, 1 - 3. De verslagen van HSC 1 en HSC 2 zijn geplaatst, het verslag van HSC 3 is nog niet ontvangen.

 

Externe competitie (31 maart 2022)

Op zaterdag 2 april is de volgende ronde van de externe competitie. HSC 1 speelt uit tegen Dubbelschaak '97 in Boxtel en hoopt dat er tegen deze middenmoter wat mogelijk is. HSC 2 speelt wat dichter bij huis, in Asten is De Combinatie 2 de tegenstander. HSC 3 is het enige team dat in ons eigen clublokaal Snookertown mag aantreden en speelt tegen het viertal van KiNG 3 uit Tilburg.

 

Uitslagen (31 maart 2022)

Op dinsdag 29 maart werden vijf partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep Agroep B en groep C en naar de tussenstanden in groep Agroep B en groep C. Ook werd er nog een partij gespeeld voor de interne bekercompetitie, Hans Nacinovic won met zwart van Menno van Dongen.

 

Lentecompetitie (27 maart 2022)

Op dinsdag 29 maart wordt er weer een ronde in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslagen (26 maart 2022)

Op dinsdag 22 maart werden zes partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep A, groep B en groep C.

 

Lentecompetitie (20 maart 2022)

Op dinsdag 22 maart wordt er weer een ronde in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Schaken overdag (17 maart 2022)

Op vrijdag 18 maart wordt er een poging gedaan het schaken overdag weer te gaan oppakken. In ons clublokaal Snookertown beginnen we om 15.00 uur en de partijen kunnen in principe tot 18.00 uur duren (met als maximale uitloop tot 19.00 uur). Leden en niet-leden die zin hebben mee te spelen kunnen zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (17 maart 2022)

Op dinsdag 15 maart werden vier partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep A, groep B en groep C.

 

Uitslag avondcompetitie (17 maart 2022)

Op dinsdag 15 maart speelde HSC A in Eindhoven gelijk tegen WLC B, 2 - 2. Het verslag van deze wedstrijd is al te lezen.

 

Lentecompetitie (13 maart 2022)

Op dinsdag 15 maart wordt er weer een ronde in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Avondcompetitie (13 maart 2022)

Op dinsdag 15 maart speelt HSC A in de zesde ronde van de avondcompetitie een uitwedstrijd in Eindhoven tegen WLC B.

 

Uitslagen (13 maart 2022)

Op zaterdag 12 maart speelden we weer een ronde in de externe competitie met als resultaat twee overwinningen en een nederlaag. HSC 1 boekte een broodnodige 5 - 3 overwinning in de thuiswedstrijd tegen Kempen Combinatie en heeft de laatste plaats op bordpunten overgedragen aan dit team. HSC 2 moest zijn meerdere erkennen in Vianen/DVP 2 met 3 - 5 en heeft zich nu genesteld in de middenmoot. HSC 3 won in Tilburg knap met 1½ - 2½ van De Drie Torens 3, een team dat volgens de ratinglijst veruit de favoriet was, en verlaat daarmee de laatste plaats. De verslagen van HSC 1 en HSC 2 zijn geplaatst, dat van HSC 3 is nog niet ontvangen.

 

Externe competitie (10 maart 2022)

Op zaterdag 12 maart is de volgende ronde van de externe competitie. Twee teams spelen een thuiswedstrijd in ons clublokaal Snookertown, waar de wedstrijden starten al om 12.00 uur. HSC 1 ontvangt de Kempen Combinatie, een combinatie van Veldhoven en Kemppion. Dit team bivakkeert in de onderste regionen van de tussenstand, wellicht is dit een uitgelezen mogelijheid voor ons vaandelteam om de laatste plaats te verlaten. HSC 2 is het andere thuisspelende team en treedt aan tegen Vianen DVP 2, momenteel koploper in de stand. Door te winnen kan ons tweede de kansen op promotie levend houden. HSC 3 mag als enige een uitwedstrijd spelen, het viertal reist af naar Tilburg waar De Drie Torens 3 de tegenstander is. Winst zou betekenen dat de rode lantaarn overgedragen wordt aan een ander team.

 

Uitslagen (9 maart 2022)

Op dinsdag 8 maart werden de eerste acht partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C. De tussenstanden in groep A, groep B en groep C zijn ook bijgewerkt.

 

Lentecompetitie (6 maart 2022)

Op dinsdag 8 maart gaan we beginnen met de lentecompetitie. We gaan als gebruikelijk spelen in drie groepen, groep A, groep B en groep C. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslagen (24 februari 2022)

Op dinsdag 22 februari werden de laatste wedstrijden gespeeld in de herfstcompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep 2 en ook naar de eindstanden in groep 1 en groep 2. Ook werd er nog een partij gespeeld in saldocompetitie, hier de uitslag en de tussenstand.

 

Uitslag avondcompetitie (24 februari 2022)

Op dinsdag 22 februari werd de avondcompetitie na maanden stilstand weer hervat. HSC A en het Goirlese EGS kwamen tot 2 - 2. Het verslag van deze wedstrijd is al te lezen.

 

Programma (21 februari 2022)

Op dinsdag 22 februari worden de laatste partijen gespeeld in de herfstcompetitie. Er wordt weer gespeeld met het 'normale' tempo van 1 uur voor 35 zetten en 10 minuten extra tijd, met een toevoeging van 30 seconden per zet. De indeling voor groep 2 is per mail aan iedereen doorgestuurd. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook wordt vanavond een doorstart gemaakt in de avondcompetitie. HSC A ontvangt EGS uit Goirle. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslagen (21 februari 2022)

Wegens omstandigheden konden de uitslagen van de clubavonden op dinsdag 8 en 15 februari nog niet eerder verwerkt worden. Alle uitslagen en standen in de herfstcompetitie alsmede de saldocompetitie zijn nu weer up-to-date.

 

Herfstcompetitie (6 februari 2022)

Op dinsdag 8 februari worden er weer partijen gespeeld in de herfstcompetitie. Nog steeds wordt er vanwege sluiting om 22.00 uur met een afwijkend speeltempo gespeeld: 45 minuten voor 40 zetten gevolgd door 5 minuten voor de rest van de partij. De indeling voor groep 1 en groep 2 is per mail aan iedereen doorgestuurd. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur. De QR-code wordt bij de ingang gecheckt.

 

Uitslagen (6 februari 2022)

Op zaterdag 5 februari mochten we weer een ronde in de externe competitie spelen. Dat ging nog niet heel erg goed, de lockdown heeft er blijkbaar voor gezorgd dat we nog niet echt scherp zijn. Zowel HSC 1 als HSC 2 gingen in Den Bosch onderuit tegen een team van HMC. Ons eerste is door de 5½ - 2½ nederlaag in acute degradatieproblemen gekomen. Gelukkig zijn er nog vier ronden over om dit af te wenden. Ons tweede verloor met 4½ - 3½ en is de ongeslagen status kwijt. Enig lichtpuntje in de malaise was HSC 3 die thuis het eerste matchpuntje greep in de wedstrijd tegen het Eindhovense WLC 3. De verslagen van HSC 1, HSC 2 en HSC 3 zijn geplaatst.

 

Externe competitie (3 februari 2022)

Op zaterdag 5 februari wordt er dan eindelijk verder gegaan met de externe competitie. HSC 1, dat gezien de stand de matchpunten hard nodig heeft, krijgt al meteen een zware dobber. In Den Bosch wacht het tweede team van HMC, trotse koploper in deze klasse. HSC 2, dat na twee wedstrijden even zo vaak won, mag in dezelfde zaal aantreden. Tegenstander HMC 3 is nog niet tot winst gekomen deze competitie. HSC 3 speelt dit keer een échte thuiswedstrijd en hoopt tegen WLC 3 uit Eindhoven de eerste seizoenszege binnen te kunnen slepen.

 

Uitslagen (2 februari 2022)

Op dinsdag 1 februari werd de herfstcompetitie hervat. Er werden in totaal zeven partijen gespeeld, drie in groep 1 en vier in groep 2 en die leidden tot de nieuwe tussenstanden in groep 1 en groep 2.

 

Herfstcompetitie (30 januari 2022)

Op dinsdag 1 februari gaan we weer verder met de herfstcompetitie nu de versoepelingen dit mogelijk maken. Aangezien er om 22.00 uur gestopt moet worden, wordt er met een afwijkend speeltempo gespeeld: 45 minuten voor 40 zetten gevolgd door 5 minuten voor de rest van de partij. De indeling voor groep 1 en groep 2 is per mail aan iedereen doorgestuurd. Ook wordt er nog een partij uit de eerste ronde van de interne bekercompetitie ingehaald. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur. De QR-code wordt bij de ingang gecheckt.

 

Online snelschaaktoernooi (23 januari 2022)

Op dinsdagavond 25 januari vanaf 20.00 uur is er weer een online snelschaaktoernooi. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de teampagina van HSC op de site lichess.org. Het tempo is 5 minuten per persoon per partij met een toevoeging van 5 seconden per zet. Er zullen 7 ronden worden gespeeld.

 

Online snelschaaktoernooi (17 januari 2022)

Op dinsdagavond 18 januari vanaf 20.00 uur is er weer een online snelschaaktoernooi. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de teampagina van HSC op de site lichess.org. Het tempo is 5 minuten per persoon per partij met een toevoeging van 5 seconden per zet. Er zullen 7 ronden worden gespeeld.

 

Online snelschaaktoernooi (10 januari 2022)

Op dinsdagavond 11 januari vanaf 20.00 uur is er weer een online snelschaaktoernooi. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de teampagina van HSC op de site lichess.org. Het tempo is 5 minuten per persoon per partij met een toevoeging van 5 seconden per zet. Er zullen 7 ronden worden gespeeld.

 

Online snelschaaktoernooi (2 januari 2022)

Op dinsdagavond 4 januari vanaf 20.00 uur is er weer een online snelschaaktoernooi. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de teampagina van HSC op de site lichess.org. Het tempo is 5 minuten per persoon per partij met een toevoeging van 5 seconden per zet. Er zullen 7 ronden worden gespeeld.

 

Online snelschaaktoernooi (19 december 2021)

Op dinsdagavond 21 december vanaf 20.00 uur is er weer een online snelschaaktoernooi. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de teampagina van HSC op de site lichess.org. Het tempo is 5 minuten per persoon per partij met een toevoeging van 5 seconden per zet. Er zullen 7 ronden worden gespeeld.

 

Online snelschaaktoernooi (13 december 2021)

Op dinsdagavond 14 december vanaf 20.00 uur is er weer een online snelschaaktoernooi. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de teampagina van HSC op de site lichess.org. Het tempo is 5 minuten per persoon per partij met een toevoeging van 5 seconden per zet. Er zullen 7 ronden worden gespeeld.

 

Online snelschaaktoernooi (6 december 2021)

Op dinsdagavond 7 december vanaf 20.00 uur is er weer een online snelschaaktoernooi. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de teampagina van HSC op de site lichess.org. Het tempo is 5 minuten per persoon per partij met een toevoeging van 5 seconden per zet. Er zullen 7 ronden worden gespeeld.

 

Online snelschaaktoernooi (28 november 2021)

Op dinsdagavond 30 november vanaf 20.00 uur is er weer een online snelschaaktoernooi. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de teampagina van HSC op de site lichess.org. Het tempo is 5 minuten per persoon per partij met een toevoeging van 5 seconden per zet. Er zullen 7 ronden worden gespeeld.

 

Externe competitie (28 november 2021)

Op zaterdag 27 november zou de volgende ronde van de externe competitie worden gespeeld. Echter, de maatregelen aangaande het Coronavirus die een dag later zouden ingaan (onder andere sluiting horeca om 17.00 uur), wierpen hun schaduw vooruit. De KNSB stelde namelijk dat teams die niet wilden spelen een dag vóórdat de maatregelen zouden ingaan hiervoor niet bestraft zouden gaan worden. Blerick maakte gebruik van deze regeling, waardoor zowel HSC 1 als HSC 2 geen wedstrijd konden spelen (ze moesten namelijk tegen respectievelijk Blerick 2 en Blerick 3). Gelukkig kon HSC 3 wél aan de bak, in Helmond werd de uitwedstrijd tegen Son en Breugel met 2½ - 1½ verloren. Zie voor verdere bijzonderheden het verslag.

 

Online snelschaaktoernooi (21 november 2021)

Op dinsdagavond 23 november vanaf 20.00 uur is er weer een online snelschaaktoernooi. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de teampagina van HSC op de site lichess.org. Het tempo is 5 minuten per persoon per partij met een toevoeging van 5 seconden per zet. Er zullen 7 ronden worden gespeeld.

 

Online snelschaaktoernooi (15 november 2021)

Vanwege de sluiting van de horeca na 20.00 uur de komende drie weken gaan we maar weer even online schaken. Geïnteresseerden kunnen op dinsdagavond 16 november vanaf 20.00 uur meedoen aan het eerste online snelschaaktoernooi van dit seizoen. Leden hebben inmiddels een mail ontvangen waarin onder andere staat dat we spelen op de site lichess.org en dat er op de teampagina van HSC ingeschreven kan worden. Het tempo is 5 minuten per partij met een toevoeging van 5 seconden per zet. Er zullen 7 ronden worden gespeeld.

 

Uitslag (11 november 2021)

Op dinsdag 9 november werd een snelschaaktoernooitje gehouden nabij het cafégedeelte in ons clublokaal. De winst ging naar Johan Wuijts, zoals uit de uitslag blijkt.

 

Clubavond (8 november 2021)

Op dinsdag 9 november is de zaal waarin we spelen niet beschikbaar, maar in het cafégedeelte zal er worden gesnelschaakt door belangstellenden. We starten rond 20.00 uur. Let op! Vanwege de aangescherpte maatregelen door de regering zal bij binnenkomst in ons clublokaal Snookertown worden gevraagd naar een geldig Coronatoegangsbewijs. Ook legitimatie is hierbij verplicht.

 

Uitslagen (7 november 2021)

Op zaterdag 6 november werden in de externe competitie een overwinning en een nederlaag behaald. Beide HSC-teams speelden in Eindhoven. HSC 1 dolf verrassend met 5½ - 2½ het onderspit tegen het op papier veel zwakkere Eindhoven 2. HSC 2 was wél op dreef en versloeg Eindhoven 4 met 6½ - 1½ en is door dit resultaat de trotse koploper in klasse 5H. HSC 3 was deze ronde vrij. De verslagen van HSC 1 en HSC 2 zijn al binnen.

 

Externe competitie (4 november 2021)

Op zaterdag 6 november is alweer de volgende ronde in de externe competitie. Zowel HSC 1 als HSC 2 spelen in Eindhoven; het vaandelteam ontmoet Eindhoven 2, die met twee nederlagen rode lantaarndrager is. Ons tweede team speelt tegen Eindhoven 4, die ook nog op nul matchpunten staat. HSC 3 is deze keer vrij.

 

Uitslagen (3 november 2021)

Op dinsdag 2 november werden zes partijen gespeeld in de herfstcompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2. Ook werden er twee partijen gespeeld voor de saldocompetitie, hier de uitslagen en de tussenstand.

 

Herfstcompetitie (31 oktober 2021)

Op dinsdag 2 november wordt de volgende ronde van de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep 1 en groep 2. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslagen (28 oktober 2021)

Op dinsdag 26 oktober werd de eerste ronde van de interne bekercompetitie gespeeld. De uitslagen blijken uit het schema. Er werd ook nog een partij ingehaald in groep 2 van de herfstcompetitie, de stand is bijgewerkt. Tot slot werden er twee partijen gespeeld in de saldocompetitie, hier de uitslagen en de tussenstand.

 

Interne bekercompetitie (24 oktober 2021)

Op dinsdag 26 oktober wordt een flink aantal partijen uit de eerste ronde van de interne bekercompetitie gespeeld. Daarnaast wordt nog een enkele partij ingehaald in de herfstcompetitie. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Eindstand Europees Kampioenschap tot 12 jaar (24 oktober 2021)

Vanaf vrijdag 15 tot en met donderdag 21 oktober speelde Gachatur Kazarjan mee in Europees Kampioenschap tot 12 jaar. Na 9 ronden kwam hij uit op 4 punten en werd daarmee gedeeld 61e (65e op weerstandspunten). Zie hier de eindstand.

 

Uitslagen (20 oktober 2021)

Op dinsdag 19 oktober werd een partij ingehaald in groep 2 van de herfstcompetitie, de stand is bijgewerkt. Ook werd een partij uit de eerste ronde van de bekercompetitie gespeeld. Deze partij, tussen Marcel Pelgrom en Hugo Faber, eindigde in remise, waarna Marcel afzag van zijn recht op een barragepartij. Tot slot werden er drie partijen gespeeld in de saldocompetitie, hier de uitslagen en de tussenstand.

 

Uitslag avondcompetitie (20 oktober 2021)

Op dinsdag 19 oktober speelde HSC A in de eerste thuiswedstrijd tegen De Drie Torens B uit Tilburg. Er werd helaas met 1½ - 2½ verloren. Het verslag van deze wedstrijd is geplaatst.

 

Herfstcompetitie (17 oktober 2021)

Op dinsdag 19 oktober worden wat partijen ingehaald in de herfstcompetitie. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Avondcompetitie (17 oktober 2021)

Op dinsdag 19 oktober is alweer de tweede ronde van de avondcompetitie. HSC A speelt thuis tegen De Drie Torens B uit Tilburg.

 

WLC-weekendtoernooi (17 oktober 2021)

Vanaf vrijdag 15 oktober tot en met zondag 17 oktober werd het WLC-weekendtoernooi gehouden in Eindhoven. Namens HSC vier deelnemers, drie in groep A en een in groep B. Hugo Faber en Johan Wuijts eindigden op een gedeelde 13e plaats met 3½ uit 6. Hugo had wat meer weerstandspunten en werd op basis daarvan 18e, Johan 22e. Pim Blijlevens eindigde op een gedeelde 24e plaats (34e op weerstand) met 3 uit 6. In groep B kwam Arjan Heijligers uit op ½ uit 6, dit betekende een gedeelde 38e plaats (39e op weerstand). Meer informatie op de toernooisite.

 

Gachatur Kazarjan speelt mee in het Europees Kampioenschap tot 12 jaar (17 oktober 2021)

Vanaf vrijdag 15 tot en met donderdag 21 oktober speelt Gachatur Kazarjan mee in Europees Kampioenschap tot 12 jaar. Hij speelt zijn partijen via het platform Tornelo, dat houdt in dat hij online speelt, maar wel met een scheidsrechter in de buurt die ervoor zorgt dat sjoemelen niet kan gebeuren. Dat geldt uiteraard ook voor zijn tegenstanders. Hij is te volgen via deze link.

 

Oud-HSC'er wint Nobelprijs! (15 oktober 2021)

Deze week is bekend geworden dat oud-lid Guido Imbens de Nobelprijs voor Economie gewonnen heeft! Kijk hier voor het nieuwsbericht.

 

Uitslagen (13 oktober 2021)

Op dinsdag 12 oktober werden acht partijen gespeeld in de herfstcompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2.

 

Verslag! (13 oktober 2021)

Het verslag van HSC 2 - Zuid-Limburg 5, gespeeld op zaterdag 9 oktober, is binnen! Het verslag van HSC 3 nog niet...

 

Herfstcompetitie (11 oktober 2021)

Op dinsdag 12 oktober wordt de vierde ronde van de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep 1 en groep 2. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslagen (10 oktober 2021)

Op zaterdag 9 oktober speelden we een ronde in de externe competitie en er werd een overwinning, een gelijkspel en een nederlaag behaald. HSC 1 leek tegenstander De Drie Torens uit Tilburg nét te kunnen verslaan, maar op het eind ging het nog mis, 4 - 4. HSC 2 kon wel nipt aan de goede kant van de score komen, Zuid-Limburg 5 werd met 4½ - 3½ verslagen. HSC 3 speelde in Boxtel en moest een 3 - 1 nederlaag slikken tegen Dubbelschaak 3. Het verslag van HSC 1 is al geplaatst, op de verslagen van HSC 2 en HSC 3 wordt nog gewacht.

 

Externe competitie (7 oktober 2021)

Op zaterdag 9 oktober spelen drie HSC-teams in de externe competitie, twee thuis en een uit. Voor HSC 1 is het al de tweede ronde, hopelijk lukt het tegen De Drie Torens uit Tilburg de eerste matchpunten in de wacht te slepen. HSC 2 ontvangt in de eerste ronde in KNSB klasse 5H Zuid-Limburg 5. HSC 3 mag in de eerste ronde van de zaterdagcompetitie van de NBSB (klasse 1B) naar Boxtel om aan te treden tegen Dubbelschaak 3.

 

Uitslagen (6 oktober 2021)

Op dinsdag 5 oktober werden vijf partijen gespeeld in de herfstcompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2. Ook werden er twee partijen gespeeld voor de saldocompetitie, hier de uitslagen en de tussenstand.

 

Herfstcompetitie (3 oktober 2021)

Op dinsdag 5 oktober wordt de derde ronde van de herfstcompetitie gespeeld in groep 2. In groep 1 worden wat partijen ingehaald. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslag (2 oktober 2021)

Op vrijdagavond 1 oktober was HSC A met 3½ - ½ duidelijk de mindere van het Dongense DSC in de eerste ronde van de avondcompetitie. Het verslag van deze wedstrijd is al geplaatst.

 

Loting interne bekercompetitie (30 september 2021)

De loting voor de interne bekercompetitie is vandaag verricht. Kijk even naar het schema voor dit jaar. De eerste ronde zal gespeeld worden op dinsdag 26 oktober.

 

Avondcompetitie (30 september 2021)

Op vrijdag 1 oktober begint de avondcompetitie voor HSC A. In Dongen spelen we tegen DSC A.

 

Uitslagen (29 september 2021)

Op dinsdag 28 september werden vijf partijen gespeeld in de herfstcompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2. Ook werden er twee partijen gespeeld voor de saldocompetitie, hier de uitslagen en de tussenstand.

 

Gachatur Kazarjan Nederlands kampioen! (27 september 2021)

Op zaterdag 25 en zondag 26 september werd in Best het Nederlands Kampioenschap voor D-jeugd (tot 12 jaar) gehouden. Gachatur Kazarjan werd Nederlands Kampioen met een prachtige score van 8½ uit 9 en mag nu meedoen aan het Europees Kampioenschap! Van harte gefeliciteerd! Meer informatie op de toernooisite.

 

Herfstcompetitie (26 september 2021)

Op dinsdag 28 september wordt de derde ronde van de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep 1 en groep 2. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslagen (22 september 2021)

Op dinsdag 21 september werden vijf partijen gespeeld in de tweede ronde van de herfstcompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2. Ook werden er drie partijen gespeeld voor de saldocompetitie, hier de uitslagen en de tussenstand.

 

Herfstcompetitie (19 september 2021)

Op dinsdag 21 september wordt de tweede ronde van de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep 1 en groep 2. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslag (19 september 2021)

Helaas kon HSC 1 op zaterdag 18 september in de eerste externe wedstrijd nog niet overtuigen. In Stein werd van het op papier iets minder sterke Zuid-Limburg 3 verloren met 5 - 3. Het verslag van deze wedstrijd is al geplaatst.

 

Externe competitie (17 september 2021)

Op zaterdag 18 september wordt begonnen met de externe competitie. In de eerste ronde speelt HSC 1 in klasse 3H een uitwedstrijd tegen Zuid-Limburg 3. HSC 2 en HSC 3 beginnen pas later aan de competitie.

 

Uitslagen (15 september 2021)

Op dinsdag 14 september werden zes partijen gespeeld in de eerste ronde van de herfstcompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2. Ook werden de eerste twee partijen gespeeld voor de saldocompetitie, hier de uitslagen en de tussenstand.

 

Herfstcompetitie (12 september 2021)

Op dinsdag 14 september wordt begonnen met de herfstcompetitie. We gaan spelen in twee groepen, groep 1 en groep 2. Voorlopig spelen we in beide groepen met 8 personen, maar daar kunnen de komende weken nog mensen aan toegevoegd worden. Het tempo is 1 uur voor 35 zetten gevolgd door 10 minuten, met een toevoeging van 30 seconden per zet vanaf zet 1. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur, en de anderhalvemeterregel wordt zoveel als mogelijk gehandhaafd.

 

Algemene Ledenvergadering (8 september 2021)

Op dinsdag 7 september werden op de Algemene Ledenvergadering de diverse onderwerpen in recordtempo afgewerkt, zodat er niet zo veel werd gemist van de voetbalinterland tussen Nederland en Turkije. Een van de zaken die werd vastgesteld was de teamindeling voor de komende externe competities.

 

Archief laatste nieuws (8 september 2021)

De 'laatste nieuws' items vanaf seizoen 2005-2006 tot en met seizoen 2018-2019 zijn vanaf nu te vinden via het tabblad 'Historie'. Het laatste nieuws vanaf seizoen 2019-2020 tot en met nu is nog steeds te vinden op deze pagina.

 

Algemene Ledenvergadering (5 september 2021)

Op dinsdag 7 september staat de Algemene Ledenvergadering op het programma. Tijdens de vergadering zal de anderhalf meter regel worden gerespecteerd. Aanvang is 20.00 uur.

 

Druiventrostoernooi Berkel-Enschot (5 september 2021)

Op zaterdag 4 september werd het Druiventros rapidtoernooi gehouden in Berkel-Enschot, tevens open rapidkampioenschap van de NBSB. Zes HSC'ers namen deel aan dit eerste rapidtoernooi van het seizoen. Johan Wuijts werd gedeeld zevende met 4 uit 7 (achtste op weerstandspunten), maar was de nummer 4 van de NBSB-leden, waardoor hij een gevulde envelop mee naar huis mocht nemen. Pim Blijlevens viste net achter het net; hij had ook 4 punten maar net wat minder weerstandspunten, negende derhalve in de totaalstand. Hugo Faber haalde een halfje minder dan dit tweetal en werd daarmee gedeeld tiende (ook tiende op weerstand). In de tweede groep was Gachatur Kazarjan de sterkste! Met 6 uit 7 bleef hij de nummer 2 op weerstandspunten voor. In de derde groep behaalde Danny Oppers een mooie gedeelde negende plaats (ook negende op weerstand) met 4½ uit 7. Mario Adriaans bleef met 1½ wat achter en werd gedeeld 38e (ook 38e op weerstand). De eindstanden zijn te vinden op de site van de organiserende vereniging De Oude Toren.

 

Ons clublokaal